Cum să curățați keds

Keds sunt confortabile și elegante, dar dacă sunt purtate de mult timp, panza poate deveni murdară și colorată. Keds nu ar trebui să fie pus în mașina de spălat, dar din fericire, curățarea keds cu mâna este un proces destul de simplu. Puteți utiliza o pastă de sodă de copt pentru a îndepărta murdăria sau vă puteți spăla cu apă și detergent. Dacă KED-urile dvs. sunt foarte murdare, puteți utiliza ambele metode pentru o curățare profundă. Există chiar și câteva tehnici speciale pe care le puteți încerca să scapi de petele specifice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Scoaterea murdăriei cu pastă de sodiu de copt
  1. Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 1
1. Scoateți curele și inserțiile. Înainte de a vă curăța KED-urile, ar trebui să scoateți atât lake cât și orice inserții din interiorul pantofului. Lacurile pot fi curățate în mașina de spălat, cu mâna în chiuvetă sau pur și simplu înlocuite. Ar trebui să renunțați la inserții până când ați terminat curățarea. Dacă acestea sunt murdare sau murdare, poate doriți să le înlocuiți.
  • 2. Periați murdăria liberă. Utilizați o periuță de dinți sau perie de frecare și lucrați ușor în jurul pantofului pentru a elimina murdăria liberă înainte de a începe curățarea. De asemenea, vă puteți adăuga împreună pantofii pentru a ajuta la blocarea prafului. Acest lucru vă va face munca mai ușoară atunci când curățați.
  • 3. Faceți o pastă. Veți avea nevoie de o ceașcă de apă, o lingură de sodiu de coacere și două linguri de oțet alb. Amestecați-le împreună într-un castron până când formează o pastă.
  • 4. Scrub cu o periuță de dinți. Folosind o periuță de dinți, aplicați pasta la pantofi. Curățați bine pentru a distruge murdăria. Lucrați în jurul întregului pantof. Puteți folosi pasta de pe tălpi, cât și pe panza.
  • Nu utilizați din nou periuța de dinți după curățarea KEDS cu ea.
  • Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 5
    5. Clătiți. Utilizați apă rece sau călduță pentru a clăti pasta de pe pantofi. Lăsați-i să se usuce timp de 24 de ore. Lucrați în interiorul ziarului și le-ați stabilit într-o zonă uscată departe de căldura directă. Le puteți lăsa să se usuce la soare dacă doriți.
  • Dacă KED-urile dvs. sunt încă murdare, încercați să le spălați în chiuvetă după acest pas.
  • Umplând pantofii în timp ce se usucă le permite să-și păstreze forma.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați Keds
    1. Se amestecă detergentul și apa. Într-o chiuvetă sau găleată, se amestecă aproximativ una sau două lingurițe (15 până la 30 ml) de detergent de rufe ușoară, cu un litru de căldură sau apă rece. Se amestecă împreună astfel încât apa să fie săpună.
    • Un detergent slab, cum ar fi zăpada de fildeș sau a șaptea generație, este cel mai bun pentru curățarea pantofilor de panza ca KEDS, deoarece acestea ajută la protejarea culorii. Căutați detergenți care sunt etichetați ca fiind potriviți pentru delicate.
  • 2. Curățați pantofii. Înainte de a pune pantofii în apă, scoateți lake și orice inserții. Înmuiați pantofii. Utilizați o periuță de dinți, o perie de frecare sau o cârpă de bumbac pentru a curăța ușor în jurul pantofului. Asigurați-vă că mergeți în jurul pânzei și tălpi.
  • Dacă doriți, vă puteți curăța curele în aceeași apă. Înmuiați lacesul și utilizați peria pentru a elimina orice murdărie vizibilă.
  • Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 8
    3. Clătiți sub un robinet. Odată ce pantofii sunt curați, clătiți-i cu apă rece și curată. Nu utilizați aceeași apă pe care ați folosit-o pentru a le spăla. Rulați apa peste pantofi până când nu mai există nici o săpun.
  • După clătire, puteți folosi un prosop pentru a elimina excesul de apă. Înfășurați prosopul în jurul pantofilor și apăsați ușor pentru a absorbi apa. Nu mișcați sau strângeți pantofii strâns.
  • Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 9
    4. Lăsați-i să se usuce. Nu puneți keds în uscător. În schimb, lăsați-i să se usuce. Lucruri în interiorul țesutului, prosoape de hârtie sau ziar. Păstrați-le într-o zonă uscată fără căldură directă. Ei pot lua peste noapte să se usuce.
  • Puteți să vă așezați keds în soare să se usuce, dar evitați să le puneți în apropierea surselor de căldură directă, cum ar fi un uscător de păr sau un ventilator de căldură. Căldura directă poate slăbi adezivul în pantofii dvs.
  • Nu puneți lacesul și introduceți înapoi până când pantoful este complet uscat. Dacă v-ați spălat șireturile, asigurați-vă că sunt uscate, de asemenea.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Aplicați soluții de casă pentru petele galbene. Este o greșeală comună de a încerca să curățați KED-urile albe folosind Bleach, dar Bleach poate provoca, de fapt, panza să devină galbenă. Aceste pete pot fi permanente, dar există câteva tehnici pe care le puteți încerca înainte de a renunța.
    • Se amestecă o jumătate de ceașcă de cremă de tartru cu un litru de apă fierbinte. Înmuiați-vă keds în acest lucru peste noapte.
    • De asemenea, puteți încerca să faceți o pastă din bicicleta de sodiu și apă. Aplicați această pastă la panza și lăsați-o peste noapte. Curățați ca de obicei a doua zi.
    • Aplicarea peroxidului de hidrogen direct la pete poate, de asemenea, ajuta. Dacă nu funcționează la început, încercați mai multe aplicații.
  • 2. Se amestecă oțetul și apa pentru a îndepărta petele de sare. Petele de sare pot apărea pe pantofii dvs. în timpul iernii dacă străzile și trotuarele sunt sărate. Pentru a îndepărta petele de sare, amestecați o oțet de o parte cu două părți apă. Folosind un prosop de hârtie sau o cârpă albă, ștergeți pata cu amestecul. Luați o altă cârpă curată umezită cu apă și cu oțetul departe. Lăsați-i să se usuce complet înainte de a purta.
  • Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 12
    3. Utilizați alcoolul de frecare pentru a scăpa de mucegai. Mucegaiul și mucegaiul pot forma dacă KED-urile dvs. au devenit umede și uscate necorespunzător. Pentru a scăpa de mucegai și mucegai, amestecați părțile egale apă și frecarea alcoolului. Utilizați un prosop de cârpă sau bumbac pentru a aplica această soluție la mucegai și curățați ușor. Clătiți pantofii după aceea.
  • Imagine intitulată Clean KEDS Pasul 13
    4. Curățați tălpile pentru a scăpa de petele de murdărie și de iarbă. Se amestecă un detergent ușor de spălat cu aproximativ o lingură de înălbire. Utilizați o cârpă albă sau o periuță de dinți pentru a aplica acest amestec la părțile non-canvas ale pantofului, cum ar fi talpa și marginea albă în jurul fundului pantofului. Scrub pentru a îndepărta murdăria.
  • Nu aplicați nicio soluție cu înălbitor în panza, deoarece poate determina pânza să pata galben.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți utiliza mai multe metode împreună pentru o curată extra. În primul rând, aplicați pasta de sodă de copt, apoi spălați pantofii într-o găleată. Acest lucru vă va ajuta să vă lumineze pantofii în timp ce le păstrați curat.
  • Curățarea pantofilor dvs. de multe ori va împiedica petele să devină permanente.
  • Avertizări

    Nu puneți keds în mașina de spălat sau în uscător.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar