Cum să diagnosticați și să tratați problemele cutanate ale câinelui

Similar cu oamenii, alergiile la câini sunt gestionate și nu sunt vindecate. Corpul câinelui este hipersensibil la ceva și reacția la acea hipersensibilitate este mâncărime. Câinii pot fi alergici la mâncarea lor, mușcăturile de purici, iarba și polenul în mediul lor sau contactul direct cu anumiți compuși cum ar fi săpun de rufe sau de fân. Primul pas este de a diagnostica mâncărimea câinelui, zgârierea și mestecarea ca o problemă alergică a pielii. Provocarea pentru dvs. și medicul veterinar vă determină cauzele și găsirea unui tratament eficient.

Pași

Metoda 1 din 4:
Monitorizarea mâncării câinelui
  1. Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
1. Fiți atenți la care părți ale corpului câinelui dvs. sunt mâncărime. Există o anumită zonă pe corp care este mai mare decât altele? Pet-ul tău își linge picioarele, sub coadă sau de-a lungul buricului?
  • Cele mai comune zone de iritare pentru câinii alergici sunt în jurul spatelui și coada, abdomenul și picioarele și labele.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    2. Căutați puncte fierbinți pe pielea câinelui tău. Poate fi obișnuit ca mâncărimea câinelui dvs. să fie atât de severă încât își mestecă pielea până la punctul de a crea un "punct fierbinte". Această leziune a pielii se poate dezvolta peste noapte și poate deveni foarte mare foarte repede. Pielea este roz, umedă, fierbinte și dureroasă. Puteți vedea chiar și materialul lipicios care iese din rana creată. Acestea sunt infectate răni deschise și au nevoie de intervenție veterinară pentru a vă oferi ajutorul dvs. de companie.
  • Cazurile cronice de mâncărime ar putea duce la îngroșarea și zdrobirea pielii, astfel încât să pară ca un elefant ascuns.
  • Locurile fierbinți sunt adesea simptomul alergiilor la purici, alimente, iarbă, mucegai sau alte substanțe de mediu. Pot exista condiții mai complicate de bază, cum ar fi nivelurile scăzute de tiroidă (hipotiroidism) sau boala lui Cushing (hiperadrenocorticism).Infecțiile secundare bacteriene și drojdii (Malassezia) nu sunt neobișnuite și vor necesita un tratament special adaptat.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    3. Ia în considerare calendarul. S-ar putea să existe un anumit moment al anului că câinele dvs. este mâncat. Poate că este mâncărime după ce a fost pe gazon sau după ce a mâncat o anumită mâncare. Prin observarea modelelor, veți ajuta să restrângeți concentrarea tratamentului animalului dvs. pentru a ajuta la mâncărime.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    4. Verificați sănătatea generală a câinelui. Dacă câinele dvs. are un miros cu adevărat puternic corp, pare excesiv de sete sau nu pare ca fiind de obicei, ar trebui să vă luați animalul către medicul veterinar. Veterinarul dvs. va trebui să facă teste de sânge și să evalueze tampoanele de pe suprafața pielii pentru a obține mai multe informații pentru a ajuta la definirea tratamentului adecvat.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    5. Ia notă când observați mâncărimea. Ori de câte ori observați mâncărimea câinii, scrieți circumstanțele, inclusiv unde a fost câinele dvs., ceea ce mânca și ce parte din corpul său este mâncărime. Acest lucru va fi extrem de util pentru medicul veterinar, care se va baza pe aceste informații pentru a restrânge cauzele posibile pentru mâncărime și leziunile de piele ale animalului dvs. de companie.
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea paraziților
    1. Imaginea intitulată ucide purici la câinii Pasul 9
    1. Verifica pentru Fleas. Cea mai frecventă cauză a pielii mâncărime este purici. Ele sunt cele mai active în vreme caldă și umedă (35 ° C sau 95 ° F). Puteți vedea puricii de pe câinele dvs. sau puteți observa doar mușcătura câinelui sau zgârierea pielii. Placii sunt foarte rapizi și pot sări foarte mult, deci va trebui să fiți repede să le vedeți. Placăle sunt cel mai probabil să fie găsite în zona Armopit și Groin și sunt întunecate (aproape negre) cu corpuri plate.
    • Verificați urechile câinelui pentru semne de zgâriere, roșeață, sânge sau murdărie. Vezi dacă burta, înghițirea sau baza coada lor are umflături roșii.
    • O modalitate de a verifica purici este de a sta pe câine pe o suprafață albă, cum ar fi prosoape de hârtie sau bucăți de hârtie, apoi pieptene. Fecalele de purici vor cădea atunci când piepați câinele și va fi mai vizibil pe hârtia albă.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    2. Verificați pentru mange sarcoptic. Sarcoptic Mange (Sarcoptes scabiei) este o infestație parazitară a acarilor. Acarienii vor trăi de obicei în zone ale pielii care nu au păr, cum ar fi clapele urechilor, coatele sau stomacul. Câinele poate avea piele roșie, scalabilă în aceste zone. Sarcoptic Mange poate provoca leziuni de piele semnificative și primejdie pentru câine, deoarece acarianul provoacă mâncărime severă.
  • Sarcoptic Mange este contagioasă și poate fi transmisă foarte ușor oamenilor și altor câini.
  • Medicul veterinar poate diagnostica mange sarcoptic prin colectarea deșeurilor de piele de la câinele dvs.
  • Imagine intitulată Identificați Mange pe câini Pasul 8
    3. Verificați cheyletielloza, sau de mers pe jos mătreață. Acest lucru este cauzat de Cheyletiella Mite care se hrănește pe stratul superior al pielii. În plus față de zgârierea excesivă, câinele poate avea scalare pe piele, căderea părului, mătreața, leziunile pe spate.
  • Se numește uneori "Plimbare Dandruff" deoarece acarianul împinge scale de piele în timp ce călătorește, făcându-se să apară ca și cum scalorile se mișcă.
  • S-ar putea să puteți vedea acarianul, care este galben.
  • Imagine intitulată Administrați un vaccin la un câine pas cu pasul 6
    4. Verificați pentru păduchi. Păduchii de câine este diferit de păduchii umani, așa că nu vă faceți griji cu privire la infectarea reciprocă. Păduchii supraviețuiesc fie pe resturile de piele ale câinelui, fie la sângele lor, în funcție de specie. Ar trebui să puteți observa păduchi adulți pe câinele dvs. - sunt galbeni sau bronzați și cu privire la dimensiunea unei semințe de susan. Ele pot fi uneori confundate cu mătreața, dar nu vor cădea de pe câine dacă scuturați părul.
  • Alte semne de păduchi includ căderea părului (în special în jurul gâtului, urechilor, umărului, înghițitului și anusului) - un strat dur, uscat sau mat - răni mici sau infecții - viermi sau alți paraziți care pot fi răspândiți de păduchi- și chiar anemie în cazuri severe sau la câini mici.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    5. Verificați mange demodectic. Demodectic (roșu) este cauzat de acarienii mici găsiți în mod natural pe majoritatea câinilor. Acești acarieni nu provoacă în general probleme cu pielea decât dacă sistemul imunitar al câinelui este compromis. Demodex este cel mai frecvent văzut în puii, deoarece sistemele lor imunitare se dezvoltă încă. Acest mange este cel mai vizibil în jurul ochilor și al gurii. Poate fi diagnosticat de medicul veterinar de colectare a scrapurilor de piele de la câinele dvs.
  • Mange demodectic nu este foarte contagioasă și oamenii nu o pot contracta. În general, este trecut la puii care alăptează de către mamă.
  • O predispoziție pentru această problemă a pielii poate fi moștenită. Nu este neobișnuit ca puii să aibă demodex dacă părinții lor au avut și demodex la un moment dat în viața lor.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    6. Verificați pentru viermii de apel. Ringormul nu este de fapt un vierme - mai degrabă, este o ciupercă. Aceasta provoacă mâncărimi, scobitoare circulare mici (aproximativ un centimetru în diametru) și căderea părului (alopecia) în una sau mai multe zone de pe animalul dvs. de companie. Acest lucru începe de obicei pe față sau labe. Ringormul este contagios și ușor de transmis la om (o boală zoonotică) și alte animale de companie. Veterinarul dvs. va fi capabil să diagnosticheze viermii de ringuri și să vă sfătuiască pe protocolul de tratament, care va necesita un fungicid.
  • Unele animale de companie cu infecții minore pot fi tratate topic, în timp ce alte animale vor avea nevoie de medicamente anti-fungice orale.
  • Tratamentul ringwormului va include, de asemenea, dezinfectarea casei dvs. Poate dura luni pentru a controla.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    7. Să înțeleagă ce nu ar trebui să provoace mâncărime. Câinele dvs. poate avea o afecțiune care seamănă cu un parazit sau altă afecțiune care ar putea să vă înșele în eroare pentru a determina cauza mâncării sale. Alopecia și boala lui Cushing sunt două condiții posibile.
  • Alopecia, sau pierderea părului, pot fi aduse prin condiții de tiroidă scăzută (hipotiroid) și nu este de obicei mâncărime. Câinii low-tiroidieni tind să aibă mai multe probleme de piele decât câinii normali-tiroidieni.
  • Câinii cu boala lui Cushing vor bea multă apă și vor să mănânce tot timpul. Puteți observa că blana câinelui este mai subțire și are mai puțin substrat. Burta câinelui poate fi chiar aproape chel și pielea arată prea subțire.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea mâncării câinelui
    1. Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    1. Discutați tratamentele posibile cu VET dvs. Datorită varietății unor cauze posibile ale acestei probleme grave ale pielii, există o serie de tratamente posibile care ar putea fi prescrise de medicul veterinar. Din păcate, antihistaminice au un efect dezamăgitor la câini și cel mai mult necesită fie cursuri scurte de steroizi, fie unul dintre medicamentele moderne anti-itch disponibile acum la apoquel sau atopica. Există noi produse care vin pe piață tot timpul.,
    • Utilizați medicamente prescrise în conformitate cu instrucțiunile medicului veterinar. Medicamentul este folosit pentru a controla mâncărimea și pentru a începe procesul de vindecare.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    2. Utilizați un tratament de control al puricii. Dermatita alergiei de purici este una dintre cele mai frecvente cauze ale mâncării pentru câini. Eliminarea mușcăturilor de purici pe câine este adesea primul pas pentru a aborda mâncărimea animalului dvs. chiar dacă nu vedeți nici un puric. Câinii pot dezvolta o reacție alergică la saliva de purici care determină ca câinele să reacționeze cu mâncărime severă, chiar dacă a fost implicată o singură purică.
  • Controlul puricii pentru câinele dvs., toate celelalte animale de companie din gospodărie și mediul imediat trebuie implementate și continuate lunar.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    3. Tratați câinele pentru acarieni paraziți. Tratamentul pentru fiecare acarment diferă. Cazurile grave de demodex generalizate pot dura luni de tratament, în timp ce scabia este manipulată în mod obișnuit în câteva săptămâni.,VET dvs. va prescrie medicamente pentru paraziți.
  • Scabii se pot răspândi cu ușurință la alte animale și oameni. Trebuie luate măsuri pentru a eradica infestarea în întregul mediu al câinelui, precum și pe câine și pe orice alte animale de companie care pot fi expuse la infestare.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    4. Încercați un șampon de prescripție. Șampoanele de prescripție sunt disponibile de la medicul veterinar pentru a gestiona mâncărime, precum și a trata infecțiile cu drojdie și bacteriană. Aceste produse pot fi utilizate în plus față de medicamentele orale.
  • Șampoanele de purici supra-the-counter, cum ar fi șamponul medicamentos sau de gudron cu cărbune, nu mai iritand rănile deschise ale pielii. Consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a încerca orice tratament excesiv de la câinele dvs.
  • Bătarea este bună pentru pielea mâncărime, dar nu folosiți șampon uman. Un șampon ușor de ovăz special formulat special pentru câini poate scădea temporar mâncărime. Dacă pielea câinelui dvs. este abrazivă sau infectată, nu utilizați niciun șampon sau un tratament topic fără a vorbi cu medicul veterinar. Puteți face problema mai rău utilizând un produs inadecvat.
  • Nu vă spălați câinele. O baie o dată pe lună este toți cei mai sănătoși câini au nevoie, iar câinii au nevoie de o scădere mai puțin frecventă. Băundind câinele dvs. îndepărtează uleiurile de pe piele. Dacă medicul veterinar prevede un șampon special, ea va discuta cu dvs. frecvența recomandată de scăldat pentru starea animalului dvs. de companie.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    5. Întrebați despre prednisonul steroid. Prima opțiune pentru tratamentul pentru multe cazuri moderate până la severe de mâncărime este steroidul, prednisonul, pentru ameliorarea temporară a mâncării. Scăderea mâncării și făcând câinele mai confortabil dă pielea o șansă de a se vindeca.
  • Steroizii au efecte secundare și trebuie să fie utilizate cu atenție. Utilizarea pe termen lung poate duce la probleme de ficat sau la nivelul glandei suprarenale.,
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    6. Întrebați despre un antihistaminic. Un medicament antihistaminic poate fi, de asemenea, utilizat pentru a stinge o reacție alergică. Există multe antihistaminice disponibile pentru a încerca, iar medicul veterinar poate recomanda opțiunile de supra-contra-the-counter, precum și cele de prescripție medicală.
  • Nici un singur produs nu funcționează pentru fiecare câine, deci va trebui să înceapă un "studiu antihistaminic" pentru a afla care medicamente vă ajută cel mai mult animat.
  • Fiți conștienți de faptul că antihistamininele nu pot ajuta câinele super-mâncărime, dar ele sunt adesea folosite după ce steroizii au avut grijă de problema inițială, astfel încât să continuați să gestionați simptomele alergiilor.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    7. Încercați un antibiotic. VET dvs. poate utiliza un antibiotic în combinație cu un medicament anti-mâncărime. Acest lucru se datorează faptului că o infecție bacteriană secundară este frecventă atunci când pielea este deteriorată din cauza zgârieturii.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    8. Discutați cu medicul veterinar despre testarea alergiei. Puteți obține un test de sânge sau un test de piele pentru câinele dvs. pentru a vă ajuta să restrângeți care poleni, copaci, ierburi, insecte sau mucegaiuri declanșează alergiile animalului de companie. Alergiile alimentare sunt cel mai bine determinate prin studiile de eliminare a alimentelor.,
  • Injecțiile de imunoterapie pot fi sugerate de medicul veterinar dacă alergiile cauzează mâncărimea câinelui tău.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    9. Întrebați despre un dermatolog veterinar. Dacă câinele dvs. se confruntă cu un meci prelungit de mâncărime și zgârierea până la punctul de a-și deteriora pielea, vorbește cu medicul veterinar pentru a obține o recomandare pentru un dermatolog veterinar. Această persoană se va specializa în afecțiuni ale pielii.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    10. Evitați remediile de relief. Remediile contra-the-Counter, cum ar fi șampoanele medicamentate sau de gudron de cărbune, ceaiul și uleiul EMU și Aloe Vera fac parte dintr-o ultimă abordare a șanțului că proprietarii vor încerca adesea în speranța că ceva va funcționa ceva. Consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a încerca orice tratament excesiv de la câinele dvs.
  • Remedii la domiciliu, cum ar fi terebentină, jeleu de petrol, apă de gură sau oțet ar trebui, de asemenea, evitată. Cu toate acestea, tratamentele topice benigne, cum ar fi clătirile de ceai verde și uleiul de nucă de cocos, pot fi eficiente pentru cazuri ușoare de piele uscată, fără semne de infecție.
  • Eforturile dvs. de a ajuta animalul dvs. de companie poate duce la a face problema mai rău atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie.
  • Metoda 4 din 4:
    Schimbarea dietei câinelui
    1. Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    1. Evaluați dieta curentă a câinelui. Îmbunătățirea nutriției generale a câinelui dvs. va ajuta sănătatea lor generală, indiferent dacă câinele dvs. este sau nu alergic la alimente.
    • Dacă alimentați alimentele procesate, uitați-vă la lista ingredientelor de pe alimentele câinelui dvs. Verificați pentru a vă asigura că proteina este primul ingredient, nu un carbohidrat. Acizii grași esențiali sunt buni pentru pielea și stratul sănătos și ar trebui să fie incluse pe lista ingredientelor.,
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    2. Încercați să oferiți suplimente de acid gras. Suplimentele de acid gras, cum ar fi uleiul de pește, uleiul de nucă de cocos sau uleiul de semințe de invenție, sunt utile cu cazurile alergice ale bolii pielii. Acestea sunt alimentate cel mai bine în forma lor pură (pește proaspăt sau conservat, semințe proaspăt de inel), dar sunt de asemenea disponibile ca capsule sau lichide.,
  • Urmați instrucțiunile produsului sau instrucțiunile medicului veterinar pentru informații despre dozare.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea câinelui
    3. Adresați-vă medicului veterinar despre un proces de eliminare a alimentelor. Dacă este suspectată o alergie alimentară, medicul veterinar poate sugera un studiu de eliminare a alimentelor cu o dietă complet nouă și diferită pentru animalul dvs. de companie. Această nouă dietă va trebui să fie formată din ingrediente câinele dvs. nu a mâncat niciodată înainte.
  • De exemplu, dacă animalul dvs. de companie a mâncat alimente pentru câini de miel și orez cu tratate din carne de vită și grâu, noua dietă nu poate conține niciunul dintre aceste ingrediente.
  • Procesul de eliminare a alimentelor va dura de obicei 2-3 luni.
  • Trebuie să respectați dieta strictă (inclusiv tratamentele) pentru a obține cele mai bune informații din experimentul dvs.
  • Poate dura câteva runde de dietă de eliminare a alimentelor pentru a determina care alimente câinele dvs. este sensibil.
  • Este posibil să puteți obține mâncarea câinelui dvs. la un magazin de animale de companie, dar de multe ori o dietă specială din medicul veterinar poate fi necesară pentru a gestiona alergia alimentară a animalului.
  • Odată ce a fost găsită o dietă, atunci puteți începe provocarea corpului cu cantități mici de un ingredient la un moment dat pentru a vedea dacă câinele dvs. începe din nou după introducerea ingredientului suplimentar.
  • sfaturi

    Unele rase de câini, cum ar fi retrieverii de aur, labradorii și spanielsul de cocker, par a fi predispuși la alergii. Cu toate acestea, orice câine, chiar și un câine de rasă mixt, poate dezvolta alergii în orice moment în viața sa.
  • Gestionați puricii pe tot parcursul anului.
  • Nu radeți blana câinelui dvs. până la piele. Clipping focal pentru a elimina blana peste zonele infectate va ajuta pielea din acea zonă specifică, dar dacă nu este recomandată de medicul veterinar, evitați să radeți întregul câine. În unele cazuri, rasul chiar și blănurile unui câine sănătos poate duce la blănuri care cresc înapoi într-o altă culoare sau nu crește deloc.
  • Nici un medicament sau tratament unic nu este adecvat sau eficient pentru fiecare animal de companie. Vă poate lua mai mult de un tratament pentru a rezolva problema.
  • Fiți conștienți de faptul că veți trata adesea și gestionați simptomele mâncării, mai degrabă decât cauza. Este nevoie de timp și o observație pentru a identifica declanșatoarele pentru mâncărimea animalului.
  • Nu încercați să utilizați produsele de îngrijire a pielii umane pe orice animal. Utilizați întotdeauna ceva formulat special pentru specia, mărimea și, dacă este cazul, vârsta și greutatea.
  • Avertizări

    Introduceți întotdeauna modificări la dieta unui câine încet și treptat. Face doar o schimbare la un moment dat și începeți cu doze mici.
  • Steroizii și antibioticele sunt necesare pentru a gestiona multe cazuri severe de boală alergică a pielii la începutul tratamentului. Există efecte secundare asupra oricărui medicament și acestea trebuie discutate cu medicul veterinar atunci când începeți tratamentul și în cazul în care regimul de medicație trebuie extins.
  • Amintiți-vă că alergiile sunt gestionate, nu vindecate, iar noi alergiile se pot dezvolta peste viața câinelui dvs. Poate fi foarte frustrant și inconfortabil pentru amândoi uneori, dar înțelegerea naturii bolii este importantă pentru sănătatea și fericirea animalului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar