Cum să prindă un câine vagabond

Un câine vagabond poate fi animalul pierdut sau abandonat și neutilizat de viață pe stradă. Un câine rătăcitor poate fi înfricoșător, foame, rănit sau bolnav - toate, care ar putea pune sănătatea și siguranța la risc (și și ei) dacă nu cunoașteți calea umană și corectă de ao prinde. Pentru a vă asigura că prinderea unui câine vagabond minimizează șansa de rănire sau de boală pentru dvs. și el, vă familiarizați cu modul în care să-l prindeți în mod corespunzător și ce să faceți cu el după ce faceți acest lucru.

Pași

Partea 1 din 4:
Întâlnind un câine vagabond
  1. Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 1
1. Rămân cât mai mult posibil. Câinii vagi tind să fie foarte înspăimântați. Orice mișcări bruște pe care le faci sau chiar doar du-te spre el în mod normal, ar putea să-l piardă pe el. La rândul său, răspunsul său "lupta sau zborul" va fi activat, făcându-l să se întoarcă și să fugă de la dvs. Rămânând încă o va permite să vadă că nu sunteți o amenințare pentru el.
  • Dacă te apropie când stai liniștit, permiteți-l să vă mirosi.
  • Nu face Ține-ți mâna pentru el să-l smulgă. El vă poate mușca mâna din frică.
  • Rezista tentației de a-ți da piciorul pentru a obține câinele vagabond să vină la tine. El poate interpreta că ca o mișcare amenințătoare.
  • Chiar dacă câinele afișează un comportament agresiv, amintiți-vă că este probabil mai mult de frică de tine decât de el.
  • Imagine intitulată prinde un pas de câine vagabond 2
    2. Evitați să sunați la rătăciți. În funcție de cât timp câinele a fost o rătăcire, el poate fi numit în mod repetat de oameni - chiar și proprietarul său - încercând să-l prindă. De-a lungul timpului, el ar fi putut dezvolta o asociere negativă să fie numită. Astfel, dacă îl numiți să-și atragă atenția, el poate fugi în frică.
  • Dacă încercați să obțineți atenția, luați în considerare utilizarea zgomotelor care sunt mai calme, cum ar fi curățarea gâtului sau a falneze.
  • Ați putea, de asemenea, să vă ling buzele sau căscându-vă că nu sunteți o amenințare pentru el.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de câine vagabond 3
    3. Nu fugi. Dacă câinele rătăcitor demonstrează un comportament neregulat sau agresiv și deveniți înfricoșător, luptați cu tentația de a fugi. Dacă începeți să fugi, șansele sunt bune că vă va urmări. În plus, dacă fugiți de el, vă veți întoarce la el, ceea ce vă va pune în pericol și mai mult.
  • Dacă vrei să te distanzi de el, pleacă încet și nu-ți întoarce spatele.
  • Imagine intitulată prinde un câine rătăcitor pas 4
    4. Sunați la controlul animalului local. Dacă sunteți inconfortabil în jurul câinelui vagabond sau nu sunteți sigur de cel mai sigur mod de ao prinde, să vă sunați la controlul local al animalelor sau un dogcatcher profesionist. Oferiți cât mai multe informații despre câine, cum ar fi locația câinelui (e.G., repere, semne de stradă) și rasa sa. Dacă puteți, trimiteți fotografii ale câinelui la Centrul de Control Animal sau DogCatcher profesional.
  • Lăsați numărul dvs. de telefon cu dispecerul și întrebați-vă cât va dura pe cineva să vină la dvs. Păstrați ochiul pe câine până la sosirea ajutorului.
  • Asigurați-vă propria siguranță o prioritate - nu încercați să interacționați cu un câine vagabond care prezintă un comportament neregulat sau agresiv.
  • Partea 2 din 4:
    Prinderea unui câine vagabond fără a seta o capcană
    1. Imaginea intitulată prinde un câine vagabond pas 5
    1. Atrage câinele vagabond cu alimente. Alimentele sunt o modalitate excelentă de a încuraja un câine vagabond să vină destul de mult pentru tine să-l prindă. Umpleți o pungă goală și înclinată de jetoane cu tratează că un câine rătăcitor ar iubi probabil, cum ar fi Hotdogs sau biți de pizza. Unde câinele vă poate vedea, creează cu voce tare sacul și aruncați mâncarea pe pământ.
    • Pretindeți că ați luat mâncarea de pe pământ și mâncați-o singură. Câinele rătăcitor va deveni probabil curios la acțiunile dvs. și va începe să meargă spre tine.
    • Să apară mai puțin amenințătoare, stați pe pământ în timp ce îi animați cu alimente.
    • Fiți conștienți de faptul că câinii rătăciți pot avea un sentiment scăzut de miros. Prin urmare, el nu poate fi atras de mâncare, indiferent cât de gustos sau mirositor este.
    • Dacă conduci și se întâmplă să vezi un câine vagabond lângă marginea drumului, trageți peste siguranță și încercați să-l atrageți în mașină cu mâncare.
  • Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 6
    2. Utilizați un pol de captură de câine. Un pol de captură de câine este un mod uman de a prinde un câine vagabond. Cu toate acestea, ar trebui să o utilizați numai Dacă siguranța dvs. va fi expusă riscului atunci când o utilizați. Înainte de a încerca să prindă un câine vagabond în acest fel, înființați o cutie în apropiere în care puteți pune câinele după ce îl prinde.
  • Faceți cutia confortabilă prin setarea păturilor din interiorul acesteia, împreună cu unele alimente și apă.
  • Dacă puteți atrage câinele vagabond cu alimente, lăsați-l să vină destul de mult pentru tine unde puteți să-l prindeți rapid polul în jurul gâtului.
  • Luați-l repede la cușcă când l-ați cuplat. Eliberați polul când este în siguranță în cutie.
  • Nu faceți contact vizual cu cei răi când îl prindeți. Stray ar percepe acest lucru ca o amenințare.
  • Dacă magazinul dvs. local de animale de companie nu transportă poli de captură de câine, cereți personalului magazinului despre locul unde ați putea cumpăra unul.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de câine vagabond 7
    3. Sunați controlul animalelor. Dacă nu sunteți în stare să transportați câinele rătăcitor la un adăpost pentru animale, adresați-vă Centrului Local de Control Animal. Dacă ați reușit să atrageți câinele vagabond în mașina dvs. cu alimente, apelați imediat la controlul animalelor. Poate fi periculos să conduci cu un animal nerestricționat fără stăpân în spatele tău.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind o capcană umană pentru a prinde un câine vagabond
    1. Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 8
    1. Obțineți o capcană. Capcanele vin într-o varietate de forme, dimensiuni și configurații. Un magazin care vinde echipamente de vânătoare va avea probabil capcane disponibile pentru cumpărare. Dacă nu doriți să achiziționați o capcană, luați în considerare apelarea adăpostului local de animale sau a Centrului de control al animalelor pentru a vă întreba despre închirierea sau împrumutul unei capcane.
    • Când întrebi pe cineva pentru a ajuta la obținerea unei capcane, oferiți cât mai multe informații cum puteți despre câine. Acest lucru vă va ajuta să selectați dimensiunea și configurația corespunzătoare a capcanei.
  • Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 9
    2. Așezați capcana într-o locație bună. Capcana ar trebui să fie într-o zonă în care câinele vagabond frecvent. În mod ideal, această zonă ar trebui să fie în cazul în care câinele vagabond ar fi confortabil să se apropie fără să se simtă amenințată. În plus, ar trebui să plasați capcana în cazul în care ați putea să-l monitorizați fără să vă încălziți pe proprietatea personală sau să fiți altfel deranjant.
  • Setați capcana pe o suprafață fermă, plană.
  • Imagine intitulată prinde un câine vagabond
    3. Configurați capcana. Este important ca capcana să fie invitată la câinele vagabond. Dacă el nu se simte confortabil în jurul ei, el se poate apropia, dar nu merge în ea. De exemplu, acoperiți capcana cu pături - acest lucru îl va ajuta să se simtă mai sigur atunci când se îndreaptă spre el. De asemenea, puneți mai multe straturi de pături pe podeaua de jos a capcanei pentru confort sporit.
  • Dacă setați capcana direct pe iarbă, plasați o barieră rezistentă la apă rezistentă sub capcană pentru a menține apa să intre în și înmuierea păturilor. Un expert de capturare a câinelui vă poate sfătui pe ce tip de barieră ar fi cel mai bun.
  • Plasați mâncarea gustoasă în capcană. Exemple de alimente bune includ pizza, câini calzi și diverse carne (e.G., pui dezosat, carne de vită, ficat).
  • Ascundeți mecanismul de capcană cu pături. Mecanismul de capcană este ca un deal. Dacă se vede câinele vagabond, el nu va merge pe el. Cu suficientă acoperire, el ar pas pe mecanism și nici măcar nu-l va da seama, prin urmare, prins în siguranță.
  • Clarificați orice obiecte (e.G., roci, anine, frunze) de la intrarea capcanei care ar putea împiedica închiderea ușii.
  • Setați capcana când câinele rătăcitor este cel mai probabil să înceapă în roaming: amurg, zori sau miezul nopții.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de câine vagabond 11
    4. Testați capcana. Asigurați-vă că capcana se închide corect înainte de ao lăsa pentru câinele vagabond. Pentru a testa capcana, utilizați-vă mâinile pentru a aplica presiune la mecanismul de capcană. Dacă aveți un câine care este o dimensiune similară ca și cei răi, îl veți plimba în capcană.
  • Dacă credeți că câinele rătăcitor este prea mic pentru a porni mecanismul de capcană, puneți o greutate suplimentară (E.G., rock, cărămidă) pe partea mecanismului.
  • Imaginea intitulată prinde un câine vagabond
    5. Verificați capcana. Verificați capcana în ziua după ce ați pus-o pentru câinele vagabond. Dacă îl vedeți în el, contactați medicul veterinar, un adăpost local de animale sau Centrul local de control al animalelor pentru instruire ulterioară. Dacă sunteți în stare, transportați stratul (încă în capcană) la medicul veterinar, adăpostul sau controlul animalelor.
  • Dacă vagonul nu este în capcană atunci când verificați-o, pregătiți capcana din nou pentru o altă zi.
  • Păstrarea ochiului pe ea va fi importantă pentru a menține alte animale să intre în capcana. Dacă alte animale sunt acolo, câinele vagabil nu va fi probabil să se apropie de ea.
  • Partea 4 din 4:
    Știind ce să facă după prinderea câinelui vagabond
    1. Imaginea intitulată prinde un pas de câine vagabond 13
    1. Raportați că ați găsit câinele. În multe locuri, nu vă puteți asuma automat proprietatea unui câine vagabond. Există mai multe modalități de a raporta că ați găsit un câine rătăcitor: contactați centrul local de control al animalelor sau adăpostul de animale, plasând semne "găsite" în întreaga comunitate și în ziarul dvs. și postarea unei imagini a câinelui pe site-urile de salvare a animalelor (e.G.,https: // Petfinder.COM /).
  • Imagine intitulată prinde un pas de câine vagabond 14
    2. Verificați câinele fără stăpân pentru identificare. Dacă câinele Stray are un guler cu o etichetă de identificare (ID), căutați numele său, împreună cu numele și informațiile de contact ale proprietarului său. Dacă nu vedeți o etichetă de identitate, duceți-l la o clinică veterinară, un adăpost animal sau un centru de control al animalelor, unde ar putea fi scanat pentru un microcip.
  • Dacă puteți obține informațiile de contact ale proprietarului, contactați imediat proprietarul pentru a-l lăsa să știe că ați găsit câinele său. Puteți aranja un timp și loc pentru ca proprietarul să ia câinele.
  • Ar trebui să depuneți toate eforturile pentru a reuni câinele stăpâni cu proprietarul original.
  • Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 15
    3. Luați în considerare limitele unui adăpost pentru animale sau al unui centru de control al animalelor. Dacă nu reușiți să găsiți proprietarul câinelui rătăcitor, dar nu simțiți că vă puteți îngriji de câine, transferați-l la adăpost pentru animale sau la Centrul de Control Animal poate fi o opțiune rezonabilă. Cu toate acestea, oricare dintre aceste locuri va avea probabil ca limitări bugetare și de resurse semnificative.
  • Centrele de control al animalelor sau adăposturile nu pot să găsească animale salvate pentru perioade lungi de timp și pot avea o politică de eutanasca animalelor care nu sunt revendicate sau adoptate într-un anumit interval de timp.
  • Cercetați diferite adăposturi pentru a afla care dintre ele au spațiu disponibil. Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare transferarea câinelui rătăcitor la un adăpost "fără ucidere".
  • Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor pas 16
    4. Luați în considerare adoptarea câinelui vag. Adoptarea este o altă opțiune dacă nu puteți localiza proprietarul câinelui rătăcitor. Înainte de a revendica proprietatea, probabil vor exista anumite cerințe pe care trebuie să le întâlniți. De exemplu, va trebui să așteptați o perioadă desemnată de exploatare - perioada în care proprietarul original al câinelui îl poate cere.
  • Întrebați-vă la centrul local de control al animalelor sau adăpostul animal despre cât timp este perioada de deținere.
  • Dacă proprietarul nu a pretins câinele în perioada de exploatare, veți continua să vă stabiliți ca proprietar legal al câinelui. Ați cumpăra o guler și o etichetă de identitate, asigurați-vă că câinele rătăcitor este vaccinat în mod corespunzător și îl licențiat.
  • Luați în considerare cheltuielile de adoptare a câinelui vagabond, în special în ceea ce privește îngrijirea veterinară. Ați fi responsabil pentru cheltuielile de îngrijire veterinară, deci determinați dacă ați putea să luați acest angajament financiar înainte de a decide să adoptați.
  • Dacă vă decideți să adoptați, creați un mediu de acasă confortabil și fără stres pentru câinele vagabond. De asemenea, este important să-i arătați dragostea și atenția și să-i lăsați spațiul și timpul să devină mai confortabil cu dvs.
  • Imaginea intitulată prinde un câine rătăcitor Pasul 17
    5. Nu hrăniți câinele vagabond. Câinii vagi sunt de obicei foame, astfel încât să fiți foarte tentați să începeți să-l hrăniți. În afară de a-l anima cu tratamente, hrănirea îi poate fi o idee bună din mai multe motive. De exemplu, un câine rătăcitor a devenit probabil obișnuit să mănânce resturi sau să vâneze pentru mâncarea sa. Hrănindu-i mâncarea de câini comerciali poate duce la probleme digestive.
  • Câinele rătăcitor poate avea rabie. Dacă te muște când îi oferiți mâncare, există un pericol real de transmisie a rabiei.
  • sfaturi

    Nu încercați să prindeți un câine vagabond dacă nu vă simțiți confortabil să faceți acest lucru. Personalul de la centrul local de control al animalelor sau serviciul profesionist de prindere a câinilor are experiența cu prinderea animalelor fără stăpân în siguranță și uman.
  • Se recomandă să luați un câine vagabond direct la un adăpost de animale sau la un centru de control al animalelor.
  • Fiți conștienți de faptul că proprietarul câinelui rătăcitor poate căuta peste tot pentru el și poate fi foarte distras de-a pierdut. Dacă găsiți un câine vagabond, faceți toate eforturile pentru a-l reuni cu proprietarul său.
  • Avertizări

    Câinii rătăciți pot mușca din frică. Nu încercați să prindeți un câine vagabond care încearcă să vă muște sau să prezinte altfel comportament erratic.
  • Nu atrageți un câine vagabond cu oase. El poate sufoca pe os. Cioburile de os pot, de asemenea, să-și deterioreze tractul gastrointestinal, ceea ce ar necesita o îngrijire veterinară extinsă.
  • Câinii vagabonzi pot fi răniți, infestați cu purici sau au rabie. Oricare dintre aceste condiții ar putea face un câine stricat periculos pentru a prinde.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar