Cum să prindă un câine

Când vedeți că un câine roaming în afară, puteți fi tentat să acționați imediat și să-l prindeți. Cu toate acestea, câinii de roaming sunt, de obicei, în modul "lupta sau zborul" și ar prefera să funcționeze mai departe decât să vină la dvs. Pentru a prinde un câine fără a-și pune în pericol siguranța sau propria dvs., va trebui să vă planificați cu atenție strategia și să decideți ce veți face după ce îl prindeți.

Pași

Partea 1 din 4:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată prinde un câine pas 1
1. Observați limba corpului câinelui. Înainte de a vă deplasa mai aproape de câine, urmăriți limba corpului de la distanță. Comportamentul neregulat ar putea fi un semn al rabiei. Mârindrea sau spânzurarea ar indica faptul că se simte agresiv.
  • Câinele poate să-și tensioneze mușchii sau să meargă rigid dacă se teme.
  • Imagine intitulată prinde un pas de câine 2
    2. Determinați nivelul dvs. de confort cu capturarea câinelui. Observarea limbajului corpului câinelui este o modalitate bună pentru a vă decide dacă puteți sau ar trebui, să-l prindeți. Dacă câinele este înfricoșător, dar nu pare amenințător sau prea agresiv, probabil că îl puteți prinde. Cu toate acestea, dacă limbajul corpului sugerează că nu este frică să atace sau să muște, contactați controlul local al animalelor sau poliția pentru al prinde.
  • Sunați la poliție dacă vă aflați într-o zonă rurală în care nu este posibil să nu existe un centru de control al animalelor.
  • Când contactați autoritățile, oferiți cât mai multe informații cum puteți: numele și numărul dvs. și informațiile precise despre locația câinelui (E.G., Obiective turistice, marcatori de mile, nume de drumuri). De asemenea, cereți un timp estimat de sosire.
  • Dacă puteți, păstrați un ochi apropiat de câine până la sosirea autorităților.
  • Imagine intitulată prinde un câine pas 3
    3. Întrebați dacă cineva știe că un câine lipsește. Dacă vedeți câinele într-o zonă populată, cum ar fi un cartier, luați în considerare cererea unora dintre locuitori dacă sunt conștienți de faptul că un câine lipsește. Dacă nimeni nu este conștient de faptul că un câine lipsește, recunoaște câinele sau știe cine este proprietarul câinelui, va trebui să continuați fie prin prinderea câinelui pe cont propriu sau contactați autoritățile locale.
  • Dacă vedeți un câine care se pare pierdut într-un cartier, ar putea fi că el a rătăcit la mică distanță de casa proprietarului său.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea câinelui confortabil cu dvs
    1. Imaginea intitulată prinde un câine pas 4
    1. Asigurați zona. Acest lucru este deosebit de important dacă vedeți un câine lângă marginea drumului și doriți să-l duceți în mașină. Deoarece câinele este deja în modul "lupta sau zborul", încercările de a-l prinde poate să-l facă să intre în trafic și, eventual, să fie lovit de o mașină.
    • Încercați să creați o barieră între el și traficul care se apropie de astfel de materiale ca o cutie, o bucată lungă de pânză sau o lungime de frânghie. Semnal la traficul care se apropie să conducă în jurul zonei securizate pentru a vă menține atât în ​​siguranță. Este posibil să vă ajute să puneți luminile de pericol.
    • Dacă vedeți câinele într-un cartier, utilizați mâncarea de câine gustoasă atrage-l într-o zonă conținută, cum ar fi o curte împrejmuită, unde nu putea să scape cu ușurință. Este posibil să aveți nevoie de asistență pentru mai mulți oameni pentru a face acest lucru. Țineți minte că va fi dificil să-l mutați într-o altă zonă dacă nu se simte confortabil cu dvs.
  • Imagine intitulată prinde un câine pas 5
    2. Afișați semnale non-amenințate. Abilitatea dvs. de a prinde câinele va depinde de cât de confortabil este cu tine. Dacă prima dvs. mișcare este să mergeți spre câine, indiferent cât de încet și cu atenție, probabil că îl sperie. Mai degrabă, va trebui să vă prezentați ca fiind non-amenințând de la o distanță sigură.
  • Luați în considerare lingeți buzele sau căscați.
  • Acționați ca și cum ați mânca alimente de pe teren. Crindeți o pungă goală de chipsuri de cartofi și, cu câinele care vă urmărește, pretindeți că renunțați la alimente pe pământ și îngenunchiați ca și cum ați mânca mâncarea. Spuneți "Nummy!"Așa cum ați renunțat la alimente.
  • Stai jos pe pământ, sau poate chiar să stai pe spate dacă este sigur pentru tine să faci asta. Cu cât sunteți mai aproape de pământ, cu atât mai puțin amenințătoare veți părea câinelui.
  • Odată ce câinele vede că nu sunteți o amenințare, el vă poate aborda pur și simplu din curiozitate.
  • Imaginea intitulată prinde un câine pas 6
    3. Evitați să faceți gesturi amenințătoare. Chiar dacă intențiile voastre sunt bune, unele dintre acțiunile dvs. vor diminua probabil frica câinelui și adrenalina și îi determină să fugă. De exemplu, nu apelul la câine. Șansele sunt că oamenii au chemat în mod repetat câinelui în încercările de a-l salva.
  • Fiind chemată din nou, va face ca câinele să fie și mai înfricoșător.
  • Evitați să vă bătuți piciorul sau să mergeți spre el.
  • Nu faceți contact vizual cu câinele.
  • Imagine intitulată prinde un pas de câine 7
    4. Atrage câinele să se apropie de tine. Deși câinele nu mai poate fi înspăimântat de tine, el ar putea fi încă precaut să te apropie de tine. Una dintre cele mai bune modalități de a-l face să meargă spre tine este cu bucătăria gustoasă de mâncare, cum ar fi câini calzi, mâncăruri conservate și tratamente pe bază de carne. Trucul este de a da mâncarea lui în biți mici - acest lucru îl va păstra mai mult.
  • Dacă îi dai o bucată mare de mâncare, poate să ia mâncare și să fugă din nou.
  • Mâncarea moale cu o aromă puternică este ideală.
  • Puteți fie să aruncați mâncarea spre el sau să țineți mâncarea în mână. Oricum, încercați să apară dezinteresat în alimente - dezinteresul dvs. va dori probabil interesul său.
  • Dacă câinele refuză să se apropie de dvs., puteți contacta autoritățile locale sau puteți încerca să-l prindeți într-un capcana umană.
  • Partea 3 din 4:
    Prinderea câinelui
    1. Imagine intitulată prinde un câine pas 8
    1. Pune o leșie pe câine. Cu condiția ca câinele să fie dispus să se apropie de dvs., puteți încerca să-l prindeți cu o lesă. Înainte de a pune leșia pe el, lăsați-o sărituri pe teren pentru ca el să se apropie și să o investigheze. Păstrați-l hrăniți mâncarea gustoasă și arătându-i că nu sunteți o amenințare.
    • Când te duci să-l pui pe el, va trebui să fii calm și swift. Orice mișcare bruscă sau jefuită ar putea face foarte dificilă pentru a obține lesa pe.
    • Poate fi util să faceți leșia într-o plumb de alunecare, filetând înclinarea prin mânerul leșiei și plasând bucla mare a leșiei peste gâtul câinelui. Prin crearea unui plumb alunecare, bucla se va strânge automat pe măsură ce câinele încearcă să se îndepărteze de dvs., oferindu-vă un mic control.
    • Dacă câinele refuză să vă lase o lecție asupra lui, opriți imediat și apelați la controlul animalelor sau poliția. Nu riscați rănirea dvs.
  • Imagine intitulată prinde un câine pas 9
    2. Verificați identificarea. Odată ce ați prins câinele cu o leșie, verificați dacă are un guler cu o etichetă de identificare. Dacă el nu are un guler, atunci un personal veterinar sau de adăpost pentru animale poate scana câinele pentru un microcip.
  • Un microcip este un cip mic plasat sub pielea unui câine, de obicei între lamele umărului. Numărul de cipuri link-uri către o bază de date electronică care are informațiile de contact ale proprietarului.
  • Imagine intitulată prinde un câine pas 10
    3. Transportați câinele la un adăpost veterinar sau de animale. Dacă sunteți în stare să obțineți câinele în siguranță în mașina dvs., duceți-l la un adăpost veterinar sau de animale imediat. Proprietarii de câini merg în mod obișnuit la adăposturi de animale când și-au pierdut câinele, astfel încât să preferați să luați câinele la cel mai apropiat adăpost de animale mai întâi. Decizia depinde de dvs.
  • Este posibil să trebuiască să puneți niște mâncare gustoasă în spatele mașinii pentru a-l ademeni.
  • Nu încercați să transportați câinele dacă el devine agitat odată ce este în mașină. Agitația lui ar putea face să conducă foarte periculos pentru tine. Păstrați ușile mașinii închise și contactați controlul animalelor locale sau poliția pentru a veni să ridice câinele.
  • Partea 4 din 4:
    Hotărând ce să facă cu câinele
    1. Imagine intitulată prinde un câine Pasul 11
    1. Predarea câinelui. Dacă ați fi putut prinde câinele, va trebui acum să decideți ce veți face cu el. În calitate de inimă, așa cum s-ar putea să-l adopte, ar trebui să explorați mai întâi diferitele opțiuni. O opțiune este să-l preda prin luarea la un adăpost pentru animale.
    • Dacă îl predați la un adăpost de animale, adăpostul va pune un "stăpânire" pe câine înainte de a fi disponibil pentru adopție. Această perioadă de deținere, de obicei între trei și 10 zile, este o obligație legală care să asigure că câinele nu va fi adoptat dacă proprietarul său inițial îl pretinde în acest interval de timp.
    • Predarea câinelui la adăpostul de animale poate face mai ușor ca proprietarul său să-l găsească.
    • Aveți grijă ca biroul medicului veterinar să nu poată găzdui câinele. De fapt, unele birouri veterinare servesc ca locații pick-up pentru adăposturile de animale.
  • Imagine intitulată prinde un câine Pasul 12
    2. Găsiți proprietarul câinelui. Dacă alegeți să nu renunțați la câine, atunci va trebui să-l încurajați temporar și să încercați să găsiți proprietarul câinelui. În cele mai multe locuri, sunteți obligat din punct de vedere legal să faceți diligența dvs. pentru a localiza proprietarul câinelui înainte de a retrograda câinele. Timpul necesar pentru căutarea proprietarului poate varia în funcție de locație. Verificați cu controlul local al animalelor despre cerințele pentru orașul și statul dvs.
  • Eforturile dvs. de a găsi proprietarul câinelui trebuie să fie documentate.
  • Contactați centrul local de control al animalelor sau adăpostul animal dacă vă decideți să găsiți proprietarul câinelui pe cont propriu. Acest lucru îi permite să știe că aveți câinele în cazul în care proprietarul le contactează.
  • Dacă câinele are o etichetă de identificare sau microcip, contactați direct proprietarul.
  • Dacă nu puteți contacta direct proprietarul, postați fluturași în diferite locații (E.G., Birouri veterinare, supermarketuri, ziar). Flyers ar trebui să aibă o imagine a câinelui, informații despre unde și când l-ați găsit și informațiile dvs. de contact.
  • Nu includeți fiecare detaliu despre câine pe fluturași. În acest fel, când oamenii încep să vă contacteze, puteți solicita mai multe întrebări specifice pentru a identifica proprietarul real.
  • Luați în considerare postarea informațiilor câinelui pe site-urile de salvare a animalelor, cum ar fi petfinder.
  • Imaginea intitulată prinde un câine pas 13
    3. Găsiți o casă nouă pentru câine. Dacă a trecut perioada de due diligence și nu puteți localiza proprietarul câinelui, începeți să găsiți câinele o casă nouă, fie că este casa dvs. sau altcineva. Dacă doriți să îl adoptați, va trebui să demonstrați că sunteți noul său proprietar prin obținerea unei noi licențe, guler, etichetă de identificare și furnizarea de dovezi de vaccinare.
  • Dacă aveți alte animale de companie, luați în considerare dacă se vor întâlni cu noul câine. Timpul petrecut prin încurajarea câinelui ar fi lăsat să observați interacțiunile dintre câine, animalele dvs. de companie actuale și alți membri ai gospodăriei.
  • Dacă adoptarea câinelui nu va funcționa pentru dvs., lucrați la găsirea unui alt proprietar pentru câine. Luați-l la medicul veterinar pentru o îngrijire inițială (e.G., Vaccinări, Deworming), apoi începeți să puneți cuvântul în comunitate prin prieteni, vecini și social media.
  • Contactați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru a ajuta la găsirea unei noi case pentru câine.
  • sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur de capacitatea dvs. de a prinde un câine, nu vă fie frică să contactați controlul animalelor locale sau poliția.
  • Este util să păstrați un "kit de salvare" în mașină, constând din astfel de articole ca pături, leashes, alimente și informații de contact pentru adăposturile locale de animale și controlul animalelor.
  • Când decideți ce să faceți cu câinele după ce l-ați prins, puneți-vă în pantofii proprietarului său. Dacă câinele tău a fost pierdut și cineva la găsit, ce vrei să faci acea persoană?
  • Avertizări

    Un câine speriat sau înfricoșător poate încerca să muște sau să te atace. Puneți-vă mai întâi siguranța atunci când încercați să prindeți un câine.
  • Îngrijirea veterinară poate fi costisitoare. Determinați ce vă puteți permite înainte de a decide să deveniți noul proprietar al câinelui.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar