Cum se modifică solul de lut

Solul de lut este o substanță foarte densă care poate provoca probleme majore de drenaj pentru plantele dvs. Acest pământ este comun pentru multe părți ale lumii, limitând ceea ce pot crește proprietarii de case, grădinari și fermieri. Cu toate acestea, puteți modifica sau modifica solul pentru a produce un sol mai bogat mai potrivit pentru plantare.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătirea de a modifica
  1. Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 1
1. Uită-te în plante tolerante la lut. Înainte de a începe, luați în considerare utilizarea plantelor care tolerează solul de lut, deoarece acest lucru elimină necesitatea modificării solului. Schimbare, asteri, salvie rusă și Hostas sunt toate opțiunile bune.
  • Pe de altă parte, multe plante se vor lupta să prospere în solul de lut, indiferent de cât de eficient o modificați. De exemplu, alegerea plantelor care sunt foarte uscate sau excesiv de acide pot fi o bătălie în sus.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 2
    2
    Testați pH-ul solului. Primul pas în modificarea solului este de a diagnostica pH-ul solului. Există mai multe modalități de a face acest lucru, variind de la DIY Strip teste la kiturile de testare comercială. Dacă sunteți un producător serios, luați în considerare vizitarea extensiei județului local și obțineți un kit de testare a solului direct de la sursă.
  • Găsiți biroul de extensie al județului local și obțineți un kit de testare a solului. Instrucțiuni de utilizare Sunt incluse în pachet.Mail direct la laboratorul dvs. de stat. Poate dura ceva mai mult decât normal pentru a obține rezultatele înapoi în primăvară din cauza volumului de solicitări. Rezultatele dvs. vor oferi o analiză detaliată a compoziției solului, a pH-ului și a amendamentelor pe care ar putea fi nevoie să le adăugați pentru a aduce solul până la condiții de creștere optimă.
  • pH-ul este o scară a modului în care este un material acid sau alcalin. Scara trece de la 0 la 14, cu 0 fiind foarte acid, 7 fiind neutru și 14 fiind foarte de bază.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 3
    3. Testați pH-ul apei. De modificare a solului pentru a deveni mai acide, de exemplu, nu va face nimic dacă apa dvs. este foarte alcalină și intenționați să o utilizați pentru a vă apăra plantele. Nu primiți leneș - testați pH-ul apei dvs., precum și solul dvs. Majoritatea apei este ușor alcalină, care poate sau nu poate fi bună în funcție de ceea ce încercați să creșteți.
  • Dacă apa dvs. este de bază, este "greu" apă. Apa grea este, în general, ce apele subterane se termină, în principal pentru că nu erodează conductele care o conțin și îl transportă în jur. Apa acidă este "moale." Apa moale este realizată prin îndepărtarea calciului și a magneziului din apă.
  • Dacă doriți să rămâneți în siguranță, obțineți apă pură și filtrată. Apă pură, filtrată este la fel de neutru ca vei primi. În acest fel, introducerea apei nu va afecta pH-ul solului dvs., deși poate fi rapid scump.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 4
    4. Încercați un test de percolare. Un test de percolare vă va ajuta să determinați dacă și cât de bine se scurge solul. Săpați o gaură care este de 2 metri (0.61 m) (.6m) adâncime și 1 picior (0.30 m) (.3m) lățime. Umpleți gaura cu apă și așteptați să se scurgă complet. Acum, completați-o a doua oară, urmărind cât timp cele de-a doua găuri de apă scurgeri:
  • Dacă durează mai puțin de 12 ore pentru a se scurge, puteți instala în siguranță orice care necesită un sol bine drenat.
  • Dacă durează între 12 și 24 de ore pentru gaura de scurgere, puteți crește în siguranță plante care tolerează soluri grele sau medii de lut.
  • Dacă durează mai mult de 24 de ore pentru ca gaura să se scurgă, puteți doar să fiți doar arbori de plante care se pot ocupa de inundații ocazionale, cum ar fi bradul de balsam sau arțar roșu.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 5
    5. Până la zonele fără soluție solară. Dacă nu aveți deloc solul de sol, ceea ce poate sparge solul dens pentru un mediu mai ușor de creștere. Până la cel puțin 6 inci (15.2cm) și de preferință aproximativ 8 inci (20.3cm). Extindeți puțin peste zona de plantare. Acest lucru se va asigura că rădăcinile au o cameră suplimentară în creștere, dacă au nevoie de ea.
  • Dacă nu aveți un tiller, puteți utiliza un forfercuit, un pitchfork sau o lopată pentru a slăbi și a aera. Avantajul Forfork este că nu deranjezi structura esențială a solului, care ajută microorganismele care numesc solul lor acasă. Dezavantajul de a mânca doar solul în loc de a fi în picioare este că bulgări dense de lut pot exista în continuare după slăbirea solului.
  • Dacă aveți soleil cu lut de dedesubt, nu până nu. În acest mediu, ceea ce va face problema mai rău prin amestecarea luturilor cu solul dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Modificarea solului
    1. Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 6
    1. Nu lucrați pe solul de lut când este umed. Așteptați ca o vrajă uscată să înceapă modificarea solului de lut. Argila care este umedă este mult mai ușor compactată, făcând modificarea mult mai dificilă. Veți avea nevoie de tot ajutorul pe care îl puteți obține argila de modificare, deci asigurați-vă că păstrați acest truc simplu, dar profund în minte.
  • Imagine intitulată Amendul solului de lut Pasul 7
    2. Pregătiți-vă să modificați o secțiune mai largă de sol decât de fapt, aveți nevoie. Măsurați spațiul pe care îl veți modifica. Alegeți în mod ideal un spațiu mare pentru a modifica. O mică zonă modificată ar putea fi un paradis pentru plantele dvs., dar când rădăcinile lor încep să se extindă în zona mică și să lovească lut, se vor dubla repede în zona modificată. Acest lucru cauzează probleme cu dezvoltarea sistemului rădăcinilor.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 8
    3. Modificați solul în funcție de rezultatele testului. Cele mai multe soluri de argilă sunt pe partea alcalină, ceea ce înseamnă că probabil că veți dori inferior pH-ul solului. Există mai multe modalități de a face acest lucru. Cele mai frecvente substanțe care se adaugă la solul de lut sunt nisipul constructorului, gipsul, gunoi de grajd compostat, compost sau alte materiale organice grosiere.
  • Sandul și gipsul constructorului permit drenaj mai bun al apei și a creșterii buzunarelor de aer, deoarece acestea forțează particulele din argilă. Este foarte important să folosiți nisip grosier, cum ar fi nisipul constructorului, nisipul texturat fin, cum ar fi nisipul de joc, deoarece acest lucru va face situația mai rău.
  • Protecția organică va ajuta plantele să obțină substanțe nutritive adecvate și să contribuie, de asemenea, să construiască un humus crescut (să nu fie confuzi "Hummus") cu microbi suplimentari care sunt blocurile de sol de sol bun. În plus, ei vor ajuta la scăderea pH-ului solului, acidificându-l.
  • Încercați să fotografiați pentru un amestec egal de nisip grosier (nisipul constructorului) și materialul organic grosier. Pentru că veți răspândi acest amestec într-o zonă mare, veți avea nevoie de cantități în vrac: în loc să vă gândiți în termeni de metri pătrați, gândiți-vă în termeni de metri cubi - o curte cubică de material va oferi un strat de trei inci Pe 100 de metri pătrați. Achiziționați în vrac la un magazin de aprovizionare peisagistică sau un magazin de feed - cumpărarea de către sac este mult, mult mai scump.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 9
    4. Începeți prin împrăștierea unei curte cubice de material organic pe fiecare suprafață de 10 picioare cu 10 picioare. Începeți mai întâi cu material organic. După ce a fost integrat cu solul de lut, materialul va începe să se descompună și să devină efectiv invizibil. Nu vă faceți griji - este încă să-și facă treaba.
  • Imagine intitulată Amendul solului de lut Pasul 10
    5. Apoi, răspândiți o curte cubică a nisipului constructorului în aceeași zonă de 10 `x 10 ". Se amestecă bine cu materialul organic și cu lut folosind o mașină de toaletă. Dacă nu aveți unul, puteți să închiriați unul ieftin la magazinul dvs. de chiriaș local.
  • Dacă nisipul de bună calitate a constructorului nu este disponibil, poate doriți să alegeți să încercați nisip verde sau gips ca o alternativă la nisip. Ele sunt mai scumpe, dar acționează în același mod pentru a forța particulele de lut, permițând adăugarea mai multor apă și aer.
  • Gypsul sa dovedit a fi deosebit de eficient în zonele în care solul are o concentrație ridicată a sării.
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 11
    6. Continuați să monitorizați frecvent pH-ul solului. Urmăriți îndeaproape modificarea pH-ului. Majoritatea plantelor nu pot tolera schimbări drastice în condițiile de pH sau sol, astfel încât să doriți să fiți în mod rezonabil sigur că pH-ul solului dvs. a încetat să se schimbe drastic înainte de a vă planta.
  • Imagine denumită Amend Sol de lut Pasul 12
    7
    Acidificați mai departe solul, dacă este necesar. Argila este de obicei foarte alcalină pentru a începe cu. Din acest motiv, vă puteți găsi că doriți să modificați pH-ul solului pentru ao face mai acid. Există mai multe moduri în care puteți face acest lucru:
  • Prin adăugarea unui îngrășământ bazat pe amoniac
  • Prin adăugarea de sulf elementar sau sulfat de fier
  • Prin adăugarea unei mese de semințe de bumbac, sphagnum Moss sau alt compost
  • Imagine intitulată Amendul solului lut Pasul 13
    8. Evitați sistemele automate de apă pentru plantele dvs. Deoarece solul de lut este atât de bun la reținerea umidității, sistemele automate de udare pot îneca plantele dvs. dacă nu au fost acordate o atenție deosebită. Scapă sprinklerele, economisiți niște bani și priviți plantele însele pentru a determina cât de multă apă au nevoie de plante.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Evitați tentația de a modifica solul pe care îl utilizați pentru a umple în jurul plantelor. Acest lucru va face ca rădăcinile să rămână într-o zonă mică. Cu solul cu solul pe care l-ați săpat din gaură și fertilizați o zonă mai largă mai târziu pentru a încuraja rădăcinile plantei să se răspândească.
  • Când plantați în sol de lut, săpați o gaură și o cicatrice pe laturi pentru a crea suprafețe neuniforme. Acest lucru va ajuta rădăcinile plantei să se rupă prin lut. Dacă lăsați pereți drepți, plat, rădăcinile pot circula în gaură.
  • Dacă nu aveți un birou de extensie în zona dvs., apelați câteva cluburi de grădină, centre de grădină sau magazine de îmbunătățire la domiciliu și întrebați unde puteți obține un test de sol. Un colegiu sau un universitar din zona dvs. poate avea un birou agricol care vă poate ajuta, de asemenea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Tiller
    • Material organic sau compost
    • Sulful horticol (dacă pH 7+) sau Lyme (dacă pH 6-)
    • Nisipul constructorului, făina de sânge sau nisipul verde
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar