Cum să ai grijă de chinchillas

Chinchillas sunt adorabile, animale blânde care au nevoie de îngrijire atentă pentru a prospera. Ele fac animale de companie deosebite, dar sunt sensibile, deci ar trebui să fie manipulate delicat și adăpostite în mod corespunzător. Pentru a le păstra fericiți și sănătoși, trebuie, de asemenea, să le oferiți o dietă adecvată, să le oferiți oportunități de exercițiu și să vă păstrați cuzul curat. Cu planificare și îngrijire continuă, chinchilla dvs. va fi un animal minunat și plăcut de ani de zile pentru a veni.

Pași

Metoda 1 din 5:
Obținerea cuștii potrivite
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 1
1. Furnizați o cușcă mare, sârmă. Chinchillele trebuie păstrate în cuști din metal. Deoarece sunt animale extrem de active, cu atât este mai mare cusca, cu atât mai bine. Cască de chinchilla trebuie să fie de 16 până la 18 cm (41 x 46 × 41 cm) la minimum.
  • O cușcă înaltă și largă este cea mai bună, dar înaltă este mai bună decât cea largă dacă nu puteți obține amândouă.
  • Chinchillas iubesc să sară, astfel încât nivelurile multiple sunt minunate pentru ei. Încercați să obțineți o cușcă înaltă deoarece pot sări până la 6 picioare (1.8 metri) mare.
  • Cuștile din sticlă nu sunt bune pentru chinchilla, deoarece sticla limitează sever fluxul de aer.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 2
    2. Asigurați-vă că cusca are un fund solid. O chinchilla își poate lua picioarele prinse în podele de sârmă, ceea ce poate provoca vătămări fizice grave. O podea solidă poate fi făcută din plastic sau placaj dur și este utilă dacă piesa de jos este detașabilă, astfel încât aceasta poate fi curățată temeinic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 3
    3. Asigurați-vă că barele de cușcă sunt aproape împreună. Este important ca chinchilla să-și piardă capul prin bare. Dacă capul se potrivește prin bare, întregul său corp se va potrivi și se poate scăpa. Aceste animale au o mulțime de blană și corpuri mici dedesubt.
  • Dacă alegeți o cușcă de sârmă, asigurați-vă că nu există biți de sârmă care nu se potrivește că chinchilla dvs. se poate tăia dacă încearcă să strângă prin bare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 4
    4. Oferiți o cutie de cuibărit pentru chinchilla. O cutie de cuibărește vă va da chinchilla undeva unde să se refugieze dacă este speriată sau obosită. Această casetă trebuie să măsoare cel puțin 20 în lungime (50 cm) în lățime și înălțime de 10 in (25 cm) și poate fi realizată dintr-un material de mestecat. Cutia de cuibărit trebuie așezată pe podea, nu pe rafturi, deoarece chinchilla ar putea să-l bată jos.
  • Boxurile adecvate de cuibărit pot fi achiziționate prin intermediul comercianților cu amănuntul de companie online și în unele magazine de furnizare a animalelor de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 5
    5. Așezați cușca într-o zonă înaltă, liniștită. Este important să păstrați cușca într-o zonă în care este liniștită în timpul zilei, astfel încât ciclul lor de somn nu este întrerupt. De asemenea, chinchillas nu le place să se uite în jos. Ar trebui să-ți păstrezi cușca pe un contract de vârf sau undeva relativ ridicat. Dacă te uiți în jos pe ele, poate să-i sperie grav.
  • Chins au psihologie diferită de pisici și câini, care sunt prădători. Sunt animale de pradă, deci sunt întotdeauna teamă că sunt atacați și mâncați.
  • Nu puneți o cușcă a lui Chinchilla într-un loc unde un câine, o pisică sau altceva poate dăuna sau nu-l răni.
  • Metoda 2 din 5:
    Furnizarea unui mediu adecvat
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 6
    1. Păstrați-vă chinchilla răcoroasă. Chinchilla se supraîncălzește ușor, deci este ideal să le păstrați într-o cameră între 60 ° F (16 ° C) și 70 ° F (21 ° C). Ele nu pot supraviețui temperaturilor de peste 80 ° F (27 ° C) sau sub 50 ° F (10 ° C). De asemenea, păstrați cușca într-o cameră cu o mulțime de flux de aer și asigurați-vă că cusca lor nu este într-un loc unde lumina soarelui poate să aterizeze direct pe ele. Orice cantitate de lumina directă a soarelui poate determina supraîncălzirea foarte repede.
    • Nu le permiteți să fie în umiditate ridicată, fie. Dacă aveți o casă umedă, puneți-le lângă un dezumidificator.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 7
    2. Furnizați paturi sănătoase. Încercați să utilizați aspen uscat la cuptor pe podeaua cuștii Chinchilla. De asemenea, puteți utiliza Carefresh sau Orice altoud de hârtie, dar fiți conștienți de faptul că, atunci când este ingerat, hârtia se va extinde în sistemul animalului, provocând posibile blocaje în tractul digestiv.
  • Unii oameni folosesc țesături de fleece pe fundul cuștilor lor de chinchilla. Dacă faceți acest lucru, țesătura trebuie să fie spălată săptămânal și trebuie să fiți atenți să utilizați numai fleece și nu alte țesături.
  • De asemenea, nu folosiți niciodată hamei de cedru ca așternut, deoarece fenolii din cedru sunt foarte puternici și provoacă probleme grave respiratorii, pielii, hainelor și hepatice. Ele sunt, de asemenea, otrăvitoare pentru chinchilla dacă încearcă să le mănânce.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 8
    3. Îndepărtați fânul murdar și lenjeria de pat din cușcă zilnic. Este important să păstrați partea de jos a cuștilor curat, astfel încât animalul să rămână curat și boala nu se răspândește. Ridicați lenjeria murdară în zonele în care Chinchilla merge la baie de îndată ce vedeți deșeurile lor și puneți paturi noi, curate în locul imediat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 9
    4. Spălați cușca cu apă caldă săptămânală. Este, în general, sugerat că nu utilizați săpunuri sau substanțe chimice în interiorul cuștii de chinchilla. În schimb, pur și simplu utilizați apă fierbinte pentru a curăța cușca. Împărțiți o apă în jurul tigaiei de plastic a cuștii, apoi curățați-o bine cu apă fierbinte și lăsați-l să se usuce la aer. Aceasta este o modalitate bună de a ucide cea mai mare parte a bacteriilor care vă pot dăuna chinchilla.
  • Nu folosiți niciodată înălbitorul sau alte substanțe chimice din cușcă care ar putea dăuna chinchilla.
  • Dacă locuiți mai mult de 1 chinchilla într-o cușcă, acea cușcă trebuie curățată mai mult de o dată pe săptămână.
  • Metoda 3 din 5:
    Hrănirea unui chinchilla
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 10
    1. Oferiți o aprovizionare constantă de fân timothy. Chinchilla dvs. ar trebui să aibă o ofertă de fân de bună calitate, disponibilă în orice moment. Oferiți-l într-un castron sau în jos pe fundul cuștii chinchilla.
    • Puteți oferi fân timothy în rafturi și bile de fân, dar fiți conștienți de faptul că chinchilele sunt cunoscute pentru că se blochează în ele.
    • Furnizarea de fân oferă fibre necesare chinchilla. Meșteșugul Hay îi ajută să evite supraaglomerarea dinților.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 11
    2. Dă-ți peletele de chinchilla zilnic. Peletele oferă chinchilla cu o varietate de vitamine și nutrienți. Alegeți o peletă care este proiectată pentru nevoile de nutriție a chinchilla și urmează instrucțiunile furnizate cu acesta pentru dimensionarea porțiunilor. Plasați peletele într-un vas alimentar și asigurați-vă că vasul este curățat zilnic înainte ca peletele să fie puse în ea.
  • Cele mai multe chinchilele adulte ar trebui să mănânce în fiecare zi aproximativ 2 linguri (30 ml) de pelete, în funcție de tipul de pelete pe care le-au dat.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru chinchilla Pasul 12
    3. Hrana de hrană tratează rar. Hrănirea celorlalte gustări prea frecvent pot provoca probleme digestive. Tratamentele sigure includ stafide, morcovi, măr, ovăz, frunze de blackberry uscate, petale de trandafir din plante care nu au fost pulverizate cu otrăvuri de orice fel, Cheerios nesănătoși, grâu tăiat neclintit, șolduri de trandafir uscate, și lemn sigur de mestecat. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie date în porții foarte mici și ar trebui să fie date doar o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Nu dați niciodată fructe, legume, nuci sau alte tratamente care nu sunt enumerate ca fiind sigure.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 13
    4. Înlocuiți zilnic apa de băut. Utilizați fie apă filtrată, fie apă de la robinet fără chimic și plasați-o într-o sticlă de apă cu un tub de sipper la capătul acesteia, care este conectat la partea laterală a cuștii. Asigurați-vă că au apă în acea sticlă în orice moment și au pus apă curată în fiecare zi, chiar dacă încă mai are apă în ea din această zi înainte.
  • Amintiți-vă să sterilizați sticla de apă atunci când schimbați apa. Algele care crește în apa lor poate provoca probleme hepatice sau diaree severă sau chiar ucide o chinchilla.
  • Chinchillas nu se poate ocupa de unele bacterii sau paraziți naturali în apă ca oamenii, câinii și pisicile pot, deci trebuie să vă asigurați că apa pe care îi dați este curată.
  • Metoda 4 din 5:
    Manipularea unui chinchilla
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 14
    1. Începeți manipularea unei săptămâni de chinchilla de la o vârstă fragedă. Dacă sunt manipulate de la naștere, ei vor fi îmblânzite și Docile. Dacă nu au niciun contact fizic pozitiv cu oamenii până când nu sunt plini, probabil că nu vor ajusta bine să fie tratate decât dacă li se acordă o pregătire extinsă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchillas Pasul 15
    2. Citiți indiciile lui Chinchilla pentru a determina dacă doresc să fie tratate. Chinchillele sunt de obicei foarte prietenoase, dar nu ar trebui să fie depășite. Asigurați-vă că chinchilla dvs. nu latră în timp ce mergeți să o ridicați. Dacă o face, nu o luați. Aceasta este una dintre căile lor de a vă spune să vă retrageți.
  • Chinchillas au și alte apărare, cum ar fi pierderea blană, mușcături și pulverizare urină. Dacă chinchilla ta face oricare dintre aceste lucruri, s-ar putea să-l manipulezi prea mult.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 16
    3. Ridicați-vă chinchilla în mod corespunzător. Ridicați animalul de companie ca și cum ați fi pentru un iepure. Glisați mâna sub burta chinchilla și plasați-vă cealaltă mână pe partea de sus a chinchilla. Utilizați mâna sub chinchilla pentru a-și susține picioarele posterioare și bum, astfel încât se simte în siguranță. Nu țineți chinchilla prea strâns, dar nu vă amintiți că pot fi veche, deci trebuie să le țineți ferm.
  • Este foarte important să nu strângeți, mai ales în jurul torsului superior. Chinchillas au ceea ce este cunoscut ca a "Ribage plutitoare" și puteți provoca leziuni interne severe prin stoarcerea acelei zone.
  • Asigurați-vă că sunteți blând cu ei pentru a evita să le sperie.
  • Metoda 5 din 5:
    Păstrarea unui chinchilla sănătos
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchillas Pasul 17
    1. Dă-ți chinchilla ceva să mestece pentru sănătatea dentară. Dinții chinchillas cresc în mod continuu și pot crește până la 12 inci (30 cm) pe an. Pentru a evita supraaglomerarea, care poate afecta capacitatea unei chinchilla de a mânca, cumpăra un bloc special de lemn sau piatră de piatră pentru chinchilla ta pentru a mesteca. Acestea sunt de obicei disponibile la majoritatea magazinelor de furnizare a animalelor de companie.
    • Furnizați, de asemenea, chinchilla dvs. cu ramuri care pot fi urcați și gnawed. Asigurați-vă că aceste ramuri nu sunt tăiate din copaci care au fost recent pulverizate cu substanțe chimice sau care sunt otrăvitoare, cum ar fi Yew, laburnum și pin proaspăt.
    • Copacii recomandați sunt Sycamore și Manzanita, deoarece acestea oferă lemn drept care este destul de rezistent la dinții ascuțiți ai chinchilla. Branchele de copaci Apple sunt o altă alternativă bună care poate fi găsită destul de ușor.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru chinchilla Pasul 18
    2. Dă-ți praful de chinchilla să se scalde. Apa poate dăuna blănurii lui Chinchilla, astfel încât să nu puteți da o baie cu apă. În schimb, dați-le o baie de praf. "praf" Baia este realizată cu un amestec de pulbere de praf din cenușă vulcanică sau o lut activă și este disponibilă de la majoritatea întreprinderilor de furnizare a animalelor de companie. Așezați praful într-o tavă metalică care este de cel puțin 6 cm (15 cm) cu 12 inci (30 cm) și permite doar accesul la chinchilla la acesta timp de aproximativ 10-15 minute de 2 până la 3 ori pe săptămână.
  • Băile de praf ajută chinchilla să scape de excesul de grăsime în blană.
  • Nu luați chinchilla umed. Blana lor nu se usucă ca un animal normal, făcându-l să se deterioreze și mucegăit.
  • Lăsați-vă chinchilla dvs. să aibă prea mult timp în baia de praf va provoca prea multă uscare pe haina animalului. Cu toate acestea, scăderea prea mică a prafului va provoca hainele lor pentru a construi uleiuri, ceea ce poate provoca un ciupercă deformare și mortală să crească pe piele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchillas Pasul 19
    3. Oferiți oportunități de exerciții. Chinchillas sunt animale foarte active și ar trebui să aibă ocazia de a-și exercita în fiecare zi. Acest exercițiu poate fi o combinație de alergare în jurul în interiorul cuștilor și dându-le timp pentru a alerga în afara cuștii lor.
  • Dacă vă lăsați animalul de companie din cușcă pentru timpul de joc supravegheat, ar trebui să fie într-o cameră mică, iar camera ar trebui să fie o dovadă de chinchilla, ceea ce înseamnă că nu există fire, mobilier sau alte lucruri pentru ei să mestece.
  • Rețineți că chinchilele pot sări mai multor picioare (aproape 2 metri) în aer și pot stoarce prin spații mici când le-ai lăsat să iasă din cușcă.
  • Chinchillasul sunt animale nocturne, deci timpul de exercitare în afara cuștii este cel mai bun seara într-o zonă mare în care pot alerga în jur.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchillas Pasul 20
    4. Fiți atenți să utilizați o roată de exerciții sau o minge. Nu furnizați o roată de exerciții de sârmă în cușcă. Folosind roțile ca acest lucru le poate face să-și rănească picioarele. Dacă doriți să le dați o roată, asigurați-vă că are o suprafață solidă și este mare în diametru, astfel încât ei nu își îndoaie spatele prea departe și le rănesc.
  • De asemenea, nu utilizați niciodată gigantul hamster bile de animale de companie încearcă să vă vândă. În schimb, lăsați-i într-o cameră cu aer condiționat, și permiteți-i lui Chinchillas să funcționeze liber.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru chinchilla Pasul 21
    5. Aveți grijă de semne de boală. Păstrați un ochi asupra sănătății generale a chinchilla dvs., astfel încât să puteți prinde mai devreme probleme de sănătate și să le tratați. Evaluați nivelul de energie al animalului și sănătatea fizică, căutând schimbări în modul în care se mișcă și cât de mult mănâncă și de băut. Uitați de asemenea peste haina sa, asigurându-vă că nu există zone de pierdere de blană. Dacă vedeți oricare dintre aceste probleme, consultați-vă cu medicul veterinar.
  • Uită-te la claritatea ochilor chinchilla și pentru scurgerea excesivă din nas, care poate fi semne de infecție.
  • Uita-te, de asemenea, la starea fecalelor lui Chinchilla. Dacă consistența se schimbă dramatic, poate avea o problemă digestivă care apare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu încercați să vă țineți sau să vă apropiați de chinchilla până când veți câștiga încrederea lor, deoarece sunt animale timide și poate fi stresantă pentru ei ori de câte ori sunt înconjurați într-un loc nefamiliar.
  • Verificați când cumpărați orice element pentru o chinchilla dintr-un magazin de animale de companie, care este fabricat în mod special pentru chinchilla și că este în siguranță.
  • Avertizări

    Nu hrăniți niciodată mâncarea umană a chinchilla.
  • Păstrați plasticul subțire departe de cuștile chinchilla. Ingerarea plasticului poate provoca boală și / sau moarte.
  • Chinchillele nu sunt de obicei bune pentru copii, din cauza naturii lor mai degrabă rezervate și a corpurilor delicate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cușcă de sârmă mare cu fundul solid
    • Cutie de cuibărit din lemn sau carton
    • Așternut
    • Alimente, inclusiv în cea mai mare parte Timothy Hay
    • Apă
    • Sticlă de apă și mâncăruri alimentare
    • Praf pentru baie de praf
    • Chew toys
    • Roata cu o bază solidă pentru a rula
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar