Cum să curățați bakeware silicon

Silicon Bakeware este excelent pentru maximizarea spațiului de depozitare în dulapul dvs., dar adesea este destul de dificil de curățat. Grăsimile și alte reziduuri de alimente pare să rămână la ea neîncetat. Cu toate acestea, cu un grăsime mic de cot, bicarbonat de sodiu și săpun anti-Grease, puteți avea berasii de silicon care arată ca nou în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind săpun de mâncare de tăiere cu grăsime
  1. Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 1
1. Umpleți chiuveta cu săpun și apă. Opriți-vă chiuveta de bucătărie și umpleți-o cu apă foarte caldă - la fel de caldă cum puteți tolera. Se toarnă în câteva picături de săpun anti-grăsime și amestecați-o astfel încât apa spumă. Săpunul de tăiere cu grăsime este conceput pentru a aborda pete greu de curățat ca cele obținute în mod faimoase de bakeware silicon.
  • Asigurați-vă că utilizați apă foarte caldă. Călduță sau apă rece nu va fi la fel de eficientă la curățarea bakeware-ului de silicon.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 2
    2. Înmuiați bakeware de silicon în săpun de tăiere cu grăsime. Plasați bakeware silicon în apă caldă, cu săpun și lăsați-o să se înmoaie. Lăsați bakeware în chiuvetă timp de cel puțin treizeci de minute, deși este posibil să aveți nevoie să o lăsați pentru un pic mai mult (o oră) pentru pete foarte dure.
  • În timp ce preferința dvs. ar putea fi să utilizați un săpun mai natural, acele ingrediente nu vor fi aproape la fel de eficiente pentru petele dure pe care le veți găsi pe bakeware-ul dvs. de silicon.
  • Imagine intitulată Curățenie silicon bakeware Pasul 3
    3. Scrub cu un burete neabraziv. Aplicați mai mult din săpunul de tăiere cu grăsime și curățați bakeware-ul de silicon cu un burete neabraziv. Într-adevăr intrați acolo și curățați greu pentru a elimina petele.
  • Este posibil să trebuiască să petreceți destul de mult timp și energia să scape de aceste pete.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 4
    4. Repetați procesul. Pentru a scoate petele, este posibil să trebuiască să repetați procesul de mai multe ori. Va lua o grăsime reală a cotului pentru a obține unele dintre aceste pete din bakeware de silicon. Încercați să utilizați din nou să vă bucurați de vasul de tăiere a grăsimii și să-l spălați peste și peste.
  • Încercați să utilizați și a doua oară mai caldă. Dacă utilizați mănuși de cauciuc, veți putea să folosiți apă mai caldă în timp ce curățați bakeware-ul de silicon.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 5
    5. Clătiți și uscați bakeware silicon. Când ați terminat spălarea petelor pe bakeware-ul dvs. de silicon, trebuie să clătiți orice reziduu de săpun rămas în chiuvetă. Apoi puneți bakeware cu susul în jos pe un prosop sau un suport de uscare pentru a lăsa apa să fugă.
  • Asigurați-vă că vă permiteți ca siliconul să se usuce complet înainte de a începe să îl utilizați din nou. Acest lucru durează de obicei cel puțin o oră sau două.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor mai dure
    1. Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 6
    1. Se încălzește bakeware-ul de silicon înainte de curățare. Pentru pete grase extrem de dure, poate fi benefică să se încălzească bakeware-ul de silicon în cuptor înainte de curățare. Preîncălziți cuptorul la 350 ° F (177 ° C). Odată ce cuptorul este complet preîncălzit, puneți bakeware silicon în cuptor timp de zece minute. Acest lucru va ajuta la încălzirea petelor alimentare care sunt blocate pe bakeware și le face mai ușor de curățat.
    • După ce ați încălzit bakeware, încercați să o spălați cu săpun de tăiere cu grăsime și soda de coacere.
    • Aveți grijă să nu vă ardeți în timp ce trageți bakeware atunci când îl scoateți din cuptor.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 7
    2. Aplicați soda de copt. Umeziți-vă bakeware-ul de silicon în chiuvetă și scuturați toată apa. Doriți ca elementul să fie umed, dar nu picura umed. Identificați locurile în care există încă pete alimentare grase și presărați o sodiu de copt pe fiecare loc.
  • Asigurați-vă că dați o stropire generoasă a sifonului de copt, nu doar un praf ușor.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 8
    3. Faceți o pastă din bicicleta. Masați ușor sifonul de coacere cu o cârpă umedă, astfel încât apa să ajute să se formeze pulberea de sodiu de copt într-o pastă groasă. Vrei ca pasta de sodiu să fie aplicată foarte mult la fiecare pata de pe bakeware-ul de silicon.
  • Lăsați soda de copt să se usuce complet, ceea ce ar putea dura câteva ore.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 9
    4. Clătiți și repetați. Odată ce soda de copt este complet uscată, clătiți-o în chiuvetă cu apă fierbinte. Dacă petele nu s-au disipat în acest moment, puteți încerca să o spălați din nou cu săpun de tăiere a grăsimii sau să aplicați din nou sifonul de coacere din nou.
  • Este posibil să trebuiască să repetați acest proces destul de de câteva ori pentru a obține barajul dvs. de silicon perfect curățat perfect.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 10
    5. Clătiți și uscați bakeware. Odată ce ați terminat îndepărtarea pastă de sodă de copt, utilizați unele săpun pentru spălarea siliconului. Apoi clătiți toate săpunul în chiuveta de bucătărie. Ar trebui să plasați bakeware silicon pe un prosop sau un raft de uscare și lăsați-l complet uscat înainte de a utiliza din nou elementul.
  • Asigurați-vă că nu puteți să vă păstrați bakeware-ul siliconic în cabinet, în timp ce acesta este încă umed, deoarece acest lucru ar putea duce la mucegai și bacterii care se formează pe bucătărie de bucătărie.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Luând măsuri preventive
    1. Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 11
    1. Clătiți imediat după utilizare. Unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face pentru barajele de silicon este lăsați reziduul să stea pentru perioade lungi de timp înainte de curățare. De îndată ce terminați coace, ar trebui să clătiți bakeware silicon cu săpun. Acest lucru va ajuta la menținerea integrității bakeware de silicon și de a face o curățare viitoare mult mai ușoară.
    • Cel puțin, umpleți bakeware silicon cu apă și săpun de mâncare imediat după utilizare, astfel încât să puteți întoarce și curăța mai târziu.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 12
    2. Evitați utilizarea bureților abrazivi. Curățarea beaware-ului de silicon cu bureții abrazivi nu va funcționa mai eficient în curățare decât un burete sau o cârpă obișnuită. Și poate chiar să vă deteriora barajul de silicon în acest proces.
  • Folosind un burete abraziv poate cipa bucăți de silicon și, în timp, la minimum elementele de nonstick ale tigaiei.
  • Imagine intitulată Clean silicon bakeware Pasul 13
    3. Renunță la spray-urile de gătit. Silicon Bakeware este considerat nonstick în propriul drept, deci nu trebuie să utilizați spray-uri de gătit nonstick cu acest tip de bakeware. Nu vă va ajuta să obțineți obiecte din tigaie de silicon orice mai repede decât ați putea cu el.
  • În plus, utilizarea spray-urilor de gătit cu baraj de silicon va contribui la mizeria lipicioasă, grasă pe care trebuie să o curățați mai târziu și să vă provocați mai multe deteriorări în timp.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar