Cum să determinați dacă pisica dvs. Este supraponderală

În medie, o pisică medie sau mică ar trebui să aibă greutate între 7 și 13 lire sterline. O pisică mare ar trebui să cântărească între 13 și 24 de lire sterline. Cu toate acestea, ca oamenii de pisici variază în formă și dimensiune. Pisica voastră ar putea cădea în afara acestor game și totuși să fie sănătoasă. A face o verificare a corpului vă poate ajuta să determinați dacă greutatea pisicii dvs. este o problemă. Dacă sunteți îngrijorat după evaluarea pisicii dvs., faceți o întâlnire în veterinarul dvs. Obezitatea poate crește riscul pisicii dvs. pentru o varietate de probleme de sănătate și poate scurta durata de viață generală. Este important să vă asigurați că pisica dvs. este la o greutate sănătoasă pentru dimensiunea sa.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea corpului pisicii tale
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 1
1. Uită-te la pisica ta din diferite unghiuri. Puteți începe să determinați dacă supraponderalul pisicii dvs., privindu-l la el. Examinând pisica dvs. de sus și de pe partea ar trebui să vă ajute să determinați dacă greutatea sa este o problemă.
  • Uită-te la pisica ta de sus. Zona dintre coaste și șolduri ar trebui să se miște ușor ușor, creând o talie clar definită. Dacă nu există talie sau dacă talia lui este mai largă decât șoldurile sau coastele, pisica dvs. poate fi supraponderală.
  • De asemenea, ar trebui să vă uitați la pisica dvs. din lateral. Pisicile care sunt la o greutate sănătoasă au ceea ce se numește un tuck abdominal. Aceasta înseamnă că zona chiar în spatele coastelor lor ar trebui să aibă un diametru mai mic decât pieptul. Dacă nu vedeți o tuck abdominal, pisica dvs. poate fi supraponderală.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 2
    2. Atingeți coastele pisicii. Puteți examina în continuare pisica ta atingându-l. Rulați-vă mâna peste părțile pisicilor. Ar trebui să vă simțiți cu ușurință coastele lui. Dacă nu vă puteți simți coastele sau trebuie să vă împingeți să faceți acest lucru, pisica dvs. poate fi supraponderală.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 3
    3. Examinați baza coada pisicii tale. De asemenea, ar trebui să puteți simți oasele lângă baza coada pisicii. În timp ce ar trebui să existe un mic strat de grăsime care protejează această zonă, ar trebui să puteți simți contururile oaselor fără prea mult efort. Dacă nu puteți simți ușor oasele aici, pisica dvs. poate fi supraponderală.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 4
    4. Verificați alte zone osoase. O coloană vertebrală a pisicilor, șoldurile și umerii ar trebui să fie, de asemenea, destul de osoasă. În timp ce oasele foarte vizibile și punctate pot indica pisica dvs. este subponderală, într-o pisică sănătoasă ar trebui să puteți detecta cu ușurință oasele de șold, oasele coloanei vertebrale și oasele de umăr prin mângâiere blândă. Dacă nu puteți simți acele oase din cauza straturilor de grăsime, pisica dvs. este supraponderală.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 5
    5. Nu fi prea îngrijorat de o burtă saggy. Multe pisici au un pic de carne care atârnă între picioarele spate. Dacă pisica ta este altfel osoasă, această mică pungă de piele este puțin probabil să fie o indicație a unei probleme de greutate. Această clapetă de piele este menționată ca "punga primordială" și scopul său este de a proteja stomacul în timpul luptelor cu alte pisici. Pisicile au lovit adesea cu picioarele din spate când sunt supărați, iar această clapă de piele vă protejează pisica de la astfel de atacuri. Multe pisici vor dezvolta o pungă primordială la un moment dat în viața lor și nu este neapărat un indicator al obezității feline.
  • Cu toate acestea, excesul de grăsime poate fi stocat în punga primordială a pisicii dvs. dacă este supraponderal. Dacă arată alte simptome de obezitate, verificați punga lui. Ar trebui să stea liber și să fie în mare parte compus din piele. Dacă punga pare să completeze cu grăsime, acesta poate fi un indicator al obezității.
  • Partea 2 din 3:
    Căutarea evaluării medicale
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 6
    1. Faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. Dacă sunteți îngrijorat după ce faceți o verificare a corpului, ar trebui să vă luați pisica pentru a vedea un medic veterinar. Poți să-ți cânți pisica acasă, dar e mai bine să-l duci la veterinar. Cântarele de la biroul unui veterinar sunt concepute special pentru utilizarea pe animale. Un veterinar va fi, de asemenea, capabil să determine dacă pisica dvs. este obeză din punct de vedere medical, având în vedere tipul corpului său. În timp ce verificarea corpului vă poate oferi o perspectivă cu privire la faptul că ar trebui să vă îngrijorați, evaluarea veterinară profesională este importantă atunci când vă diagnosticați pisica ca supraponderală sau obeză.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 7
    2. Determină cauza creșterii în greutate a pisicii dvs. Când sunteți la biroul lui Vet, VET vă va pune o varietate de întrebări cu privire la pisica dvs. Acest lucru ajută la determinarea dacă greutatea pisicii dvs. se datorează factorilor de mediu sau medicali.
  • Obezitatea la pisici poate fi rezultatul factorilor de mediu. Veterinarul dvs. va dori să știe cât de des vă hrăniți pisica, deoarece supraîncălzirea poate duce la creșterea în greutate. Dacă pisica dvs. ascunde foarte mult din cauza fricii de copii sau de alte animale de companie, el nu poate fi suficient de exercițiu. Pisica ta poate fi de asemenea plictisită și nu are suficiente jucării sau divertisment. S-ar putea să trebuie să vă ajustați mediul de acasă pentru a vă ajuta pisica să piardă în greutate.
  • Cu toate acestea, mediul nu este întotdeauna cauza. Unele medicamente, boli și afecțiuni medicale pot provoca pisica dvs. să câștige greutate. Dacă pisica ta are alte simptome necorespunzătoare, cum ar fi vărsături sau diaree, lăsați-l pe veterinar să știe. El sau ea ar putea dori să efectueze anumite teste sau de laborator pe pisica dvs. pentru a exclude o problemă medicală subiacentă.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 8
    3. Discutați despre dieta pisicii dvs. cu veterinarul dvs. Dacă creșterea în greutate a pisicii dvs. este ecologică, discutați cu medicul veterinar despre modul în care vă hrăniți pisica. El sau ea poate sugera schimbări pe care le puteți face pentru a vă aduce pisica într-o greutate mai sănătoasă. Este important să discutați despre modificările majore ale dietei pisicii dvs. cu veterinarul dvs. în prealabil.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând modificări
    1. Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 9
    1. Schimbați modul în care vă hrăniți pisica. Dacă pisica ta este supraponderală, va trebui să schimbi cum îl hrănești. Schimbarea programului de hrănire a pisicii poate face o mare diferență în ceea ce privește greutatea sa.
    • Faceți întotdeauna treptat tranzițiile. Dacă brusc schimbați mâncarea veche a pisicii pentru o nouă marcă de dietă, el poate acționa sau refuză să mănânce. Păstrați pisica pe mâncarea obișnuită, dar oferiți-i un pic de mâncare nouă pe care încercați să o faceți în fiecare zi.
    • Pisicile vor lucra pentru alimente. Puteți utiliza un dispozitiv de hrănire, care este un dispozitiv de tip puzzle, o pisică trebuie să demonteze pentru a obține alimente prinse în interior. Acest lucru încurajează exercițiul care este, de asemenea, important pentru a ajuta o pisică să piardă în greutate.
    • În natură, pisicile sunt carnivore pur. O mulțime de alimente uscate sunt în primul rând bazate pe grâu și pot duce la creșterea în greutate dacă este utilizată ca sursă de hrană primară. Discutați cu medicul veterinar despre a vă schimba pisica la conservarea alimentelor.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 10
    2. Încurajați exercițiile fizice. Multe pisici nu au suficiente exerciții fizice. Dacă pisica ta este o pisică interioară, este deosebit de important că se mișcă în fiecare zi. Cumpărați pisica dvs. o varietate de jucării și luați 20 până la 30 de minute în fiecare noapte pentru a juca cu el. Luați în considerare obținerea de jucării electronice, interactive O pisică poate folosi în timp ce vă aflați la locul de muncă.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 11
    3. Du-te pentru dieta trateaza. Tratează sunt, de asemenea, un vinovat major atunci când vine la câștigul în greutate pisică. Încercați să schimbați tratamentele normale pentru dieta cu conținut scăzut de calorii. Pisica ta nu va trebui să renunțe la un lux și va fi în continuare capabil să piardă o greutate.
  • Imagine intitulată Determinați dacă pisica dvs. este supraponderală Pasul 12
    4. Monitorizați greutatea pisicii dvs. Păstrați un ochi pe greutatea pisicii dvs. pentru a vă asigura că pierde greutatea după cum este necesar. Puteți să vă cântăriți pisica acasă, folosind propria dvs. scară. Acest lucru nu poate fi la fel de precis ca și scara veterinarului. Unele clinici veterinare vă permit să faceți cântărire gratuite dacă pisica dvs. trebuie să piardă în greutate. Adresați-vă medicului veterinar este că vă puteți aduce periodic pisica pentru a-și verifica greutatea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Consultați întotdeauna un veterinar înainte de a vă pune pisica pe o dietă. VET-ul dvs. poate găsi o dietă adecvată pentru animalul dvs. de companie și poate examina pisica dvs. și poate vedea dacă există o condiție medicală gravă care cauzează obezitatea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar