Cum să fii în siguranță într-o țară străină

În timp ce se află într-o țară străină, poate fi distractiv, există întotdeauna pericol în străinătate, așa cum există pericolul la domiciliu. Toți vizitatorii din orice țară ar trebui să învețe care sunt pericolele în țări străine și cum să se protejeze indiferent cât de sigur sunt că sunt în siguranță. Există întotdeauna posibilitatea ca ceva să meargă prost, așa cum spun ei, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău.Fie de tine sau cu familia sau cu prietenii, siguranța este importantă. Țineți cont de următoarele indicatori pentru a vă face următoarea călătorie străină la fel de sigură și cât mai liberă.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 1
1. Cercetați țara pe care o vizitați inainte sa pleci. Cel mai bun și cel mai rapid mod de cercetare este Căutați pe internet Pentru informații juridice și lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți cu mult înainte de a călători în țara respectivă. Vizualizați recomandările de călătorie din surse de reputație, cum ar fi S.U.A și Regatul Unit, și ia notă de orice probleme potențiale pe care le puteți întâlni. Un călător stradwise ar trebui să cunoască, de asemenea, numere de urgență și cel puțin un pic de limbă (ca și cuvântul pentru "Ajutor"). De asemenea, aflați locuri pentru a evita, cum ar fi alei, cartierele rele și districtele de lumină roșie. Guvernul dvs. poate avea resurse disponibile pentru călătorii care vor schița ceea ce trebuie să fii pregătit pentru.
  • Cunoaște obiceiurile locale. Există multe gesturi pe care le puteți obișnui, dar sunt încruntate în alte țări în care acestea pot fi văzute ca opusul intenției lor. De exemplu, degetele în sus "O.K" semnul care este folosit în mare parte din vest este un gest de mână urât în ​​alte țări, cum ar fi Grecia. Agentul dvs. de călătorie ar trebui să vă poată ajuta cu determinarea vamală că sunteți obișnuiți cu care ar putea avea efectul opus într-o altă țară.
  • Aflați cum rochia localnicii. Dacă localnicii sunt îmbrăcați într-un mod moderat, ar trebui să vă îmbrăcați la fel. Nu vrei să atragi atenția nedorită asupra ta, în special la site-urile de importanță religioasă.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 2
    2. Faceți trei copii ale tuturor înainte de a pleca. Faceți copii ale pașaportului, itinerarului de călătorie și bilete, carduri de credit, permis de conducere și orice alte documente importante. Copiați spatele totul, de asemenea. Acest lucru vă poate ușura să vă recuperați dacă oricare dintre documentele dvs. sunt furate, dar păstrați copiile în locații separate și păstrați-le sigur. De asemenea, puteți lua în considerare scanarea documentelor dvs. și prin e-mail-ul acestora ca atașamente pentru a fi imprimate când și dacă este necesar. Este posibil să puteți stoca documentele importante într-un online "sigur" Pentru mai multă siguranță.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 3
    3. Obțineți adresele și numerele de telefon ale ambasadei țării dvs. și a oricăror baze militare (dacă este cazul) înainte de sosirea dvs. în țara străină. Pentru unele țări, cum ar fi SUA și Australia, este posibil să se înregistreze cu un consulat online, înainte de călătorie. Odată ce ați făcut acest lucru, dacă apar vreun fel de dezastru natural sau un conflict militar, consulatul va ști că sunteți în țară, care este primul pas în a putea oferi asistență.
  • Contactați ambasada țării dvs. (sau cea mai apropiată ambasadă) la sosirea. Sfătuiți-i de locația dvs. și numele dvs., mai ales dacă vă aflați într-o țară străină turbulentă politic. Dacă este posibil, călătoriți în ambasadă sau cel puțin la fața locului pe o hartă și știți cum puteți ajunge acolo dacă aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 4
    4
    Evitați să arătați ca un turist. În general, nu purtați niciunul dintre următoarele:
  • Bijuterii excesive sau costisitoare
  • O pereche frumoasă de adidași (în special cele albe) - ați putea fi tentați pentru că ați putea face o mulțime de mers pe jos, dar o pereche frumoasă de adidași va arăta oamenilor că sunteți într-adevăr un turist (ceea ce vă face să arătați ca o țintă hoți). Dacă trebuie să purtați adidași, asigurați-vă că acestea nu sunt tipul care ar atrage atenția.
  • Fanny Pack - Un buzunar ar putea dezlipi cu ușurință (sau să ia un cuțit) și să golească conținutul ambalajului Fanny fără a fi conștient.
  • Pungi de tote imprimate cu un nume de operator de grup de turnee sau un simbol
  • Evident, îmbrăcăminte nouă
  • Electronică - dacă trebuie să le aduceți, puneți-le în cel mai vechi, cel mai bătut rucsacul pe care îl puteți găsi.
  • Imaginea denumită să fie în siguranță într-o țară străină Pasul 5
    5. Verificați dacă apa de la robinet este sigură. Amintiți-vă că apa de la robinet poate fi tratată cu substanțe chimice diferite de cele din țara dvs. de origine și ar putea să vă facă să vă îmbolnăviți dacă o beți, în special pentru copii și vârstnici. De asemenea, atunci când cumpărați apă de la un furnizor pe străzi, asigurați-vă că capacul este încă atașat de inelul său.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 6
    6. Fii atent cu întâlnirile sexuale. Bolile cu transmitere sexuală (STDS) sunt comune tuturor orașelor din întreaga lume, chiar și propria dvs. Apariția STD ca SIDA și a sifilisului este mai mare în unele orașe, în special în rândul prostituatelor. Amintiți-vă, singura protecție garantată nu face sex în primul rând, dar dacă faceți, purtați sau solicitați partenerul dvs Purtați protecție care reduce transmiterea bolii, și dacă este necesar Luați măsuri de precauție împotriva rapiței datei.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 7
    7. Păstrați secretul informațiilor personale. Nimeni, dar trebuie să știți unde locuiți, unde mergeți și când o faceți. Indiferent de cât de încredere pare a fi o persoană, nu este important să vă cunoască informațiile personale. Dacă cineva întreabă unde locuiți, atunci minți. La verificarea unui hotel, nu spuneți numărul camerei dvs. cu voce tare în orice moment. În mod ideal, funcționarul hotelului ar trebui să fie discret despre el, de asemenea (scrieți numărul camerei pe plicul cheie), dar dacă credeți că alții au auzit numărul dvs. de cameră, pur și simplu cereți-l să se schimbe.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 8
    8. Protejați-vă camera. Cereți o cameră care nu este la parter sau în apropierea ascensorului sau a scărilor de foc, deoarece acestea tind să se țină mai des. Aduceți o ușă de cauciuc și puneți-o sub ușa dvs. în fiecare noapte, doar în caz. Dacă cineva are o cheie sau alege încuietoarea, pană de cauciuc vă va oferi suficient timp pentru a face o agitație și pentru a ajuta la ajutor. Dacă nu aveți o pană, puneți scaunul împotriva ușii. A "nu deranja" Conectați-vă pe ușă când plecați astfel încât oamenii să creadă că sunteți acolo. Lăsați televizorul la un volum moderat, astfel încât oamenii să nu poată spune dacă camera dvs. este ocupată sau nu. Păstrați obiectele de valoare din vedere într-un container sigur sau într-un container nu atât de evident (ca o cutie de paine).
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 9
    9. Fi politicos și non-exigente. Dacă sunteți liniștit și respectuos, sunteți mai puțin probabil să atrageți atenția asupra comportamentului dvs. În funcție de obiceiurile locale, totuși, nu presupune că este foarte prietenos este benefic - poate fi interpretat ca o invitație pe care nu ați vrut să o oferiți niciodată, mai ales dacă sunteți femeie. Evitați să faceți ceva (având băuturi, făcând droguri) care vă face cu voce tare sau beligerantă în vreun fel. Nu numai că vă atrageți atenția într-un mod negativ, dar veți fi, de asemenea, mai vulnerabili, deoarece nu sunteți complet alertă.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 10
    10. Transportați documentele strategice. Nu plasați cardurile de credit, numerarul, cardurile de identitate și pașaportul în același loc.
  • Păstrați cărțile de credit și cardurile de credit separate de cardurile de identitate. Prin păstrarea lucrurilor separate, eliminați riscul de a le avea toate furat.
  • Întotdeauna aveți niște bani îndepărtați într-un pantof, un buzunar ascuns sau într-un alt pantof, în cazul în care aveți nevoie de o călătorie imediată în numerar Fortaxi sau ceva repede pentru a mânca. Nu purtați prea multe numerar și nu le clipește niciodată când plătiți.
  • Dacă aveți un portofel, purtați-l în buzunarul pantalonilor din față în loc de spate și de buzunar aproape de corp. Pentru a fi în siguranță, pregătiți a Portofelul lui Mugger -- Un portofel ieftin, cu o cantitate mică de carduri de credit de numerar reale plus și coduri false.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 11
    11. Utilizați acest portofel fals în cazul în care sunteți bătut și trebuie să renunțați. Aruncați-l spre ei, dar intenționează mai departe decât ei. Pe măsură ce alerg pentru a obține portofelul, aveți șansa de a rula calea opusă pentru a scăpa de ei. Muggers sunt mai interesați de numerar și nu vor avea timp să examineze cardurile false și ID-urile până mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 12
    12. Plimbare cu care se confruntă traficul. În acest fel, nici o mașină nu se poate strecura în spatele tău și să comită o crimă. De asemenea, a fost cunoscut pentru hoți pe scutere pentru a smulge gențile de mână în timp ce conduc trecutul. Păstrați geanta / valiza pe partea corpului dvs. care este departe de trafic. Făcând acest lucru, puteți minimiza, de asemenea, riscul de accidente, care ar putea să apară de la a nu vedea mașinile de accelerare din spatele dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 13
    13. Fi alertă atunci când utilizați transportul public. Distrugeți taxiurile fără licență. Mai bine, închiriați o mașină sau obțineți un autobuz sau un tren. Încercați să obțineți un loc în partea din față a autobuzului, deoarece veți fi lângă șofer. Nu ar trebui să mergeți niciodată la ultimul etaj al unui autobuz târziu noaptea. Dacă primiți un tren, încercați să găsiți un loc într-un transport aglomerat undeva în mijlocul trenului. Aceasta înseamnă că va trebui să mergeți doar pe o jumătate de platformă potențial singură și slab luminată. Dacă este necesar, stați aproape de butonul de urgență / interfon.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 14
    14. Nu intrați niciodată într-o mașină cu un străin.Dacă este un driver de taxi certificat, atunci asigurați-vă că solicitați identificarea.Dacă aflați prea târziu că vă aflați într-o mașină de șofer de taxi ilegali, rupeți-vă prin ferestre sau ușă.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 15
    15. Dacă faceți un taxi, nu stați pe scaunul din față, mai ales dacă sunteți o femeie.Asigurați-vă că ușile sunt deschise din interior.Când ajungeți la destinație, aveți banii gata imediat și nu stați în mașină.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță într-o țară străină Pasul 16
    16. Dacă conduceți, fiți atenți la modificările regulilor drumului. Unele țări vor conduce pe partea stângă a drumului, alții din dreapta. În U.S., conduci pe partea dreaptă - în Japonia, Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă pe partea stângă. Conducerea pe partea opusă a drumului spre ceea ce sunteți obișnuiți este o ajustare semnificativă - în special, fiți foarte atenți atunci când vă întoarceți pentru a vă asigura că ajungeți pe partea corectă a drumului. De asemenea, nu vă sprijiniți mai mult decât absolut necesar. De exemplu, înapoi din locurile de parcare, dar nu vă întoarceți dacă ați pierdut o întoarcere. Backing-ul pe partea greșită a drumului este și mai dificilă decât conducerea pe partea greșită a drumului.
  • sfaturi

    Din păcate, nu toată lumea se îngrijește în timpul unei situații periculoase. Unii oameni adoptă "fiecare persoană pentru el / ea însăși abordare". Aveți grijă de cine aveți încredere.
  • Dacă sunteți pe cont propriu, încercați să vă împrietenești pe unii alți călători. Există siguranță în numere.
  • Dacă vă aflați într-o țară în care tensiunile politice sunt ridicate, fiți extrem de atenți. Sa cunoscut ca tensiunile de erupție, ducând la consecințe teribile. Bombe au explodat și au ucis sute. Dacă vă aflați în această situație când vă aflați în țară, nu mergeți în afara locului în care locuiți. Armata poate fi chemată și ea. Acest lucru poate aduce gunuri devastatoare pe stradă. Este posibil să trebuiască să stați acolo de ceva timp, pentru a lăsa lucrurile să se calmeze.
  • Fi deosebit de atenți pe timp de noapte. Acesta este cel mai periculos timp din orice țară. Nu mergeți nicăieri, și din nou, asigurați-vă că rămâneți la zone bine luminate. S-a cunoscut pentru oameni (în special femeile) să fie violate, ucise sau răpit (o mulțime de aceste crime care au loc noaptea târziu). Există, de asemenea, riscul mai mare de activitate de droguri și de bandă. Încercați să evitați puburile de noapte târzii.
  • Dacă călătoriți o țară cu o istorie a rădăcinilor cetățenilor străini și suspectați că ați putea fi o victimă potențială a răpirii, nu lăsați hotelul / locul de reședință în același timp în fiecare zi. Nu utilizați aceeași cale pentru a merge la sau de la o destinație specifică (e.G. un birou) de fiecare dată.
  • Nu dați niciodată pașaportul unui grefier. Unele țări au legi care cer ca hotelurile să organizeze pașapoartele oaspeților lor (cum ar fi Italia, unde predarea pașaportului dvs. peste noapte este de obicei perfect sigură). Dacă vă simțiți incomod despre despărțirea cu documentele dvs., puteți obține adesea o copie certificată a informațiilor dvs. de pașaport pe care le puteți înlocui. S-ar putea, de asemenea, să faceți o fotocopie de bună calitate a paginii principale de pașaport și să cereți că hotelul este în schimb.
  • Nu luați favoruri sau ajutați de la străini, mai ales în timp ce mergeți la schimbul de bani.Încercați să nu faceți schimb de monedă cu operatorii / agenții ilegali.
  • Dacă țara vorbește o altă limbă, cel puțin învață să spună "Vă rog, există cineva care vorbește engleza?"Accentul tău va fi rău, dar localnicii te vor respecta pentru că încerci.
  • Stocuri pe alimente și apă în camera dvs. de hotel de îndată ce ajungeți, mai ales dacă există posibilitatea de răpiri, revolte și orice altceva care ar putea să vă apeleze la hotelul dvs. S-ar putea să credeți că pierdeți bani pe elementele pe care nu le aveți nevoie, dar ei ar putea să vă salveze viața într-un scenariu cel mai rău. Dacă nu le folosiți, oferiți-le la hotel ca o mulțumire pentru o ședere plăcută.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pașaport legal (sau pașapoarte dacă călătoriți într-un grup)
    • Last Minute Alimente și apă
    • Bani
    • Un card turistic (dacă este posibil, pentru a obține unul)
    • Bagajele de siguranță
    • Ghizi turistici
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar