Cum de a carbonata o băutură

Carbonarea propriilor băuturi este o modalitate distractivă și rentabilă de a face băuturile dvs. preferate Fizz! Multe băuturi diferite pot fi carbogazoase, inclusiv apă, tonice, sucuri, ceai, cocktailuri și vin. Adăugați gheață uscată la băuturile dvs. preferate pentru carbonare în numai 10 minute sau încercați să utilizați drojdie pentru a face o băutură răcoritoare care va rămâne bubble timp de până la 2 săptămâni. De asemenea, puteți face propriul dvs. sistem de carbonare care este ideal dacă beți frecvent băuturi carbogazoase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind gheață uscată
  1. Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 1
1. Asigurați-vă că camera are o ventilație adecvată. Deschideți toate ferestrele și ușile din cameră. Nu trebuie să folosiți niciodată gheață uscată într-o cameră închisă. Acumularea de dioxid de carbon care rezultă din gheața uscată poate fi periculoasă, deci este important ca camera să fie în stare să fie bine ventilată.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 2
    2. Găuriți 2-3 găuri în capacul a 3.8 L (1.0 US Gal) Sticlă de plastic. Acest lucru creează un aerisire pentru o parte din CO2 să scape astfel încât presiunea din sticla de plastic să nu se acumuleze. De asemenea, veți avea nevoie de un alt plafon care să se potrivească cu sticla de plastic. Nu găuriau găuri în al doilea capac.
  • Alternativ, puteți utiliza un capac de container de apăsare / oprire dacă aveți unul.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 3
    3. Locul 1.5 L (0.40 US Gal) de băutură în sticla de plastic. Asigurați-vă că există o mulțime de spațiu rămas în sticlă. Nu înlocuiți încă capacul.
  • Puteți de carbonata o varietate de băuturi diferite, inclusiv apă, suc, tonic și soda de casă.
  • Imagine intitulată carbonat o băutură Pasul 4
    4. Adăugați 454 g (1.001 lb) de gheață uscată în sticla de plastic. Utilizați clești de bucătărie pentru a transfera gheața uscată în băutură. Purtați mănuși de cuptor dacă doriți să atingeți gheața uscată, astfel încât să nu vă deteriora pielea.
  • Dacă gheața uscată este în bucăți mari și nu se poate încadra în sticlă, utilizați un ciocan de carne pentru ao sparge în bucăți mai mici.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 5
    5. Lăsați băutura să stea timp de 10 minute până când toată gheața uscată se dizolvă. Înșurubați capacul cu găurile din el pe sticla de plastic. Acest lucru este astfel încât presiunea să poată scăpa în timp ce băutura este de carbonare.
  • Dacă gheața uscată începe să rămână la sticla de plastic, amestecați ușor băutura pentru a ajuta la eliberarea gheții uscate.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 6
    6. Serviți băutura carbogazoasă sau păstrați-o în frigider. Odată ce toată gheața uscată sa dizolvat, puteți servi imediat băuturii, așa cum va fi atât de fizios, cât și rece. Alternativ, plasați un capac închis pe sticla de plastic și păstrați-l peste noapte în frigider.
  • Este esențial să se asigure că toată gheața uscată sa dizolvat înainte ca băutura să fie servită. Acest lucru se datorează faptului că gheața uscată poate provoca arsuri grave datorită temperaturii scăzute.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind drojdie
    1. Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 7
    1. Se toarnă băutura într-o sticlă de plastic de 1 L (34FL oz). Lăsați aproximativ 5 cm (2.0 in) de spațiu în partea de sus a sticlei. Asigurați-vă că sticla are un capac care se poate înșurubați strâns.
    • Puteți folosi orice băutură care vă place. De exemplu, ați putea amesteca sirop aromat cu apă de la robinet la un raport de 1: 2 sau ați putea carbonatul de suc de fructe. Doar asigurați-vă că carbonați băutura în cantitățile recomandate, deoarece volumul mai mic de lichid ar putea dezvolta un gust prost datorită drojdiei care nu sunt suficient diluate.
    • Sticla trebuie să fie plastic deoarece acest lucru este mai puțin periculos decât sticla dacă băutura accidental supra-carbonează și cauzează sticla să se spargă. De asemenea, cu o sticlă de plastic, veți putea spune cu ușurință când băutura a fost carbogazoasă. Puteți transfera băutura carbogazoasă într-o sticlă de sticlă pentru a servi dacă preferați.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 8
    2. Adăugați 1/8 linguriță (0.35 g) de drojdie la sticlă și o scutură timp de 1 minut. Ar trebui să utilizați drojdie uscată activă. Înșurubați capacul pe strâns și apoi agitați viguros sticla până când drojdia se dizolvă.
  • Puteți adăuga o etichetă cu numele băuturii și data la sticla de plastic dacă preferați.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 9
    3. Lăsați băutura să fermenteze timp de 12-48 de ore la temperatura camerei. Păstrați sticla într-un loc răcoros, întunecat și din lumina directă a soarelui. Strângeți ușor sticla din când în când pentru a verifica când se simte foarte solidă și nu are prea puțin. Aceasta înseamnă că băutura a fost carbogazoasă.
  • Acest timp este doar o estimare, deoarece timpul real pe care îl ia pentru băutura de carbonat depinde de temperatura din casa dvs.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 10
    4. Refrigerați băutura timp de până la 2 săptămâni. Când băutura a atins cantitatea potrivită de carbonare, depozitați-l în frigider până când acesta este servit. Temperatura răcitorului în frigider îl va împiedica de la carbonarea în continuare.
  • Când deschideți sticla pentru a servi băuturii, deschideți-o foarte încet pentru a elibera treptat presiunea. Poate fi util să faceți acest lucru peste o chiuvetă.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând propriul sistem de carbonare
    1. Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 11
    1. Strângeți un rezervor de CO2, regulator, cuplaj de butoi, capac de carbonare și o sticlă de plastic. Pregătiți toate echipamentele necesare înainte de a începe. Cuplajul KEG trebuie să fie un tip de blocare cu bilă de gaz, iar capacul carbonamentului poate fi fie plastic sau oțel inoxidabil, în funcție de ceea ce preferați. Capace de carbonare se potrivesc cu sticle de plastic 1 sau 2 L (34 sau 68FL oz) din plastic.
    • Puteți achiziționa consumabilele pentru a vă crea propriul sistem de carbonare dintr-un magazin de aprovizionare de bere sau online.
    • Rezervoarele de CO2 pot fi umplute la magazine sportive sau de sudură.
    • Utilizați întotdeauna o sticlă de plastic atunci când vă carbonați propria băutură mai degrabă decât sticlă. Acest lucru se datorează faptului că există întotdeauna potențialul pentru sticla de a distruge dacă se furnizează prea multă presiune și plasticul este un material mult mai sigur în acest scenariu.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 12
    2. Conectați rezervorul de CO2 la regulatorul de presiune CO2. Utilizați mâinile pentru a înșurubați regulatorul de presiune CO2 pe supapa rezervorului de CO2. Odată ce ați strâns cât de mult puteți, utilizați o cheie pentru ao strânge mai departe.
  • Regulatorul de presiune controlează presiunea CO2 care este transferată din rezervor și în sticla de plastic.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 13
    3. Atașați cuplajul de blocare cu bile de blocare la regulatorul de presiune CO2. Acesta este modul în care gazul de CO2 va călători la o presiune redusă în sticla de plastic. Înșurubați cuplajul de butoi pe supapa de regulator de presiune CO2, care se găsește chiar sub contorul de citire.
  • Consultați manualul de instrucțiuni care a venit cu rezervorul de CO2 și regulatorul de presiune dacă aveți probleme de configurare a sistemului.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 14
    4. Deschideți supapa rezervorului de CO2 și ajustați presiunea la 35-50 psi. Rotiți supapa rezervorului de CO2 în sens invers acelor de ceasornic pentru ao deschide. Utilizați cadranul de pe regulatorul de CO2 pentru a schimba presiunea. 35-50 PSI este un loc bun pentru a începe pentru orice băutură carbogazoasă, deoarece depinde de ce fel de băutură cu care lucrați și cât de fizic doriți să fie.
  • Asigurați-vă că supapa de regulator de CO2 rămâne închisă în timp ce deschideți supapa rezervorului de CO2 și schimbarea presiunii.
  • Băuturile făcute cu cea mai mare parte fructe sunt, în general, carbogazoase la aproximativ 35 psi. Băuturile mixerului, cum ar fi tonicurile necesită o presiune mai mare, deci încercați 40-45 psi pentru acestea.
  • Utilizați 50 psi pentru vin și cocktailuri, deoarece băuturile alcoolice necesită presiuni mai mari pentru a fi carbonate în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 15
    5. Umpleți o sticlă de plastic 3/4 din calea cu băutura rece. Puteți carbona orice volum de băutură utilizând un sistem de carbonare. Asigurați-vă că părăsiți un spațiu în partea de sus a sticlei, deoarece băutura se va extinde când adăugați CO2.
  • Este important ca băutura să fie rece deoarece CO2 se dizolvă mai ușor în lichid rece. Depozitați băutura în frigider timp de cel puțin 2 ore înainte de carbonarea acestuia.
  • De exemplu, dacă ați vrut să utilizați o sticlă de plastic de 1 L (34FL OZ), volumul maxim al băuturii pe care-l este de carbonat va fi de 750 ml (25fl oz).
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 16
    6. Strângeți flaconul și introduceți capacul carbonajului. Strângeți ușor sticla pentru a forța băutura să se ridice la partea de sus. Apoi înșurubați capacul carbonamentului pe deschiderea sticlei. Sticla va rămâne ușor scrunched odată ce atașați capacul de carbonare.
  • Stoarcerea sticlei îndepărtează aerul în exces, ceea ce creează o cameră pentru CO2.
  • Când carbonați băutura, sticla se va umfla instantaneu din nou.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 17
    7. Atașați cuplajul de butoi la capacul carbonajului. Bilele de blocare a bilei de blocare a bilelor atașează linia de gaz la capacul carbonamentului, ceea ce înseamnă că CO2 va putea intra în sticlă. Pur și simplu împingeți cuplajul de butoi pe partea superioară a capacului de carbonat pentru ao atașa.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 18
    8. Rotiți supapa de pe regulatorul de CO2 pentru ao deschide. Răsuciți supapa în sens invers acelor de ceasornic pentru a deschide linia de gaz între rezervorul de CO2 și sticla. Sticla se va umfla instantaneu la dimensiunea sa regulată, ceea ce indică faptul că procesul de carbonare este complet.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 19
    9. Agitați sticla timp de 30 de secunde. Păstrați sticla conectată la cuplajul butonului utilizând capacul carbonajului. Viguros agitați sticla astfel încât CO2 să distribuie uniform. În caz contrar, toate CO2 vor rămâne în partea de sus a sticlei.
  • Nu întoarceți sticla cu susul în jos când o scuturați. Acest lucru se datorează faptului că poate cauza lichidul să se întoarcă în linia de gaz și regulatorul.
  • De fiecare dată când scuturați sticla, veți auzi regulatorul de CO2 ușor mai mult mai mult gaz. Aceasta înseamnă că ați carbonat corect a băuturii.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 20
    10. Închideți supapa de gaz și scoateți capacul carbonajului. Rotiți supapa de gaz pe regulatorul de CO2 pentru a închide alimentarea cu gaz. Trageți cuplajul de butoi de pe capacul carbonației. Deșurubați capacul de carbonare din sticlă.
  • Imagine intitulată Carbonat O băutură Pasul 21
    11. Beți băutura carbogazoasă sau utilizați capacul de carbonare pentru ao menține fizic. Turnați băutura în ochelari pentru a fi imediat departe. Dacă doriți să o păstrați mai târziu, plasați capacul carbonajului pentru a păstra CO2 în interiorul sticlei și a stoca sticla în frigider.
  • Puteți carbonata o băutură din nou, care a mers în mod plat folosind același proces.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Vreau să fac o sodă unică cu zahăr rădăcină de sfeclă. Pot folosi împreună metodele uscate de gheață și drojdie?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Nu, deoarece drojdia trebuie să fie caldă (cel puțin 70 de grade f) pentru a fi activată de zahăr, iar gheața uscată ar reduce temperatura.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 2helpful 17
    • Întrebare
      Cum pot lăsa câteva centimetri de spațiu de aer în partea de sus?
      Kaitlyn Wislang
      Kaitlyn Wislang
      Răspunsul comunității
      Opriți turnarea băuturii în sticlă pentru a vă asigura că sticla nu este complet plină.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 5 uimitor 6
    • Întrebare
      Pot folosi drojdie de pâine rapidă?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Da, dar drojdia va aroma băutura. Orice drojdie + zahăr face CO2 și alcool.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 2helpful 10
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Gheața uscată este forma solidă de CO2. Pe măsură ce gheața uscată se topește, se schimbă solidul în starea de CO2 gazoasă. Acest lucru creează bulele în băutură ca rezultat.
  • Carbonația poate apărea și în băuturi atunci când este utilizată drojdie. Acest lucru se datorează faptului că drojdia reacționează cu zaharurile din băutură în timpul procesului de fermentație. Un rezultat al acestui proces este eliberarea de CO2 gazoasă, care creează bulele din băutură.
  • Efectuarea propriului dvs. sistem de carbonare pentru băuturi este mult mai ieftin decât cumpărarea unui produs special. Acest lucru se datorează faptului că costul inițial al produselor comerciale este costisitor și acestea necesită o întreținere regulată, costisitoare, care crește cu utilizarea.
  • Băuturile clare au tendința de a carbonata mai bine decât băuturile tulbure. Acest lucru se datorează faptului că mai puține bule de gaz formează în băuturi limpezi, comparativ cu tulbure, ceea ce înseamnă că carbonația rămâne mai puternică pentru mai mult timp. Dacă doriți să carbonați o băutură care include un sirop noros, carbonat de bază clară (cum ar fi apa de seltzer), dacă este posibil, apoi adăugați siropul chiar înainte de servire. Puteți încă carbonați băuturi înnorate, totuși, ele nu pot rămâne fizice pentru cât timp.
  • Avertizări

    Nu atingeți niciodată gheața uscată direct. Utilizați întotdeauna clești de bucătărie pentru a le muta sau purta mănuși de protecție cum ar fi mănuși de cuptor. Acest lucru se datorează faptului că poate provoca arsuri grave.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind gheață uscată

    • Burghiu
    • Sticlă de plastic cu 2 capace
    • Împingeți capacul containerului de băuturi / opriți
    • Gheata uscata
    • Clipuri de bucătărie
    • Mitts cuptor
    • Hammer de carne

    Folosind drojdie

    • Sticlă de plastic

    Făcând propriul sistem de carbonare

    • Regulator de CO2
    • Gas-in Ball Ball Blocare Couple
    • Rezervor de CO2
    • Capacul de carbonare
    • Sticlă de plastic
    • Cheie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar