Cum să curățați o tastatură macbook pro

Dacă tastatura de pe MacBook Pro este acoperită de pete și bomboane, probabil că vă întrebați cum să faceți exact curățarea acestuia (există atât de multe colțuri și crannies!). Curățarea tastaturii computerului nu este greu, dar cu siguranță doriți să vă asigurați că o faceți corect, astfel încât să nu provocați daune. Acest articol vă va duce prin ce să faceți pas-cu-pas, astfel încât tastatura să pară din nou spick-and-span.

Pași

Metoda 1 din 2:
A scăpa de praf și de resturi
  1. Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 1
1. Opriți MacBook Pro și deconectați laptopul de la sursa de alimentare. Veți apăsa o mulțime de chei pe măsură ce vă curățați tastatura - întoarcerea calculatorului dvs. va asigura că nu vă întrerupeți sau dezactivați nimic pe desktop. Demontați laptopul dvs. va asigura că nu vă răniți.
  • Poate doriți să evitați să vă întoarceți laptopul, dar nu uitați acest pas. Doriți să aveți libertatea de a apăsa pe toate cheile fără a vă îngrijora să schimbați setările importante sau să trimiteți prin e-mail accidental șeful dvs. o notă plină de Gibberish. Gândește-te la asta ca un pui de somn bine meritat pentru computerul tău greu.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 2
    2. Deschideți laptopul și agitați-l ușor peste un coș de gunoi. Întorcându-vă laptopul cu susul în jos și scuturați-l ajută la îndepărtarea murdăriei, prafului sau a miezurilor care au căzut sub tastatură, dislocând orice material blocat sub chei.
  • Încercați să atingeți în mod repetat toate cheile de pe tastatură și apoi să o agitați din nou peste trashcan. Atingerea tastelor ajută la eliminarea murdăriei și a altor materiale care ar fi putut colecta în timpul săptămânilor sau anii, de la ultima dată când ați curățat tastatura.
  • Puteți vedea că unele resturi nedorite cad în timp ce vă agitați ușor laptopul, dar nu vă descurajați dacă nu faceți acest lucru. Făcând acest lucru va ajuta în continuare să desființați gunk nedorit, care va fi tratată în timp ce continuați curățarea.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 3
    3. Pulverizați o cutie de aer comprimat în tastatură. Țineți-vă MacBook Pro la un unghi de 75 de grade pe măsură ce pulverizați aerul comprimat. Acest unghi ajută murdăria, praful și resturile să cadă, mai degrabă decât să le împingă mai adânc în laptop-ul dvs. Veți dori să mutați aerul comprimat de la stânga la dreapta, deplasându-vă în jos lungimea tastaturii și apoi înapoi pentru a vă asigura că ați ajuns la fiecare buzunar.
  • Asigurați-vă că păstrați capătul paiei aproximativ o jumătate de centimetru de la tastatură.
  • Evitați inversarea poate în timp ce vă pulverizați.
  • Poate doriți să obțineți un prieten să vă ajute să vă țineți computerul în acest unghi în timp ce vă pulverizați.
  • Dacă aveți un MacBook Pro care este mai vechi decât modelul din 2016 puteți sări peste aerul comprimat. Utilizarea aerului comprimat pe modelele mai vechi ale MacBook Pro poate forța praful mai adânc în laptop, mai degrabă decât să-l sufli.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 4
    4. Rotiți laptopul și pulverizați aerul comprimat la tastatură. Întoarceți laptopul în dreapta și ghidați aerul comprimat prin tastatură de la stânga la dreapta, călătoriți în sus și în jos tastele. Mențineți același unghi de 75 de grade pentru a vă asigura că praful continuă să cadă din tastatură. Rotarea computerului în acest mod ajută aerul comprimat să continue să curățească toate colțurile și cranii găsiți sub tastatură.
  • Nu uitați să păstrați capătul paiei aproximativ o jumătate de centimetru de la tastatură. Aerul comprimat are suficientă forță că va putea curăța cheile de la acea distanță. Pulverizarea pe care o mai apropiați ar putea deteriora tastele.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 5
    5. Rotiți din nou laptopul, pulverizând aerul comprimat la tastatură. Pornirea computerului în stânga va face ca procesul de curățare să fie completat și detaliat, permițând aerului comprimat să ajungă sub toate tastele la câteva unghiuri diferite. Continuați să conduceți aerul comprimat de la stânga la dreapta, urmărind în sus și în jos tastatura într-o manieră zig-zag.
  • Acest lucru este un moment bun pentru a face o finală o dată cu canalul de aer comprimat. Dacă credeți că ați pierdut un loc, luați timpul acum pentru ao accesa.
  • Poate doriți să oferiți laptopului dvs. un shake mai blând peste coșul de gunoi, pentru o măsură bună.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea și dezinfectarea suprafeței tastaturii
    1. Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 6
    1. Praf suprafața tastaturii cu o cârpă fără scame. Evitați cârpele abrazive sau prosoapele de hârtie care ar putea zgâria tastatura. O cârpă moale microfibră este cea mai bună alegere aici.
    • Pe măsură ce vă pulverizați, utilizați o mână ușoară și evitați punerea presiunii inutile pe tastatură.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 7
    2. Utilizați șervețele dezinfectante pentru a curăța suprafața tastaturii. Această acțiune de curățare profundă poate fi cea mai plină de satisfacție a curățării tastaturii laptopului. Curățarea cu dezinfectant scapă de orice deversare, pete și în special a creveților murdare. Acest lucru va scăpa, de asemenea, de germenii și bacteriile nevăzute. Nu este neobișnuit ca o cantitate mică de murdărie să se acumuleze pe suprafața tastaturii, să vă luați timpul când ștergeți suprafața și aplicați o atenție deosebită scurgerilor alimentare sau colțurilor grimite. Fiți blând cu cheile apăsând ușor, deși puteți curăța mai tare pe secțiuni mai murdare dacă aveți grijă.
  • Asigurați-vă că șervețele de dezinfectare nu conțin înălbitor. Apple sugerează șervețele de la Lysol sau șervețele de dezinfectare a bucătăriei Clorox.
  • De asemenea, puteți utiliza curățenia electronică și o cârpă de microfibră în locul șervețelor dezinfectante. Sau încercați să faceți o soluție de curățare, folosind părțile egale apă și frecarea alcoolului.
  • Fiți atenți pentru a evita plasarea lichidelor în jurul tastaturii. Aveți un prosop uscat la îndemână pentru a mări orice soluție de curățare vărsată.
  • Evitați pulverizarea lichidului direct pe tastatură (aplicați la o cârpă microfibră fără scame, în schimb). Amintiți-vă că lichidul nu este un prieten la tastatură. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă deteriorați tastatura în timp ce încercați să o curățați. Mai puțin este mai mult când vine vorba de utilizarea soluției de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 8
    3. Utilizați o cârpă de microfibră umedă și ștergeți tastatura. Ștergerea tastaturii cu o cârpă umedă curăță orice soluție suplimentară de curățare, oferindu-vă o șansă finală de a curăța petele murdare.
  • Poate doriți să strângeți cârpa umedă pe o chiuvetă înainte de ao aplica la tastatură, pentru a vă asigura că nu adăugați apă inutilă la tastatură.
  • Imagine intitulată Curățați o tastatură MacBook Pro Pasul 9
    4. Uscați tastatura cu o cârpă uscată, fără scame, microfibră. Veți dori să vă asigurați că tastatura este complet uscată înainte de ao închide. Lichidul este cel mai rău inamic al computerului dvs., deci asigurați-vă că aveți timp suplimentar pentru a se usca între chei și în jurul porturilor. Cu această strălucire finală, tastatura MacBook Pro va arăta la fel de bună ca și noi.
  • Faceți o clipă pentru a testa toate cheile pentru a vă asigura că totul funcționează corect.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O cutie de aer comprimat
    • Două cârpe de microfibră fără scame, fără scame
    • Soluție de curățare electronică, șervețele dezinfectante fără albire sau apă și alcool de frecare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar