Cum să găsiți media, mediană și modul

Media, media și modul sunt valori care sunt utilizate în mod obișnuit în statisticile de bază și în matematica de zi cu zi. Deși puteți găsi fiecare valoare destul de ușor, este, de asemenea, ușor să le amestecați. Citiți mai departe pentru a afla cum să calculați fiecare valoare pentru un set de date.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsind mijlocul
  1. Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 1
1. Adăugați toate numerele din set. Să presupunem că lucrați cu numerele 2, 3 și 4. Adăugați-le: 2 + 3 + 4 = 9.
  • Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 2
    2. Numărați cantitatea de numere din set. În acest caz, lucrați cu 3 numere.
  • Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 3
    3. Împărțiți suma numerelor prin cantitatea de numere. Acum luați suma numerelor, 9 și împărțiți-o cu cantitatea de numere, 3. 9/3 = 3. Media, sau media tuturor numerelor din set, este de 3. Amintiți-vă că nu veți obține întotdeauna un număr frumos chiar pentru răspunsul dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea mediană
    1. Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 4
    1. Comandați toate numerele din set de la cel puțin la cel mai mare. Să presupunem că lucrați cu următoarele numere: 4, 2, 8, 1, 15. Doar reordonați-le în ordine ascendentă, la fel ca: 1, 2, 4, 8, 15.
  • Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 5
    2. Găsiți numărul de mijloc al setului. Cum faceți acest lucru va depinde de faptul dacă aveți o cantitate uniformă sau o sumă impară. Iată ce puteți face în ambele situații:
  • Dacă ciudat, traversați numărul cel mai din stânga, apoi numărul cel mai din dreapta și apoi repetați. Când aveți un număr lăsat, acesta este mediana voastră. Dacă lucrați cu numerele 4, 7, 8, 11 și 21, atunci 8 este modul dvs. pentru că este numărul în mijloc.
  • Dacă chiar, traversați numerele de pe ambele părți, dar ar trebui să aveți două numere exact în mijloc. Adăugați-le împreună și împărțiți-le cu două pentru valoarea mediană. (Dacă cele două numere din mijloc sunt aceleași, acest număr este mediană.) Dacă lucrați cu numerele 1, 2, 5, 3, 7, și 10, atunci cele două numere de mijloc sunt 5 și 3. Adăugați 5 și 3 pentru a obține 8 și împărțiți acest rezultat cu 2 pentru a obține 4 ca mediană.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea modului
    1. Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 6
    1. Notați toate numerele din set. În acest caz, lucrați cu numerele 2, 4, 5, 5, 4 și 5. Poate ajuta la comandarea lor de la cel puțin la cea mai mare aici.
  • Imagine intitulată găsi medie, mediană și modul Pasul 7
    2. Găsiți numărul care apare cel mai mult. Gândi: "Modul este cel mai mult." În acest exemplu, numărul 5 are loc cel mai mult, astfel încât acesta este modul. Dacă există două numere care apar cel mai mult, atunci acest set este "Bimodal," și dacă mai mult de două numere apar cel mai mult, atunci setul este "multi-modal."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Comandarea numerelor de la cel puțin la cel mai mare vă poate ajuta să găsiți medianul și modul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar