Cum să curățați mănuși de grădină

Dacă vă place să grădină, aveți șanse dețineți cel puțin o pereche de mănuși de grădinărit. Cele mai multe locuri de muncă de grădinărit necesită să lucreze în murdărie, dar puteți fi de asemenea de a face cu spini ascuțiți sau cu substanțe chimice otrăvitoare. Mănușile dvs. de grădinărit fac treaba grea de a vă proteja mâinile și pot fi murdare în grabă ca rezultat. Dacă mănușile tale sunt de bumbac, Piele, sau cauciuc, doriți să le păstrați curat, astfel încât acestea să ofere o protecție eficientă. Nu puteți curăța toate materialele în același mod, totuși, deci este important să înțelegeți cum să vă îngrijiți tipul de mănuși pe care îl dețineți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea mănușilor de bumbac
  1. Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 1
1. Clătiți mănușile după utilizare. Imediat după ce vă folosiți mănușile în grădină, pot exista murdărie și resturi libere pe material. Cel mai bine este să le clătiți imediat, atât de exces de sol și alte materiale nu au șansa de a sta pe țesătură prea lungă. Puteți utiliza un furtun de grădină sau chiuveta de bucătărie pentru a le clăti.
  • Este adesea mai ușor să clătiți mănușile dacă le lăsați pe mâini. În acest fel, nu există pliuri sau crestături pentru a ascunde murdăria și resturile.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 2
    2. Utilizați mașina de spălat. Deoarece bumbacul este un material atât de durabil, vă puteți spăla mănușile în mașină de spălat ca și îmbrăcămintea de bumbac. Puteți utiliza detergentul obișnuit pentru a vă ajuta să vă curățați mănușile. Utilizați setarea cu apă rece pentru a preveni contracția.
  • Dacă există pete în mod deosebit în mod deosebit pe mănuși, este posibil să doriți să le pre-tratați cu un produs înlăturat pete. Asigurați-vă că acoperiți petele complet cu îndepărtarea petelor și lăsați-o să stea pe mănuși timp de aproximativ 10 minute înainte de a le spăla.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 3
    3. Linia usca manusi. Deoarece căldura poate uneori să se micșoreze bumbacul, este de obicei cel mai bine să vă usați mănușile de grădinărit. Utilizați cloturile pentru a le atașa la o linie de îmbrăcăminte, astfel încât aerul să poată circula în jurul mănușilor și să-i ajute să se usuce mai repede. Dacă nu aveți o linie de îmbrăcăminte, puteți folosi pinii pentru a le atașa la un cuier și le puteți permite să se usuce așa.
  • Dacă vă grăbiți să vă uscați mănușile de grădinărit, puteți să le aruncați în uscător să se usuce. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați setat mașina la căldură scăzută pentru a minimiza posibilitatea contracției.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea mănușilor din piele
    1. Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 4
    1. Periați murdăria. Piele și Mănuși de căprioară poate deveni extrem de rigid și greu de lucrat când sunt murdari. Porniți procesul de curățare prin perierea oricărui uscat, slăbit sau coborât pe murdărie și resturi din material. Este de obicei cel mai bine să vă folosiți degetele pentru a spăla murdăria, astfel încât să nu deteriorați pielea.
    • Dacă aveți probleme cu spălarea murdăriei cu mâna, puteți utiliza, de asemenea, o perie de curățare cu păr moale. Doar asigurați-vă că utilizați accidente delicate.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 5
    2. Aplicați săpunul șei la mănuși. Plasați o cantitate mică de săpun pe un prosop de hârtie umed sau o cârpă moale și o frecați înainte și înapoi pentru a crea un spumant. Pune pe una din mănuși. Utilizați prosopul de hârtie sau cârpa pentru a lucra săpunul în piele, acordând o atenție deosebită zonelor cele mai murdare.
  • Petreceți câteva minute de lucru în săpunul șa în piele, astfel încât are într-adevăr o șansă de a pătrunde și de a ridica murdăria.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 6
    3. Clătiți mănușile. Odată ce ați lucrat complet săpunul de șa în mănuși, luați o bucată umedă curată de prosop de hârtie sau o cârpă moale și clătiți ușor spațiile departe de piele. Nu lăsați prosopul de hârtie sau cârpa să devină prea saturat cu apă sau puteți deteriora pielea.
  • Dacă observați că există încă murdărie și murdărie pe mănușă în timp ce clătiți, este posibil să doriți să repetați procesul de curățare pentru a obține pielea complet curată.
  • Odată ce sunteți mulțumit că mănușa este curată, completați același proces cu cealaltă mănușă.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 7
    4. Așezați mănușile să se usuce. Pentru a preveni crăparea, contracția și alte deteriorări ale mănușilor din piele, este mai bine să le permiteți să se usuce la aer. Setați un prosop curat, moale pe o masă, un blat sau altă suprafață plană și să lăsați mănușile să se usuce complet.
  • Nu puneți mănușile lângă un încălzitor, radiator, foc sau altă flacără deschisă. Pielea se poate sparge.
  • În timp ce mănușile dvs. sunt uscate, este o idee bună să le puneți periodic și să le întindeți. Care îi va ajuta să le întinde astfel încât să-și mențină forma.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 8
    5. Tratați mănușile cu ulei. Pielea poate deveni rigidă în timp, iar procesul de curățare în sine nu ajută întotdeauna cu asta. Odată ce mănușile dvs. sunt complet uscate, trebuie să aplicați un ulei la piele pentru ao condiționa, astfel încât să devină mai moale și mănușile sunt mai confortabile de purtat. Utilizați o cârpă curată, moale pentru a răspândi cu atenție uleiul de in-ul de fixare pe mănuși. Lăsați-o să stea câteva minute și apoi să folosească o zonă curată a cârpăi pentru ao freca.
  • Dacă nu aveți ulei de in, uleiul de nurcă este o alternativă eficientă. De asemenea, puteți utiliza un produs de tratament special pentru piele, care de obicei conține un amestec de uleiuri și alte ingrediente.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea mănușilor de cauciuc
    1. Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 9
    1. Clătiți cu apă. După ce ți-ai folosit mănușile, vei dori să le clătești cât mai repede posibil pentru a preveni murdăria și resturile de la cauciuc pe cauciuc. Dacă sunteți încă în afara, conduceți-le sub furtunul de grădină. În caz contrar, clătiți-le în chiuveta cu apă rece.
    • Este de obicei mai ușor să vă clătiți mănușile atunci când încă le purtați, motiv pentru care este convenabil să utilizați furtunul de grădină după ce ați terminat munca.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 10
    2. Utilizați detergentul de mâncare pentru a îndepărta murdăria. Chiar și după clătirea mănușilor, cauciucul poate fi murdar. Pentru a elimina orice sol și resturi persistente, utilizați un lichid de spălare a vasului de bază pentru a le curăța. Aplicați detergentul la palma mănușii și lucrați cu atenție pe tot cauciucul pentru ao curăța. Utilizați din nou apă rece pentru a clăti.
  • Dacă mănușile dvs. de grădinări din cauciuc au pete încăpățânate sau pete murdare, utilizați o perie de curățare pentru a curăța în aceste zone.
  • Imagine intitulată Mănuși de grădină curată Pasul 11
    3. Lăsați mănușile să se usuce la aer. Este important să vă asigurați că mănușile dvs. de cauciuc se usucă complet deoarece pot crește ușor mucegaiul. Cu toate acestea, nu puteți pune cauciuc într-un uscător, deci va trebui să le lăsați să se usuce la aer. Le puteți atârna cu cloturi de a usca, sau le-au pus pe o masă sau pe un contor la apartamentul uscat.
  • Chiar și după curățare, asigurați-vă că ați păstrat mănușile de grădinări din cauciuc într-o locație uscată, astfel încât acestea să nu se mucegăsească.
  • sfaturi

    Deși este uneori dificil de făcut, sunteți mai bine să vă spălați mănușile de grădinărit după fiecare utilizare. Permiterea murdăriei și a resturilor de a construi le pot face să se rătăcească și să se poarte.
  • În mod corespunzător îngrijirea mănușilor de grădinărit, în special cele mai scumpe, cum ar fi piele sau piele, își pot ajuta să-și prelungească viața.
  • Dacă vă lăsați mănușile să se usuce, verificați pentru păianjeni înainte de a le pune din nou. Brown Recluse Spiders iubesc să se ascundă în locuri întunecate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar