Cum să ai grijă de gerbils

Gerbils sunt un tip popular de animale de companie pentru un motiv bun - sunt prietenoși, sociali, curioși și în general doar creaturi uimitoare! În mod normal, ei doresc să fie într-o pereche sau grup de același sex (dacă nu doriți să creați), dar veți întâlni unul sau doi care să fie singuri. Deși nu sunt la fel de scumpe ca o pisică sau un câine, vor necesita o atenție zilnică și îngrijire. Poate că cel mai important, trebuie să oferiți un habitat adecvat care să le permită să se înfurie așa cum ar fi în sălbăticie.

Pași

Partea 1 din 3:
Adoptarea gerbililor
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbils Pasul 1
1. Găsiți un crescător. Cea mai bună opțiune este achiziționarea de la un ameliorator. Din cauza numărului de animale la un magazin de animale de companie, aceste unități pot avea dificultăți în a urmări genul de gerbils și relația lor unii cu alții. Acest lucru este problematic, deoarece sunt atât sociale, cât și teritoriale, necesitând o interacțiune planificată cu atenție. Un crescător de gerbil este mai probabil să cunoască sexul gerbilului, indiferent dacă două gerbili sunt familiarizate unul cu celălalt și dacă sunt legați.
  • Un crescător ar trebui să vă permită să vă întâlniți cu părinții gercilurilor dvs. Cereți să faceți acest lucru și să verificați dacă vă place dispoziția și sănătatea lor. Multe dintre trăsăturile lor vor fi transmise la așternutul lor.
  • Adresați-vă chestiunilor de crescător despre puști și gunoi. A fost născut sănătoși? Ce procent din așternut a murit? Cât de inbred sunt părinții? Cum interacționează părinții cu alte gerbili?
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 2
    2. Căutați gerbili sănătoși și prietenoși. Chiar și gerbilurile sănătoase sunt probabil doar să trăiască timp de doi până la patru ani. Ar trebui să fii atent, prin urmare, să semneze că gerbilul tău este bolnav. Există, de asemenea, câteva indicii care vor indica dacă gerbilul este sau nu probabil să fie prietenos.
  • Pentru gerbili sănătoși, căutați o coadă care este atâta timp cât corpul și plină de blană, blana ar trebui să fie strălucitoare, este un semn de sănătate bună, la fel ca oamenii care sunt strălucitoare, mari, luminoase și clare și a corpul care este gros și stout. Ochii plictisitoare sau scufundați, nasul roșu, nasul sângerând și comportamentul deprimat sugerează că gerbilul este bolnav.Nu trebuie să cumpărați un gerbil care are dinți îngroșați, patch-uri de blănuri care cad, diaree sau are dovezi de diaree în cușcă, pare a fi slab sau nu mănâncă / bea sau strănut și are un nas de alergare.
  • Semnele că un gerbil este prietenos sunt multe lucruri pe care le-ați aștepta. Ar trebui să se apropie de geam și să caute atenție. Este natural ca gerbilurile tinere să-și nimbeze puțin cu gura, ca o modalitate de a-și explora împrejurimile. Acest lucru, cu toate acestea, nu ar trebui să fie dureros. Dacă gerbilul vă mușcă din greu, este probabil anti-social.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 3
    3. Adoptați mai multe gerbili. Gerbilurile sunt animalelor sociale naturale și vor fi deprimate și fără a fi lăsate dacă sunt lăsate la ei înșiși. Ar trebui să cumpărați întotdeauna cel puțin două și poate mai mult.De obicei, aranjamentul optim pentru un proprietar pentru prima dată este achiziționarea a două gerbili ale aceluiași sex. Dacă rasa gerbil-urilor, poate fi atât un proces scump și complicat pentru dvs.
  • Recunoașterea sexului a două gerbili nu este întotdeauna ușoară. Pentru a face acest lucru, întoarce-le pe spate în mână. La vârsta de trei săptămâni, femelele vor expune o distanță mai scurtă între deschiderile lor urinare și anale. La vârsta de cinci până la șapte săptămâni, bărbații vor dezvolta testicule proeminente care vor face mai ușor identificarea. Asistența calificată a unui profesionist va ajuta, dar, în funcție de unitate, proprietarul ar putea să nu aibă cunoștințe suficiente despre fundalul Gerbil pentru a oferi multă îndrumare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 4
    4. Găsiți gerbili ca unii pe alții. Acest lucru poate fi dificil dacă vânzătorul nu are cunoștințe suficiente despre interacțiunile lor. Dacă este posibil, ar trebui să cumpărați gerbili care provin din același gunoi și undeva de la șase la opt săptămâni. Acesta este timpul optim pentru ele pentru a stabili relații între ele. Dacă acest lucru nu este posibil, le puteți introduce cu metoda cuștii divizate.
  • Pentru a introduce gerbili necunoscute unul altuia, achiziționați un divizor de acvariu.Puneți-o în mijlocul rezervorului și plasați gerbilurile pe margini diferite ale rezervorului. Comutați care parte sunt gerbili pe de mai multe ori pe zi, astfel încât să se obișnuiască cu mirosul celuilalt.
  • După aproximativ o săptămână ridicați divizorul și monitorizați gerbilsul îndeaproape pentru o zi. În timp ce este în regulă dacă aceștia sunt ușor, dacă aceștia izvorăsc în aer sau încep să se rostogolească într-o luptă cu minge, acestea sunt indicații că ele sunt agresive și ar trebui să fie separate imediat. În schimb, dacă dorm împreună, aceasta înseamnă că au legat.
  • Dacă această procedură nu reușește, încercați încă trei ori.Dacă încă nu funcționează, este probabil că nu vor putea niciodată să se înțeleagă.
  • Nu încercați niciodată să introduceți o pereche legată unui al treilea gerbil.Ei vor face o bandă asupra noului nou nefamiliar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbils Pasul 5
    5. Achiziționați locuințe. Cel mai bun habitat pentru un gerbil este un rezervor de sticlă mare. Pentru două gerbili, un rezervor de 10 galoane ar trebui să fie suficient. Pentru fiecare gerbil suplimentar, rezervorul ar trebui să fie de 5 galoane (18.9 l) mai mare. Umpleți o treime din rezervor cu un substrat ca Megazorb, Finacard, Carefresh, sau Bedexcel că gerbilurile pot săpa. Suficient spațiu pentru burrow este necesar pentru a vă menține gerbilurile active și distrați.
  • Nu lăsați niciodată fundul cu rumeguș, deoarece rasurile de lemn de pin și cedru pot provoca probleme respiratorii grave.
  • Veți avea nevoie de un vârf pentru a proteja gerbils. Cea mai bună opțiune este ceva de genul unei plasă de sârmă fină care poate fi achiziționată la un magazin de animale de companie. Acestea sunt optime deoarece puteți să atârnați obiecte de la ele, inclusiv o roată și o sticlă de apă.
  • Evitați cuști. Gerbils pot obține cu ușurință picioarele prinse în sârmă. Fiți atenți la acest lucru atunci când cumpărați ceva pentru casa lor, inclusiv roțile.
  • Partea 2 din 3:
    Îngrijirea gerbilului tău
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 6
    1. Hrăniți bine gerbil. Primul pas spre o sănătate bună este o dietă bună. La fel ca noi, gerbilurile au nevoie de o dietă echilibrată de verdeață, proteine, grăsimi și vitamine. Dieta lor de bază ar trebui să fie o alimentație gerbil produsă în comerț, deoarece acestea sunt concepute pentru a se adapta la toate nevoile lor nutriționale. Cu toate acestea, acest lucru poate fi mărit cu tratate ocazionale. Alimentele ar trebui să fie împrăștiate pe suprafața așternutului.
    • Începeți cu gerbil pelete sau combinații de semințe comercializate la magazinul de animale de companie pentru consumul de gerbil.
    • Gerbils ca semințe, dar evitați să le dați prea multe semințe de floarea-soarelui, deoarece acestea sunt deosebit de grase.Semințele de dovleac sunt mai bune. Ocazional, dați-le brânză pentru proteine ​​suplimentare, dar nu le dați-le în mod regulat, deoarece poate duce la faptul că sunt obezi și rău.
    • Completați alimentele uscate cu fructe și legume proaspete, sănătoase, inclusiv pere, pepene galben, mere, portocale, castraveți, morcovi, dovleci și fenicul. Rubarbul și strugurii, pe de altă parte, sunt otrăviți cu gerbili. Hay este, de asemenea, un tratament popular și sănătos pentru gerbils - utilizați tipul disponibil la magazinele de animale de companie.
    • Nu ai nevoie de boluri. Împrăștierea mâncării este mai ușoară pentru tine și mai bine pentru gerbili dvs., deoarece încurajează instinctul lor natural de a fura, în timp ce descurajează luptele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 7
    2. Echipați vasul cu o sticlă de apă. Ia unul cu un gura de metal frumos. Ajută dacă corpul este compus din plastic clar, astfel încât să puteți vedea cât de plin este cu o privire. Agățați-l dintr-un capac de ochiuri pe un acvariu de sticlă sau prin barele de topper. Curățați gura în mod regulat. Reumpleți frecvent suficient ca gerbilcile să aibă întotdeauna acces la apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 8
    3. A face patul. O cutie simplă din lemn este ideală pentru cuiburi. Acestea pot fi achiziționate la un magazin. Țineți hârtia de țesutură în benzi mici și plasați-vă în cutie pentru a vă face culoarea gerbilului complet.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 9
    4. Curățenie curată periodic. Ar trebui să verificați zilnic cusca și să eliminați orice alimente învechite care nu au fost consumate. În caz contrar, gerbiliile sunt relativ curate. Lenjeria va trebui înlocuită, dar nu mai mult de o dată pe săptămână.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbogățiți-vă viața lui Gerbil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 10
    1. Încurajați jocul și exercițiile fizice. Exercitarea este, de asemenea, importantă pentru sănătatea oricărei animale de companie. Gerbilurile din fericire sunt în mod natural active. Spațiul și așternutul pentru săpare sunt cele mai importante cerințe pentru gerbili. Alte elemente, cu toate acestea, pot ajuta.
    • O roată solidă poate oferi un exercițiu excelent. Dacă nu este solid, gerbilul își poate obține picioarele sau coada blocate și se rănește. O roată bună este una care nu are lacune în ea, dar are crestături pentru a le folosi și a alerga pe. De asemenea, asigurați-vă că ați suspendați roata de pe sol din partea superioară a firului, astfel încât să nu ia spațiu în cușcă.
    • Magazinele de animale de companie vând jucăriile de mestecat din lemn pentru gerbili care pot oferi divertisment.
    • O minge de exerciții este cea mai bună modalitate de a permite gerbilului dvs. să exploreze lumea mai largă și să obțină un antrenament. Doar feriți-vă că gerbilul dvs. nu poate ca spațiul închis, astfel încât acestea să prezinte semne de a fi stresate, scoateți-le imediat și nu le puneți înapoi acolo până când nu sunt liniștiți a doua zi.
    • Gerbils, de asemenea, dragoste de carton. Un mod ieftin de a distra gerbils este de a le oferi centrul de carton al unei role de hârtie igienică după ce l-ați folosit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 11
    2. Ia-o usor.Când vă adoptați mai întâi gerbilul, ar putea fi prea deranjat de noul său mediu pentru a fi prietenos. Nu încercați să o luați pentru primele câteva zile. Cu toate acestea, puteți începe să construiți asociații pozitive cu el prin hrănirea în mână, un semn bun de încredere în tine este când se urcă pe mâna ta și rămâne acolo așa cum mănâncă. Dacă se îndepărtează cu mâncarea într-un spațiu mic sau cu un colț, nu vă faceți griji, deoarece acest lucru este natural ca în sălbăticie un gerbil va trebui să lupte pentru alimentele sale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 12
    3. Manevreaza-l manevreaz-o cu grija. Veți dori să vă ocupați de gerbil de multe ori astfel încât să devină obișnuit cu interacțiunea umană. Un gerbil fericit va primi interacțiunea socială zilnică. Cu toate acestea, ar trebui să fiți atenți.Spălați-vă mâinile înainte de manipulare. Utilizați ambele mâini pentru a crea un castron mare care va sprijini gerbilul. Plasați-vă mâinile lângă gerbil, astfel încât să se vadă pe ele.
  • Evitați să stați direct deasupra gerbilului. Se va asocia orice umbre care se aruncă pe el cu prădători, provocând agitația.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 13
    4. Nu ridicați gerbilul dvs. de coadă - acest lucru poate rupe coada. Dacă trebuie să o luați în sus de coadă, indiferent de motiv, faceți acest lucru prin ușor, dar ferm deținutul cel mai apropiat de corpul gerbilului, acest lucru reduce riscul de a-și elibera coada și de a fugi. Ar trebui să încercați să faceți curea gerbil și să o țineți cu atenție. De asemenea, le puteți lua în baie și puteți juca cu ei în cadă, deoarece este o modalitate foarte bună de a cunoaște personalitatea și caracteristicile lor și, de asemenea, pentru ca ei să vă cunoască mirosul și mișcările.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru gerbili Pasul 14
    5. Nu încercați să ratați dacă nu este experimentată cu Gerbil Care. O pereche de gerbili poate produce nouăzeci și șase de pui pe an.Puii acei vor începe în curând să producă mai mulți copii. Cu excepția cazului în care aveți experiență considerabilă cu gerbili, ar trebui să verificați că nu aveți perechi de sex mixt în posesia dvs. În caz contrar, veți fi în curând responsabil pentru o mică armată de gerbili.
  • Cu toate acestea, dacă alegeți să faceți rasă, nu luați masculul departe și reintroduceți-l mai târziu, femeia îl va răni când își va proteja puii de la un "străin". Bărbații pot lua un rol important ca tată, dar aproape imediat după nașterea puiilor, adulții se vor împerechea din nou și în timp pot face femeile rău.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați schimbat zilnic apa, pentru a preveni creșterea bacteriilor.
  • Asigurați-vă că obțineți un rezervor suficient de mare pentru ca ei să alerge.
  • Chiar dacă este bine să le dați lucruri pentru a gna, asigurați-vă că nici unul dintre aceste lucruri nu este vopsit, pictat, lustruit, etc., Deoarece pot exista substanțe chimice dăunătoare în pete, vopsea sau lac.
  • Nu obțineți / utilizați rasurile Cedar. Acest lucru are fum și le va ucide.
  • Asigurați-vă că gerbilul dvs. devine un mic aer proaspăt cel puțin o dată pe lună.
  • Dacă doriți, puteți adăuga blocuri mici de lemn pentru gerbils.
  • Nu cumpărați niciun pat pufos sau material de cuibărit, deoarece le poate strangula și dacă acestea consumă, va provoca blocarea în sistemul lor digestiv și, cel mai probabil, îi ucide.
  • Luați în considerare cumpărarea de câteva bucăți de lemn pentru dvs. rezervor.Unele bune sunt jurnalele și blocurile cu găuri forate în ele.Încercați să oferiți gerbil-urilor o varietate de lucruri pentru a interacționa în rezervorul lor.Texturi diferite, dimensiuni și forme vă vor păstra toate animalele de companie distrați și oferiți o mulțime de divertisment pentru dvs.Ar trebui să utilizați întotdeauna prudență și un bun simț atunci când luați elemente pentru a pune în rezervor și înțelegeți că gerbilsul mestecă totul, astfel încât nici un pahar sau metal pe care să-l poată mesteca și să poarte potențialul. Nu cumpărați lemn care a fost tratat sau care se așează ușor și orice faceți, nu le luați în afara sau puneți nimic din afară în cușcă, deoarece poate conține acarieni (paraziți mici care irită pielea) și ar putea să vă facă Gerbil extrem de bolnav.
  • Asigurați-vă că petreceți o mulțime de timp cu gerbilul dvs. pentru a construi încredere. De asemenea, jucați cu gerbilul dvs. în mod regulat și distrați-vă!
  • Nu utilizați sârmă ca partea inferioară a unei cuști sau a unei roată de sârmă, deoarece picioarele pot fi prinse și pot duce la piciorul bumble.
  • Dă-ți o mulțime de iubire și de joc dacă trăiesc singuri.
  • Nu vă faceți griji dacă gerbilul dvs. nu bea prea mult. Ei nu au nevoie de multă apă pentru că au venit din deserturi.
  • Dați fructele proaspete gerbil sau tratați o dată pe săptămână (niciodată zilnic).
  • Păstrați întotdeauna gerbilile într-un număr par pentru a preveni luptele.
  • Când le curățați, nu le puneți într-o cutie de carton, deoarece vor mesteca prin ea și să scape.
  • Nu vă lăsați niciodată gerbilul cu apă! Doar obțineți nisipul Chinchilla și un castron de dimensiuni medii și puneți-l în cușcă / rezervor o dată pe săptămână.
  • Avertizări

    GERBILS Box și lupte pentru distracție, dar uneori luptă împotriva urât. Dacă sângele este desenat, va trebui să le separați imediat. Utilizați mănuși pentru a vă proteja mâna. Nu separați o zi sau mai mult decât dacă intenționați să le separați definitiv. După o zi, își vor pierde amintirea de miros unul pe celălalt și nu vor mai fi legați așa cum se menționează cu părinții de la mai devreme.
  • Masculii pot obține tumori pe glanda lor de miros (o linie galbenă în jos pe stomac), deoarece o folosesc mai mult decât femelele pentru a-și marca teritoriul și fac familia.
  • Sistemele modulare, cum ar fi Rotastak și Habit-Rail, nu sunt potrivite pentru gerbili și nici nu sunt cuști de hamster. Ei trebuie să aibă loc pentru a urca.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Gerbil alimente gerbil
    • O sticlă de apă verticală
    • acvariu mare
    • Aspen sau îngrijirea paturilor proaspete (nu cedru sau pin)
    • paie, fân, hârtie (fără cerneală), carton sau țesut de utilizat pentru cuib
    • roată
    • Sare / lingere minerală
    • Porumb dulce Susried
    • Panoul mic
    • Tuneluri din plastic (pentru simularea burrows natural)
    • o bucată de lemn curat și sănătos netratat de la un magazin de animale de companie pentru mestecare
    • Gerbil Toys (pot fi folosite și jucăriile de hamster)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar