Cum să vă uscați rapid hainele

Hainele tale sunt ude, și ai nevoie de ele uscate. În cele din urmă, scopul este de a îndepărta rapid apa din țesătură prin orice mijloace posibil: căldură, filare, flux de aer sau presiune. Încercați să plasați un prosop proaspăt, uscat într-un uscător standard pentru a accelera procesul de absorbție a apei. Încercați călcarea sau uscarea prin suflare a fiecărei îmbrăcăminte pentru a aburiza apa cu căldură. Înainte de a vă usca: utilizați o spălare de spin, apoi strângeți îmbrăcămintea pentru a îndepărta excesul de apă și a accelera procesul de uscare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Scrierea excesului de apă
  1. Imagine intitulată Uscați hainele rapid Pasul 1
1. Utilizați o spălare de înaltă rezistență. Dacă utilizați o mașină de spălat, puteți să vă depășiți hainele pentru a se usca mai repede. Utilizați o setare mare de rotire pe mașina dvs. de spălat pentru a îndepărta cât mai multă apă din hainele dvs. înainte de a le lua de la spălare. Conform Trustului de economisire a energiei, energia crescută folosită pentru a face acest lucru este neglijabilă în comparație cu energia pe care o necesită pentru a rula un uscător standard de tambur.
  • Imagine intitulată Uscați hainele rapid Pasul 2
    2. Îmbrăcați-vă îmbrăcămintea, astfel încât să se usuce mai repede. Țineți o îmbrăcăminte ferm în ambele mâini. Strângeți, răsuciți și frământați țesătura pentru a scoate cât mai multă apă cât mai multă apă. Aveți grijă să nu trageți prea tare sau ați putea întinde țesătura. Dacă sunteți înăuntru, strângeți apa într-o chiuvetă sau în cadă - dacă sunteți afară, puteți să strângeți apa direct pe pământ.
  • Îmbrățișarea îmbrăcămintei înainte de uscare, indiferent dacă intenționați să vă uscați sau să vă uscați. Cu cât apa mai excesivă pe care o puteți elimina înainte de a începe un ciclu uscat, cu atât este mai rapid o îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    3. Răsuciți îmbrăcămintea într-un prosop pentru a absorbi apa. Puneți un prosop mare, pufos, apoi puneți îmbrăcămintea umedă pe partea de sus. Rulați prosopul strâns cu îmbrăcămintea din interior. Răsuciți pachetul: începeți la un capăt, rulați metodic și lucrați de-a lungul drumului până când întregul prosop este strâns răsucite. Acest lucru stoarce excesul de apă din haine și în prosop.
  • Dacă acest truc nu elimină toată apa prima dată, luați în considerare utilizarea unui alt prosop uscat pentru a repeta răsucire.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    4. Încercați salata să-ți rotească hainele. Puneți îmbrăcămintea umedă într-un spinner de salată, dacă dețineți unul. Acest dispozitiv servește ca un pre-uscător rapid sau o versiune cu energie redusă a unei spălări de înaltă rezistență: va arunca excesul de apă din haine. Mai totuși trebuie să lăsați îmbrăcămintea să se usuce după aceea, dar filarea ar trebui să facă procesul substanțial mai rapid, asigurându-vă că articolele de îmbrăcăminte nu sunt atât de apă.
  • Metoda 2 din 3:
    Uscarea fără uscător
    1. Imagine intitulată Uscați-vă hainele rapid Pasul 5
    1. Utilizați un uscător de păr. Dacă aveți acces la un uscător de suflare portar, îl puteți utiliza pentru a vă usca rapid și intens hainele. În primul rând, strângeți îmbrăcămintea umedă și puneți-o pe o suprafață curată și uscată. Rotiți uscătortorul de păr la o setare caldă sau înaltă - este mai mult despre fluxul de aer decât căldura. Țineți uscătorul de suflare lângă îmbrăcăminte, și uscați-o la fața locului cu explozii rapide de aer cald. Lucrați încet în jurul întregii suprafețe a îmbrăcămintei, din față și din spate, în interiorul și în afară, până când totul este uscat. Trebuie să vă acordați atenție pentru a vă supraîncălzi uscătorul de păr pentru a evita daunele sale.
    • Rotiți îmbrăcămintea frecvent pentru a usca orice buzunare, mâneci și gulere. Uscați-le din interior și din exterior pentru a vă asigura că faceți o slujbă amănunțită.
    • Aveți grijă să nu îndreptați uscătorul de suflare la un loc prea lung. Dacă unele articole de îmbrăcăminte sau suprafețe sunt prea calde, ar putea să se aprindă.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    2. Utilizați o linie de îmbrăcăminte sau un suport de uscare. Așezați-vă hainele pe o linie, dacă este posibil sau utilizați un suport de uscare. O linie este, de obicei, cea mai rapidă, dar nu este întotdeauna practică. Asigurați-vă că ați atârnat fiecare element individual, astfel încât spațiul și ventilația să se usuce rapid. Rotiți și flip îmbrăcăminte periodic pentru a asigura un ușor uscat.
  • Încercați să vă configurați linia sau rack-ul în apropierea unei surse de căldură. Hang îmbrăcămintea la câțiva metri distanță de un șemineu, radiator, cazan sau cuptor. Fi foarte atent atunci când plasați materiale inflamabile în apropierea căldurii - dacă lăsați hainele să devină prea cald sau să acopere o sursă de căldură, puteți risca focul. Nu vă drapeți hainele pe o sursă de căldură.
  • Încercați să vă configurați îmbrăcămintea să se usuce undeva cu un flux de aer viguros - oriunde se mișcă aerul. Așezați hainele printr-o fereastră (sau în exterior) dacă există o briză sau configurați un ventilator pentru a simula fluxul de aer din interiorul casei.
  • Dacă utilizați un suport de uscare cu bare individuale, încercați să atârnați articole de uscat pe două bare, mai degrabă decât una. Zona mai mare pe care o expuneți la fluxul de aer, cu atât este mai rapid o îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    3. Utilizați un fier și un prosop. Așezați îmbrăcămintea umedă pe o masă de călcat, ca și cum ați fi de ao călca, dar puneți un prosop subțire pe partea de sus. Fierți prosopul ferm și complet folosind o căldură mare. Asigurați-vă că ați întors îmbrăcămintea astfel încât să apăsați ambele părți. Combinația de fier și prosop canalează o căldură în țesătură, iar prosopul va absorbi o parte din umiditate.
  • Nu puneți un fier fierbinte direct pe o bucată de îmbrăcăminte umedă. Acest lucru se poate întinde și deteriora țesătura, făcând îmbrăcămintea imposibilă. Dacă utilizați un fier pe îmbrăcăminte umed, utilizați întotdeauna un prosop pentru protecție.
  • Metoda 3 din 3:
    Uscarea cu prosoape
    1. Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    1. Uscați o îmbrăcăminte umedă cu câteva prosoape curate și uscate.Prosoapele vor absorbi o parte din umiditatea de la îmbrăcămintea umedă, iar întregul lot se poate usca mai repede ca rezultat. Puteți folosi cât mai puțin ca un prosop sau la fel de mare de cinci în general, cu atât mai multe prosoape pe care le folosiți, cu atât hainele tale vor usca mai repede. Rețineți că acest truc funcționează cel mai bine atunci când trebuie doar să uscați rapid unul sau două bucăți de îmbrăcăminte. Acordurile mai umede pe care le adăugați la ciclul uscat, cu atât sunt mai puțin eficiente prosoapele - și cu cât hainele vă vor usca mai mult.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    2. Puneți îmbrăcămintea în uscător împreună cu prosoapele. Nu adăugați alte îmbrăcăminte. Cel mult, adăugați două sau trei bucăți de îmbrăcăminte umedă, dar nimic prea greu. Fiți conștienți de faptul că prosoapele sunt adesea grele, deci există o șansă ca Lint să se acumuleze în îmbrăcămintea ta.
  • Dacă scaderea este o preocupare, puteți utiliza tricouri de bumbac în loc de prosoape - deși tricourile nu vor fi la fel de absorbante ca prosoapele. Adăugarea de foi de uscător poate reduce șansele de scame de la prosoapele de construire pe îmbrăcămintea dvs.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    3. Curățați capcana de scame. Când se construiește LINT, poate împiedica uscătorul să se deplaseze eficient aerul, făcându-l să funcționeze mai greu și să utilizeze mai multă energie pentru a usca hainele. În funcție de designul uscătorului, capcana scamelor va fi fie pe partea superioară a uscătorului, fie situată chiar în interiorul ușii. Localizați capcana și scoateți ecranul. Dacă este acoperit într-un strat de scame, este deja blocat. Trageți scadica, sau îl scufundați de pe ecran folosind unghiile.
  • Luați în considerare utilizarea unui aspirator pentru a elimina rapid și eficient scaderea. Puteți face acest lucru pentru a termina lucrarea după ce ați tras cea mai mare parte a scamei. Nu vă faceți griji prea mult despre obținerea absolut curată - Dacă ecranul de scame este în mare parte neobstrucționat, uscătorul va rula în apropierea eficienței superioare.
  • Când ați curățat capcana de scame la satisfacția dvs., pur și simplu glisați ecranul înapoi în capcană. Asigurați-vă că se potrivește perfect. Sunteți gata să uscați.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    4. Uscați hainele. Încărcați articolele de îmbrăcăminte umede și prosoapele uscate și asigurați-vă că uscătorul nu este prea mare. Rotiți uscătorul la cea mai mare setare de căldură care este în siguranță pentru îmbrăcămintei pe care încercați să o uscați - acest lucru va varia de la mașină la mașină, dar în general trebuie să utilizați o căldură mai mică pentru delicate și alte îmbrăcăminte subțire. Setați uscătorul pentru a rula, apoi faceți tot ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti.
  • Imagine intitulată Uscați-vă rapid hainele
    5. Așteptați cincisprezece minute sau atâta timp cât puteți. Deschideți ușa uscătorului și alegeți îmbrăcămintea afară din prosoape. Ar trebui să găsiți îmbrăcămintea dvs. în cea mai mare parte uscată. Dacă nu, puneți-l înapoi și rulați ciclul uscat pentru încă câteva momente. Fiți răbdători, în funcție de uscătorul dvs., ar putea fi +/- cinci minute.
  • Asigurați-vă că scoateți prosopul uscat (care nu mai poate fi atât de uscat) dacă ciclul durează 20 de minute sau mai mult. După acest punct, prosopul acum umed poate încetini de fapt procesul de uscare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Nu puneți haine în cuptorul cu microunde - pot prinde foc.
  • Asigurați-vă că tava de scame este goală. Deoarece sarcina este uscată în principal, există un risc ridicat de reducere a scamei pe foc datorită electricității statice.
  • Făcând acest lucru o mulțime de energie electrică, așa că ar trebui să fii pregătit și să-ți pui hainele mai devreme.
  • Utilizați prosoape pe care nu aveți nevoie imediat, în funcție de uscător / îmbrăcăminte, prosoapele în sine pot avea nevoie de o spălare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O îmbrăcăminte umedă
    • Prosoape uscate
    • Un uscător
    • Haine
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar