Cum să curățați un computer de ecran tactil

Computerele touchscreen sunt bucăți convenabile de tehnologie modernă, dar adesea se murdăresc cu utilizarea regulată. Excesul de murdărie și murdărie pot intra în crevate ale computerului dvs. Touchscreen, care îi pot afecta funcționalitatea. Prin curățarea ecranului tactil, scoaterea resturilor de la tastatură și efectuarea îngrijirii preventive, puteți păstra ecranul curat și funcționarea excelentă.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea ecranului touchscreen
  1. Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 1
1. Opriți computerul dvs. touchscreen. Înainte de a vă curăța computerul touchscreen, deconectați-vă și alimentați dispozitivul. Acest lucru va reduce riscurile electrice și va păstra dispozitivul o temperatură mai rece pentru curățare.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 2
    2. Utilizați o cârpă microfibră pentru a îndepărta praful. Utilizați o cârpă de microfibră pentru a vă curăța cu atenție ecranul tactil, ștergând de la o parte la alta. Asigurați-vă că ștergeți în jurul perimetrului ecranului, folosind unghia pentru a apăsa un pic de pânză în orice crevări în care ecranul îndeplinește spatele. Aplicați o presiune ușoară pentru a îndepărta amprentele de suprafață.
  • Evitați aplicarea unei presiuni extreme, care poate deteriora cristalele LCD-ului dvs.
  • Pânză de microfibră pot fi achiziționate la magazinele de cameră, tehnologie sau de ochelari. Acestea nu sunt făcute să nu zgârie suprafețele sensibile, cum ar fi ecranul tactil.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 3
    3. Curățați murdăria Cupendnorn cu ochelari de curățare. Pentru murdările încăpățânate, spritz 1-2 spray-uri de curățare a ochelarilor pe stofa de microfibră, astfel încât este umedă, dar nu este saturată. Ștergeți ecranul în mișcări circulare mici pentru a elimina orice amestecuri uleioase sau amprente digitale.
  • Nu pulverizați agentul de curățare direct pe ecranul dvs. touchscreen. Acest lucru poate determina ecranul să devină excesiv de umed și deteriorarea componentelor electrice.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 4
    4. Uscați ecranul cu o cârpă microfibră curată. Utilizați o cârpă curată și uscată microfibră pentru a vă bucura de ecranul tactil după ce ați utilizat Eyeglass Cleaner. Aceasta va reduce strecurarea și uscarea oricărei umiditate reziduală.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea resturilor de la tastatură
    1. Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 5
    1. Atingeți tastatura pentru a slăbi murdăria. Stați tastatura pe partea sa și dați un robinet blând pentru a slăbi orice mâncare sau praf blocat în jurul cheilor. Prea nu loviți tastatura prea ferm, deoarece nu doriți să deteriorați componente interne. Un bătut delicat la fel cum ați bate pe o ușă ar trebui să fie suficientă.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 6
    2. Îndepărtați resturile de suprafață cu o cârpă de microfibră. Cu tastatura plat într-o poziție normală, utilizați o cârpă de microfibră pentru a șterge tastatura în curse scurte de la o parte la alta, măturat toate resturile într-o singură direcție. Acordați o atenție deosebită oricăror zone de murdărie, ștergând în jurul cheilor unde este posibil. Mătură orice resturi slăbite în coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 7
    3. Încercați un canistru de aer comprimat pentru a șterge resturile încăpățânate de la chei. Țineți canismul de aer comprimat la distanța și orientarea indicată pe instrucțiunile producătorului și apăsați declanșatorul pentru a elibera aerul. Suflați în scurte spurturi, direcționând fluxul la spoturi dificil de ajuns. Mătură orice resturi care sunt eliberate.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 8
    4. Utilizați o cârpă umedă pentru scurgerile lichide. Dacă tastatura dvs. are scurgeri lichide uscate, uscate, umeziți o cârpă fără scame, cu o picătură de săpun blând și o mică apă. Scoateți bine pânza. Spot Curățați toate zonele de colorare, folosind o nouă zonă a pânzei ca ascensoare de colorare.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea computerului dvs. Touchscreen
    1. Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 9
    1. Curățați în mod regulat ecranul tactil. Curățarea frecventă a ecranului dvs. touchscreen va păstra să pară frumos și funcționează corect. Efectuați curățarea de rutină până la o dată pe zi. Pentru majoritatea oamenilor, o dată pe săptămână va fi suficientă.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 10
    2. Spălați-vă mâinile înainte de a utiliza computerul dvs. touchscreen. Uleiurile de pe pielea vă pot murdări mai repede ecranul tactil. Pentru a vă menține touchscreenul său mai curat, vă spălați întotdeauna mâinile înainte de a vă ocupa computerul. Poate fi util să evitați sarcinile dezordonate, cum ar fi mâncarea, în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 11
    3. Evitați utilizarea curățătorilor chimici dur pe ecran. Majoritatea curățătorilor de uz casnic nu sunt formulați pentru touchscreenii sensibili. Utilizați numai Eyeglass Cleaner sau soluții care sunt formulate în mod specific pentru ecrane de tehnologie pentru a preveni deteriorarea dispozitivului.
  • Imagine intitulată Curățați un computer de ecran tactil Pasul 12
    4. Închideți capacul computerului atunci când nu este utilizat. Dacă computerul dvs. touchscreen este un laptop, închideți capacul atunci când nu îl utilizați. Acest lucru va împiedica construirea excesului de praf și menține ecranul protejat de lumina directă a soarelui, care poate deteriora afișajul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar