Cum se potrivesc o șa

O șadă bună potrivită este imperativă pentru confortul atât al calului, cât și al călărețului. Îmbunătățește modul în care va funcționa calul, făcându-le mai dispuși. În loc de a căuta cea mai bună șa sau cea mai ieftină afacere, luați câteva minute pentru a obține o măsurare corectă a șei și pentru a vă îmbrăca calul în cel mai bun cadru pentru corpul său.

Pași

Partea 1 din 2:
Măsurarea șei la călăreț
  1. Imagine intitulată se potrivește o șapă 1
1. Decideți despre tipul de șa pe care doriți. Înainte de a lua în considerare achiziționarea unei șa, trebuie să luați o decizie fermă cu privire la tipul specific de călărie pe care sperați să îl faceți. Există 2 categorii generale de călărie: engleză și vest. Sadurile engleze vin în varietăți tradiționale de engleză, vânător, dresaj și jumper. Opțiunile de șadic din vest includ tradiționale occidentale, rezistență, curse de baril și stiluri de roping.
  • Dacă lucrați cu un antrenor, cereți-i o recomandare! Ei vă pot oferi o idee mai bună despre tipul de șa pe care ar trebui să-l alegeți și cât de mult ar trebui să costă.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 2
    2. Luați măsurarea scaunului. Zona de scaun asemănătoare șei care stai este cunoscută sub numele de "scaun". Scaunele vin într-o varietate de dimensiuni pentru mai multe tipuri de tipuri de corp au. Pentru a măsura scaunul, stați într-un scaun cu spatele pe scaunul din spate și picioarele pe podea. Utilizați o bandă de măsurare ușoară și măsurați distanța de la genunchi la creastă în șold.
  • Lungimea scaunului dvs. ar trebui să varieze undeva între 13 și 19 inci (33.0 la 48.3 cm) pentru un adult.
  • Puteți vizita un convertor de locație online și puteți intra în atributele fizice (greutate, înălțime etc.) pentru a obține o măsură imediată în loc să vă măsoară.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa 3
    3. Găsiți-vă dimensiunea într-o șa engleză. Utilizați măsurarea scaunului pentru a determina dimensiunea scaunului (și, prin urmare, dimensiunea șei) a unei șa engleze. Măsurarea / mărimea aproximativ echivalează ca:
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 16.5 inci (41.9 cm) sau mai puțin este egal cu o șa 15 din (38 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 16.5 până la 18 ani.5 inci (41.9 până la 47.0 cm) este egal cu o șa de șa (41 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 18 ani.5 până la 20 de centimetri (47.0 la 50.8 cm) este egal cu un 16.5 în șa (42 cm) șa.
  • O măsurare a piciorului / scaunului de la 20 la 21.5 inci (50.8 până la 54.6 cm) este egal cu o șa de 17 din (43 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 21.5 până la 23 inci (54.6 până la 58.4 cm) este egal cu 17.5 în șa (44 cm) șa.
  • Măsurarea piciorului / scaunului mai mare de 23 inci (58.4 cm) se va potrivi cu o șa de șaibă de la 18 la 19 în (46 până la 48 cm).
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 4
    4. Determinați-vă dimensiunea într-o șa de vest. Măsurarea scaunului este un pic diferită pentru șezlii de vest decât pentru șaibele englezești. Cea mai ușoară conversie este să scadă de două centimetri de dimensiunea șei englezești și veți rămâne cu dimensiunea șei de vest. Utilizați următoarea diagramă pentru a determina dimensiunea șei de vest pe baza măsurării piciorului / scaunului:
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 16.5 inci (41.9 cm) sau mai puțin este egal cu o șa de 13 din (33 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 16.5 până la 18 ani.5 inci (41.9 până la 47.0 cm) este egal cu o șa de 14 din (36 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 18 ani.5 până la 20 de centimetri (47.0 la 50.8 cm) este egal cu un șa 15 din (38 cm).
  • O măsurare a piciorului / scaunului de la 20 la 21.5 inci (50.8 până la 54.6 cm) este egal cu 15.5 în șa (39 cm) șa.
  • O măsurare a piciorului / scaunului de 21.5 până la 23 inci (54.6 până la 58.4 cm) este egal cu o șa de șa (41 cm).
  • Măsurarea piciorului / scaunului mai mare de 23 inci (58.4 cm) se va potrivi cu o șa de șaibă de la 17 la 18 în (43 până la 46 cm).
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 5
    5. Verificați o șa engleză pentru potrivirea corespunzătoare prin plasarea a 4 degete pe cantle. Să spui dacă șaua ta engleză se potrivește, pune-o pe un cal de ferăstrău sau calul tău și stai în ea ca și cum ai călători. Ar trebui să puteți potrivi 4 degete pe cantle, porțiunea ridicată a spatelui șa, în spatele scaunului. Dacă nu vă puteți potrivi cel puțin 4 degete, șaua este prea mică. Dacă vă puteți potrivi cu o mână întreagă sau mai mult față de cantle, șaua este prea mare.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 6
    6. Utilizați degetele pentru a verifica o șa de vest pentru potrivirea corectă. Testați potrivirea unei șa de vest, așezându-vă pe ea ca și cum ați călători pe un cal de ferăstrău, fie pe calul vostru. O șa bine montată va permite 3 până la 4 degete să se potrivească între furcă / umflătură și coapse. Dacă vă puteți potrivi mai mult de 4 degete, șaua este prea mare. Dacă nu vă puteți potrivi cel puțin 3 degete, șaua este prea mică.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șapă de șa 7
    7. Măsurați lungimea etrierului cu ajutorul ARMPIT. Înainte de a vă stabili pe o șa, asigurați-vă că oferă lungimea corectă de etrieri pentru tipul corpului. Deși diferite stiluri necesită diferite lungimi de etanșare (jumperii folosesc, de exemplu, etriere scurte), puteți obține o idee cu barca de la lungimea de etrier, stând în partea laterală a șei și tragând etrierul până la axi. Când etrierul se potrivește în capul axei dvs., este aproape de lungimea pe care o veți solicita la călărie.
  • Rețineți că puteți cumpăra întotdeauna diferite etrieri pentru o șa care vă potrivește.
  • Partea 2 din 2:
    Montarea unei șa la cal
    1. Imagine intitulată se potrivește o șapă de șa 8
    1. Poziționați șaua. Plasați șaua prospectivă pe calul înapoi fără un pad de șa sau o pătură. Mișcați-o astfel încât să fie în poziția exactă: partea din față a șei trebuie să se odihnească pe greabăn fără a bloca umărul, iar spatele nu trebuie să meargă mai departe decât ultimul os de coaste. Deplasați șaua înainte și înapoi de câteva ori pentru a găsi "Spotul dulce". De asemenea, puteți obține acest lucru prin rotiți șaua înainte și înapoi peste coloana vertebrală a calului pentru a vă asigura că este bine echilibrată.
  • Imagine intitulată Stare Scor un cal pas 2
    2. Verificați gullet. Gollet este spațiul liber lung, care rulează lungime de-a lungul coloanei vertebrale a calului, și montarea acestui lucru este crucială pentru prevenirea durerii nervoase și a rănilor spinării în calul tău. O șa potrivit potrivită vă va permite să vedeți tot drumul prin gâscă când este vizualizat din spate. Ar trebui să puteți potrivi 2 până la 3 degete stivuite pe marginea grea, în interiorul gâtului, chiar sub furculiță / umflă (Western) sau Pommel (engleză).
  • Dacă nu vă puteți potrivi cel puțin 2 degete în gâtul din față, copacul șa este prea mic pentru calul tău și își va strânge coloana vertebrală.
  • Dacă vă puteți potrivi mai mult de 3 degete în gâtul din față, atunci copacul șa este prea mare și va provoca răni de balansare și șaibă pe cal.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 10
    3. Inspectați panta de bare. Barele sunt partea din șa care formează guletul și țineți șaua pe spatele calului. Barele rulează de-a lungul lungimii coloanei vertebrale și ar trebui să fie în contact cu întregul calului înapoi dacă șaua se potrivește. Dacă barele sunt prea drepte, se vor întâlni doar cu greabănul și cu crupa spatelui calului, provocând blocarea. Dacă barele sunt prea curbate, ei vor atinge doar centrul spatelui calului și vor provoca stâncă între greabăn și crupă.
  • Imagine intitulată se potrivește cu un șa 11
    4. Asigurați-vă că bara este vizibilă în partea din față a copacului șa. Barele se aprind spre exterior în partea din față și din spate a șei pentru a preveni deplasarea și frecare în timpul călătoriei. Dacă șaua se potrivește, partea din față a copacului de șa ar trebui să se aprindă ușor. Dacă șaua este prea mică, nu va fi nici un fel de bar și nu va fi foarte inconfortabil pentru calul tău.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa occidentală Pasul 2
    5. Verificați lățimea barei. Unii cai sunt foarte largi pe spate, în timp ce alții sunt foarte înguste. Pentru a spune dacă șaua se potrivește cu dimensiunea spatelui calului, vedeți unde se află barurile. Dacă se odihnesc foarte sus, aproape pe partea de sus a coloanei vertebrale, atunci șaua este prea îngustă. Dacă barele se alunecă foarte departe pe coloana vertebrală, atunci șaua este prea mare.
  • Lățimea barei este strâns legată de clearance-ul Gollet - o lățime prea îngustă a barei va provoca un spațiu de ghidare mai mare, în timp ce o lățime de bară prea mare va provoca clearance-ul de gheață.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șapă 13
    6. Testați circumferința. Când obțineți circumferința strânsă pe calul tău, ar trebui să poți potrivi patru degete unul lângă partea din față a circumferinței și a umerilor calului tău. O șa de rău poate determina că circumferința să cadă înainte sau să alunece înapoi.
  • Imagine intitulată se potrivește cu o șa de șa 14
    7. Fiți atenți la răspunsul calului. De-a lungul procesului de testare / montaj, păstrați un ochi pe cal. Dacă șaua nu este dimensiunea potrivită sau incomod, calul tău îl va arăta în limbajul corpului lor.
  • 8. Adresați-vă unui profesionist pentru a măsura calul pentru cea mai bună potrivire. Multe companii de șa angajează profesioniști care vor veni în locația dvs. și vor face o potrivire.Apelați sau trimiteți prin e-mail compania pe care o intenționați să o achiziționați pentru a vedea dacă oferă acest serviciu. O altă opțiune bună este să vă întrebați dacă ar fi dispuși să facă o potrivire. Veterinarii sunt informați despre anatomie și bine calificați pentru a se potrivi calului pentru o șa.
  • Avertizări

    Continuați cu prudență atunci când puneți o șa. Caii uneori nu le place și vă pot face rău sau alte obiecte sau oameni din jurul vostru.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O selecție de șa - îngustă, medie și largă
    • bandă de măsurare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar