Cum de a crea un altar

Puteți construi un altar personal pentru închinare, amintire sau conducere ritualuri indiferent de tradiția religioasă sau spirituală cu care vă identificați. Chiar și oamenii care nu se consideră religioasă uneori construi altare pentru a oferi o locație specială pentru a contempla întrebările în viața lor, apreciază ceea ce au sau ei înșiși în sus.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pornirea unui altar
  1. Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 1.Jpeg
1. Aflați despre tradițiile altarului (opțional). Dacă construiți un altar pentru un anumit scop sau vacanță, ați putea dori să căutați detalii despre acea tradiție online înainte de a începe. Căutarea fotografiilor și a exemplelor de altare similare este o modalitate excelentă de a începe. Mulți oameni se amestecă și se potrivesc cu componentele diferitelor religii, tradiții spirituale și culturi care au o importanță personală pentru ei.
  • Ziua altarilor morți includ în mod obișnuit imagini de sfinți și rude decedate - lumânări - flori, mâncare și băutură. Puteți face un altar similar în omagiul unui prieten sau rudă decedat, folosind alimente și jucării pe care o va bucura.
  • Sf. Ziua lui Iosif altare sunt construite în multe locuri pe 19 martie. Ele sunt, de obicei, construite în trei niveluri acoperite cu alimente și decorațiuni, înconjurate de statuie a stului. Joseph. Puteți construi un altar similar pentru a sărbători o altă vacanță. După onorarea sfântului sau a sărbătorii, mâncați mâncarea cu prietenii și familia sau dați-i oamenilor care au nevoie de mâncare.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 2.Jpeg
    2. Alegeți o locație. Dacă intenționați să meditați sau să vă rugați liniștit, selectați o locație liniștită din calea trecătorilor. Dacă doriți să păstrați altarul ca punct central de focalizare sau îl utilizați pentru ceremonii de grup, puneți-l într-o cameră mai mare.
  • Dacă spațiul este limitat și călătoriți foarte mult, luați în considerare efectuarea unui altar portabil. Aceasta poate fi o masă pliabilă, o tavă sau chiar o cârpă care poate fi ambalată într-o valiză împreună cu câteva decorațiuni de altar.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 3
    3. Alegeți sau construiți o suprafață de altar. Altarul dvs. poate fi localizat oriunde alegeți, de exemplu, ar putea fi un teanc de pietre în grădina dvs., pe rafturi pe un dulap protejat din sticlă, pe o cârpă pe podea, pe masa de bucătărie, într-o cameră desemnată sau în orice loc că simți că ar trebui să fie.Dacă intenționați să utilizați altarul pentru ritualuri care necesită spațiu de masă, de exemplu, plante de măcinare sau tămâie arzătoare, asigurați-vă că este suficient de mare și plat în acest scop.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 4.Jpeg
    4. Adăugați alte mobilier sau rafturi la altar, dacă este necesar. De asemenea, puteți alege să plasați o pernă sau un scaun în fața altarului dvs. pentru meditație sau rugăciune. Dacă vor exista copii sau persoane mai scurte decât folosiți altarul, luați în considerare dacă trebuie să adăugați o suprafață mai mică, pe care toată lumea o poate ajunge.
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 5.JPEG
    5. Pregătiți ritual spațiul (opțional). Poate doriți să ardeți tămâie sau arde ritual salvie pentru a pregăti spațiul. Alternativ, recitați o rugăciune sau vorbiți fără pregătire, cerând divinitatea sau puterea pe care ați închinat-o să binecuvânteze altarul.
  • Metoda 2 din 4:
    Dedicând un altar unei persoane sau unei figuri religioase
    1. Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 6.Jpeg
    1. Să decidă cine să dedice altarului. O utilizare comună a altarilor este de a onora și aminti o figură religioasă sau o relativă decedată, un prieten sau o figură istorică. Unele dintre acestea sunt dedicate mai multor persoane, cum ar fi un prieten decedat și sfântul său patron.
    • În unele tradiții, acestea sunt numite în loc de altare.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 7.jpeg
    2. Includeți pictograme, figurine, fotografii sau imagini. Dacă nu aparțineți unei denumiri religioase care nu permite imagini ale divinului, puneți o imagine a persoanei sau a persoanelor pe care le onorați într-o locație proeminentă pe altar, cum ar fi pe spatele altarului. Poate doriți să includeți mai multe imagini, reprezentând diferite părți ale persoanei onorate. De exemplu, o fotografie a persoanei la nunta ei și o fotografie cu familia ei.
  • Imaginea intitulată Creați un altar Pasul 8
    3. Includ memento sau obiecte legate de subiect. Afișați obiecte pe altar care vă reamintesc persoana fiind onorată. Acest lucru poate fi daruri pe care ți le-au dat, obiecte pe care le-au bucurat în viață sau obiecte care reprezintă ceea ce au făcut în profesia, hobby-urile sau viața personală.
  • Dacă onorați o figură religioasă, cercetați ce obiecte sunt asociate online. Sfinți patroni, zeități de tradiții politeiste (greacă, hindu, roman, egiptean etc.), iar cele mai multe alte cifre religioase au multe obiecte sau acțiuni asociate cu închinarea lor.
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 9.jpeg
    4. Luați în considerare adăugarea de lumânări. Așezați lumanari în jurul marginii altarului, astfel încât să le puteți aprinde în memoria persoanei sau în onoarea figurii religioase. Acesta este un ritual comun și simplu folosit în multe locuri din întreaga lume.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 10
    5. Decora cu flori. Poate doriți să păstrați un buchet de flori pe altar și gândiți-vă la persoana de fiecare dată când le înlocuiți cu un buchet proaspăt. Alternativ, cresc flori într-o oală la baza altarului sau păstrați flori uscate ca decorațiuni permanente.
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 11.jpeg
    6. Împărtășește alimente și băutură cu persoana onorată. Păstrați o farfurie și o ceașcă pe altar și oferiți mâncarea și băutura preferată a prietenului dvs. decedat în vacanță sau ocazii importante. După ce l-ați lăsat pe altar pentru lungimea mesei, îl puteți împărtăși printre prietenii dvs. sau îl puteți da celor care au nevoie.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 12
    7. Adăugați orice alte decorațiuni sau obiecte rituale pe care le considerați adecvate. Schimbați-vă altarul, însă doriți să vă ajutați să onrați persoana și să trăiți prin idealurile sale. Dacă acea persoană a aparținut unei religii diferite decât atare, luați în considerare adăugarea unui simbol al acestei religii. Dacă altarul apare prea sumbru pentru nevoile dvs., adăugați eșarfe strălucitoare sau alte obiecte pentru ao face un loc mai fericit pentru a vă aminti prietenul dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea unui altar pentru un alt scop
    1. Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 13
    1. Selectați un scop sau o temă (opțional). Dacă aparțineți unei anumite religii, puteți dori să vă păstrați altarul decorat cu figurine și obiecte sfinte legate de aceasta. Unii fac altare dedicate unui anumit scop, cum ar fi vindecarea sau meditația și decorați-l cu obiecte care reprezintă cele din mai multe culturi.
    • Ca un exemplu simplu, nedenominațional, ați putea construi un altar reprezentând cele patru elemente clasice: foc, aer, apă și pământ.
    • Pentru alte exemple specifice, consultați Face un altar taoist, Creați un altar simplu budist, sau a înființat un altar Wiccan Samhain.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 14.jpeg
    2. Așezați o cârpă decorativă. Multe altare încep cu o cârpă pentru a menține suprafața de altar curată și pentru a comunica intenția altarului. De exemplu, o cârpă albă simplă vă poate ajuta să rămâneți concentrați și contemplativi. O cârpă strălucitoare și decorată vă poate ajuta să vă ridicați spiritele, în timp ce un altar în aer liber ar putea avea o cârpă cu culori de toamnă dezgâte care nu distrag atenția asupra naturii.
  • Pentru a continua exemplul unui altar dedicat celor patru elemente clasice, ați putea alege patru cârpe mici și le-ați așezat unul lângă celălalt: roșu (foc), alb sau albastru deschis (aer), albastru închis (apă) și maro ( Pământ).
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 15
    3. Plasați texte pe altar pentru citire în timpul utilizării. Dacă aparțineți unei religii cu texte sacre, includeți o copie pe altar pentru a citi pentru inspirație. În caz contrar, luați în considerare adăugarea unei cărți diferite, poezie sau alt text care este important pentru dvs. și vă va ajuta să ajungeți la stat mental, emoțional sau spiritual altarul este destinat să ofere.
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 16.jpeg
    4. Includeți imagini legate de tema altarului. Altele ortodoxe au în mod obișnuit icoane ale sfinților sau alte figuri religioase. Altelele hinduse pot include figurine ale zeilor care sunt onorate. Chiar dacă nu sunteți religios, gândiți-vă la lucrările de artă, puteți include că este legată de scopul altarului dvs.
  • Continuând exemplul unui altar elementar, ați putea include un desen de cărbune a flăcărilor (incendiului), caligrafiei trase cu o pasare a unei păsări (aer), o pictură de acuarelă a unei peisaje (apă) și o statuetă de lut (Pământ).
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 17.jpeg
    5. Includeți orice obiecte pe care doriți să le utilizați în ritualuri. Acestea variază foarte mult în funcție de tradiția spirituală și de preferința personală a constructorului altarului. Este posibil să aveți multe ierburi, cristale și recipiente specializate dacă efectuați multe ritualuri. Pe de altă parte, este complet acceptabil să includeți pur și simplu o lumânare pe care o aprindeți înainte de a vă ruga sau un jurnal în care vă scrieți gândurile.
  • Un altar elementar ar putea include o lumânare (foc), un ventilator (aer), un pahar de apă (apă) și o mână de sol (pământ). Puteți deține fiecare dintre aceste elemente, la rândul său, pe măsură ce contemplați elementul și ceea ce reprezintă sau inventează un ritual mai elaborat.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 18
    6. Utilizați orice alte decorațiuni sau obiecte rituale. Adăugați la altarul dvs. oricum vă place. Poate doriți să adăugați flori, figurine decorative sau alte decorațiuni. Puteți decide să puneți fotografii de amintiri fericite în jurul altarului. S-ar putea prefera să păstrați altarul relativ gol. Totul depinde de tine.
  • Alte obiecte conexe care ar putea merge pe altarul dvs. elementar includ scoici, roci, pene, lemn parțial ars sau orice altceva credeți că reprezintă sau completează elementele.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind un altar
    1. Imaginea intitulată Creați un altar Pasul 19
    1. Decideți cum să vă conduceți lângă altar. Când vă apropiați de altarul pentru închinare, adoptați o postură specifică, faceți un obicei de a adopta o postură specifică. S-ar putea să stați, să stați, să îngenuncheați sau să adoptați orice altă poziție care vă face să vă simțiți atenți la altar și ceea ce reprezintă. Dacă credeți că este important să adoptați o dispoziție de sărbătoare sau energică, ați putea chiar să dansați în jurul altarului.
  • Imaginea intitulată Creați un pas al altarului 20.jpeg
    2
    Rugați-vă. Nu trebuie să fiți religioși să vă rugați sau să vă adresați oricui sau altceva. Dacă sunteți religios, vă recomandăm Aflați rugăciunile tradiționale. Alternativ, exprimați-vă în tăcere, în liniște sau cu voce tare pe măsură ce vă simțiți confortabil. În mod obișnuit, oamenii se roagă să ceară vindecare pentru ei înșiși și pe cei dragi, să ceară iertare sau să solicite îndrumări în luarea unei decizii.
  • Imagine intitulată Creați un pas al altarului 21.jpeg
    3
    Medita. Dacă nu vă simțiți confortabil rugăciunea, sau dacă pur și simplu trebuie să vă relaxați și să vă liniștiți, meditația este o abilitate utilă de învățare și practică. Unii oameni nu fac distincția între meditație și rugăciune.
  • Imagine intitulată Creați un pas altroar 22.jpeg
    4. Arde ulei sau altă ofertă. Arderea unei lumanari, alimente sau un alt obiect este adesea considerată a "Oferta" la o altă putere. Majoritatea închinătorilor creștini și evrei nu oferă sacrificii de animale și uneori consideră că este împotriva religiei lor. Chiar dacă aparțineți uneia dintre aceste religii, puteți decide să faceți o altă ofertă, cum ar fi recipientul mic al uleiului ars pe adăposturile ortodoxe.
  • Acest lucru poate fi interpretat ca o ofertă literală (transportată în fum), sau ca un act simbolic care vă arată că sunteți dispus să faceți un sacrificiu. De asemenea, poate fi pur și simplu un ritual pe care îl utilizați pentru a vă închina, fără a fi nevoie să analizați semnificația sa.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați altarul curat. Puneți bucăți mici de hârtie de ceară sub lumânări fără suporturi și asigurați-vă că ați curățat orice cenușă lăsată în urmă cu tămâie sau hârtie arsă.
  • Dacă utilizați altarul pentru ceremonia religioasă, este o idee bună să găsiți o masă sau un birou care are sertare în ea pentru a stoca lumânări suplimentare și instrumente religioase.
  • Invitarea prietenilor doritori și a familiei pentru ceremonii mici la spațiul dvs. altar este o modalitate bună de ao împărtăși cu ceilalți.
  • Dacă altarul dvs. are o semnificație religioasă ridicată, asigurați-vă că este într-un loc unde nu va fi deteriorat sau deranjat de animale sau de copii.
  • Pentru un altar plăcut vizual, utilizați culori coordonate și încercați să potriviți decorul dvs. de acasă.
  • Puteți curăța energic un altar folosind fumul alb-ului, tămâie, ape sacre sau sfinte, iarbă dulce, vrăjitoare și alte instrumente de compensare.
  • Ajută la a spune o rugăciune sau a stabilit o intenție înainte de a înființa un altar pentru a vă ajuta să vă concentrați energia în timpul procesului de construcție.
  • Utilizarea instrumentelor de sunet și cântarea în timpul meditației vă poate șterge energia și puteți ridica vibrația spațiului dvs. altar.
  • Avertizări

    Întotdeauna puneți lumânări și tămâie pe o tavă, suport de tămâie și / sau un recipient de sticlă pentru a vă menține altarul în siguranță, pot apărea focuri de cenușă și de ceară fierbinte.
  • Lăsând lumânări sau tămâie nesupravegheați poate provoca un incendiu, mai ales dacă există obiecte inflamabile pe același altar.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un birou, masă, piatră plată sau altă suprafață plană
    • O haină
    • Lumânări
    • Fotografii sau imagini
    • Tămâia
    • Charms / Cifre
    • Orice altceva crezi că se potrivește pentru altarul tău
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar