Cum să acopere plantele în timpul iernii

Este un astfel de bummer să vă tindă plantelor dvs. tot primăvara și vara, apoi vedeți vremea rece distruge-le. Din fericire, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja plantele de vremea severă de iarnă și pentru a îngheța daunele. Acoperiți plantele când temperaturile urmează să scadă până la înghețare, astfel încât să rămână izolate și confortabile pentru iarnă. De asemenea, puteți să vă protejați plantele în ghivece de la temperaturile de congelare, mutați-le în interiorul sau la o locație suplimentară suplimentară adăpostită pentru iarnă. Cu îngrijirea de iarnă potrivită, plantele dvs. delicate pot trăi pentru a vedea o altă primăvară!

Pași

Metoda 1 din 3:
Plante izolante cu capace
  1. Imagine intitulată Plantele de acoperire în timpul iernii 1
1. Puneți acoperiri în poziție de îndată ce temperaturile sunt sub 36 ° F (2 ° C). Porniți procesul de acoperire a plantelor dvs. pentru iarnă atunci când temperaturile din zona dvs. se încadrează puțin la îngheț pentru a le pregăti pentru temperaturile de congelare viitoare. Primele semne de îngheț încep de obicei să apară în acest interval de temperatură.
  • Dacă aveți doar o zi de temperaturi scăzute, dar temperaturile mai calde sunt încă prognozate în general, nu trebuie să începeți să vă acoperiți încă plantele. Ei pot supraviețui unei nopți reci sau două. Atunci când există perioade de frig extinse, pe care trebuie să le faceți griji despre ei.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 2
    2. Acoperiți solul în jurul plantelor cu paie sau mulci pentru ao izolați. Răspândiți un 3-4 în (7.6-10.2 cm) strat de mulci sau paie în jurul bazei fiecărei plante pe care o veți acoperi. Acest lucru va ajuta la izolarea terenului pentru a împiedica înghețarea și menținerea calității sistemelor de rădăcini ale plantelor.
  • Exemple de unele tipuri de mulci pe care le puteți folosi sunt chips-uri de lemn, coajă, ace de pin, compost și frunze mărunțite.
  • Imagine intitulată Plantele de acoperire în pasul de iarnă 3
    3. Conduceți mizele din lemn în pământ în jurul plantelor dvs. pentru a susține capacele. Utilizați mizele care sunt cel puțin 6 în (15 cm) mai înalte decât plantele pe care doriți să le acoperiți, astfel încât acestea vor păstra capacele să atingă sau să zdrobească frunzele. Ciocan cel puțin 4 mize în solul din jurul fiecărei plante pe care doriți să o acoperiți pentru a crea un cadru de sprijin robust.
  • Dacă utilizați o acoperire din plastic, mizele vor împiedica orice parte a plantei să atingă plasticul și să obțină congelate. Dacă utilizați o copertă a țesăturii, mizele o vor păstra de la să se plimbe pe plante și să le zdrobească.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 4
    4. Draperii din plastic sau țesături acoperă peste plante până la sol. Așezați cu atenție un capac, cum ar fi plasticul negru, burlap, fleece horticulturală, cârpă de îngheț comercial sau o pătură sau o pătură, peste fiecare plantă, astfel încât să se odihnească pe mize fără a atinge deloc planta. Asigurați-vă că fiecare capac ajunge la sol, astfel încât să îl puteți sigila în jurul plantei pentru ao izola.
  • Plasticul negru face o copertă bună deoarece izolează bine, nu se umezește sau nu reflectă lumina soarelui. Evitați să utilizați plasticul clar, deoarece poate crea un efect de seră într-o zi însorită, chiar și în timpul iernii.
  • Un dezavantaj al capacelor de țesături este că ei se găsesc grele și sag când se umezesc, așa că asigurați-vă că le întindeți strâns peste mize, astfel încât acestea nu vor apărea în plante dacă se udă. Un avantaj al capacelor de țesături este acela că acestea creează mai multă ventilație pentru planta de dedesubt.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 5
    5. Asigurați capacele pe pământ cu pietre, cărămizi sau soluri. Așezați obiecte grele cum ar fi pietre sau cărămizi sau sol de lopată deasupra marginilor de jos ale fiecărui capac din jurul bazei plantei pentru a sigila planta din interior. Acest lucru va ajuta planta să rămână caldă și confortabilă în timpul perioadei de înghețare.
  • Căldura pământului sub copertă este ceea ce vă ajută să vă păstrați planta caldă, așa că doriți să prindeți tot ce căldură înăuntru și să nu lăsați-o să scape prin fisuri la fundul unei capace.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 6
    6. Scoateți acoperirile ori de câte ori temperaturile cresc peste îngheț. Păstrați ochii asupra vremii și a prognozei și luați acoperirile de ori de câte ori există o zi însorită cu temperaturi peste îngheț. Lăsați plantele descoperite atunci când există perioade preconizate de vreme cu temperaturi peste îngheț. Acest lucru va oferi plantelor cu lumina soarelui, ventilație și prevenirea aerului sub acoperirea dvs. de a încălzi prea mult și de a afecta planta.
  • Nu uitați să înlocuiți capacele de îndată ce temperaturile scade înapoi la înghețarea din nou.
  • Puteți lăsa capacele până în timpul iernii viitoare de îndată ce ultimul îngheț are loc și începe primăvara.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăpând plantele în ghivece
    1. Imagine intitulată Plantele de acoperire în pasul de iarnă 7
    1. Luați orice plante mici și portative în interior în timpul iernii. Aduceți cele mai delicate și cele mai mici plante în ghivece în interiorul casei dvs. pentru a le proteja de îngheț. Plasați-le într-o zonă bine luminată, cum ar fi aproape o fereastră, deoarece nu vor fi la fel de mult lumină cum sunt obișnuiți.
    • Suculentele sunt un tip de plante pe care ar trebui să le aduceți înăuntru pentru a le menține de la înghețare la moarte, de exemplu.
    • Dacă aduceți în interior orice plante toxice, asigurați-vă că le puneți în sus în cazul în care animalele de companie sau copiii mici nu le pot atinge. Exemple de plante toxice sunt Dieffenbachia, Caladiu, Philodendron, Pothos, Pacii, Calla Lily, Oleander, Hyacinth și Plante de șarpe.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 8
    2. Transferați containerele într-o locație adăpostită dacă le păstrați în afara. Deplasați plantele în ghiveci pe care nu le aduceți în interior la cel mai adăpostit loc în aer liber posibil, cum ar fi lângă un gard sau un zid. Acest lucru îi va ajuta să le izbăvească și să le protejeze de vânturile înghețate.
  • Dacă aveți plante în recipiente care sunt prea mari și grele pentru a vă deplasa sau nu aveți o locație protejată pentru a le pune, le puteți acoperi folosind metoda de mai sus pentru protejarea plantelor din pământ.
  • Lângă un perete orientat spre sud sau vest este ideal, deoarece aceste pereți absorb căldura în acea zi și radiază noaptea.
  • De asemenea, puteți utiliza formațiuni de rock sau garduri vii ca adăpost pentru plantele dvs. în ghivece.
  • Imagine intitulată Plantele de acoperire în pasul de iarnă 9
    3. Înfășurați recipientele în folie de bule pentru a le izola. Acoperiți oale și plante complet în folie cu bule și legați-o în poziție. Acest lucru va ajuta la menținerea caldă a solului și prevenirea înghețului.
  • Puteți utiliza burlap ca o alternativă la bubble wrap.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 10
    4. Plante de gheață de cluster împreună pentru a reduce pierderea de căldură a recipientului. Împingeți toate plantele în recipiente apropiate împreună în noua lor locație adăpostită. Acest lucru va reduce în continuare pierderea de căldură prin pereții containerelor și va păstra încălzirea sistemelor rădăcină.
  • Gândiți-vă la plantele dvs. ca oamenii care se ocupă împreună pentru căldură! Ei vor fi mult mai fericiți și mai coziști în acest fel.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea ce plante să acopere
    1. Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 11
    1. Acoperă toate plantele clasificate ca licitație în timpul iernii. Toate plantele delicate vor aprecia că sunt acoperite când devine îngheț, chiar dacă locuiți într-o zonă cu ierni, în general, blânde. Pregătiți capace pentru toate plantele dvs. de licitație înainte de înghețarea seturilor de iarnă în.
    • Exemple de plante delicate includ ferigi de copaci, agave, aloe, eccremocarpus, pasiflora mollissima și solanum jasminoides. Acestea sunt doar câteva și există multe, multe altele, deci asigurați-vă că știți care sunt clasificările plantelor dvs. pentru a decide care să acopere.
    • Dacă nu sunteți sigur ce clasificări ale plantelor dvs., puteți face o căutare rapidă Google folosind o expresie cum ar fi "Este Verbena Peruiana Tender" sau puteți găsi o listă alfabetică introducând ceva asemănător "Lista de plante delicate."
  • Imagine intitulată Plantele de acoperire în timpul iernii 12
    2. Utilizați capace pentru plantele de frontieră Hardy, cum ar fi arbuști mici. Plantele de frontieră Hardy vor beneficia, de asemenea, de a fi acoperite când temperaturile scade sub îngheț. Pregătiți capacele pentru toate plantele dvs. de frontieră înainte ca primul îngheț, mai ales dacă sunt în locații expuse.
  • Exemple de arbuști de frontieră Hardy sunt Pittosporum Tobira și Cestrum. Alte plante de frontieră Hardy sunt Callistemon, Crape Myrtles, Flori Glory, Tenuifolium Pittosporum, Nandina și Holly Engleză. Din nou, există multe altele, așa că faceți o căutare Google pentru fiecare dintre plantele dvs., dacă nu știți dacă acestea sunt frontiere Hardy.
  • Dacă aveți o plantă de frontieră Hardy într-o locație foarte protejată, cum ar fi într-un gard sau perete, iar iernile tale nu sunt deosebit de dure, probabil că poți să pleci, lăsând-o descoperită.
  • Imagine intitulată Plante de acoperire în pasul de iarnă 13
    3. Protejați plantele rezistente expuse cu capace în timpul iernilor extreme. Plantele Hardy sunt, de obicei, bine atunci când sunt lăsate neacoperite în timpul temperaturilor de îngheț. Cu toate acestea, acoperiți plantele dvs. rezistente dacă sunt în aer liber și locuiți într-o zonă în care temperaturile scade sub aproximativ 36 ° F (2 ° C).
  • Exemple de plante rezistente includ arbuști verzi, mere de crab, pasfoil de păsări, foxglove, trifoi roșu, marjoram sălbatic, mușețel și flori de corn.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați apăsat plantele dvs. imediat după o lovitură rece cât mai curând ca temperaturile încep să se încălzească. Acest lucru poate ajuta la dezghețarea solului înghețat și să vă dați plantelor pe care le-au pierdut din cauza înghețului în pământ.
  • Pentru plante deosebit de licitate, puteți oferi o protecție suplimentară, acoperind cu 2 straturi. De exemplu, ați putea să trageți mai întâi o acoperire a țesăturii peste ele, apoi plasați plasticul deasupra.
  • În timpul înghițirii extreme, când temperaturile sunt sub aproximativ 20 ° F (-7 ° C), puteți ajuta plantele calde prin punerea șirurilor de lumini de vacanță incandescente în aer liber în interiorul capacelor. Conectați șirurile în cabluri de extensie, apoi poziționați luminile din jurul bazelor plantelor și conectați cablurile de prelungire pentru a le transforma. Asigurați-vă că becurile fierbinți nu ating nici o parte a capacelor.
  • Avertizări

    Întotdeauna vă descoperiți plantele în zilele însorite calde și lăsați-le descoperite pentru perioade de temperatură mai caldă pentru a le împiedica să supraîncălzească.
  • După înghețarea temperaturilor de iarnă s-au terminat, nu săriți arma și începeți să vă îndepărtați la plante pe care bănuiți-o să aveți niște daune de îngheț. Așteptați până când primăvara este în vigoare pentru a vedea dacă germeni noi de creștere, apoi tăiați tot ce arată mort.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Plante izolante cu capace

    • Paie sau mulci
    • Plante de plante
    • Mizerie din lemn
    • Mallet
    • Pietre, cărămizi sau sol

    Adăpând plantele în ghivece

    • Bubble Wrap sau Burlap
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar