Cum să devii un promotor de evenimente

Un promotor de evenimente, denumit în mod obișnuit un promotor de divertisment, este responsabil pentru marketingul și crearea de interes în evenimente live, cum ar fi concerte, festivaluri sau jocuri. Cu alte cuvinte, un promotor de evenimente este un vânzător. Un promotor lucrează în general ca antreprenor independent pentru diferite întreprinderi, mai degrabă decât pentru o singură companie sau o organizație și poate sări în carieră fără formare sau experiență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Câștigând experiență
  1. Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 1
1. Studiu de afaceri și marketing. Deși o diplomă de licență nu este necesară pentru a începe o carieră ca promotor de evenimente, cunoștințele dobândite din studierea acestor domenii se pot dovedi a fi benefice. Dacă intenționați să participați la colegiu în viitor sau ați înscris deja, luați în considerare majoritatea acestor subiecte pentru a vă oferi reluarea unor acreditări impresionante, mai ales dacă aspirați să gestionați evenimente la scară largă pentru clienții proeminenți. Dacă nu aveți mijloacele sau dorința de a urmări un program de patru ani, înscrieți-vă la cursuri sau seminarii individuale la universitatea locală, colegiu comunitar sau online.
  • O astfel de instituții bine cunoscute ca Universitatea Stanford, Universitatea din Chicago și MIT oferă resurse online gratuite, inclusiv podcast-uri, prelegeri, videoclipuri, misiuni și multe altele.
  • Imaginea intitulată Deveniți un promotor de evenimente Pasul 2
    2. Caută un loc de muncă la evenimente. O diplomă de licență poate să arate impresionant pe CV-ul dvs., dar câștigând o experiență hands-on în afara sălii de clasă vă va pregăti mai bine pentru cerințele și logistica evenimentelor și promovării. În primul rând, soluționați-vă pe o anumită zonă de divertisment care se adresează intereselor dvs. Apoi aplicați pentru un loc de muncă la orice nivel de evenimente adecvate. Nu vă faceți griji cu privire la titlurile fanteziste. Indiferent dacă este de intrare sau mai mare, utilizați poziția dvs. ca o vedere interioară a funcționării interioare a evenimentelor.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat să promovați nopți de întâlniri, să căutați un loc de muncă cu catering, barmani, DJ-uri, locații sau orice altă companie care este frecvent angajată de unul sau mai mulți promotori pentru astfel de evenimente.
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 3
    3. Acordați atenție întregului eveniment. Odată angajat, concentrați-vă asupra locului de muncă specific în măsura în care ați efectuat-o cu succes și câștigând o reputație ca lucrător fiabil. Dar păstrați-vă ochii și urechile deschise fiecărui alt aspect al evenimentului, indiferent cât de îndepărtat este de la îndatoririle dvs. personale. Înainte de a vă schimba și devin personal responsabil pentru promovarea evenimentelor, utilizați această ocazie pentru a asista la modul în care evenimentele reușesc, modul în care nu reușesc și cum au depășit Snafus.
  • De exemplu, spuneți că o companie de catering v-a angajat să așteptați mesele într-o noapte de întâlniri. În ziua evenimentului, diferitele persoane angajate (DJ-ul, barmanii, decoratorii și șeful dvs., CATERER) își dau seama că promotorul a rezervat un loc care este prea vechi pentru a oferi suficientă energie electrică pentru echipamentul fiecăruia. Chiar dacă sunteți doar un chelner în acest moment, notați ce soluții pe care le puteți găsi și alții pentru a rezolva acest lucru la fața locului, precum și ce ar fi putut fi făcut în prealabil pentru a preveni această criză.
  • Imaginea intitulată Deveniți un promotor de evenimente Pasul 4
    4. Urmărește avansarea. Indiferent dacă ați început ca poziție de intrare pentru un furnizor de cazăre, o sală de muzică sau o companie de promovare, începeți să vă deplasați în sus. Căutați poziții manageriale sau altele care necesită conducere și manipularea competentă a mai multor responsabilități. Deoarece un promotor de evenimente poate fi responsabil pentru angajarea și supravegherea mai multor persoane pentru orice eveniment, câștigați experiența și încrederea necesare pentru a face acest lucru în cadrul companiei dvs. curente. Aplicați pentru poziții care vă vor ajuta să dezvoltați următoarele abilități:
  • Comunicare puternică, atât scrisă, cât și verbală, plus abilități de negociere.
  • Abilitatea de a organiza eficient resursele, finanțele și timpul.
  • Rezolvarea problemelor creative.
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 5
    5. Reţea. Să profite de toate ocaziile de a întâlni pe alții care lucrează în aceeași industrie într-o anumită capacitate. Faceți contacte acum pentru a vă purta cu dvs. odată ce ați făcut-o pe cont propriu. Cereți numere de telefon, e-mailuri sau informații sociale ale persoanelor care s-au dovedit a fi fiabile, astfel încât să puteți ajunge la ele când sunteți gata să angajați singuri oameni.
  • Amintiți-vă că propria dvs. performanță de locuri de muncă va fi amintită de aceiași oameni. Indiferent dacă sunteți un angajat de pe partea de jos, cu taxe mai mici decât cele pline de farmec sau un lider de echipă jonglând mai multe responsabilități, asigurați-vă că vă excelezi pentru a vă cimenta reputația ca pe cineva care face lucrurile făcute.
  • Metoda 2 din 3:
    Stabiliți-vă pentru afaceri
    1. Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 6
    1. Cercetarea costului de aruncare a evenimentelor. Ca promotor, este posibil să fiți responsabil pentru finanțarea evenimentelor dvs., deci aflați cât de mare de un buget veți avea nevoie. Formează o listă a tuturor furnizorilor, locațiilor și altor furnizori de servicii, va trebui să angajați pentru fiecare eveniment. Creați trei evenimente ipotetice care diferă în dimensiune (mici, medii, mari) și apoi contactați fiecare companie din lista dvs. pentru a solicita cotații pentru fiecare dimensiune. Determinați care evenimente vă puteți permite pe cont propriu și care vor necesita investitori suplimentari.
    • De exemplu, cu promovarea concertului, veți avea cel puțin nevoia de a plăti talentul, rezervați un loc (care poate sau nu poate oferi propriul sistem de sunet) și să faceți publicitate spectacolului. Dacă promovați un mic spectacol "subteran" cu acte locale necunoscute, puteți rezerva o scenă la un mic club sau bar, închiriați un sistem de sunet dacă este necesar și se bazează pe fluturași și cuvinte de cuvânt pentru publicitate. Dar pentru mai multe acte proeminente, este posibil să aveți nevoie să angajați securitatea, să acoperiți transportul și camerele de cazare pentru talentul, rezervați locații mai mari, mai scumpe, și multe altele.
    • Pentru a juca în siguranță, intenționați întotdeauna să cheltuiți mai mult decât citatele date pentru a vă proteja profitul personal în cazul în care costurile neașteptate apar de-a lungul drumului.
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 7
    2. Închiriați un avocat. Deși avocatorul asupra unui avocat nu este strict necesar pentru a începe o carieră, consultarea unul la început vă va ajuta să vă protejați de costurile viitoare datorită entanglementelor juridice nevăzute. Cel puțin, discutați despre legile și reglementările locale, județene, de stat și federale care poartă direct pe tipul de evenimente pe care le planificați, cum ar fi orice licență sau înregistrări de afaceri care ar putea fi necesare din partea dvs. De asemenea, familiarizați-vă cu ceea ce constituie un contract legal pentru a evita viitoarele datorii.
  • Dacă intenționați să angajați în mod regulat un avocat, asigurați-vă că ați făcut acest cost în cheltuielile dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 8
    3. Înregistrați-vă afacerea. Legile locale pot determina exact ce clasificare va aparține afacerea dvs. Indiferent dacă sunteți singurul proprietar sau partener cu altcineva, poate, de asemenea, efect care entitatea de afaceri pe care o alegeți. Consultați-vă cu avocatul dvs. sau utilizați Internetul pentru a efectua cercetări pe care entitatea de afaceri este potrivită pentru dvs. Clasificările includ:
  • Propriul proprietar
  • Parteneriat
  • corporație
  • Societate cu răspundere limitată (LLC)
  • Metoda 3 din 3:
    Promovarea evenimentelor
    1. Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 9
    1. Face publicitate! Spre deosebire de planificatorii de evenimente, care percep clienți pentru cheltuieli plus taxele pentru a-și acoperi marja de profit, promotorii de evenimente se bazează adesea pe participarea și vânzările de bilete pentru a recupera cheltuieli și pentru a câștiga plătiți pentru toate eforturile lor. Deci, asigurați-vă că oamenii participă la evenimentul dvs! În funcție de bugetul dvs. de funcționare, faceți cât mai mult posibil pentru a obține cuvântul. Metodele includ:
    • Internetul, în special prin intermediul social media
    • Publicitate în imprimare (ziare, reviste etc.)
    • Fluturași și postere
    • Anunțuri de radio și de televiziune
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 10
    2. Cunoașteți demografia. Scopul eforturilor dvs. de publicitate la publicul corespunzător. Nu pierdeți timp și fonduri prețioase, de exemplu, promovarea unui act de țară și occidental pe o stație de radio care joacă în primul rând R & B! În același timp, nu vă limitați la evident. Știți care demografice se suprapun astfel încât să puteți răspândi cuvântul în cel mai larg spectru posibil de interesele interdependente, chiar și prin forumuri care, la prima vedere, par să aibă puține în comun cu evenimentul în sine. De exemplu:
  • Spuneți că promovați un concert cu benzi de punk toate. Utilizați metode evidente pentru ao face publicitate, cum ar fi anunțurile radio pe stațiile care joacă muzică de punk și fluturași și postere la baruri și locații care prezintă punk de găzduire, precum și magazine de înregistrare. În plus, totuși, gândiți-vă în afara casetei. Puneți fluturașii la saloanele de tatuaj și magazinele de îmbrăcăminte de epocă. Parcuri de colegii locale și parcuri de skate cu același lucru. Faceți publicitate prin reviste și site-uri dedicate feminismului.
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 11
    3. Rețeaua cu inima. Să profite de orice ocazie de a face contacte. Indiferent dacă întâlnești pe cineva pe o bază profesională sau în trecere, gândiți-vă la ele ca o gură suplimentară care ar putea obține cuvântul afară. Aveți întotdeauna cărți de afaceri la îndemână pentru a trece de-a lungul și cereți informațiile lor de contact în schimb. Păstrați întâlnirea inițială ușoară și prietenoasă cu un salut simplu și introducere pentru a evita să veniți prea puternic. Apoi, urmăriți-vă cu un e-mail mai detaliat al modului în care sperați să promovați mai târziu o relație de lucru.
  • Spuneți că promovați evenimente sportive, cum ar fi boxul. Deși proprietarul de bar sau barmanul poate avea puțin dacă are legătură cu lumea boxului, ele pot fi un avantaj valoros în ceea ce privește publicitatea dacă bara în cauză se întâmplă să fie un bar sportiv!
  • Imaginea intitulată deveni un promotor de evenimente Pasul 12
    4. Construi o reputație solidă. Promovarea evenimentelor este o afacere riscantă, iar evenimentele pot eșua din cauza oricărui număr de motive, dintre care unele ar fi putut fi prevenite cu o planificare mai bună, în timp ce altele, cum ar fi vremea, sunt dincolo de controlul dvs. Dacă vă confruntați cu obstacole și dezastre, fiți profesioniști, indiferent de circumstanțe. Câștigați încrederea și respectarea talentelor, furnizorilor și a altor contacte de afaceri, astfel încât acestea să rămână dispuse și încântați să lucreze cu dvs. în viitor. Succesul dvs. propriu depinde de ele, așa că vă prezentați ca pe cineva care nu este numai competent și condus, ci suficient de responsabil pentru a accepta vina atunci când este datorată.
  • De exemplu, spuneți că, ca promotor de concerte, ați angajat un tehnician de sistem de sunet care se dovedește a fi complet inept la slujba lor. Chiar dacă manipularea sistemului de sunet nu a fost lucrarea dvs. specifică, angajarea unui tehnician competent a fost. Asigurați-vă talentul, locul de desfășurare și oricine altcineva implicat în spectacolul că nu veți mai angaja niciodată același tehnician, dar opriți-vă că dumping toate vina pe acea persoană. A face acest lucru poate crea impresia că sunteți mai îngrijorat de faptul că ați apărut defect decât să obțineți treaba.
  • Avertizări

    Promovarea evenimentelor este o afacere foarte dicey, cu un risc ridicat de a pierde bani sau doar de a rupe chiar și după cheltuieli.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar