Cum de a alege o cheie primară într-o bază de date

O cheie primară este o coloană într-o bază de date relațională care este utilizată pentru a identifica în mod unic fiecare înregistrare într-o masă. Când selectați o cheie primară, va trebui să alegeți o coloană care conține valori unice pentru toate rândurile. Fiecare rând trebuie să aibă o valoare în coloana cheie primară, iar valorile nu trebuie să se schimbe. Dacă nu găsiți o cheie primară naturală care se potrivește tuturor regulilor, puteți crea o cheie surogat. Thiste parere cum să selectați o cheie primară pentru baza de date.

Pași

  1. Imagine intitulată Alegeți o cheie primară într-o bază de date Pasul 1
1. Asigurați-vă că toate înregistrările din cheia primară sunt unice. Aceasta înseamnă că doriți să alegeți o coloană care conține un fel de identificator unic care nu se repetă niciodată în alte rânduri. Dacă o coloană conține valori care sunt identice pentru mai mult de un rând, ar trebui nu fi cheia dvs. primară.
  • De exemplu, dacă construiți o bază de date a angajaților și fiecare angajat are un număr unic de angajat, ați putea utiliza coloana care conține numărul de identificare al angajatului ca cheie primară - Totuși, ar trebui să faceți acest lucru numai dacă nu există nici o șansă același ID vor fi reutilizate în viitor.
  • Poate doriți să luați în considerare utilizarea unei taste compozite, care este o cheie primară care utilizează mai multe coloane. Combinând mai mult de o coloană în cheia dvs. (e.G., Combinarea DateLOFIRTHFIRTIGIGIN, și a angajaților) reduce șansele de intrări duplicate.
  • Imagine intitulată Alegeți o cheie primară într-o bază de date Pasul 2
    2. Alegeți o valoare care nu se va schimba. Odată ce ați atribuit o coloană ca cheie primară, nu puteți modifica niciuna dintre valorile din coloana respectivă. Alegeți ceva static - ceva ce știți că veți nu trebuie să actualizeze.
  • De exemplu, în exemplul de identitate al angajatului nostru, ați dori doar să utilizați coloana de identitate a angajatului ca ID primar dacă nu există nici o șansă pe care angajatul îl va primi vreodată un alt ID de angajat.
  • Alte informații care pot schimba sunt numele, adresele, numerele de telefon și adresele. Evitați acestea atunci când selectați o cheie primară.
  • Imagine intitulată Alegeți o cheie primară într-o bază de date Pasul 3
    3. Nu pot exista valori nulă în cheia primară. Fiecare rând trebuie să aibă un identificator - nu poate fi valori null coloana cheie primară pentru orice rând.
  • De exemplu, să spunem că creați o bază de date care conține informații despre pacient. Deoarece numerele de securitate socială sunt unice și nu se schimbă, o astfel de coloană ar putea părea ca un bun candidat pentru o cheie privată. Cu toate acestea, ați avea nevoie de o intrare de numere de securitate socială pentru toate Pacienții - Dacă un pacient nu a furnizat unul, nu le veți putea adăuga la masă dacă această coloană este cheia dvs. principală.
  • Imagine intitulată Alegeți o cheie primară într-o bază de date Pasul 4
    4. Luați în considerare utilizarea unei cheii surogate. O cheie naturală este o cheie care conține date reale, cum ar fi un număr de securitate socială sau un număr de identificare a angajatului - toate exemplele noastre anterioare sunt cheile naturale. Poate fi greu să găsești ceva care să întâlnească toate calificările menționate mai sus! Dacă nu puteți identifica o coloană care să funcționeze ca o cheie primară (naturală), încercați o cheie surrogată:
  • O cheie surogat conține valori unice care sunt generate când sunt introduse noi înregistrări. Pentru a utiliza o cheie surogat, ar trebui să creați o nouă coloană care să nu reflecte date reale - de exemplu, dacă aveți o listă de clienți, ați putea crea o nouă coloană numită ClientID că veți folosi exclusiv ca Un identificator unic de baze de date pentru fiecare client.
  • În exemplul ClientID, de fiecare dată când introduceți un client nou în baza dvs. de date, le-ați atribui un nou clientID care să servească drept identificator unic permanent. Ați putea utiliza un generator de numere sau adăugați doar 1 la valoarea anterioară pentru a face un nou client unic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar