Cum de a crea un altar de origine (hinduism)

În hinduism, este important nu numai să vizitați templele și să efectuați pelerinaje, dar și să creați un altar de acasă pentru închinarea zilnică. Fii simplu sau scump, un altar de acasă este un spațiu sacru atâta timp cât se apropie de devotament și dragoste. Începeți cu o suprafață plană, poziționată scăzută la sol și împodobiți-o cu imagini și statui ale zeilor. Includeți containere pentru ofertele dvs. și alte obiecte precum lumanari și tămâie pentru a angaja simțurile în timpul practicii dvs. spirituale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea unei suprafețe pentru altarul dvsObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 1
1. Alegeți un colț liniștit al casei dvs. pentru a vă plasa altarul. Acest spațiu ar putea fi un colț liniștit al unei zone de locuit din interiorul casei dvs. sau ar putea fi o cameră complet separată. Dacă puteți, încercați să alegeți un spațiu pașnic care va fi lipsit de distragere.
  • Dacă aveți nevoie, puteți folosi o masă mică de raft împotriva peretelui în bucătărie sau camera de zi. Doar asigurați-vă că ați șters camera de distragere înainte de a începe închinarea.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 2
    2. Achiziționați un altar gata pentru o bază mai ornamentată. Dacă doriți, puteți achiziționa o structură mare, ornate concepută pentru a fi utilizată pentru altarul dvs. de origine. Unele magazine de specialitate și comercianții cu amănuntul online fac structuri asemănătoare templului, cu suporturi coloane și acoperișuri care sunt frumos decorate.
  • Un beneficiu pentru un altar special conceput este acela că arată și se simte diferit de celelalte piese și spații de mobilier de-a lungul casei dvs.
  • Luați în considerare punerea în funcțiune a unui meșteșugar pentru a crea un altar la comandă personalizat pentru dvs. dacă doriți ceva specific.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 3
    3. Găsiți o masă mică, joasă pentru a fi utilizate pentru un altar simplu de uz casnic. Alegeți o masă mică, îngustă ca o masă de cafea sau o masă laterală pentru a vă adapta practicilor de închinare așezate. Puteți utiliza o masă nouă sau pe care o aveți deja, dar masa nu trebuie folosită pentru nimic altceva.
  • Dacă sunteți îngrijorat de copiii mici sau animalele de companie care vă deranjează altarul, optați pentru o masă care stă mai mare de pe podea.
  • Nu utilizați o suprafață pe care o utilizați deja în alte scopuri, cum ar fi sfârșitul mesei de cină sau partea laterală a unui birou. Altarul trebuie păstrat ca un spațiu sacru, separat de alte activități zilnice.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 4
    4. Transformați un raft sau un spațiu de perete într-un altar de acasă mic. Din punct de vedere tehnic, puteți utiliza orice tip de suprafață pentru propriul dvs. altar. Dacă sunteți scurt în spațiu, utilizați un raft de dulap desemnat sau dulap ca altarul dvs. Chiar și câteva fotografii ale zeilor (Murtis) afișate pe un perete ar putea funcționa ca un altar foarte mic, atâta timp cât tratați spațiul cu devotament și sfințenie.
  • Scoateți alte elemente de pe raft și curățați-l pentru ao prepara pentru a fi utilizat ca altar.
  • Nu utilizați raftul pentru orice altă depozitare odată ce acesta devine altarul dvs. de origine.
  • Metoda 2 din 3:
    Adorning altarulObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 5
    1. Plasați imagini sau statui ale zeilor, cunoscuți sub numele de Murtis, pe altarul vostru. O Murti poate fi o pictogramă, o imagine tipărită sau o statuie și fiecare reprezintă un anumit Dumnezeu. Dacă folosiți o statuie de piatră sau metal ca Murti, puneți-o în centrul altarului într-un castron adânc, în mod ideal din alamă sau argint. Bowlul va prinde orice apă sacră sau lapte pe care o turnezi în timpul ritualurilor de scăldat MRUTI. Includ 1 sau mai multe Murtis de orice format care să reprezinte oricare dintre zeii pe care doriți să o închinați.
    • Dacă nu aveți o statuie, obțineți o imagine a zeului și puneți o foaie de cupru în spatele ei înainte de ao pune într-un cadru. Setați acest cadru pe altarul dvs.
    • Krishna și Dumnezeul cu capul elefantului Ganesh sunt alegeri populare pentru adăposturile de acasă.
    • Pentru curățarea ușoară, configurați o scurgere care merge de la castron la un borcan situat sub sau lângă altar pentru a prinde apa sau laptele. În caz contrar, după fiecare ceremonie, va trebui să scoateți Murti de la castron și să turnați lichidul.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 6
    2. Decorați suprafața altarului și MRTIS cu accesorii ornate. Pentru a adăuga o atingere decorativă demn de zeii, găsiți o bucată de țesătură elaborată pentru a acoperi raftul sau tabelul pe care îl utilizați ca altar. De asemenea, puteți aduna bijuterii, accesorii, ghirlande de flori și alte decorațiuni pentru îmbrăcarea MRTIS. Acestea pot fi la fel de elaborate sau la fel de umile cum doriți.
  • Pe măsură ce devotamentul dvs. crește cu închinarea zilnică la acest spațiu sacru din interiorul casei dvs., veți dori în mod natural să vă îmbunătățiți frumusețea pentru a vă bucura de zei.
  • Luați în considerare adăugarea unei Yantra, o imagine formată din forme geometrice care reprezintă zeități, la altarul dvs. împreună cu MRTIS. Acestea sunt adesea utile pentru meditaţie.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 7
    3. Includeți recipientele metalice pentru ofertele dvs. către zei. Pentru a face ofertele de apă, includeți o ceașcă de apă și o lingură mică pe altar. De asemenea, puteți include un castron care poate ține orez neîntrerupt, neplăcut, cu turmeric, și un alt castron sau tavă pentru a ține petale de flori libere sau flori proaspete, fără fundal. Dacă intenționați să faceți oferte de fructe proaspete sau mâncare gătită în timpul închinării, veți avea nevoie de un castron sau un recipient acoperit pentru asta, de asemenea.
  • Utilizați alamă și argint pentru aceste recipiente, dacă este posibil.
  • Așezați bolurile direct pe altar sau aranjați-le pe tăvi de metal mari.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 8
    4. Aprindeți altarul cu o varietate de lămpi. Puteți include o lampă de ulei în picioare (Dipastambha) la lumină în timpul Puja și pe tot parcursul zilei. Includeți o lampă de camfor (Karpura) pentru utilizare în timpul Puja. Adăugați o lumânare cu o cabină de bumbac (DIPA) care poate fi folosită pentru ocazii speciale în altar.
  • Includeți alte lămpi și lumânări din jurul camerei pentru a adăuga lumină suplimentară.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 9
    5. Angajați simțurile cu obiecte cum ar fi clopote și tămâie. În plus față de aspectul frumos al altarului dvs. și ofertele de alimente pe care le faceți zeilor, includeți elemente care vă hrănesc celelalte simțuri. De exemplu, ați putea folosi un clopot de metal (Ghanta), tămâie (Agarbhatti) și un arzător de tămâie pentru a crea sunete și mirosuri în timp ce vă închinați la altarul dvs. Obțineți o catenă de margele de rugăciune (Mala) pentru a ține când vă rugați.
  • Draperii margele de rugăciune pe Murti când nu vă închinați la altarul vostru.
  • Pentru a adăuga un element tactil, găsiți o pernă ornamentată pentru a sta pe sau un șal moale pe care îl puteți purta în timpul închinării.
  • Luați în considerare includerea unei surse de muzică, cum ar fi un CD player sau un difuzor, astfel încât să puteți asculta mantre sau muzică.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 10
    6. Personalizați-vă altarul cu fotografii ale membrilor familiei și de mentori. Pentru a onora guruul liniei dvs., puneți-vă imaginea pe altar sau pe un perete din apropiere. Luați în considerare adăugarea de fotografii ale mentorilor dvs. și altor membri ai familiei, cum ar fi strămoșii sau copiii, pentru a sărbători și onora oamenii speciali din viața voastră.
  • De asemenea, puteți personaliza altarul cu un jurnal, dacă aceasta face parte din practica voastră spirituală.
  • Metoda 3 din 3:
    Închinarea la altarul dvs. de acasăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 11
    1. Practicați Puja la un altar la domiciliu pe o bază zilnică. Efectuați Puja, ceremonia tradițională de închinare și oferirea, în fiecare zi. Au șeful gospodăriei dvs. adună întreaga familie împreună pentru a se închina sau a completa ritualul de unul singur. Lumina o lampă și face o ofertă umilă lui Dumnezeu în timp ce te rogi. Tradițiile variază foarte mult peste hinduism, dar să facă față dvs. cu devotament pură și chiar cele mai simple acte vor fi sacre.
    • Unele tradiții includ scăldat Murti în apă sau lapte și distribuind lichidul binecuvântat la alți închinători, arsând tămâie, recitând cântecele sanscrite și sună Ghanta Bell în timp ce faceți oferte.
    • Dimineața devreme este un moment comun pentru Puja, dar vă puteți închina mai târziu în această zi.
    • Vino la altarul dvs. de acasă pentru meditație, cântând devoțional sau rugăciune în afara practicii zilnice Puja.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 12
    2. Tratați altarul casei ca un spațiu sacru cu dragoste și devotament. Dimensiunea și ornatenesia altarului nu contează. Indiferent de tipul de altar, tratați-l ca un spațiu sfânt pentru conectarea cu zeii. Exprimați-vă credința sinceră cu dragostea și devotamentul. Abordați-vă pe altarul casei dvs. cu reverență și îngrijire, ca și cum ar fi un templu.
  • Dacă nu vă închinați în mod regulat cu o intenție sinceră și devotată, Duhul lui Dumnezeu nu va fi prezent în Murtis și altarul vostru nu va fi un spațiu sfânt.
  • Imagine intitulată Creați un altar de origine (hinduism) Pasul 13
    3. Să se abțină de la utilizarea altarului pentru orice scop în afara închinării. Nu utilizați tabelul ca stocare casuală. În schimb, mențineți sfințenia altarului prin păstrarea curată. Păstrați dezordinea și obiectele non-spirituale departe de ea. Asigurați-vă că este în afara modului de proiecte sau tulburări.
  • Să se abțină de la mutarea elementelor de pe suprafața altarului și folosind masa pentru altceva. Păstrați-o ca-este și îngrijiți-o în mod regulat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar