Cum să ai grijă de zebra danios

Danios sunt distractiv să vizioneze și ușor de îngrijit, chiar și pentru acvaristul novice. Acest articol vă va arăta cum să aveți grijă de aceste pești tare, dar frumos.

Pași

Partea 1 din 2:
Configurarea acvariului
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 1
1. Alegeți un rezervor suficient de mare pentru un grup de pește. Danios prosperă în grupuri, cu atât mai bine cu atât mai bine. În mod ideal, ar trebui să aveți cel puțin cinci sau șase Danios, într-un rezervor care deține cel puțin 25 de galoane (95 litri). Un grup de trei pești într-un rezervor mai mic este acceptabil, dar poate duce la stres sau agresiune. Nu păstrați niciodată o Zebra Danio singură sau într-un rezervor mai mic de 10 galoane (38L).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 2
    2. Adăugați pietriș și plante. Adăugați un strat de nisip bine clătit sau pietriș la baza rezervorului uscat. Adăugați și câteva plante și ornamente, dar păstrați cele mai înalte la perimetrul rezervorului. Danios sunt pești activi care au nevoie de o mulțime de spațiu pentru a înota la nivelul medii al rezervorului. Decorurile sunt necesare, astfel încât peștii se pot ascunde, dar nu ar trebui să interfereze cu mișcarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 3
    3. Adăugați apa. Dacă nu sunteți familiarizați cu îngrijirea acvariului, Citiți acest articol pentru mai multe detalii. Este posibil să aveți nevoie să tratați apa cu un dechlorinator.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 4
    4. Configurați echipamentul de acvariu. Un filtru, pompă de aer, lumină de acvariu și termometru sunt consumabile standard pentru orice acvariu. Danios preferă temperaturi în jur de 70-75 ° F (21-24 ° C). În funcție de condițiile de temperatură ale casei dvs., este posibil să aveți nevoie de un încălzitor pentru a regla această temperatură.
  • Danios ca mișcarea apei. Asigurați-vă că există mișcări de apă din filtrul de apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 5
    5
    Ciclați rezervorul. Este foarte important "ciclu" Un nou acvariu timp de cel puțin o lună (nu o zi ca niște magazine de companie spun!) înainte de a adăuga orice pește. Utilizați un set de testare dintr-un magazin de acvariu pentru a măsura cantitatea de amoniac, nitriți și nitrați. Nu adăugați peștele până când aceste măsurători nu sunt stabile la niveluri sigure.
  • Kitul dvs. de testare poate măsura și pH-ul apei (aciditatea). Danios face cel mai bine în apă pH de la 6.5-7.2.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 6
    6. Adăugați sare de apă dulce (opțional). Unii pasiști ​​adaugă sare de acvariu de apă dulce la rezervoarele lor în cantități mici, conform instrucțiunilor pe eticheta produsului. Aceasta este o mică controversată între proprietarii de acvarii. O mică sare poate ajuta pe pește să se lupte cu boala, dar prea mult poate avea efecte secundare nedorite.
  • Utilizați numai sare de acvariu de apă dulce, nu sare obișnuită.
  • Nu adăugați sare mai mult decât o dată între schimbări de apă. Sarea nu părăsește rezervorul, astfel încât adăugarea mai mult poate provoca o supradoză letală.
  • Partea 2 din 2:
    Îngrijirea pentru Zebra Danios
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 7
    1
    Acționați peștele. Ca și în cazul oricărui pește, Danios ar trebui să fie introdus în noul rezervor încet. Opriți iluminarea acvariului și introduceți încet apa de acvariu în mediul noului pește. Tubeul de picurare sau metodele sacului plutitor sunt ambele opțiuni bune.
    • Dacă aveți un rezervor mare, introduceți noul pește două sau trei la un moment dat. Așteptați o săptămână sau două între introducerea grupurilor. Acest lucru minimizează întreruperea chimiei rezervorului dvs., precum și stresul pe pește.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 8
    2. Păstrați-le separați de pește agresiv. Zebra Danios nu sunt agresivi, astfel încât să puteți adăuga în siguranță pește mai mic la același rezervor. Evitați adăugarea oricărei specii de pește agresive la același rezervor.
  • Deși Zebra Danios sunt pașnici, sunt înotători activi. Unele specii de pești pot prefera un mediu mai calm.
  • Danios poate fi "Fin-nippers", mai ales când nu sunt învățați cu alți pești.
  • Un magazin bun de acvariu ar trebui să aibă angajați care vă pot sfătui pe specii compatibile. Guppies, Minnows, Tetras, Swordtails, CoryDoras (în mod obișnuit Cory Pisici) sunt exemple bune.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Zebra Danios Pasul 9
    3. Furajele numai în cantități mici. Zebra Danios nu au nevoie de nici o îngrijire specială de hrănire și nu sunt mâncători pretențioși, dar supraîncălzirea este o cauză comună a problemelor pentru toți peștii de acvariu. Stomacul unui pește este de dimensiunea ochiului peștelui.
  • Fiecare Danio ar trebui să aibă nevoie doar de câteva mușcături de alimente fiecare hrănire, de 2-3 ori pe săptămână, dar poate fi hrănită în fiecare zi dacă celălalt pește din acvariu nevoie de hrănire în fiecare zi. Overfeeding poate provoca balonare, precum și construirea chimică dăunătoare în apa ta.
  • Doar hrăniți peștele la fel de multă mâncare pe măsură ce pot mânca în 3 minute. Aceasta este o regulă generală pentru toate peștii de acvariu cu apă dulce.
  • sfaturi

    Obținerea mai multor informații despre Danios este foarte utilă. Cu cât știi mai mult, cu atât mai ușor va fi pentru tine să-i păstrezi sănătoși și fericiți. Dacă Daniosul dvs. pare letargic sau bolnav, solicitați sfătuiți de la un magazin de acvariu sau de la comunitatea online a entuziaștilor de acvariu.
  • Zebra Danio Pește sunt în regulă cu pești de aur atunci când Danio sunt ținute împreună în grupuri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar