Cum să curățați o bucătărie

Curățarea profundă a bucătăriei dvs. este un loc minunat pentru a începe cu orice curățare a arcului. Poate părea descurajantă la început, dar prin ruperea în secțiuni gestionabile pe care le puteți coasta dreptului. Puneți o pereche de mănuși de bucătărie, tăiați câteva melodii și urmați sfaturile și trucurile de pe această listă pentru a obține acea bucătărie a dvs. strălucitor și organizat! Sunteți sigur că vă simțiți recompensați și realizați când ați terminat.

Pași

Metoda 1 din 14:
Declantați blaturile.
1. Acest lucru vă oferă loc pentru a lucra și vă permite să ajungeți la blaturi. Începeți prin eliminarea oricărui lucru care nu aparține blaturilor dvs. și mutați-l în locul potrivit sau îl puneți la o parte într-o altă cameră pentru acum. Puneți orice articole de bucătărie care aparțin dulapurilor sau sertarelor și puneți niște feluri de mâncare murdare care iau spațiu pe blaturile dvs. din chiuvetă.
  • Este bine să lăsați lucruri care stau în mod normal pe contoarele dvs. acolo, cum ar fi aparatele mici sau canistrele care dețin ustensile.
Metoda 2 din 14:
Spălați feluri de mâncare murdare.
1. Faceți acest lucru, astfel încât acestea sunt curate și chiuveta dvs. este clară. Puneți toate felurile de mâncare curate, ocupând mai întâi spațiu în raftul de uscare sau în mașina de spălat vase. Apoi, spălați-vă mâncărurile murdare cu mâna și plasați-le în rack-ul de uscare sau umpleți mașina de spălat vase și o rulați.
  • Acesta este un moment bun pentru a face o plimbare rapidă a casei dvs. și pentru a ridica orice fel de mâncare murdară care se află în jurul valorii de spălate.
Metoda 3 din 14:
Praf vârfurile aparatelor și dulapurilor.
1. Pornind de la sus în jos este cea mai eficientă modalitate de a curăța. Rulați o ștergere umedă, o cârpă umedă sau un prosop de hârtie umed peste vârfurile dulapurilor și aparatelor, cum ar fi frigiderul și cuptorul cu microunde. Utilizați o nouă șervețel sau un prosop de hârtie sau clătiți pânza după cum este necesar atunci când se murdărește.
  • Dacă aveți vreun corpuri de iluminare suspendate în bucătărie, nu uitați să le oferiți prea mult!
  • Când începeți să curățați de sus în jos, orice praf care se stabilește pe suprafețele de mai jos este curățat mai târziu.
Metoda 4 din 14:
Curățați fronturile dulapurilor și aparatelor.
1. Murdăria și grăsimea de la gătit tind să se acumuleze pe aceste suprafețe. Ștergeți-le cu o cârpă umedă, prosop de hârtie sau ștergătoare umede. Uscați bine suprafețele cu o cârpă curată pentru a evita orice distorsiune a culorilor.
  • Dacă aveți dulapuri din lemn, utilizați un dispozitiv de curățare comercială special pentru lemn, cum ar fi săpunul de ulei.
Metoda 5 din 14:
Ștergeți contoarele dvs. cu un dispozitiv de curățare adecvat.
1. Alegeți un curățitor care este bine pentru materialul pe care l-au făcut contoarele dvs. De exemplu, utilizați un dispozitiv de curățare universal pentru blaturile metalice sau laminate sau un detergent de granit pentru blaturi de granit sau cuarț. Lucrați în secțiuni, deplasându-se tot pe contoarele din calea pe care mergeți și ștergeți bine blaturile cu unii dintre cei mai curat și o cârpă de microfibră.
  • Faceți o soluție de curățare de casă pentru curățarea blaturilor non-piatra prin amestecarea unei oțet albă distilat distilat cu 1 parte a apă într-o sticlă de pulverizare.
  • Nu utilizați oțet sau spray-uri de curățare comercială care nu sunt formulate pentru piatră pe un blat de piatră sau puteți deteriora contoarele dvs. de bucătărie.
Metoda 6 din 14:
Ștergeți tot ce stă pe contoare.
1. Ștergerea îndepărtează praful și grăsimea din lucrurile care stau la contoare. Utilizați o ștergere dezinfectantă sau un pic de curățare cu toate scopurile și o cârpă de microfibră pentru a șterge suprafețele aparatelor mici de blaturi, cum ar fi microundele și toasterile. Nu uitați să ștergeți lucrurile cum ar fi canistrele de ustensile și sticle de uleiuri de gătit, de asemenea!
  • Acest lucru este un moment bun pentru a vă gândi dacă totul pe blaturile dvs. trebuie să rămână și acolo. De exemplu, poate că ați putea stoca sticle de ulei în dulapuri în loc să vă declanșați contoarele.
Metoda 7 din 14:
Steam și curățați interiorul cuptorului cu microunde.
1. Steamul ajută la eliberarea gunk-ului în interiorul cuptorului cu microunde. Pentru a vă aburia cu microunde, aruncați o mână de prosoape de hârtie umedă și o rulați la înălțime timp de 3-5 minute. Apoi, deschideți cuptorul cu microunde, așteptați până când prosoapele de hârtie sunt destul de cool pentru a se ocupa și a le folosi pentru a șterge interiorul curat.
  • O altă modalitate de a abur interiorul unui cuptor cu microunde este de a seta un castron cu microunde plin de apă în ea și să-l ruleze la înălțime timp de 2 minute. Așteptați încă 2 minute înainte de a deschide ușa, apoi ștergeți cuptorul cu microunde cu o cârpă moale.
Metoda 8 din 14:
Curățați soba și în afara cuptorului.
1. Acest lucru scapă de tot grăsimea și murdăria de la gătit. Începeți prin îndepărtarea grătarelor dacă aveți o stove cu gaz sau prin scoaterea arzătoarelor dacă aveți o sobă electrică. Ștergeți sub arzătoarele sau grătarele cu mai curată sau cu apă caldă, cu apă caldă și o cârpă de microfibră. Faceți același lucru pentru ușa din față a cuptorului.
  • Răsturnați alimentele arse de pe mâncarea dvs. cu o lamă de ras umedă sau o piatră de piatră ponce.
  • Luptele de stingere a grăsimii pot, de asemenea, să ajuți slăbirea oricărui murdar de cercată înainte de ao șterge.
Metoda 9 din 14:
Curățați în interiorul cuptorului cu bicarbonat de sodiu și oțet.
1. Soda de copt și oțetul tăiat prin grăsime gătită și reziduu de alimente. Amestecați părțile egale de copt de sodiu și apă pentru a forma o pastă. Scoateți rafturile cuptorului și acoperiți întregul interior al cuptorului cu pasta. Lăsați-l timp de câteva ore sau peste noapte, dacă este posibil, apoi pulverizați oțetul pe toată pasta și ștergeți-l cu un burete umed.
  • Dacă cuptorul dvs. are o caracteristică auto-curată, puteți încerca să executați și acest lucru.
Metoda 10 din 14:
Rulați oțet și apă prin intermediul aparatului de cafea.
1. Oțetul se curăță adânc în interiorul aparatului de cafea. Umpleți camera de apă cu apă egală apă și oțet, apoi rulați un ciclu de bere pentru a trece soluția prin intermediul aparatului de cafea. Scoateți vasul de cafea și umpleți camera de apă cu apă. Rulați un alt ciclu de preparare pentru a clăti mașina. Repetați acest lucru până când nu mai mirosi oțetul.
  • Oțetul ucide orice bacterii și mucegai în interiorul aparatului de cafea.
  • Este o idee bună să faceți acest lucru la fiecare 3 luni sau pentru a vă menține aparatul de cafea curat.
Metoda 11 din 14:
Spălați coșul de gunoi de bucătărie.
1. Spălarea scapă de mirosuri și reziduuri în interiorul coșului de gunoi. Începeți prin golirea coșului de gunoi și îndepărtarea oricăror bucăți de alimente sau gunoi în partea de jos a canalului. Luați coșul de gunoi în afară și clătiți-l cu un furtun dacă este posibil, sau clătiți-l în cadă sau duș. Uscați cu un prosop de hârtie. Spray-ul cu un spray dezinfectant și curățați-l bine cu o perie de nailon, lăsați-o să stea timp de 5 minute, apoi clătiți-o și lăsați-o să se usuce.
  • Probabil că doriți să purtați o pereche de mănuși de curățare din cauciuc pentru această sarcină!
Metoda 12 din 14:
Curățați chiuveta cu un curățitor de curățare.
1. Acest lucru se curăță în afara gunk-ului alimentar și elimină mirosurile. Clătiți-vă mai întâi chiuveta, apoi stropiți o pulbere de spălare peste tot. Curățați-l bine cu o perie de curățare - și nu uitați să curățați robinetul, precum și orice fel de vase de săpun și suporturi de burete. Clătiți totul cu atenție după ce ați terminat spălarea pentru a vă lăsa chiuveta strălucitoare și proaspătă.
  • Dacă aveți o eliminare a gunoiului, aruncați niște lămâi tocate, coaja de lămâie sau orice alte fructe de citrice în scurgere, porniți apa și rulați eliminarea pentru a lăsa mirosul frumos și citrice!
Metoda 13 din 14:
Curățați în interiorul frigiderului.
1. O curățare aprofundată lasă frigiderul organizat și fără pată. Treceți prin frigider și aruncați tot ce a expirat sau inutilizabil. Utilizați o ștergere umedă sau o curățare suplimentară și câteva prosoape de hârtie sau o cârpă pentru a șterge orice deversare sau murdărie. Organizați elementele din frigider într-un mod care are sens pentru dvs.
  • Dacă doriți să vă dați frigiderului mai adânc, luați totul și scoateți sertarele și rafturile detașabile. Spălați sertarele și rafați bine cu săpun și apă și lăsați-i să se usuce înainte de a le înlocui.
Metoda 14 din 14:
Mătură și mop podeaua.
1. Terminând cu nivelul inferior al bucătăriei Împușcă lucrurile în sus. Curățați temeinic întregul etaj cu o mătură, asigurându-vă că a intrat sub marginile dulapurilor și aparatelor și în colțuri. Mătură totul într-un praf și aruncați deșeuri și alte resturi. Mop întregul etaj cu un curățitor care este potrivit pentru materialul din care este făcut.
  • De exemplu, dacă aveți o podea de țiglă sau laminat, puteți utiliza un dispozitiv de curățare cu pardoseală sau o curățare a podelei ceramice.
  • Dacă podeaua dvs. este făcută din piatră naturală, asigurați-vă că utilizați un lichid de curățare a podelei formulate pentru tipul de piatră. Nu folosiți nimic altceva sau ați putea deteriora piatra.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar