Cum să aplicați un bandaj de cai

Calul tău ar putea avea nevoie de coada bandajată din mai multe motive, inclusiv siguranța călătoriilor și protejarea unei mari la reproducere. Asigurarea că bandajele de cai sunt aplicate în mod corespunzător, deoarece bandajele de coadă care sunt aplicate incorect ar putea duce la complicații grave.

Pași

Partea 1 din 3:
Aplicând bandajul
  1. Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 1
1. Utilizați numai unelte și produse care sunt destinate coada calului tău. Nu utilizați produse destinate oamenilor, cum ar fi perii de păr uman. Utilizați un pieptene de cai largi pentru a combina coada calului și îndepărtați ușor resturile și nodurile.
  • S-ar putea chiar să vă gândiți să folosiți doar degetele pentru a vă dezgheța coada calului. Combingul și periajul ar putea provoca trasarea părului, ceea ce ar putea împiedica creșterea coastei calului. Încercați un produs de detașare și propriile două mâini ca o alternativă la piepteni și perii.
  • Imaginea intitulată Aplică un bandaj de cai de cai Pasul 2
    2. Strângeți consumabilele. Utilizați un bandaj de tifon. Asigurați-vă că atunci când începeți, curelele, velcro sau banda de bandaj este rulată corespunzător, astfel încât atunci când o dezactivați pe măsură ce o aplicați, veți putea lega corect sau asigurați bandajul.
  • Obțineți o perie umedă și o mică găleată de apă. Veți folosi acest lucru pentru a atenua părul de la vârful coastei calului înainte de a aplica bandajul. Perii însemna în mod special pentru utilizarea în timp ce se umed pe cozile și straturile de cai (numite și perii de spălare) sunt disponibile online sau prin magazinul local.
  • Poate doriți să utilizați ușa standului calului pentru a vă proteja de a fi lovit. Dacă sunteți preocupat de faptul că ați fost lovit, stați în afara ușii de stand cu calul spălat până la ușă și ajungeți la ușă pentru a aplica bandajul.
  • Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 3
    3. Utilizați apa și peria umedă pentru a atenua partea superioară a coastei. Acest lucru va face câteva lucruri: aplatizați părul și vă permiteți să vă așezați bandajul plat pe coadă și, de asemenea, păstrați bandajul să alunece coada.
  • Asigurați-vă că nu faceți ca coada prea umedă. Vrei doar să distrugi părul suficient pentru a-l aplaca și ao curăța. Ați putea curăța coada și o spălați corect înainte de a aplica și bandajul. Păstrarea părului sub bandaj fără murdărie și resturi va minimiza orice iritare pe care calul ar putea să o facă atunci când poartă bandajul.
  • Imagine intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 4
    4. Așezați capătul bandajului sub coadă. Începeți foarte înalt - cât de mare posibil. Aduceți clapeta de colț a bandajului în jurul frontului coada. Apoi, înfășurați bandajul în jur pentru a-l asigura în poziție.
  • Unghiul colțului capătului bandajului până la partea de sus a docului calului (cabana). În acest fel, atunci când înfășurați bandajul în jur, veți avea o bucată de triunghi de colț. Pliați acest triunghi în jos peste înveliș și înfășurați bandajul din nou peste triunghiul respectiv. Acest lucru va asigura bandajul în poziție.
  • Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 5
    5. Continuați să împachetați restul bandajului în jurul coastei. Se suprapun aproximativ 2 sau 3 centimetri ai bandajului cu fiecare pas. Asigurați-vă că puneți o presiune chiar pe coadă, deoarece vă faceți în jos. Presiunea neuniformă sau etanșeitatea bandajului ar putea pune puncte de presiune nedorite pe cabana și pot provoca iritarea sau constricția vaselor de sânge.
  • Învelișul dvs. ar trebui să ajungă la fundul cabinei. Ar trebui să vă simțiți în cazul în care se termină cabana, dar este, în general, aproximativ trei sferturi din calea în jos. Dacă încă mai aveți niște răniți de bandaj când ajungeți la partea inferioară a cabinei, mutați copia de spate coada cu restul bandajului. Doar asigurați-vă că nu lăsați bandajul să rămână sau să aplice presiuni suplimentare în anumite locuri.
  • Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 6
    6. Asigurați bandajul. Majoritatea bandajelor de cai de cai vor veni cu curele cusute în cele din urmă, sau cu elemente de fixare a lui Velcro. Legați curele într-un arc și puneți ușor capetele libere în bandaj pentru a le menține să vină.
  • Nu legați bandajul prea strâns. Acest lucru va determina un punct de presiune pe cabana sau, potențial, să împiedice circulația vaselor de sânge din cabana. Acestea pot provoca complicații grave. Aveți grijă la asigurarea bandajului în poziție. Ar trebui să puteți ridica destul de bandajul pentru a obține un deget sub ea. Dacă bandajul se îmbăiește oriunde, desfaceți-l și începeți, având grijă să nu lăsați să-l omoare.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea bandajului
    1. Imagine intitulată Aplicați un bandaj de cai de capă
    1. Trageți curele de unde le-ați împușcat în bandaj. Dezactivați arcul, și asigurați-vă că curelele sunt complet anulate. Dacă ați legat nodul prea strâns, utilizați cu atenție foarfece pentru a elimina nodul deschis.
  • Imagine intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 8
    2. Începeți să trageți ușor pe bandaj. Trageți bandajul în jos spre capătul coada. Acesta este motivul pentru care este important să desfaceți complet curelele sau dispozitivele de fixare. Odată ce obțineți bandajul în jos de la vârful coada, ar trebui să alunece foarte ușor, aproape ca un tub.
  • Nu scoateți bandajul într-o singură dată așa cum este descris dacă ați bandajat peste o coadă plăcută. Bandajul trebuie să fie dezmembrat. Încercând să-l eliminați într-o singură mișcare va ruina plita și poate provoca disconfort calului.
  • Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 9
    3. Plăcați coada calului. După ce a fost înfășurat într-un bandaj, fiți blând cu coada calului când periaj. Dacă bandajul era prea strâns sau a avut un ciorchini în el, ar fi putut pune puncte de presiune pe gama calului tău, iar coada lui poate fi sensibilă.
  • Dați coada calului o inspecție amănunțită pentru orice semne de rănire după îndepărtarea unui bandaj, mai ales dacă a fost pe o perioadă prelungită de timp. Localizați toate punctele sensibile pe cabana și verificați petele chel.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrați coada calului sănătos
    1. Imagine intitulată Aplică un bandaj de cai de cai Pasul 10
    1. Țineți calul din pășune sau padoc dacă coada lui este înfășurată. El poate obține bandajul însuși prins pe un post de gard sau o poartă, și acest lucru ar putea avea un rezultat dăunător. Dacă coada calului tău este înfășurată, e mai bine să-l țină în standul lui până când nu scoateți bandajul.
    • Calul tău poate obține bandajul pe coada lui prins pe ceva și, ca rezultat, deveniți surprins sau panicat. El ar putea să tragă el însuși să se elibereze, iar presiunea pusă pe bandaj își poate răni coada.
  • Imaginea intitulată Aplicați un bandaj de cai de cai Pasul 11
    2. Urmăriți semnele de frecare. Dacă coada calului tău irită-o dintr-un anumit motiv, el poate freca haina de garnitură împotriva ușilor în picioare sau posturi de gard. Dacă observați acest comportament, asigurați-vă că identificați sursa și lucrați pentru a remedia ceea ce irită coada calului.
  • Pinworms sunt o cauză obișnuită de frecare a coada. Acestea sunt un parazit care trăiește în zona anală a calului. Ouăle sale provoacă iritație și mâncărime, ceea ce va determina apoi calul să-și frece coada pentru ușurare. Un veterinar poate diagnostica această problemă. Tratarea acestei probleme este la fel de simplă ca punerea în aplicare și menținerea unei rutine de degradare.
  • Tratați orice hotspoturi pe care le-ar fi putut fi cauzată. Există creme speciale și spray-uri pe care le puteți aplica la orice hotspoturi care s-ar putea dezvolta pe coada calului ca rezultat al frecării.
  • Imaginea intitulată Aplică un bandaj de cai de cai Pasul 12
    3. Păstrați coada calului curat. Murdăria și resturile din coada calului tău ar putea duce la iritație și, în consecință, l-ar putea face să se frece. Prin păstrarea coada calului curat și hidratat, puteți minimiza cantitatea de iritanți.
  • Încercați să utilizați un șampon antibacterian. Aceste tipuri de șampoane vor ucide mai bine și vor elimina tipurile comune de ciuperci și bug-uri care adesea provoacă iritarea pielii când sunt prinși în coada calului tău.
  • Avertizări

    Evitați complicațiile de circulație prin faptul că nu lăsați bandajele din coadă prea mult timp.
  • Niciodată nu uitați să o eliminați, altfel calul tău ar putea încerca să-l frece și să-și deterioreze coada.
  • Fiți întotdeauna atenți în jurul unui cal, indiferent cât de mult aveți încredere în ea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un bandaj de coadă
    • O perie umedă
    • O găleată de apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar