Cum să ai grijă de neon tetra

Neon Tetras sunt mici pești tropicali de apă dulce nativ în America de Sud în jurul bazinului râului Amazon. Ei sunt minunați pentru părinții de pește pentru prima dată, dar nu pot să-și pasă de ei înșiși în captivitate. Este important să vă mențineți condițiile potrivite de acvariu, să vă păstrați tetraurile sănătoase și să știți cum să răspundeți bolilor, astfel încât să poată trăi vieți lungi și sănătoase.

Pași

Partea 1 din 3:
Menținerea condițiilor ideale ale rezervorului
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru neon Tetra Pasul 1
1. Cumpărați un acvariu mare. Neon tetras are nevoie de cel puțin un acvariu care va deține cel puțin 10 galoane (38 I) de apă proaspătă. Acest lucru va oferi suficient spațiu pentru ascunderea și înotul. Estimați aproximativ 10 galoane (38 L) pentru fiecare 6 pește pe care doriți să îl păstrați. Prea multe într-un rezervor necorespunzător și nivelele de amoniac și nitrați vor ajunge la înălțime și ar putea să-ți omoare peștele.Oricare dintre cele mai puțin neon Tetras ar putea începe să fie stresat în funcție de cât de mic este grupul.Stresul este un motiv mare pentru care peștele mor după ce a fost introdus unui rezervor de persoane.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 2
    2. Ciclați rezervorul fără nici un pește. Faceți acest lucru cu câteva săptămâni înainte de a vă aduce pe tetra. Acest lucru va curăța acvariul și va elimina orice bacterii dăunătoare care ar putea să-ți omoare peștele. Cumpărați un kit de testare a apei la magazinul de animale de companie. Asigurați-vă că apa citește 0 părți per milion (ppm) de amoniac (NH3), nitrit (NO2-) și nitrat (NO3-) înainte de a vă adăuga peștele.
  • Pentru a vă cicliza rezervorul, umpleți rezervorul cu apă proaspătă și rulați filtrul. Adăugați suficientă NH3 pentru a ridica măsurarea acestuia la 2 ppm. Testați zilnic apa și urmăriți cât timp este necesar ca NH3 să se descompună în NO2-. Pe măsură ce nivelurile NO2 se ridică, adăugați mai multe NH3 pentru a le aduce în jos. În cele din urmă, procesul va încuraja creșterea bacteriilor care formează NO3. Acest lucru va determina caderea nivelului NO2. Continuați să testați apa până când toți cei trei compuși se încadrează la 0 ppm.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 3
    3. Acoperiți aportul de filtru. Neon Tetras sunt mici, delicate, ale căror corpuri pot fi aspirat într-un filtru cu rezultate moarte. Utilizați plasă sau spumă pentru a acoperi aportul. Acest lucru vă va proteja peștele în timp ce permiteți filtrul să reglementeze bacteriile din apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 4
    4. Adăugați materie organică. În sălbăticie, neon tetres sunt folosite pentru apele bogate în viața plantelor. Instalați plante acvatice sau semi-acvatice din magazinul de animale de companie. Literele de frunze și lemnul de pluș vor reproduce, de asemenea, habitatele naturale ale Tetras.
  • Plantele și lemnul de ploaie oferă, de asemenea, tetras cu locurile de ascundere pe care le bucură în sălbăticie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 5
    5. Monitorizați Ph. Tetras prosperă în apă ușor acidă, cu un pH de aproximativ 5.5 până la 6 ani.8. Cumpărați benzi de testare a pH-ului în magazinul local de alimentare cu animale de companie. Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a citi corect rezultatele testului. Testați pH-ul de fiecare dată când schimbați apa.
  • Dacă dorești rasă Tetras-ul tău, păstrează pH-ul ușor mai mic, între 5.0 și 6.0.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru neon Tetra Pasul 6
    6. Faceți o pungă de turbă pentru a reduce pH-ul dacă este necesar. Cumpărați chilot de nylon și o pungă de turbă organică (cunoscută și sub numele de Moss Sphagnum) de la magazinul local de box. După spălarea mâinilor, depuneți turbă în piciorul furtunului. Legați furtunul după ce este umplut și tăiați piciorul. Coborâți sacul în apă și strângeți-l pentru a elibera o apă filtrată cu turbă. Apoi, lăsați-l în rezervor. Înlocuiți-l la fiecare câteva luni.
  • Pungile de turbă vor ajuta, de asemenea, să înmoaie apa, pe care Tetras necesită supraviețuire.
  • Turbă poate decolora apa ușor - totuși, acest lucru nu este dăunător, iar schimbările de apă parțială regulate (care sunt necesare oricum) vă vor asigura că apa dvs. nu arată că a venit dintr-o mlaștină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 7
    7. Dim iluminatul. În sălbăticie, Tetras trăiesc în apele întunecate. Păstrați acvariul într-un colț relativ întunecat al casei. Cumpărați becuri cu putere redusă în magazinul de furnizare a animalelor de companie pentru a crea un efect dim. Plantele și alte locuri de ascundere vor ajuta, de asemenea, să umbrească interiorul acvariului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 8
    8. Controlați temperatura. În general, rezervorul dvs. trebuie să rămână în jur de 70-80 ° F (21-27 ° C). Achiziționați un încălzitor reglabil de acvariu pe care îl puteți găsi în majoritatea magazinelor de furnizare a animalelor de companie. Pentru a monitoriza temperatura, cumpărați un termometru de acvariu.
  • Pentru Creștere, Mențineți temperatura la aproximativ 75 ° F (24 ° C).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 9
    9
    Curățați rezervorul in mod regulat. Neon tetras au nevoie de apă curată scăzută în nitrați și fosfați pentru a rezista bolilor. Înlocuiți 25-50% din apa din rezervor cel puțin la fiecare altă săptămână. Curățați orice alge în creștere pe rezervor, filtru sau decor.
  • Partea 2 din 3:
    Păstrați-vă tetraurile sănătoase
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 10
    1. Adăugați Tankmates. Neon Tetras trebuie să fie în grupuri de șase sau mai multe. Altfel se vor stresa și vor deveni bolnavi. Evitați adăugarea de pești carnivori mai mari ale căror diete ar putea include tetras. Unii cisterții acceptabili includ alte tetras, deșeuri de alge, cum ar fi Otos și Cornes, și broaștele africane dwarf.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 11
    2. Carantină Noi sosiri. Va trebui să cumpărați un rezervor suplimentar, dacă nu aveți deja unul. Păstrați-le în rezervorul de carantină timp de cel puțin două săptămâni. Acest lucru va împiedica bolile contagioase cum ar fi boala Neon Tetra și ICH.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru neon Tetra Pasul 12
    3. Hrăniți peștele dvs. o dietă variată de 2-3 ori pe zi. Neon Tetras sunt pești omnivori care trăiesc în primul rând pe insecte în sălbăticie. Hrăniți-le muștele de fructe fără aripi și viermii de sânge uscați în direct sau înghețat. De asemenea, trebuie să le furnizați cu alge (în direct sau în formă de wafer), creveți de saramură uscată sau înghețată și pelete de pește. Colectați aceste alimente în sălbăticie sau cumpărați-le într-un magazin de aprovizionare cu animale de companie.
  • Din când în când, Tetras are nevoie de mazăre înghețată care au fost dezghețate și aruncate. Acest lucru va ajuta la digestie.
  • Neon Tetras poate fi speriat să vină și să mănânce sau nu își pot observa mâncarea. Dacă nu mănâncă, folosiți un picper pentru a pune mâncarea în apropierea lor.
  • Partea 3 din 3:
    Răspunzând bolilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru neon Tetra Pasul 13
    1. Carantină pește cu boală neon tetra. Aceasta este cea mai frecventă boală dintre neon tetres. Primul semn este înotul de la Tankmates. Tetras afectate va pierde, de asemenea, banda neonului și va dezvolta pete sau chisturi pe aripioarele dorsale. De îndată ce recunoașteți simptomele timpurii, relocați imediat peștele bolnav la un rezervor de carantină. Boala este aproape întotdeauna incurabilă, dar nu doare niciodată să ceară veterinar pentru sfaturi.
    • Este normal ca neon Tetras să devină plictisitor în culori noaptea. Acesta este rezultatul celulelor speciale ale pielii numite cromatofori care se odihnesc. Cu toate acestea, dacă plictia continuă în timpul zilei timp de câteva zile la rând, peștele poate fi bolnav.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 14
    2. Tratați pe ICH prin modificări și medicamente pentru mediu. ICH este un parazit extrem de contagios care ia forma unor mici pete acoperite de cilia pe corpul peștelui, care arată ca sarea. Pentru a lupta, ridicați încet temperatura rezervorului la cel puțin 86 ° F (30 ° C) timp de trei zile. Acest lucru ar trebui să omoare parazitul.
  • Dacă petele nu dispar după trei zile, puneți peștele într-un rezervor de carantină și adăugați cupramină (soluție de cupru) la apă. Urmați instrucțiunile de pe etichetă. Păstrați nivelurile de cupru la 0.2 ppm. Puteți măsura nivelurile de cupru cu un kit de testare SalIBIT pe care îl puteți cumpăra în magazinele Hobby.
  • Omoară ICH în rezervorul original cu săruri de acvariu, pe care le puteți cumpăra în magazinele de alimentare cu animale de companie. Adăugați o linguriță (5 g) pe galon (4 L) de apă la fiecare 12 ore timp de 36 de ore. Lăsați sarea să rămână în rezervor timp de 7 până la 10 zile.
  • Dacă aveți plante de plastic, sărurile de acvariu le vor topi. De dragul tetrasului tău, aruncați plantele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Neon Tetra Pasul 15
    3. Cercetarea altor boli. Neon Neon Tetras poate dezvolta, de asemenea, fluvii cutanate, infecții bacteriene și boli și infecții parazitare. Discutați cu medicul veterinar sau citiți cărțile care detaliază simptomele și tratamentele tuturor bolilor pe care le-ar putea dezvolta peștele dvs. În multe cazuri, capturarea simptomelor timpurii și luarea de acțiuni imediate vă poate salva peștii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cel mai bine nu este de a păstra tetras cu angelfish sau niciun pești cu aripa lungă, deoarece tetras poate uneori să-și piardă fin.
  • Este sfătuit să păstreze un capac pe rezervor, deoarece Tetras ar putea fi niște jumperi buni.
  • Când adăugați noi tetras în rezervor, ei pot înota în sus și în jos pe pereți, încercând să iasă. Asta este normal.
  • Dacă peștele dvs. arată orice semn de boală, puneți-le direct într-un rezervor de carantină. În caz contrar, boala ar putea infecta ceilalți locuitori ai rezervorului.
  • Întotdeauna plutiți peștele în punga de plastic înainte de a le pune în rezervor. Acest lucru îi va împiedica să intre în șoc din schimbarea temperaturii apei.
  • Obțineți un rezervor de 10 galoane sau mai mari și nu adăugați decorațiuni cum ar fi navele pirat, castelele sau alte decor artificial. Obțineți niște plante, o stâncă și poate un jurnal. Care o va face să se simtă ca în sălbăticie!
  • Dacă primiți o neon tetra, este mai bine să le obțineți într-un grup de 6 sau mai multe. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt de școlarizare pești.
  • Avertizări

    Sare marină și sarea de gătit nu pot fi utilizate în locul sarelor de acvariu.
  • Fiți conștienți de faptul că medicamentele care conțin cupru sunt adesea fatale la nevertebrate.
  • Nu le hrăniți niciodată castraveți.
  • Nu utilizați antibiotice / medicamente decât dacă aveți nevoie. Bacteriile pot dezvolta o imunitate în timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar