Cum se solicită un număr ird în noua zeelandă

Dacă locuiți, lucrați sau faceți afaceri în Noua Zeelandă, probabil că aveți nevoie de un număr IRD (Departamentul de Venituri Inland). De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un număr IRD chiar dacă nu locuiți în Noua Zeelandă dacă câștigați bani în țară sau faceți afaceri acolo. De asemenea, veți avea nevoie de un număr IRD pentru copilul dvs. dacă doriți să accesați drepturile politicii sociale, cum ar fi creditele fiscale ale familiei sau sprijinul pentru copii. Numerele IRD nu sunt emise automat. Mai degrabă, trebuie să trimiteți o aplicație și documente potrivite pentru a vă verifica identitatea. Numerele IRD sunt de obicei eliberate pentru viață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea unui număr de IRD personal
  1. Imaginea intitulată Aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 1
1. Adună documente pentru a vă dovedi identitatea. În general, veți avea nevoie de certificatul de pașaport sau de cetățenie și o licență de driver NZ, o carte de identitate sau un ID foto Student. De asemenea, puteți utiliza o licență de arme de foc NZ sau dealer. Dacă v-ați modificat numele, veți avea nevoie, de asemenea, de dovada modificării numelui, cum ar fi o modificare oficială a numelui, căsătoria sau certificatul Uniunii civile.

Bacsis: Dacă doriți să aplicați online, va trebui, de asemenea, să vă scanați documentele astfel încât să le puteți încărca împreună cu aplicația dvs.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 2
    2. Aplicați online dacă sunteți cetățean AUST sau australian sau dețineți o viză rezidentă. Mergi la https: // myir.Ird.Govt.nz / eservices / home / și faceți clic pe "Înregistrare." Apoi faceți clic pe "Aplicați pentru un număr individual IRD" Pentru a finaliza aplicația.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil aplicând online sau nu aveți acces la internet de încredere, puteți completa un formular de hârtie și luați-l împreună cu documentele dvs. către un agent de licențiere a driverului AA. Formularul este disponibil la https: // Ird.Govt.NZ / / Media / Proiect / IR / Documente / Ghiduri și Ghiduri / IR500 --- IR599 / IR595 / IR595-2017.pdf.
  • Dacă nu locuiți în Noua Zeelandă, dar aveți nevoie de un număr IRD, utilizați aplicația la https: // Ird.Govt.NZ / / Media / Proiect / IR / Home / Documente / Formulare și Ghiduri / IR700 --- IR799 / IR742 / IR742-2018.pdf.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 3
    3. Luați documentele către un agent de licențiere a șoferului AA. Dacă locuiți în NZ, documentele de identificare pe care le-ați furnizat pentru a susține cererea dvs. trebuie, de asemenea, verificate. Veniturile interioare au autorizat Asociația Automobile Noua Zeelandă pentru a finaliza verificarea.
  • Pentru a găsi locația aa cea mai apropiată de tine, du-te la http: // locații.aa.Co.nz /.
  • Agentul AA va notifica veniturile interioare atunci când documentele dvs. au fost verificate. După aceasta, veniturile interne vor procesa cererea dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 4
    4. Mail sau trimiteți prin e-mail aplicația și documentele dacă locuiți în străinătate. Dacă ați finalizat un formular de due diligence clienți, asigurați-vă că formularul dvs. și aplicația sunt semnate și ștampilate. Apoi semnați-i singuri. Dacă vă trimiteți prin emailarea documentelor și aplicației, scanați totul, astfel încât să aveți copii digitale pentru a trimite.
  • Dacă vă trimiteți prin e-mail aplicația, trimiteți-o la offshore @ IRD.Govt.nz.
  • Dacă trimiteți prin poștă aplicația și documentele, trimiteți-l către Venituri Inland, PO Box 39050, Wellington Mail Center 5045, Noua Zeelandă.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 5
    5. Așteptați să primiți numărul dvs. IRD. După ce documentele dvs. sunt verificate, veniturile interne vor trimite numărul dvs. IRD pentru dvs. utilizând metoda pe care ați solicitat-o. Numerele IRD pot fi trimise prin poștă, prin e-mail sau prin mesaj text.
  • Dacă solicitați un mesaj text sau un e-mail, trebuie să obțineți numărul dvs. IRD în 2 zile lucrătoare după verificarea documentelor. Pentru poștă, veți obține de obicei numărul dvs. IRD în termen de 12 zile lucrătoare.
  • Dacă trăiți în străinătate și ați cerut ca veniturile interne să vă trimită numărul dvs. IRD, vă așteptați să dureze până la 20 de zile.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicând pentru un număr de afaceri IRD
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Pasul 6 din Noua Zeelandă
    1. Adunați documente și informații referitoare la afacerea dvs. Dacă afacerea dvs. este organizată ca o companie, societate încorporată sau un parteneriat limitat, obțineți copii ale documentelor de organizare care au stabilit afacerea. Aceasta include un certificat de încorporare pentru companii sau societăți încorporate și un certificat de înregistrare pentru parteneriate limitate.
    • Veți avea nevoie, de asemenea, de un număr de afaceri IRD dacă transferați proprietăți sau administrați o proprietate. Documentele justificative de care aveți nevoie includeți un certificat de deces, o faptă de încredere pentru trusturi și probate sau scrisori de administrare pentru proprietăți. Mandatarul sau executorul imobilului trebuie să aibă un număr individual IRD.
    • Dacă operați afacerea dvs. ca un singur proprietar, veți folosi de obicei propriul număr IRD individual pentru afacerea dvs.

    Bacsis: Toți acționarii, directorii, partenerii și deținătorii de birouri executivi trebuie să aibă, de asemenea, propriile numere individuale IRD înainte de a putea aplica pentru un număr de afaceri IRD.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 7
    2. Finalizați aplicația online. La https: // myir.Ird.Govt.nz / eservices / home /, Click pe "Înregistrare" pentru a incepe. Apoi, faceți clic pe "Înregistrarea non-individuală" Pentru a accesa aplicația de afaceri.
  • Pentru a finaliza aplicația dvs. online, veți avea nevoie de copii digitale scanate ale tuturor documentelor de afaceri sau de încredere și de proprietate.
  • Dacă preferați să completați și să trimiteți o cerere de hârtie, descărcați formularul la https: // Ird.Govt.NZ / / Media / Proiect / IR / Home / Documente / Formulare și Ghiduri / IR500 --- IR599 / IR596 / IR596-2020.pdf.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 8
    3. Așteptați să primiți numărul IRD al afacerii dvs. Veniturile interioare vă vor examina cererea și vă va contacta dacă au nevoie de mai multe informații sau de documentație. Apoi, vor trimite numărul IRD al afacerii dvs. prin e-mail sau prin poștă.
  • Dacă alegeți să vă trimiteți iRD-ul dvs., poate dura până la 20 de zile lucrătoare pentru a vă obține.
  • Metoda 3 din 3:
    Înregistrarea copilului dvs. pentru un număr IRD
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 9
    1. Cereți un număr IRD când vă înregistrați nașterea copilului. Poate că cea mai ușoară modalitate de a obține un număr IRD pentru copilul dvs. este să solicitați unul când vă înregistrați nașterea copilului cu SmartStart. Chiar dacă nu știți dacă veți folosi drepturi de politică socială, este o idee bună să mergeți mai departe și să obțineți numărul, astfel încât să nu vă faceți griji mai târziu.
    • Mergi la https: // smartstart.Servicii.Govt.nz / registru-my-baby Pentru a înregistra nașterea copilului și a solicita un număr IRD pe același formular.
    • Înregistrarea nașterii este cerută de lege și este gratuită. Cu toate acestea, există o taxă pentru copii ale certificatului de naștere al copilului.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Pasul 10 din Noua Zeelandă
    2. Obțineți documente care dovedesc identitatea copilului dumneavoastră. În general, puteți utiliza certificatul de naștere al copilului sau Passport NZ pentru a obține un număr IRD pentru copilul dvs. Dacă numele dvs. nu este listat în documentul de identitate pe care îl oferiți, includeți o documentație suplimentară care vă dovedește relația cu copilul, cum ar fi lucrările de adopție, comenzile de părinți sau ordinele de tutelă.
  • Dacă intenționați să aplicați online, să scanați documentele, astfel încât să puteți include copii digitale cu aplicația.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 11
    3. Finalizați declarația legală, dacă este necesar. Dacă solicitați un număr IRD pentru un copil care nu este al dvs., deoarece nu sunteți părintele sau tutorele legal al copilului, veți avea nevoie de o declarație legală pentru a vă stabili legătura cu copilul și motivul pentru care copilul este în îngrijirea dvs. Puteți imprima o copie a acestui document la https: // Ird.Govt.NZ / - / MEDIA / Proiect / IR / Home / Documente / Formulare și Ghiduri / IR500 --- IR599 / IR595D / IR595D-2019.pdf.
  • Formularul trebuie completat și semnat în fața unei persoane care este autorizată să ia declarația. Există o listă a persoanelor autorizate pe prima pagină a aplicației.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 12
    4. Aplicați online în numele copilului dumneavoastră. Din https: // myir.Ird.Govt.nz / eservices / home /, clic "Înregistrare," apoi apasa "Aplicați pentru un număr individual IRD." Aplicația este aceeași cu cea pe care ați completat numărul dvs. IRD. Cu toate acestea, asigurați-vă că introduceți informațiile de identificare ale copilului dvs. în loc de propria dvs.
  • Dacă nu doriți să aplicați online, descărcați formularul de hârtie la https: // Ird.Govt.NZ / / Media / Proiect / IR / Documente / Ghiduri și Ghiduri / IR500 --- IR599 / IR595 / IR595-2017.pdf și luați-o cu dvs. când obțineți documentele dvs. verificate de un agent de licențiere a șoferului AA. Agentul de licențiere va transmite cererea la veniturile interioare.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Noua Zeelandă Pasul 13
    5. Mergeți la o asociație de automobile (AA) pentru a obține documentele verificate. Luați documentele de identitate ale copilului dvs. și orice alte documente justificative către cel mai apropiat centru AA. Un agent de licențiere a șoferului AA va verifica documentele originale și va notifica veniturile interioare că verificarea este completă.
  • Mergi la http: // locații.aa.Co.nz / Pentru a găsi cel mai apropiat centru AA.
  • Bacsis: Dacă cererea dvs. include o declarație legală, luați originale ale oricăror documente care vă sprijină declarația, nu copiile.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru un număr IRD în Pasul 14 din Noua Zeelandă
    6. Așteptați să primiți numărul IRD al copilului. După verificare este completă, veniturile interioare vor examina aplicația pe care ați trimis-o în numele copilului dvs. Dacă ați ales să obțineți numărul IRD al copilului dvs. prin e-mail sau mesaj text, ar trebui să îl obțineți în termen de 10 zile lucrătoare.
  • Dacă ați ales să aveți venituri interne de venit al copilului dvs. IRD pentru dvs., poate dura până la 20 de zile pentru a ajunge.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar