Cum se fixează solul compactat

Solul și plantele compacte nu merg bine împreună. Fără suficient spațiu de aer în sol, nu există loc ca apa și substanțele nutritive să circule, iar rădăcinile pe plantele dvs. sărace nu au unde să crească. Vestea bună este că există pași pe care îi puteți lua pentru a repara și a preveni compactarea solului. Mai jos vă vom trece prin modul în care puteți descompune solul compactat, reintroduceți aerul în ea și faceți din nou o casă primitoare pentru plantele dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Protecția zonelor compacte
  1. Imagine denumită fixarea solului compactat 1
1. Descoperiți cauza compactării. Câteva motive evidente determină compresia solului, cum ar fi mașinile grele și traficul piciorului. Motivele mai puțin evidente includ excesul de sol, lăsând solul goale de ploaie sau care lucrează cu sol umed. Cunoașterea motivului pentru compactare vă ajută să luați măsuri de precauție pentru ao limita acum și pentru a evita din nou în viitor.
  • Imagine intitulată Fixul solului compactat Pasul 2
    2. Redirecționează traficul. Schimbarea efectivelor, mașinilor, vehiculului și traficului piciorului departe de zona compactată. Furnizați rute alternative și blocați zona cu bariere, cum ar fi semne și garduri. Faceți acest lucru suficient de lung pentru a da zona o odihnă și luați în considerare protejarea permanentă a zonei prin păstrarea căilor, a drumurilor sau a stocurilor pentru a restrânge traficul către o zonă.
  • Încercați să desemnați solul deja degradat pentru căi și construcții de uz casnic pentru a limita răspândirea compactării.
  • Imagine denumită fixarea solului compactat 3
    3. Reduce cultivarea. Dacă utilizați zona compactă pentru agricultură sau grădinărit, mutați plantele în altă parte pentru cel puțin un ciclu de creștere. În schimb, încercați să înlocuiți o recoltă de acoperire la sfârșitul sezonului, cum ar fi grâul de iarnă sau rasgrass. Rădăcinile sparg solul, iar apoi sezonul următor puteți să coastați-l și să-l întoarceți în sol cu ​​un spade sau un tiller pentru a mai aera.
  • O compactare ușoară, fără mașină poate fi adesea vindecată, lăsând înghețarea și dezghețarea solului printr-un ciclu de creștere.
  • Ridurile de prelucrare pot ajuta cu compactarea severă cu rădăcinile lor mari, ceea ce lucrează adânc în sol și lăsați spațiul după ce se descompun.
  • Metoda 2 din 3:
    Aerând solul
    1. Imagine denumită fixarea solului compactat 4
    1. Puneți găuri cu o furcă de grădină. Pentru zonele mici, iarbă, o furcă de grădină mică sau sandale cu vârfuri în fund sunt suficiente pentru a împinge găurile din sol. Găurile de aerare lăsate în aer, apă și rădăcini. Începeți pe o parte a gazonului și împingeți furculița în pământ într-o singură direcție la fiecare câțiva centimetri sau opt până la zece centimetri.
    • Este posibil să fie necesar să repetați procesul într-o direcție diferită pentru a obține aerarea.
  • Image intitulată Fixul solului compactat Pasul 5
    2. Săpat compactarea. Slăbiți compactarea prin săparea a două sau trei centimetri de murdărie cu o lopată. Luați o lovitură și împărțiți solul în rânduri mici despre un picior larg. Săpat tranșee mici în spatele acestor rânduri, apoi utilizați rândurile de sol pentru a înlocui murdăria îndepărtată din șanțuri.
  • Pentru solul sărac, este posibil să fie nevoie să săpați mai adânc, aproximativ două lungimi de spade, pentru a ajuta la aerarea stratului superior și amestecați-l cu un sol mai bun.
  • Imagine intitulată Fix Solul compactat Pasul 6
    3. Obțineți un rototiller cu un atașament de aerare. Cumpărați sau închiriați un rototiller dintr-o gazon și grădină sau magazin de îmbunătățire a casei și luați în considerare obținerea unui atașament de aerare pentru aceasta. Rulați mânerul peste sol, apoi executați-l din nou de două sau trei ori, folosind-l pentru a reduce mai adânc.
  • Tillers nu sunt la fel de eficiente în zonele mari ca mașinile de coring, deoarece acestea distrug doar stratul de sol.
  • Prea în mod regulat contribuie în mod regulat la compactarea solului, deoarece creează o tigaie tare de sol sub zona cutanată.
  • Imagine intitulată Fixul solului compactat Pasul 7
    4. Îndepărtați miezurile solului. Aeratoarele de conectare sunt mașini grele care sunt utile pentru zonele mari de trafic de picior, cum ar fi peluze sau câmpuri. Închiriați mașina de la un magazin de acasă și grădină, apoi setați mașina împotriva solului umed. Pe măsură ce se rotește peste sol, va scoate un nucleu de murdărie, apoi se mișcă cu două sau trei centimetri distanță. Repetați în întreaga zonă. Lăsați ca solul să fie uscat înainte de rupere și împrăștierea lor.
  • Zonele prost compacte necesită mai multe treceri ale mașinii de aerare.
  • Marcați în orice zone în care conductele și rădăcinile sunt aproape de suprafață. Dopurile de aerare ar trebui să fie doar câteva centimetri adânci, dar poate afecta în continuare aceste structuri.
  • Există, de asemenea, aeratoare de mână pe care le împingeți manual în sol și apoi deplasați, ceea ce poate fi mai bine pentru peluze sau grădini mai mici.
  • Imagine intitulată Fixul solului compactat Pasul 8
    5. Înlocuiți solul. Aceasta este o soluție intensă și este utilizată în cea mai mare parte pentru zonele mici pentru a reintroduce iarba. Săturați solul compactat cu mâna sau prin mașină. Puteți aduna solul într-o movilă de plantare în apropiere sau o îngropă în sol bun. Aduceți în nou terenul de sol și răspândiți-l în zonă.
  • Consultați cu gazonul și grădina sau magazinul de îmbunătățire a casei pentru un sol care are calitățile de a cultiva creșterea plantelor.
  • Cu cât planta este mai mare, cu atât mai mult solul de înlocuire va trebui să înflorească. Copacii și arbuștii necesită 15 inci la trei picioare de sol de înlocuire.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea compactării solului
    1. Imagine denumită fixarea solului compactat 9
    1. Lăsați solul să se usuce înainte de utilizare. Un moment particular de pericol este atunci când grădinarii ieșeau să planteze în primăvară. Veți fi dornici să ieșiți și să lucrați, dar imediat după ploaie, solul este prea umed. Lucrul cu solul când este prea umed, îi determină să piardă structura și să se prăbușească pe sine. În schimb, așteptați până când solul este uscat și înfricoșător.
    • Pentru a testa solul gata de a fi lucrat, formează o minge de sol în mână. Solul ar trebui să se desprindă atunci când este lucrat și când a scăzut.
  • Imagine denumită fixarea solului compactat Pasul 10
    2. Evitați supraîncărcarea solului. Aerarea este benefică pentru sol, dar până la preluarea acestuia păstrează solul de la stabilire. Solul bun formează aglomerări mici după ce au fost vii o dată. Aceste aglomerări sunt buzunarele care dau solului structura care permite ca aerul și apa să o pătrundă. Poate fi tentant să rămână din nou și din nou, dar acest lucru se prăbușește solul. Până la sol numai înainte de plantare și în timpul aerației ocazionale.
  • Chiar să ia în considerare încercarea de grădinărit sau în creștere. Unele studii au arătat că agricultura nu se reduc compactarea și crește productivitatea solului în comparație cu precedența.
  • Imagine intitulată Fixul solului compactat Pasul 11
    3. Lucrați în material organic. În timp ce vă aerați solul, adăugați compost sau mulci. Deșeurile de curte, chips-urile de lemn sau chiar și resturile de alimente sunt o opțiune ieftină care poate fi adăugată la peluze, grădini și chiar în jurul copacilor pentru a reîmprospăta solul. Faceți compost sau cumpărați-l la un magazin de gazon și grădină. Organicele sunt defalcate pe organisme, cum ar fi viermele de pământ care aerate solul.
  • Pentru solul prost compactat, adăugați un amestec de compost de 50% la solul regulat și 25% în solurile de sandier.
  • Evitați modificarea solului cu materiale anorganice, cum ar fi nisipul, dacă este posibil. Prea puțin nisip se înrăutățește compactarea.
  • Imagine intitulată Fixul solului compactat Pasul 12
    4. Limitați presiunea de trafic. Presiunea împotriva solului este o modalitate comună de ao comprima. Evitați cositorii de gazon și folosiți vehicule cu anvelope mai largi, presiune ajustată a aerului în anvelope și mai puțină greutate pe osii. În timpul construcției, limitați vehiculele în zonele în care solul va fi acoperit, cum ar fi căile sau terasele. De asemenea, acoperind solul cu mulci și ¾-inch Placaj gros sau înlocuitori sintetici contribuie la reducerea presiunii asupra solului atunci când traficul nu poate fi evitat.
  • sfaturi

    Solicitați sfaturi profesionale dacă nu sunteți sigur de modul de gestionare a compactării sau dacă compactarea este prea mare.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Material pentru blocarea zonelor compacte
    • Spade sau tiller
    • Furculiță sau aerator de mașini
    • Compost organic sau îngrășământ
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar