Cum să curățați piatra lannon

Lannon Stone este un tip de calcar cunoscut pentru colorarea ușoară și suprafața unică. Ca piatră poroasă, necesită un anumit nivel de îngrijire atunci când curățați. Făcând întreținerea zilnică prin ștergerea oricăror scurgeri și praful regulat poate reduce acumularea de murdărie și murdărie. Completați o curățare profundă cu o soluție de piatră în fiecare lună sau astfel pentru rezultate mai bune. Cu un pic de efort, suprafețele de piatră din Lannon pot dura o viață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea în mod regulat
  1. Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 1
1. Îndepărtați murdăria și praful săptămânal. Obțineți un mop de microfibră și faceți o alergare uscată peste podelele de piatră cel puțin o dată pe săptămână. Dacă piatra dvs. Lannon înconjoară un șemineu, utilizați o cârpă de microfibră pentru a pulveriza săptămânal. Același lucru este valabil și dacă aveți blaturi Lannon. Scopul este de a păstra murdăria, praful sau resturile de la acumularea pe suprafața pietrei.
  • Fiți atenți la aspirare dacă aveți podele Lannon. Utilizați doar un vid conceput pentru podele din lemn de esență tare sau piatră, deoarece va fi mai puțin probabil să lase semne de zgârieturi în urmă.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 2
    2. Ștergeți imediat orice deversare. Lannon este o piatră absorbantă, deci va dura în orice lichide care stau pe suprafața sa foarte lungă. Acest lucru ar putea duce la colorarea cu fluide mai întunecate, cum ar fi vinul roșu. De îndată ce observați un loc, apucați o cârpă microfibră și ștergeți-o. Apoi, umeziți un prosop de hârtie cu apă și o rulați peste zona deversării.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 3
    3. Îndepărtați orice lipire. Dacă suprafața pietrei se simte lipicios, chiar și după ce a șters-o cu o cârpă umezită, mergeți înainte și o ștergeți cu o cârpă de microfibră umedă, care are câteva picături de lichid de spălat vase pe ea. Apoi, treceți peste zonă cu o cârpă curată și umezită pentru a îndepărta orice reziduu din săpun.
  • Metoda 2 din 3:
    A face un profund curat
    1. Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 4
    1. Achiziționați soluția corectă de curățare. Căutați un detergent detergent care este făcut în mod specific pentru pietre de tip calcar, cum ar fi Lanon sau Marmura. Puteți găsi aceste curățători la magazinul dvs. local de îmbunătățire sau hardware. Instalatorii de podea profesional pot recomanda, de asemenea, solutiile de curatare.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 5
    2. Diluează detergent în apă. Obțineți o găleată și umpleți-o cu apă. Adăugați soluția de curățare până când ajungeți la un raport de o singură soluție la cinci părți apă. Udarea soluției ajută la prevenirea acestuia să mănânce prin suprafața pietrei și să provoace buzunare de deteriorare.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Piatra Pasul 6
    3. Aplicați amestecul cu un burete. Apucați un burete curat, dați-l în găleată și aplicați-l generos peste suprafața pietrei. Piatra trebuie să fie vizibil saturată, aproape la punctul de scurgere. Când apa din găleată devine tulbure, goliți-o și înlocuiți-o cu o soluție curată.
  • Dacă există zone pe care nu le puteți atinge, încercați să turnați soluția într-o sticlă. Apoi, îl puteți pulveriza pe petele mai mari de pe piatră.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 7
    4. Lăsați curățătorul să stea timp de 10-15 minute. Odată ce toată piatra Lannon este saturată cu soluție de curățare, lăsați-o singură. Acest lucru permite soluției să absoarbă complet în piatră, astfel încât să poată slăbi orice murdărie sau murdărie adâncă. Dacă soluția pare să se usuce cu mult înainte de cele 15 minute sunt în sus, este bine să adăugați un pic mai mult.
  • Aceasta este o sugestie generală cu privire la cât timp ar trebui să părăsiți curățitorii generici de piatră pe Lannon. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice care vin cu soluția de curățare dacă diferă.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 8
    5. Curățați piatra pentru a îndepărta orice murdărie încăpățânată. Când se ridică cele 15 minute, scoateți peria sau buretele de curățare și începeți să frecați cercuri strânse peste suprafața de piatră. Faceți tot ce este mai bun pentru a intra în toate fisurile naturale și cranii de pe piatră. Curățați întreaga zonă în mod egal sau puteți ajunge cu un loc care apare mai ușor / mai curat decât ceilalți.
  • O varietate de scrubcer vor funcționa bine, dar mulți oameni sugerează utilizarea unei perii de frecare standard cu periile de nailon.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 9
    6. Clătiți cu apă curată. Găsiți o găleată și umpleți-o cu apă proaspătă. Îndepărtați o cârpă sau un burete în apă și aplicați-o la suprafața pietrei. Scopul dvs. este de a clăti toate reziduurile chimice și murdăria pe care ați slăbit-o prin spălarea mai devreme. Dacă curățați podele Lannon, utilizați un tampon curat pentru acest pas.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 10
    7. Uscați cu prosoape curate. Adunați niște prosoape de microfibră curate și aplicați-le pe suprafața de piatră. Mișcați-le în jurul valorii de până când toată umiditatea este îndepărtată. Este posibil să trebuiască să aplicați o anumită presiune pentru a ajunge în toate imperfecțiunile pietrei. Poate dura până la 24 de ore pentru ca piatra să se usuce complet.
  • Poate fi utilizat un tampon de mop uscat (sau mai mult de unul) dacă curățați o podea de piatră Lannon.
  • Dacă curățați într-un spațiu închis, acesta poate accelera procesul de uscare dacă deschideți câteva ferestre sau porniți un ventilator.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 11
    8. Testați piatra cu un contor umed. Este important să vă asigurați că obțineți toată umiditatea pietrei pentru a preveni creșterea mucegaiului. Puteți aplica un dispozitiv numit un contor umed la suprafața pietrei și vă va spune dacă rămâne o umiditate. Dacă obțineți o lectură care prezintă un procent ridicat de umiditate, continuați să uscați piatra cu un ventilator sau cu prosoape suplimentare.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 12
    9. Utilizați o mașină de bomboane pentru a face podele strălucitoare. Puteți închiria acest lucru dintr-un magazin hardware sau cumpărați o versiune portabilă. Puneți o cârpă proaspătă de lustruit pe mașină și treceți peste piatră în cercuri mici. În general, singurul fluid pe care îl aveți este o mică scromeră de apă pentru a ajuta diapozitivul de pe suprafața pietrei.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând deteriorarea pietrei
    1. Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 13
    1. Urmăriți semnele de daune. Lannon Stone poate prezenta semne de uzură și vârstă în câteva luni, dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Urmăriți decolorarea evidentă, cum ar fi dungi negre cauzate de murdărie. Liniile sau patch-urile verde sau gălbui pot fi datorate creșterii mucegaiului. Fune-ul excesiv sau chipping înseamnă că piatra absorbează prea multă umiditate.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 14
    2. Aplicați un strat de protecție. Există produse de etanșare comercială care sunt făcute în mod specific pentru piatră. Achiziționați protecția la un magazin de hardware sau prin contactarea unui profesionist de podea. Unele protecții necesită un spray pe aplicație în timp ce alții pot fi periat direct pe piatră. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe pachet.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 15
    3. Testați orice produse de curățare într-o zonă inconspicuoasă. Înainte de a aplica orice mai curat într-o zonă largă, dați o cantitate mică de ea pe o zonă a pietrei care nu este ușor vizibilă. Lăsați curățătorul să stea timp de 10-15 minute, apoi îl ștergeți cu o cârpă și apă curată. Vedeți dacă este vizibilă orice decolorare sau deteriorare.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 16
    4. Utilizați prudență atunci când spălarea presiunii. Dacă curățați Piatra Lannon în afara, poate fi tentant să utilizați o mașină de spălat sub presiune pentru a accelera procesul de spălare. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați PSI (presiunea apei) pe cea mai mică setare sau ați putea să vă îndepărtați sau să fiarbă piatra. Este, de asemenea, cel mai bine să utilizați o duză largă de vârf care va păstra apa răspândită pe o suprafață expandată.
  • Pe măsură ce curățați, păstrați duza cât mai departe de piatră ca și tine. În caz contrar, veți crește probabilitatea de deteriorare.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pasul 17
    5. Păstrați piatra departe de orice produse acide. Piatra Lannon răspunde foarte slab la curățătorii acide, cum ar fi oțetul sau sucul de lamaie și va începe de fapt să se destrame. De asemenea, este important să evitați plasarea lichidelor acide, cum ar fi sucul de portocale, pe piatră. Ca regulă generală, orice pe care îl utilizați pe piatră ar trebui să aveți un pH neutru (aproape de un pH de 7) și, în mod ideal, pentru a fi utilizat pe piatră naturală.
  • Imagine intitulată Clean Lannon Stone Pas 18
    6. Țineți căldura departe de piatră. Lannon Seminee au o cochilie interioară protectoare pentru a proteja piatra, dar blaturile sunt de obicei mai vulnerabile. Asigurați-vă că plasați un covor, un prosop sau un trivit sub orice băutură sau mâncăruri calde înainte de a le pune pe piatra de la Lannon. Dacă observați că piatra dvs. Lannon pare deosebit de pudră, acesta este un semn de deteriorare a căldurii.
  • sfaturi

    Piatra dvs. Lannon poate sau nu poate avea un etanșant aplicat. Etanșantul se va descompune probabil în 2-3 ani și va solicita o altă aplicație.

    Avertizări

    Asigurați-vă că deschideți câteva ferestre pe măsură ce curățați pentru a oferi o bună ventilație. Unele soluții de curățare cu alcalină ridicată, în special, pot emite fumuri puternice.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Găleată
    • Burete
    • Pânză de microfibră sau prosoape
    • Soluție de curățare a pietrei
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar