Cum să curățați pasta termică

Oricine a lucrat pe un computer știe că se încălzește în timpul utilizării. O parte cunoscută sub numele de "radiator" aerisire a excesului de a menține procesorul de supraîncălzire și pastă termică este utilizat pentru a conduce acea căldură de la procesor la radiator. Această pastă se usucă și trebuie înlocuită periodic, ceea ce reprezintă o sarcină relativ ușoară în ceea ce privește repararea computerului. În primul rând, trebuie să luați unele măsuri de siguranță pentru a evita deteriorarea dvs. și a computerului. Apoi este pur și simplu o chestiune de curățare a pastă veche și aplicarea unei pastă noi.

Pași

Partea 1 din 3:
Lucrul în siguranță
  1. Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 1
1. Opriți toată puterea. Dacă computerul este pornit, deschideți meniul principal de pe ecranul inițial. Selectați "Închidere" sau echivalent pentru a opri toată puterea. Nu aveți încredere în apăsarea butonului "Power" pentru a dezactiva toată puterea. Mai des decât nu, acest lucru pune doar computerul în modul "Sleep".
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 2
    2. Deconectați toate cablurile și dispozitivele. Dacă computerul dvs. este conectat în prezent la o priză, deconectați-o. Dacă este un laptop, nu-l scoateți și de la încărcătorul său. Detașați orice alte dispozitive care sunt conectate la computer.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 3
    3. Scoateți bateria. Dacă aveți un laptop, întoarceți-l. Găsiți compartimentul bateriei. Eliberați zăvorul pentru a elimina capacul. Luați bateria afară și lăsați-o deoparte.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 4
    4. Țineți apăsat butonul de alimentare în jos. Așteptați o anumită cantitate de energie electrică pentru a rămâne în continuare în interiorul computerului după ce ați pornit-o și scoateți bateria. Apăsați butonul de alimentare și păstrați-l apăsat în jos timp de cel puțin zece secunde. Descărcați orice electricitate reziduală care este încă prezentă.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 5
    5. Purtați unelte de siguranță. Înainte de a deschide computerul și începeți să lucrați la interior, puneți o pereche de mănuși de latex. Așteptați uleiurile din piele pentru a interfera cu funcționarea normală a componentelor. De asemenea, purtați o pereche de brățări anti-statice pentru a preveni evacuarea oricărei electricitate statică, care poate deteriora și componentele.
  • Brateletele anti-statice pot fi achiziționate online sau la magazinele de cărămidă și mortar, cum ar fi Walmart sau Radio Shack.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 6
    6. Lucrați într-un mediu fără murdărie și praf. Așteptați ca particulele de murdărie și de praf să interfereze și cu piesele de lucru ale computerului. Alegeți o zonă curată pentru a lucra. Dacă spațiul de lucru trebuie curățat, așteptați ca particulele din aer să se stabilească înainte de a continua cu deschiderea computerului.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea pastei vechi
    1. Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 7
    1. Consultați manualul dvs. de utilizare pentru acces. Obținerea accesului la căldura și / sau CPU-ul computerului va varia în funcție de ceea ce aveți. Consultați manualul proprietarului pentru a afla cum să identificați, accesați, eliminați și reinstalați părțile necesare. Dacă nu aveți o copie de hârtie, căutați site-ul producătorului pentru o copie online.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 8
    2. Praful de ventilație a căldurii. Odată ce ați îndepărtat în siguranță radiatorul, scăpați de orice praf în orificiile sale. Utilizați o perie mică și / sau o cutie de aer comprimat. Asigurați-vă că faceți acest lucru departe de celelalte părți ale computerului, astfel încât praful liber nu se termină acolo unde nu aparține.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 9
    3. Răsturnați paste veche. Găsiți miezurile de cupru ale căldurii. Răsturnați-vă cât mai multă pastă termică veche, cât puteți cu capătul plat al unui spuger (un mic instrument portabil folosit pentru a manipula componentele computerului). Cu toate acestea, în mod evident, doriți să aveți grijă să nu zgâriați nici o piesă, deci dacă sunteți nervos în legătură cu acest pas, nu ezitați să treceți la următorul.
  • Alternativ, ați putea folosi o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a freca cea mai mare parte din aceasta dacă sunteți îngrijorat de zgârierea componentelor.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 10
    4. Frecați reziduul. Chiar dacă ați folosit o spadă, nu vă așteptați să scape de paste veche în întregime. Indiferent dacă ați omis a pasului anterior sau nu, luați niște filtre de cafea, cârpe fără scame sau sfaturi Q. Umed unul cu alcool de frecare, fie cu un aparat maiicat special conceput pentru materialele termice. Apoi utilizați capătul umed pentru a umezi, slăbiți și scoateți pasta veche. Repetați după cum este necesar cu filtre proaspete, cârpe sau Q-Sfaturi.
  • După ce toate urmele au fost eliminate, repetați această treaptă încă o dată pentru a obține suprafața pregătită pentru o nouă aplicație a pastă termică.
  • Cleanerele concepute pentru acest scop specific sunt de obicei etichetate ca curățătoare TIM (material de interfață termică).
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 11
    5. Repetați cu procesorul. Inspectați-o pentru orice pastă termică unde a intrat în contact cu radiatorul. Dacă găsiți orice, utilizați aceiași pași pentru a curăța suprafața. Cu toate acestea, dacă utilizați o spudgerie pentru a elimina paste vechi, utilizați doar un plastic pentru a reduce șansele de zgâriere sau alte părți dăunătoare. Dacă nu aveți unul, nu încercați să vă răzuiți.
  • Să fie deosebit de atenți la locul în care se termină vechea pastă. Odată ce este slăbit, nu doriți să o spălați accidental, astfel încât să se încheie depusă în altă parte a procesorului.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 12
    6. Face același lucru în orice altă pastă termică sa vărsat. Dacă ultima dvs. aplicație a pastă termică a fost uscată în alte părți, utilizați aceeași metodă pentru ao curăța. Cu toate acestea, utilizați sfaturi Q, prosoape de hârtie sau alte materiale moi, mai degrabă decât o spadă, deoarece alte părți pot fi mai fragile. În plus, încercați să utilizați un dispozitiv de curățare electronică electronic comprimat cu CFC (Clorofluorocarbon), dacă pasta sa uscat în goluri subțiri, greu accesibile.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea unei pastă noi
    1. Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 13
    1. Dați radiatorului și procesorului o șansă de a se usca. Amintiți-vă: După ce eliminați toate urmele de pastă veche, doriți să ștergeți radiatorul și procesorul cu o altă aplicație de frecare a alcoolului sau a aterizatorului. Nu aplicați pastă nouă imediat după acest lucru. Așteptați până când au uscat cu aer.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 14
    2. DAB miezul procesorului cu pastă. Aplicați o mică margine de pastă nouă direct la suprafața sa. Păstrați-o de aceeași dimensiune ca o cereale de orez. Nu vă faceți griji că faceți același lucru la radiator, cu excepția cazului în care manualul proprietarului dvs. afirmă altfel.
  • Pasta termică este disponibilă online și magazine vânzând computere și alte electronice.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 15
    3. Răspândiți pasta peste suprafața miezului. Dacă ați folosit mănuși de latex, treceți la o pereche curată și proaspătă. În caz contrar, înfășurați niște înveliți din plastic în jurul degetului. Utilizați vârful degetului pentru a răspândi margele de pastă peste suprafața miezului.
  • Încercați să nu obțineți-o în zona verde înconjurătoare, dar nu vă sperie dacă acest lucru se întâmplă accidental. Computerul dvs. va funcționa în continuare bine. Veți avea mai mult să curățați data viitoare.
  • Imagine intitulată Paste termică curată Pasul 16
    4. Puneți computerul împreună. Odată ce pasta a fost răspândită peste miezul procesorului, sunteți bine să mergeți. Reasamblați computerul. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru instrucțiuni specifice referitoare la modelul dvs. special.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Manualul utilizatorului computerului dvs
    • Spațiul de lucru curat
    • Latex mănuși (opțional)
    • Bratari anti-statice (opțional)
    • Pensulă mică sau aer comprimat pentru praf
    • Smudger (de preferință plastic)
    • Filtre de cafea, cârpe fără scame sau sfaturi Q
    • Descărcarea alcoolului sau a materialului termic
    • Pastă termică
    • Folie de plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar