Cum să faci un ciclu fără pește

Un ciclu fără pește este o modalitate ușoară și fără cruzime de a umple rezervorul cu bacteriile necesare înainte de a adăuga pește. Prin adăugarea consecventă a amoniacului - care se transformă în azot și nitrat în prezența acestor bacterii - bacteriile vor crește în număr până când prezența lor este suficient de puternică pentru a crea un mediu sănătos rezervor. Deși obținerea rezervorului gata prin adăugarea de amoniac este un proces care durează aproximativ 4 până la 6 săptămâni, acesta va asigura că bacteriile din filtrul rezervorului dvs. este în cantități suficiente pentru a face față cu peștele de pește și pentru a oferi o casă sănătoasă pentru peștele dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea rezervorului și amoniacului
  1. Imaginea intitulată face un ciclu fără pește Pasul 1
1
Configurați rezervorul fără pește. Înainte de a rula un ciclu fără pește, asigurați-vă că umpleți rezervorul cu apă și configurați filtrul. În plus, asigurați-vă că are substraturi, roci, filtre și decorațiuni. dar nu adăugați niciun pește.
  • Împingeți întotdeauna rezervorul cu apă temperatura camerei.
  • Investiți într-un balsam de apă pentru a dezmembra apa sau pentru a lăsa apa să stea în rezervor descoperit timp de o zi înainte de a face un ciclu fără pește și adăugarea de pește.
  • Dacă utilizați un filtru sub-pietriș, asigurați-vă că capitolul sau pompa de aer este suficient de puternic pentru dimensiunea rezervorului dvs.
  • Pentru filtrele de alimentare, cumpărați unul care circulă o cantitate adecvată de apă pentru dimensiunea rezervorului dvs.
  • Imaginea intitulată face un ciclu fără pește Pasul 2
    2. Sămânță cu consumabile pentru a crește bacteriile benefice. Seminarea se referă la procesul de adăugare a consumabilelor din rezervoarele stabilite. Seminarea rezervorului dvs. nu va crea bacterii imediat, dar va crește viteza perioadei de creștere bacteriană. Elemente comune pe care le puteți utiliza includ lemn de pluș, pietriș, decor și filtru.
  • Se îndreaptă spre magazinul local de pește și ridicați câteva cești de pietriș sau un strat de filtru murdar.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 3
    3. Adăugați alimente de pește la fiecare 12 ore pentru a crește nivelul de amoniac natural. Înainte de a adăuga direct amoniac, luați în considerare promovarea producției de amoniac natural. O modalitate excelentă de a face acest lucru este adăugând niște fulgi de alimente de pește în rezervor - aproximativ aceeași cantitate pe măsură ce vă va hrăni peștele într-o singură porție.
  • Repetați acest lucru la fiecare 12 ore și așteptați până când fulgii se descompune și eliberează amoniacul.
  • De asemenea, puteți înlocui alimentele de pește cu o creveți înfășurată într-o șosete. Doar asigurați-vă că îl plasați în fața filtrului, va crea amoniac.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 4
    4. Achiziționați amoniac de uz casnic pentru controlul cel mai eficient de amoniac. Amoniacul gospodăriei mărește nivelurile amoniacului rezervorului mai rapid decât sursele naturale. Dacă doriți să adăugați amoniac de uz casnic, cumpărați amoniac pur, care este uneori numită "Janitorial Amoniac." Asigurați-vă că nu are mirosuri, culori sau alți aditivi.
  • Dacă spuma de amoniac când o scuturați, înseamnă că nu este pur și nu este bine pentru rezervorul tău.
  • Niciodată nu sniff sticlele de amoniac, chiar și pentru a obține un whiff.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 5
    5. Calculați volumul amoniacului casnic necesar pentru a aduce rezervorul la 2 ppm. Începeți prin umplerea unei găleți de apă de 5 galoane (19 l) cu 3 până la 4 picături de amoniac. Utilizați un detector de amoniac lichid și determinați nivelurile sale. Continuați să adăugați picături de amoniac până când detectorul citește 2 ppm. Odată ce atinge această sumă, notați numărul de picături pe care le-ați utilizat - acesta este raportul amoniac pe galon. Acum, înmulțiți acest număr cu cantitatea de găleți de apă de 5 galoane (19 l) necesare pentru a umple rezervorul.
  • Luați în considerare un rezervor care este de 10 galoane (38 L). Dacă vă iau 7 picături de amoniac pentru a aduce 5 galoane (19 l) de apă la 2 ppm, aveți nevoie de 14 picături (2 găleți x 7 picături fiecare) pentru a umple rezervorul dvs.
  • 2 ppm este cel mai comun nivel de amoniac pentru rezervoare. Cu toate acestea, unii oameni aleg să folosească un nivel ușor mai înalt, astfel încât să poată găzdui mai mult stoc de pește.
  • Amintiți-vă că nivelurile ridicate de amoniac pot provoca un ciclu de a se bloca.
  • Partea 2 din 3:
    Rularea ciclului
    1. Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 6
    1. Lăsați rezervorul care rulează timp de 24 de ore pentru a verifica scurgerile. După 24 de ore, verificați dacă există scurgeri și asigurați-vă că echipamentul funcționează așa cum ar trebui să fie. După aceea, începeți să adăugați amoniac la rezervor.
    • Nu începeți niciodată un ciclu cu scurgeri prezente, deoarece acestea vor arunca citirile dvs. de amoniac și destabilizează mediul rezervorului.
  • Imagine intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 7
    2. Păstrați nivelurile amoniacului rezervorului la 2 ppm în ciclul de 4 până la 6 săptămâni. Aduceți nivelurile amoniacului rezervorului dvs. la 2 ppm cu alimente sau amoniac de uz casnic și mențineți acest nivel. Testați nivelele de amoniac la fiecare 2 până la 3 zile dacă utilizați alimente sau creveți și zilnic dacă utilizați amoniac de uz casnic. Scrieți întotdeauna rezultatele dvs Teste de apă. Odată ce amoniacul începe să scadă din cauza consumului de bacterii, veți relua în mod continuu la 2 ppm până când nivelurile de bacterii sunt optime.
  • Dacă este posibil, efectuați testele și completările de amoniac în același timp pe zi.
  • Păstrați un ochi pe nivelele de amoniac și asigurați-vă că rămân la 2 ppm. Ei nu ar trebui să ridice niciodată trecutul 5 ppm - acest lucru poate ucide bacteriile de nitrit-oxidante și pot crește lungimea procesului de ciclism.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 8
    3. Testați pentru nitrit atunci când nivelurile de amoniac încep să scadă. Păstrați un ochi asupra citirilor și așteptați până când citirea amoniacului scade - acest lucru se va întâmpla după un vârf de amoniac. În acest moment, filtrul conține bacterii care descompun amoniacul în nitrit-cunoscut sub numele de amoniaco-oxidizatoare - care marchează a doua fază a ciclului. Începeți testarea pentru nitrit în fiecare zi până când nivelele de nitrit arată.
  • Păstrați întotdeauna un jurnal de ciclism pentru a complota modificările și modelele apărute în ciclul dvs.
  • Amintiți-vă că, pe măsură ce populațiile de bacterii cresc, nivelurile de amoniac vor scădea mai repede - acest lucru este normal și un semn de bacterii sănătoase.
  • Imaginea intitulată face un ciclu fără pești Pasul 9
    4. Continuați să aduceți niveluri de amoniac la 2 ppm atunci când arată nivelele de nitrit. Odată ce amoniaco-oxidanții încep să creeze nivele de nitrit, populația de bacterii este în creștere. În acest moment, nivelurile de amoniac vor începe să scadă mai rapid - obiectivul păstrează nivelurile de amoniac la 2 ppm ca niveluri de nitrit cresc până la coloniile bacteriene care consumă atât substanțe chimice, sunt suficient de puternice pentru a menține peștele în siguranță.
  • Nivelurile de nitrite încep de obicei să arate după o săptămână sau mai mult.
  • Continuați să adăugați amoniac pentru a menține nivelurile la 2 ppm.
  • Continuați măsurarea amoniacului și a nitritului la fiecare 2 până la 3 zile.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 10
    5. Reduceți amoniacul la 1/4 doza inițială după nivelele de nitrit Spike. După aproximativ 14 până la 20 de zile, veți observa un vârf de nitrit. Acest lucru se datorează creșterii bacteriilor oxidante cu nitrit. Nu numai că nivelurile de amoniac ar trebui să scadă la o rată mai mare decât înainte. În acest moment, reduceți nivelul de amoniac pentru a se pregăti pentru sfârșitul ciclului. Doar nu-l îndepărtați complet, deoarece aveți nevoie pentru a vă bucura de bacteriile consumatoare de amoniac, deoarece bacteriile nitrite se dezvoltă.
  • Continuarea testării amoniacului și a nivelelor de nitrit la fiecare 2 până la 3 zile după reducerea dozei de amoniac.
  • Începeți testarea pentru nitrați - care conține 3 atomi de oxigen, spre deosebire de 2-după spike-ul nitrit. De obicei, se afișează numai după 4 până la 6 săptămâni, dar nu este rănit să verifice.
  • Imaginea intitulată face un ciclu fără pești Pasul 11
    6. Continuați ciclul până când aveți 0 ppm de amoniac, 0 ppm de nitrit și o citire a nitraților. Odată ce nitrit începe să se înmoaie cu amoniacul, este un semn că bacteriile dvs. au crescut și sunteți aproape de sfârșitul ciclului. În acest moment, nitratul - produsul final al ciclului de azot - va începe să crească.
  • Continuați să adăugați 1/4 din doza inițială de amoniac până când bacteriile sunt suficient de puternice pentru a aduce următoarea lectură la 0 ppm în 24 de ore de la o lectură de 2 ppm.
  • Partea 3 din 3:
    Schimbarea apei și adăugarea de pește
    1. Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 12
    1. Testați rezervorul cu o doză de 1 amoniac înainte de a adăuga pește. Înainte de a adăuga peștele, adăugați 1 doză de amoniac pentru a aduce apa la 2 ppm. După aceea, lăsați-o să stea peste noapte și să testeze rezervorul a doua zi - trebuie să detectați numai nitratul. Dacă nivelele dvs. de amoniac sau nitrit sunt de peste 0 ppm, trebuie să continuați procesul de ciclism și să testați apa.
    • Nu adăugați pește până când nivelele de nitrit și amoniac nu au citit 0 ppm.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 13
    2. Îndepărtați 50% din apă și înlocuiți-o cu apă de la robinet. Acum că bacteriile dvs. sănătoase sunt înfloritoare, puteți reduce nitratul la niveluri similare găsite în apa de la robinet. Utilizați o găleată pentru a elimina manual apa sau pentru ao folosi împreună cu un sifon pentru a minimiza ridicarea grea. După îndepărtarea a 50% din apa veche, umpleți rezervorul înapoi cu apă de la robinet.
  • Nivelurile maxime de nitrați pentru apa de la robinet stabilit de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) este de 10 ppm. Dacă găsiți ceva mai mare decât acest lucru, nu utilizați apa.
  • Dacă adăugați apă rece, asigurați-vă că temperatura este potrivită pentru speciile dvs. specifice de pești.
  • Imaginea intitulată face un ciclu fără pește Pasul 14
    3. Schimbați încă 50% din apa de acvariu cu apă de la robinet. După efectuarea unei swap, îndepărtați încă 50% din apă cu o găleată și siphon (opțional). Acum, de suss din nou cu apă de la robinet. În acest moment, nivelurile de nitrați ar trebui să fie aproape de cele din apa de la robinet, bacteriile de fixare a azotului ar trebui să fie înfloritoare și sunteți gata să mergeți!
  • Dacă adăugați apă rece, asigurați-vă că temperatura este corectă pentru rezidenții intenționați.
  • Utilizați benzi de testare pentru a verifica dublu că pH-ul, GH și KH sunt normale.
  • Imaginea intitulată Faceți un ciclu fără pește Pasul 15
    4. Adăugați peștele în rezervor după schimbarea apei de două ori. Odată ce apa a fost schimbată de două ori, nivelele de azotate vor fi similare cu nivelurile de apă de la robinet. Acum, asigurați-vă că temperatura este între 75 și 80 ° F (24 până la 27 ° C) și se adaugă peștele în rezervor.
  • Verificați recomandarea exactă a temperaturii pentru peștii dvs., deoarece acestea pot varia în funcție de specie.
  • Dacă așteptați să adăugați peștele după schimbarea apei, continuați să adăugați amoniac la 2 ppm pentru a păstra bacteriile sănătoase până când peștele ajunge.
  • Imaginea intitulată face un ciclu fără pește Pasul 16
    5. Testați și schimbați apa după fiecare ciclu fără pește. De fiecare dată când executați un ciclu fără pește pentru a vă pregăti rezervorul pentru un pește nou, testați rezervorul pentru bacterii sănătoase și schimbați apa pentru a reduce nivelurile de nitrați. Deși nitratul este un produs secundar natural de bacterii sănătoase, nivelurile ridicate create de ciclurile fără pește nu sunt sănătoase pentru peștii.
  • Utilizați un balsam de apă când schimbați apă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Adăugați doar câteva pești la un moment dat. Acest lucru va permite filtrului dvs. să se adapteze la Biolod suplimentar.
  • Betta pește și guppies sunt o alegere excelentă!
  • Testele de tip benzi sunt nesigure. Utilizați teste lichide pentru cele mai exacte rezultate.
  • Ia în considerare a rezervor plantat. Plantele consumă nitrat, care este produsul final al ciclului de azot. Nivelurile ridicate de nitrați pot fi toxice pentru pește, astfel încât plantele sunt o modalitate bună de a vă menține rezervorul sănătos. Cu toate acestea, plantele pot elimina atât de mult azot, astfel încât să testeze nivelurile de nitrați destul de des și să conducă schimbări de apă.
  • Tipul de amoniac pe care îl utilizați - ar trebui să fie alcătuit din apă și amoniac. Amintiți-vă că hidroxidul de amoniu este identic cu amoniacul apos.
  • Filtrele de carbon trebuie înlocuite adesea și nu sunt recomandate pentru a fi utilizate singure.
  • Avertizări

    Niciodată să renunțe la ciclism - mulți pești se termină pe moarte datorită amoniacului și otrăvirii nitrite care rezultă dintr-o lipsă de bacterii sănătoase.
  • Asigurați-vă întotdeauna că nivelurile de amoniac și nitrit sunt 0 ppm înainte de a adăuga orice pește. Nivelurile de azotate trebuie să fie sub 40 ppm.
  • Fiți conștienți de faptul că pH-ul rezervorului se poate leagăn în jurul valorii de puțin în aceste 4 săptămâni. Acest lucru nu este neobișnuit, dar merită să țineți cont de ochi. Dacă pH-ul scade la 6 sau mai jos, acest lucru poate cauza ciclul de a sta.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Fisk rezervor
    • Filtru
    • Sticlă de amoniac de uz casnic
    • Kit de testare a lichidului
    • Peşte
    • Găleată și siphon
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar