Cum să dezinfectați dispozitivele

Cu coronavirus (COVID-19 făcându-și drum prin comunitățile din întreaga lume, experții în domeniul sănătății recomandă să aveți grijă deosebită să curățați și să dezinfectați suprafețele care sunt frecvent atinse pe parcursul zilei. Telefoanele, tabletele și computerele sunt toate suprafețele de mare atingere care pot acumula murdărie, murdărie, germeni și viruși, punându-vă la risc pentru a fi bolnav. Din fericire, dezinfectarea dispozitivului este la fel de ușoară ca o ștergere cu o cârpă moale sau ștergeți și un pic de dezinfectant pe bază de alcool!

Pași

Metoda 1 din 2:
Dezinfectarea telefoanelor și a tabletelor
  1. Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele dvs. Pasul 1
1. Dezinfectați dispozitivul după ce ați luat-o în public. Dacă nu există cineva bolnav în casa dvs., dispozitivul dvs. nu este probabil să ridice prea multe germeni periculoase și viruși de la utilizarea obișnuită la domiciliu. Cu toate acestea, riscul dvs. crește atunci când îl utilizați în public după atingerea altor suprafețe. Dacă ați fost recent afară, dezinfectați-vă telefonul când vă întoarceți acasă.
  • Evitați utilizarea telefonului în timp ce sunteți în toaletă, în special în locurile publice. Păstrați telefonul în interiorul sacului sau buzunarului când intrați într-o toaletă publică pentru a preveni contaminarea.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele dvs. Pasul 2
    2. Deconectați și porniți dispozitivul înainte de ao curăța. Deconectați telefonul sau tableta de la încărcătorul, căști sau alte dispozitive de cablu. Odată ce dispozitivul dvs. este deconectat, închideți-l complet.
  • Oprirea dispozitivului dvs. va ajuta la reducerea posibilității de deteriorare în cazul în care o umiditate mică intră în interior.
  • Deconectarea dispozitivului poate reduce, de asemenea, riscul de șoc electric.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 3
    3. Frecați resturile și amprentele digitale cu o cârpă moale de microfibră. Înainte de a dezinfecta telefonul sau tableta, îndepărtați grăsimea evidentă, murdăria și resturile. Utilizați o cârpă de curățare microfibră uscată, moale, fără scame pentru a șterge toate suprafețele telefonului.
  • Nu utilizați un prosop de hârtie sau chiar un țesut, deoarece produsele din hârtie pot zgâria suprafața dispozitivului.
  • 4. Ștergeți toate suprafețele cu un alcool 70% sau o ștergere de dezinfectare Clorox. Utilizați un dezinfectant pre-umezit ștergeți sau pulverizați un mic dezinfectant pe bază de alcool pe o cârpă de microfibră curată. Ștergeți ușor ecranul și corpul dispozitivului dvs. mobil, dar aveți grijă să nu obțineți umiditate în niciunul dintre porturi sau deschideri.
  • În mod alternativ, pulverizați un strat de curățare a sticlei sau un spray-ul universal pe o cârpă de microfibră curată. Apoi, utilizați cârpa pentru a șterge telefonul.Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele dvs. Pasul 4
  • Evitați să vă scufundați telefonul sau să pulverizați orice fel de lichid de curățare sau dezinfectant direct pe acesta.
  • Ștergeți ușor dispozitivul pentru a evita deteriorarea acoperirii rezistente la ulei. De asemenea, puteți evita deteriorarea utilizării unui protector de ecran și a unui caz pe telefon sau pe tabletă.
  • Avertizare: Nu folosiți curățători asprați sau abrazivi cum ar fi înălbitor, amoniac, acetonă, oțet sau bucătărie și curățător de baie. Acestea ar putea să vă deterioreze dispozitivul și să îndepărteze spray-ul rezistent la ulei.

  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele dvs. Pasul 5
    5. Cazuri de telefonie de spălare manuală și cabluri cu săpun și apă caldă. Dacă telefonul sau alt dispozitiv mobil are un caz, scoateți-l de pe telefon pentru ao curăța. Umeziți o cârpă folosind apă și săpun sau detergent de spălare blând, apoi frecați ușor cazul cu el. Clătiți-l cu apă rece, apoi lăsați-l să se usuce la aer.
  • Asigurați-vă că cazul dvs. este complet uscat înainte de ao pune înapoi pe dispozitiv.
  • Face un amestec de apă și săpun ușor, cum ar fi săpun lichid de spălat vase sau săpun de mână și să scufunde o cârpă microfibră în ea. Scoateți cârpa și ștergeți cablurile dispozitivului. Aveți grijă să nu obțineți lichid în porturile electronice.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 6
    6. Spălați-vă mâinile înainte și după manipularea dispozitivului. Majoritatea germenilor și virușilor ajung pe telefonul dvs. sau pe alte dispozitive mobile prin contactul cu mâinile. Pentru a evita contaminarea dispozitivului, spălați-vă mâinile cu săpun și apă caldă înainte de ao folosi. Spălați-le din nou după ce îl utilizați, mai ales dacă nu ați avut ocazia să vă dezinfectați recent dispozitivul.
  • Este deosebit de important să vă spălați mâinile înainte și după ce ați folosit dispozitivul dacă tocmai ați plecat la baie sau sunteți pe cale să vă ocupați de alimente.
  • Metoda 2 din 2:
    Saniczind computerul și tastatura
    1. Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 7
    1. Deconectați computerul sau tastatura înainte de ao curăța. Înainte de a vă curăța computerul sau tastatura, deconectați cablul de alimentare și toate celelalte cabluri. Dacă este posibil, scoateți bateriile. Porniți complet dispozitivul.
    • Păstrarea calculatorului și a tastaturii deconectați și alimentați în jos va reduce riscul de șoc electric.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 8
    2. Ștergeți cazul exterior al computerului cu un ștergător de dezinfectare. Utilizați o ștergere pe bază de alcool (de preferință cel puțin 70% alcool izopropilic) pentru a șterge ecranul și carcasa exterioară a computerului. Aveți grijă deosebită să nu lăsați lichidele să intre în orice deschideri sau porturi.
  • Puteți, de asemenea, să scufundați o cârpă de microfibră moale în alcool sau apă și câteva picături de săpun alimente ușoare.
  • Nu utilizați prosoape de țesut sau hârtie deoarece acestea ar putea zgâria carcasa și ecranul.
  • Nu pulverizați niciodată curățarea direct pe computer, deoarece umiditatea ar putea intra în interior și deteriora componentele electronice.
  • Bacsis: Vă puteți proteja computerul de contaminare și puteți facilita curățarea cu o acoperire antimicrobiană lavabilă. Achiziționați aceste produse online sau de la un magazin electronic.

  • 3. Dezinfectați ecranul tactil sau afișajul cu alcool 70%. Rulați ușor un ștergător de 70% peste afișaj pentru ao curăța. Uscați ecranul când ați terminat. Alternativ, ați putea pune 70% alcool de alcool pe o cârpă microfibră și ștergeți ușor ecranul.
  • Dacă producătorul furnizează instrucțiuni diferite de curățare și dezinfectare a ecranului, urmați-le, în schimb.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 9
    4. Curățați tastatura cu o cârpă umezită cu alcool de frecare. Ștergeți cu atenție tastatura și spațiile dintre tastele cu o ștergere dezinfectantă.70% Șervețele de alcool izopropilic vor funcționa bine. De asemenea, puteți umezi o cârpă microfibră cu o cantitate mică de alcool de frecare (cel puțin 70%) și să utilizați acest lucru.
  • Doar aveți grijă să nu utilizați o cârpă umedă înmuiere sau să permiteți lichidului să se scurgă în micile deschideri din jurul cheilor.
  • În timp ce producătorii de calculatoare diferite au recomandări de curățare diferite, profesioniștii din domeniul sănătății au descoperit că șervețele de alcool sunt, în general, sigure și eficiente pentru a fi utilizate pe tastatura calculatorului.
  • Dacă există praf și resturi evidente pe tastatură, suflați-l cu un mic aer comprimat. Puteți obține o cutie de aer comprimată la un magazin de electronice sau de birou.
  • Sfat de experți
    Jonathan Tavarez

    Jonathan Tavarez

    Curățarea casei profesionaleJonathan Tavarez este fondatorul Profesiunilor PRO, un serviciu de curățenie premium cu sediul în Tampa, Florida Catering către clienți rezidențiali și comerciali din Statele Unite. Începând cu anul 2015, PRO Participare utilizează metodologii de formare riguroase pentru a asigura standarde de curățare de înaltă calitate. Jonathan are peste cinci ani de experiență profesională de curățare și are peste doi ani de experiență în calitate de director de comunicare pentru Asociația Națiunilor Unite Tampa Bay. Jonathan a câștigat un BS în Management și Marketing de la Universitatea din Florida de Sud în 2012.
    Jonathan Tavarez
    Jonathan Tavarez
    Curățenie Curățenie profesională

    Expert Avertisment: Pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. sunt dezinfectate temeinic, nu se bazează pe sucul de lămâie sau pe oțetul ca produsele dvs. de curățare primară.

  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele dvs. Pasul 10
    5. Permiteți computerului și tastaturii să se usuce la aer. Odată ce ați șters computerul și tastatura, lăsați-i să stea pentru un timp, astfel încât dezinfectantul se poate evapora. Acest lucru va da mai mult timp pentru a ucide orice germeni și viruși la suprafață. Așteptați până când totul este complet uscat înainte de a vă conectați computerul și porniți-l.
  • Majoritatea dezinfectanților trebuie să stea pe o suprafață timp de 3-5 minute pentru a funcționa corect.
  • Imagine intitulată Dezinfectați dispozitivele Pasul 11
    6. Spălați-vă mâinile înainte și după ce ați folosit tastatura. Una dintre cele mai bune modalități de a păstra fără germană a tastaturii este de a evita obținerea de germeni pe el în primul rând. Spălați-vă mâinile cu săpun și apă caldă înainte de a vă așeza să utilizați computerul. Dacă alte persoane au folosit tastatura dvs. sau ați avut-o în public, spălați-vă mâinile după ce ați terminat.
  • Sunteți cel mai probabil să ridicați germenii de pe o tastatură care a fost folosită de o mulțime de oameni sau pe care ați manipulat-o după ce ați fost într-un loc public fără a vă spăla mâinile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Există o varietate de dezinfectanți de lumină UVB pe piață pe care o puteți folosi pentru a scăpa de microbi pe telefoane, dar nu sunt clasa medicală și nu este clar dacă ucid coronavirusul. Utilizați prudență și nu vă bazați pe aceste dispozitive pentru a vă menține în siguranță. Lumina UV poate provoca, de asemenea, arsuri solare ale pielii și deteriorarea pielii dacă sunteți expuși la ea prea lungă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar