Cum să curățați un fier de waffle

Când vine vorba de mâncarea de mâncare, Waffles domnesc supremă. Când dețineți un fier de vafe, aveți luxul adăugat de a vă mânca delicios vafele pufoase în confortul casei dvs. Dezavantajul, totuși, este că trebuie să curățați și de fier, care este sigur că va fi dezordonat în procesul de a vă face micul dejun. Este întotdeauna cel mai bine să verificați manualul proprietarului pentru instrucțiuni exacte pentru modelul dvs. particular, dar - să obținem serios - probabil că ați aruncat-o deja. În funcție de tipul de fier pe care îl dețineți, există modalități diferite de ao curăța.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea unui fier de vaffle electric cu plăci nedetectate
  1. Imagine intitulată Curățați un pas de fier de waffle 1
1. Deconectați firul de vafe și lăsați-l să se răcească. Cele mai moderne iroane de vafe electrice vin cu plăci nonstick și trebuie curățate fără a imeria aparatul în apă. Cu siguranta nu vrei sa te arzi incercati sa curata o turnare fierbinte waffle. În schimb, deconectați-l înainte de a vă bucura de waffle. Până când ați terminat și gata să curățați, ar trebui să fie răcoros.
  • 2. Îndepărtați excesul de ulei cu prosop uscat de hârtie. Dacă aveți un fier de vafe, este posibil să nu fi folosit nici un ulei. Dacă ați făcut, totuși, există puști mici de grăsime. Puteți da seama cu un prosop de hârtie uscat. Poate fi util să pliați prosopul de hârtie într-un punct, astfel încât să îl puteți împinge între crestăturile fierului.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de fier de vaffle 3
    3. Periați degetele mari. De multe ori, vor exista biți de aluat uscat blocat în crestături sau chiar picurând peste părțile laterale dacă ați umplut fierul generos. Faceți o dată, spălând acele bucăți mari cu o perie de bucătărie moale. Este important ca periile să fie într-adevăr moi, deoarece nu doriți să riscați zgârierea suprafeței nonstick.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de fier de waffle 4
    4. Slăbiți biții întăriți cu o cârpă fierbinte. Dacă există o mulțime de aluat uscat la fier, poate fi extrem de enervant pentru a slăbi și a răsturna fiecare, puțin câte un pic. În schimb, înmuiați mai întâi toate alloanele. Apucați un prosop sau o cârpă și înmuiați-l cu apă fierbinte din chiuvetă. Iniți-l puțin, astfel încât să nu piardă, dar încă saturat. Puneți-l pe fierul de vafe și închideți-l. Lăsați-o să stea câteva minute, astfel încât căldura și umiditatea de la cârpă să rămână în sus acele prăjituri plictisitoare.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de fier de waffle 5
    5. Îndepărtați orice aluat rămas cu o spatulă din cauciuc. Aceste ustensile de bucătărie din cauciuc ar putea fi făcute și pentru curățarea unui fier de vafe, pentru că sunt ideali. Cauciucul nu va zgâria suprafața și este suficient de subțire și maleabilă pentru a intra între rândurile de fier de vafe. Odată ce alatoarea uscată a fost înmuiată de cârpa umedă, ar trebui să puteți folosi spatula de cauciuc pentru a elimina restul aluatului.
  • De asemenea, puteți utiliza un burete pentru a scoate ușor aluatul slăbit. Asigurați-vă că achiziționați unul care este în mod specific pentru suprafețele nonstick.
  • 6. Curățați exteriorul fierul cu o cârpă umedă. Asigurați-vă că pânza dvs. este umedă, nu umedă. Este important să nu obțineți în mod accidental apă în părțile electrice ale fierului, ceea ce vă poate determina să vă loviți data viitoare când o porniți sau să rupă fier cu totul. Curățați tot ce are pe el sau pare murdar.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 2:
    Curățarea unui fier de vafe cu plăci detașabile
    1. Imagine intitulată Curățați o etapă de fier de waffle 7
    1. Permiteți fierul să se răcească și să îndepărteze plăcile. Puteți să-l deconectați când ați terminat să vă faceți vafele și se poate răci în timp ce mâncați. Scoateți plăcile de la fierul de vafe conform instrucțiunilor producătorului, dacă le aveți în continuare. Plăcile de grilă de fier de fontă de obicei se ridică ușor.
  • 2. Scufundați plăcile în apă caldă. Este probabil mai ușor să faci asta în chiuveta ta, dar poți folosi și un vas de apă caldă. Nu adăugați niciun săpun la apă. Plăcile nonstick nu ar trebui să fie curățate niciodată cu săpun, deoarece poate provoca deteriorarea suprafeței nonstick.
  • 3. Curățați ușor plăcile cu un burete sau cu perie. Din nou, este important să fii cognizant al suprafeței nonstick și de a folosi consumabile de curățare soft. Utilizați un burete care este fabricat în mod specific pentru suprafețele nonstick sau o perie de bucătărie cu peri moi. Nu doriți să zgâriați plăcile în timp ce le curățați.
  • Imagine intitulată Curățați o etapă de fier de vafe 10
    4. Clătiți plăcile de grilă de vafe în apă caldă. Permiteți apa să elimine orice prăjituri rămase. Este minunat să rotiți plăcile verticale, astfel încât apa să poată trece prin crestături, pete de clătire pe care le-ați pierdut cu buretele, peria sau cârpa. Mașina de spălat vase poate fi dăunătoare la suprafața de fier de fier, astfel încât această metodă este cel mai bun lucru următor. Verificați instrucțiunile producătorului pentru a vedea dacă plăcile dvs. pot merge în mașina de spălat vase sau nu.
  • 5. Lăsați plăcile să se usuce și să le fixeze. Setați-le pe un raft de uscare sau pe un prosop de mâncare pe tejghea. Dacă vă grăbiți, puteți folosi cu siguranță o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a le usca mai repede. Doriți să vă asigurați că plăcile dvs. sunt complet uscate înainte de a le fixa înapoi în fier.
  • 6. Curățați exteriorul fierului. Utilizați o cârpă umedă pentru a obține exteriorul cât mai curat pe măsură ce ați primit plăcile. Aveți grijă să evitați să obțineți apă în părțile electrice ale fierului, ceea ce ar putea deteriora fierul sau poate duce la un șoc data viitoare când îl conectați.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți utiliza o periuță de dinți veche pentru curățarea miezului, dacă nu aveți o perie de bucătărie.
  • Nu folosiți niciodată uleiul de gătit cu pulverizare, utilizați o perie de patiserie pentru a "vopsi" grilele de vafe cu ulei.
  • Un fier de vaffle non-stick nu trebuie să necesite o acoperire de spray de gătit. Batterul dvs. este lipit de grătare, încercați să adăugați un pic mai mult ulei la aluatul de waffle.
  • Avertizări

    Nu utilizați plăcuțe de spălare dure, vată de oțel sau orice tip de plăcuțe de curățare abrazive pe grilele de vafe.
  • Nu utilizați cuțite sau obiecte ascuțite pentru a curăța aluatul din grilele de vafe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar