Cum să curățați grătarul ruginit

Formarea rugină pe un grătar poate fi foarte frustrant, mai ales când sunteți dornici să obțineți gătit. Din fericire, este ușor de utilizat produse pe care probabil că le aveți deja acasă să o eliminați, cum ar fi soda de coacere, oțet, sare sau suc de lămâie. Comercial Rust Remover este o altă opțiune, care este disponibilă pe scară largă la majoritatea magazinelor cu amănuntul. Odată ce rugina este plecată, asigurați-vă că luați măsurile de precauție adecvate pentru a împiedica să se întoarcă în viitor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Îndepărtarea ruginii cu bicarbonat de sodiuDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grătar Pasul 1
1. Curățați grătarul Grill cu o perie de grătar. Înainte de a începe rutina de curățare, utilizați o perie de grătar pentru a curăța orice reziduu rămas de la grătar. O perie de grătar bun are părul de sârmă care vor elimina orice mâncare arsă și o parte din rugină.
  • Pentru a coborî mai mult reziduu, preîncălziți grătarul timp de 15 minute înainte de ao curăța. Acest lucru va slăbi orice mâncare și unsoare rămase și o va face mai ușor de eliminat. Rotiți grătarul și apoi începeți să spălați în timp ce este încă fierbinte.
  • Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grate Pasul 2
    2. Umpleți o găleată mare cu apă fierbinte, săpun de mâncare și bicarbonat de sodiu. Obțineți o găleată suficient de mare pentru a se potrivi grătarului dvs. Grill. Apoi se toarnă într-o apă fierbinte până când găleata este aproape plină. Adăugați în 1 cană (240 ml) de săpun și /4 Cupa (59 ml) de bicarbonat de sodiu. Soda de copt este o abrazivă ușoară, așa că va face o treabă minunată care să-ți rupă grătarul. Amestecați-l împreună până se formează o pastă.
  • De asemenea, puteți utiliza oțet cu săpun în același mod în același mod.
  • Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grate Pasul 3
    3. Scoateți grătarul grătarului și înmuiați-le în găleată timp de 1 oră. Dacă grătarele dvs. de grătar sunt detașabile, scoateți-le de pe grătar și le puneți în găleată. Lăsați-l să se înmoaie în amestecul de sodiu de copt timp de cel puțin o oră. Acest lucru va permite ca sifonul de copt și săpunul să pătrundă și să slăbească rugina.
  • Dacă grătarul dvs. de grătar sunt prea mari pentru a se supune într-o găleată, doar curățați amestecul de sodiu de copt pe grătar cu o perie. Cu toate acestea, rețineți că acest lucru poate fi mai puțin eficient decât lăsarea grătarelor de grătar să se înmoaie, mai ales dacă există o cantitate semnificativă de rugină.
  • Sfat de experți
    Prețul Bridgett

    Prețul Bridgett

    Prețul profesional CleanerBridgett este un guru de curățenie și co-proprietar al MADEASY, o companie de service servitoare care deservește Phoenix, zona metropolitană din Arizona. Ea deține un maestru de conducere de la Universitatea din Phoenix, specializată în marketingul digital și tradițional.
    Prețul Bridgett
    Prețul Bridgett
    Profesionist Cleaner

    Dacă aplicați direct soluția, încercați să încălziți grătarele pentru îndepărtarea extra. Aplicați un amestec de sodă de copt și apă la grătare și transformați-le pe căldură medie-ridicată până când amestecul începe să bubble. Deoarece bulele de bicicletă de sodiu, va ridica rugina. După câteva minute, opriți căldura, apoi curățați gratele cu o perie de scruber și ștergeți-o în jos.

  • Imagine intitulată Gratar curat Rart Grate Pasul 4
    4. Frecați broaștele din nou cu o perie de grătar și clătiți cu apă rece. După ce grătarele dvs. s-au înmuiate timp de o oră, curățați rugina cu peria de grătar. De când l-ai lăsat pe rugină să stea în sucul de coacere, ar trebui să iasă ușor. Când ați terminat, clătiți grătarul cu apă rece până când toate săpunul este plecat.
  • Imagine intitulată Grilanda curată Rarts Grădină Pasul 5
    5. Uscați bine grătarul gripei. Pentru a preveni rugina de la reapariție, asigurați-vă că vă uscați gratarul. Obțineți o cârpă sau un prosop curat și ștergeți-l până când este complet uscat. Plasați grătarul înapoi pe grătar atunci când sunt uscați.
  • Metoda 2 din 4:
    Creând o baie de oțet pentru a elimina ruginaDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Grilanda curată Rig Rats Pasul 6
    1. Se amestecă 1 cană (240 ml) de sare de masă și 2 cani (470 ml) de oțet alb într-un castron. Oțetul este o substanță pe scară largă pentru a îndepărta rugina. Proprietățile sale naturale reacționează cu rugina și se dizolvă din metal, în timp ce sarea este utilizată pentru a îmbunătăți acțiunea de curățare a oțetului. Utilizați o ceașcă de măsurare pentru a măsura cu precizie sarea și oțetul, apoi se toarnă într-un castron mediu. În cele din urmă, amestecați amestecul cu o lingură până când sarea se dizolvă complet.
  • Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grădină Pasul 7
    2. Plasați grătarul în interiorul unei pungi de gunoi și turnați amestecul de sare și oțet în interior. Puneți sacul de gunoi pe o masă mare sau o altă suprafață plană. Puneți grătarul dvs. în interiorul sacului, așa că se așează plat. Se toarnă oțetul și amestecul de sare peste grătar, asigurându-se că acoperă părțile care sunt cele mai ruginite.
  • Asigurați-vă că sacul este greu, deci nu riscați găuri în el cu grătarul Grill.
  • Imagine intitulată Gratar curat Râk Grate Pasul 8
    3. Legați sacul și lăsați grătarul să se înmoaie peste noapte. Sigilați sacul în partea de sus pentru a bloca umiditatea odată ce ați terminat turnarea întregului amestec de oțet peste grătarele Grill. Lăsați grătarul să se înmoaie peste noapte, mai ales dacă ruginia este severă. Asigurați-vă că sacul este închis strâns și plasat complet plat, astfel încât niciuna dintre oțetul nu se varsă.
  • Dacă sacul de gunoi nu vine cu o închidere desenată, puteți să o sigilați întotdeauna prin legarea într-un nod sau fixați-o cu o bandă de cauciuc.
  • Imagine intitulată Grătar curat Rarts Grădină Pasul 9
    4. Scoateți grătarul grătarului și curățați rugina cu o cârpă. Când grătarul tău ruginit se termină înmuiere, scoateți-le din sacul de gunoi. Ștergeți suprafața cu o cârpă și ar trebui să vedeți că rugina dispare rapid. Dacă există încă o rugină încăpățânată, care rămâne, curățați-o cu o perie de grătar și ar trebui să vină imediat. Când ați terminat, clătiți grătarul cu apă rece, le uscați și sunteți gata să începeți din nou grătarul!
  • Dacă nu aveți o perie de grătar, folia de aluminiu este la fel de eficientă. Doar rolați-l într-o minge și curățați petele de rugină la fel cum ați fi cu o perie.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind alte tehnici pentru a elimina ruginaDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grate Pasul 10
    1. Scoateți rugina din grătare de fontă cu o perie de sârmă. Pentru a utiliza această metodă, luați un ulei de măsline și se toarnă 1 cană (240 ml) într-un castron. Îndepărtați o perie de bastură în uleiul de măsline și o periați pe grătarele grill unde este prezentă rugină. Utilizați o perie plină de sârmă pentru a curăța rugina. Va trebui să curățați foarte mult, mai ales dacă există o cantitate semnificativă de rugină pe grătar.
    • Uleiul de măsline este utilizat pentru a proteja grătarul de la orice deteriorare care poate fi cauzată de răzuitorul de sârmă, așa că nu săriți acea pas.
  • Imagine intitulată Gratar curat Ruled Grate Pasul 11
    2. Amestecați sucul de lămâie și detergentul pentru a elimina rugina. Lemon este un alt aparat de curățare a gospodăriei populară, care poate fi, de asemenea, eficientă la îndepărtarea ruginei. Strângeți sucul dintr-o lamaie întreagă într-un castron și adăugați câteva picături de detergent ușor. Amestecați-l cu o lingură până când formează o pastă groasă. Aplicați amestecul de lămâie în orice zonă de rugină cu o perie. Apoi acoperiți grătarele cu grătar cu folie de plastic, astfel încât amestecul nu se evaporă. Lăsați amestecul să stea timp de 24 de ore, apoi îndepărtați și curățați rugina rămasă cu o perie de grătar.
  • Asigurați-vă că ați clătit amestecul de lamaie și uscați complet gripele de grătar când ați terminat.
  • Imagine intitulată Gratar curat Ruled Grate Pasul 12
    3. Utilizați o remodelare comercială de rugină. Dacă o metodă naturală nu funcționează pentru a elimina toată rugina, este posibil să aveți nevoie de o soluție mai grea. Puteți găsi un comerciant Rust Remover online sau la cele mai multe magazine de îmbunătățire la domiciliu. Urmați instrucțiunile producătorului pentru a elimina rugina de la grătar.
  • Unele dintre aceste produse au substanțe chimice toxice. Asigurați-vă că removerul de rugină pe care îl alegeți este sigur de utilizat pe grătare.
  • Sfat de experți
    Prețul Bridgett

    Prețul Bridgett

    Prețul profesional CleanerBridgett este un guru de curățenie și co-proprietar al MADEASY, o companie de service servitoare care deservește Phoenix, zona metropolitană din Arizona. Ea deține un maestru de conducere de la Universitatea din Phoenix, specializată în marketingul digital și tradițional.
    Prețul Bridgett
    Prețul Bridgett
    Profesionist Cleaner

    Luați în considerare înlocuirea grătarului dacă acestea sunt grav ruginite. Dacă curățăm într-o reședință, vom recomanda uneori înlocuirea grătarului Grill cu totul, mai ales dacă este o mișcare de mișcare curată. Grădinile sunt ieftine, poate $ 5- $ 10, deci este doar o fixare ușoară.

    Metoda 4 din 4:
    Prevenirea ruginiiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Grible curat Râșniți Pasul 13
    1. Evitați excesul de lichide la gătit pe grătar. Dacă utilizați marinade sau sosuri speciale în timp ce gătiți pe grătar, evitați să le vărsați direct pe arzătoarele grilajului. În schimb, adăugați-vă sosurile la mâncare înainte de a le pune pe grătar. Sosul excesiv poate provoca ruginirea și înfundarea.
  • Imagine intitulată Grilanda curată Rarts Grădină Pasul 14
    2. Curățați gratarul în mod regulat. Este important să vă curățați grătarul înainte și după fiecare utilizare. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie de grătar pentru a răsturna reziduul alimentar rămas care este blocat pe grătare. Dacă curățați cu săpun și apă, asigurați-vă că ați uscat complet când ați terminat.
  • Dacă utilizați un grătar de cărbune, curățați-l în timp ce este încă fierbinte și aruncați cenușele rămase și cărbunele.
  • Imagine intitulată Gratar curat Ruled Grădină Pasul 15
    3. Uleiul dvs. pentru a împiedica lipirea alimentelor. Oilarea unui gratar este un pas important în procesul de gratar. De fiecare dată când vă curățați grătarul, veți dori să o acoperiți cu ulei. Îndepărtați o mână de prosoape de hârtie în canola sau ulei vegetal și frecați-l pe grătarele Grill. Acest lucru nu numai că împiedică lipirea alimentelor, dar respinge de asemenea umiditatea.
  • Nu utilizați un aerosol poate să pulverizați uleiul vegetal pe grătar. Ei sunt cunoscuți că explodează flăcări.
  • Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grădină Pasul 16
    4. Asigurați-vă că capacul grătarului este strâns și îl acoperă atunci când nu este utilizat. Pentru a evita umezeala în grătarul dvs. atunci când nu o utilizați, asigurați-vă că o închideți și acoperiți-o cu o nailon sau un capac de vinil. Ar trebui să fie o etanșare strânsă, mai ales când plouă. Umiditatea este principalul motiv pentru care formele de rugină în primul rând.
  • Imagine intitulată Gratar curat Rarts Grate Pasul 17
    5. Mutați grătarul în interior pentru ao păstra din elemente. Dacă este posibil, mutați un grătar portabil în interior într-un garaj sau vărsat. Acest lucru este deosebit de important dacă locuiți într-un climat rece sau umed. Ploaie și zăpadă pot ruga grătarul și pot reduce durata de viață.
  • Dacă locuiți lângă ocean, aerul sărat poate coroda grătarul. Asigurați-vă că curățați și acoperiți-l în mod regulat dacă locuiți în aceste zone.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Îndepărtarea ruginii cu bicarbonat de sodiu

    • Perie de grătar
    • Apa fierbinte
    • Bicarbonat de sodiu
    • Săpun blând
    • Cupă mare

    Folosind oțet și sare ca un remover de rugină

    • Oţet
    • Sare
    • Castron
    • Sac de gunoi
    • Clean Rag

    Folosind alte tehnici pentru a elimina rugina

    • Brush Basing
    • Ulei de masline
    • Perie de sârmă
    • Lămâie
    • Detergent slab
    • Castron
    • Folie de plastic
    • Grill Scrub
    • Apa calda
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar