Cum să dezinfectați jucăriile

Jucăriile de dezinfectare este necesară după ce un copil sau alt membru al familiei a fost bolnav și a intrat în contact cu jucăriile. Un alt motiv poate fi faptul că jucăriile au fost într-un mediu murdar, cum ar fi animalele de companie în aer liber sau o zonă neigienică. Este important să găsiți o metodă sigură pentru a dezinfecta jucăriile. Câteva dintre aceste metode implică curățarea cu șervețele, o soluție de curățare, săpun sau o pulverizare dezinfectantă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea cu șervețele
  1. Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 1
1. Cumpărați șervețele dezinfectante. Aceasta este o soluție bună pentru dezinfectarea rapidă a unei jucării murdare. Șervețele de cumpărare care sunt fabricate în mod specific pentru dezinfectare. Alte tipuri de șervețele pot curăța jucăria, dar nu le dezinfectează. Câteva mărci bine-cunoscute de șervețele dezinfectante sunt Clorox și Lysol.
  • Această metodă nu este recomandată pentru curățarea de rutină a jucăriilor, dar este eficientă atunci când dezinfectarea trebuie făcută rapid. Dezinfectarea șervețelor eradicate bacterii bune, precum și bacterii rele. Expunerea la bacterii bune este necesară pentru un sistem imunitar puternic.
  • Câteva branduri de ștergere a dezinfectantului natural sunt Cleanwell și a șaptea generație.
  • Lucrați într-o zonă bine ventilată, astfel încât să nu inhalați fumul de la șervețele.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 2
    2. Utilizați șervețele cu tipul potrivit de jucărie. Șervețele funcționează cel mai bine pe jucării din lemn, plăci și cărți. Șervețele încă funcționează bine pe jucăriile din plastic și pe păpuși. Această metodă nu va funcționa bine pe animalele umplute.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 3
    3. Citiți instrucțiunile. Șervețele dezinfectante nu vor funcționa dacă nu le utilizați în mod corespunzător. Diferitele branduri pot avea direcții ușor diferite, dar majoritatea instrucțiunilor sunt similare. Cele mai multe șervețele necesită aproximativ patru până la zece minute de dezinfectant care se umezește pe suprafață pentru a lucra.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 4
    4. Ștergeți bine jucăria. Luați o ștergere de la ambalaj și începeți să ștergeți jucăria. Asigurați-vă că ștergătorul acoperă fiecare parte a jucăriei. Nu trebuie să pierdeți un colț, o indentare sau un cranny. Odată ce ați șters complet jucăria, nu o puneți înapoi imediat.
  • Mergeți peste jucărie mai mult decât o dată cu o ștergere dacă simțiți că ați pierdut un loc.
  • Dacă jucăria este frecvent pusă în gura copilului, clătiți-o cu apă înainte de ao pune.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 5
    5. Lăsați jucăria să se usuce. Jucăria trebuie doar să fie umedă cu dezinfectanți timp de mai puțin de zece minute, dar este mai bine să lăsați jucăria să se usuce mai mult, dacă este posibil. Puneți-l într-un loc care nu este la îndemâna copiilor.
  • Copiii se pot îmbolnăvi dacă au pus jucăriile umede în gură.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 6
    6
    Spalare mainile tale. Nu este bine să obțineți dezinfectantul pe piele, așa că spălați-vă mâinile după ce ați folosit șervețele. De asemenea, asigurați-vă că ștergeți suprafața și jucăria cu apă odată ce dezinfectantul sa uscat. În acest moment, jucăria poate fi folosită pentru a juca din nou.
  • Metoda 2 din 4:
    Utilizarea unei soluții de curățare
    1. Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 7
    1. Alegeți o soluție de curățare. Dezinfectanții de albine, alcool și amoniu sunt cele mai frecvente. Utilizați un produs bazat pe albină, mai degrabă decât alcool sau amoniu. Există totuși opțiuni naturale, cum ar fi peroxidul de hidrogen și oțetul. Majoritatea soluțiilor trebuie amestecate cu apă.
    • Se amestecă ½ ceasca de înălbire Clorox pe galon de apă sau amestecați o lingură într-un litru de apă pentru o soluție de curățare.
    • Pentru a utiliza peroxidul de hidrogen, amestecați o ceașcă de 35% peroxid cu un galon de apă caldă.
    • Adăugați o ceașcă de oțet la trei cești de apă pentru o soluție naturală.
    • Această soluție funcționează cel mai bine pe majoritatea articolelor, cu excepția jucăriilor cum ar fi animalele umplute.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 8
    2. Turnați lichidul într-un recipient. Ar trebui să utilizați o sticlă de pulverizare, găleată sau un intestin foarte mare pentru a face soluția de curățare. Este mai ușor să faceți soluția de curățare în același recipient pe care îl veți folosi pentru a curăța. O găleată de plastic este cea mai bună alegere pentru soluția de curățare. Utilizați numai recipientul în scopuri de curățare, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 9
    3. Curățați cu o cârpă, prosop sau burete. Ar trebui să alegeți ceva care va fi folosit numai în scopuri de curățare. Fie alegeți un element nou pentru a fi utilizat pentru curățare sau pentru a alege un element vechi de curățare care nu va mai fi folosit pentru nimic altceva. Dacă utilizați o cârpă veche sau un burete, asigurați-vă că este încă utilă și nu prea murdară.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 10
    4. Îndepărtați elementul de curățare în găleată. Asigurați-vă că cârpa, prosopul sau buretele sunt saturate. Scoate-l pentru a scăpa de soluția de curățare excesivă. Este posibil să fie necesar să scufundați elementul de curățare în găleată de mai multe ori în timpul curățării, în funcție de dimensiunea jucăriei.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 11
    5. Ștergeți jucăria. Luați elementul de curățare la alegere și începeți să ștergeți jucăria. Ștergeți fiecare parte a jucăriei. Asigurați-vă că nu pierdeți nici o crăpătură, gaură sau o parte care nu este în mod normal ușor accesibilă. Dacă utilizați o cârpă sau o cârpă, puneți-o în jurul degetului și utilizați degetul pentru a utiliza părțile mai mici ale jucăriei.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 12
    6. Lăsați jucăria să se usuce. Puneți jucăria pe un raft de uscare sau o suprafață odată ce ați terminat ștergeți-o. Asigurați-vă că jucăria este la îndemâna copiilor. Trebuie să se usuce complet înainte de a putea fi jucat din nou. Dacă puteți, clătiți jucăria cu apă după ce ați curățat-o. Așteptați aproximativ o oră pentru ca jucăria să se usuce.
  • Imagine cu titlu de dezinfectare Jucării Pasul 13
    7. Spălați găleata. Ștergeți găleata și orice suprafață care a intrat în contact cu curatorul cu apă. Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după ce ați terminat manipularea soluției de curățare, mai ales dacă aveți de-a face cu Bleach. Clătiți rapid jucăria cu apă după uscarea soluției de curățare.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezinfectarea cu săpun și apă
    1. Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 14
    1. Alegeți un săpun. Aceasta este cea mai bună soluție pentru jucăriile de țesături și animalele umplute. Va trebui să achiziționați un săpun antibacterian. Ar trebui să omoare bacteriile, nu doar să o clătești. Câteva branduri bune de săpun antibacterian sunt uleiul de palmier, cadran, lizol și salvgardard.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 15
    2. Găsiți un container pentru a amesteca săpun și apă în. Puteți amesteca săpun și apă într-o găleată sau chiuvetă. Cel mai bine este să utilizați o chiuvetă dacă este disponibilă. Umpleți recipientul cu apă caldă. Adăugați un patru sau cinci picături de săpun în apă. O mulțime de săpun antibacterian nu este nevoie deoarece este puternică.
  • Apa ar trebui să aibă bule când adăugați săpunul.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 16
    3. Dunk o cârpă în apă. Alegeți o cârpă care absoarbe apa. Ar trebui să utilizați numai în scopuri de curățare. Îndepărtați cârligul în apă până când este complet umed. Apoi, strigă orice apă în exces din cârpă.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 17
    4. Curățați jucăria. Dezinfectarea unei jucării cu săpun și apă va dura mai mult decât o ștergere. În schimb, curățați ușor fiecare parte a jucăriei. Concentrați-vă pe spălarea oricăror pete, murdărie și grăsime. Întreaga jucărie ar trebui să fie umedă când termini.
  • Aplicați o forță suplimentară mică la spălarea petelor dificile.
  • Scrub în mișcări blânde, circulare.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 18
    5
    Soak în apă. Dacă jucăria nu este încă la fel de curată cât doriți, lăsați-o să se înmoaie în apa de săpun. Apa ar trebui să fie încă caldă când înmuiați jucăria. Înmuiați jucăria pentru câteva ore sau peste noapte. Permițându-i să se înmoaie va slăbi orice pete pe care nu le-ați putut elimina prin spălare.
  • Curățați jucăria în jos încă o dată când este scos din recipient după înmuiere.
  • Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 19
    6. Uscați jucăria afară. Lăsați jucăria să se usuce prin punerea pe un raft de uscare sau lăsând-o într-o zonă în care nu va fi deranjată. Dacă doriți să expediați procesul de uscare, plasați jucăria uscătorului timp de aproximativ cincisprezece minute pe o setare ridicată.
  • Puneți jucăria în uscător cu un pachet de bile de tenis proaspăt pentru a menține umplutura de la Clumping.
  • Metoda 4 din 4:
    Pulverizarea dezinfectantului
    1. Imagine intitulată Jucăriile de dezinfectare Pasul 20
    1. Cumpărați un spray dezinfectant. Există multe mărci de spray de dezinfectant pe piață. Cele mai multe dintre ele au substanțe chimice, dar este posibil să se găsească spray-uri cu ingrediente naturale. De asemenea, puteți face propriul spray. Unele branduri bine-cunoscute de spray-uri dezinfectante sunt Lysol, Clorox și Dettol. A șaptea generație și Cleanwell oferă spray-uri naturale.
    • Utilizați dezinfectanți prin pulverizare într-o zonă bine ventilată.
    • La face un dezinfectant natural cu peroxid de hidrogen, umple o sticlă de pulverizare cu apă și se adaugă 3% peroxid.
    • Amestecați oțetul alb egal și puneți-l într-o sticlă de pulverizare pentru o altă alternativă naturală.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 21
    2. Ștergeți jucăria cu o cârpă. Utilizați o cârpă pentru a șterge jucăria înainte de ao pulveriza cu dezinfectantul. Ștergeți-l uscat sau cu apă. Folosirea sprayului dezinfectant nu o va curăța, așa că ștergeți-o înainte de ao pulveriza.
  • Imagine intitulată Jucăriile dezinfectare Pasul 22
    3. Spray dezinfectant pe o cârpă. Pulverizați cârpa de câteva ori cu soluția. Ar trebui să aveți suficient pentru a acoperi întreaga jucărie. Dacă nu, pulverizați din nou oricând simți că dezinfectantul a ieșit. Apoi, ștergeți fiecare parte a jucăriei. Nu opriți ștergerea până când nu ați acoperit toate jucăriile.
  • Imagine intitulată Jucării dezinfectare Pasul 23
    4. Permiteți jucăriei să se usuce. Nu ar trebui să dureze mult timp ca jucăria să se usuce cu un spray dezinfectant. Plasați-o într-o zonă care nu este acoperită pentru copii. Permiteți câteva minute pentru ca jucăria să se usuce complet. Nu ar trebui să fie rămasă reziduuri pe jucărie.
  • Dacă este necesar, ștergeți-l cu un prosop de hârtie pentru a elimina orice reziduu.
  • sfaturi

    Produsele de curățare nu se vor dezinfecta, iar dezinfectanții nu vor curata. Asigurați-vă că ștergeți un element înainte sau după utilizarea dezinfectantului.
  • O jucărie trebuie dezinfectată atunci când a fost expusă la boală, a scăzut pe pământ, a fost în gura unui alt copil, sau când are mâncare, vărsături sau mucus pe ea.
  • Utilizați un dezinfectant natural atunci când este posibil. Dacă un produs natural nu funcționează, precum și doriți, treceți la un produs cu Bleach.
  • Avertizări

    Este foarte important să păstrați jucăriile care sunt încă ude cu dezinfectantul departe de copii. Nu le permiteți lângă jucărie până când nu este complet uscată. Apelați controlul otrăvitorului dacă copilul dvs. afișează orice simptome adverse după ce a manipulat o jucărie dezinfectată.
  • Unele dezinfectanți, în special cele cu înălbitor, pot declanșa o reacție alergică. Dacă tu sau copilul tău este predispus la alergii, lipiți cu un curat natural.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar