Cum să ai grijă de un setter irlandez

Statoarele irlandeze sunt câini optimi, inteligenți și de înaltă energie. Ei fac câini de familie mari și sunt, în general, buni cu copiii și cu alte animale de companie. Îngrijirea pentru setterul irlandez implică asigurarea că are o mulțime de exerciții fizice și amestecând activitățile pe care le faceți împreună. Deoarece rasa este predispusă la câteva probleme de sănătate, este important să cunoașteți comportamentul normal al câinelui, să fiți conștienți de semnele de avertizare și să o luați pentru examenele VET regulate. În plus, va trebui să faceți îngrijirea părții superbe superbe ale setului irlandez de rutină de îngrijire obișnuită.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea multor exerciții fizice
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 1
1. Asigurați-vă că câinele dvs. primește cel puțin unu până la două ore de exerciții zilnice. Setters irlandezi sunt câini activi și au nevoie de cel puțin un brisk, de la 30 la 60 de minute de mers pe zi. În plus față de plimbări, este important să jucați frecvent Fetch și alte jocuri energetice, deoarece seturile irlandeze au fost crescute ca câini de vânătoare.
  • Dacă vă gândiți să obțineți un setter irlandez, asigurați-vă că trăiți un stil de viață activ. Dacă căutați un câine mai relaxat sau mai relaxat, luați în considerare găsirea unei alte rase.
  • Setters irlandezi fac cel mai bine dacă proprietarii lor au o curte de dimensiuni bune și un spațiu amplu. Dacă locuiți într-un apartament, asigurați-vă că aveți timp și energie pentru a vă oferi câinelui exercițiul necesar.
  • Deoarece este o astfel de rasă de energie ridicată, seturile irlandeze trebuie să cheltuiască o mulțime de timp cu proprietarii lor. Dacă petrec mai multe ore sau mai mult, ele pot fi predispuse la comportamentul distructiv sau anxietatea de separare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 2
    2. Variază activitățile câinelui. Când luați setterul irlandez pentru plimbări, treceți calea pentru a vă expune câinele la diferite atracții și mirosuri. Ia drumeții, înot, la parcuri de câine și să facă alte activități speciale cât mai des posibil. Dacă aveți o curte, încercați să ascundeți tratamente și jucării în pete în care este bine ca câinele dvs. să sapă.
  • Ca și alte rase energetice, inteligente, setters irlandezi iubesc activități și exerciții noi sau diferite. Ei se pot plictisi și devin răutăcioși dacă fac același lucru în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 3
    3. Fiți conștienți de supraexpunere. Setters irlandezi, mai ales câini mai tineri, vor lăsa adesea o explozie mare și rapidă de energie atunci când se joacă, apoi se obosesc brusc. Când jucați sau ieșiți, încercați să nu vă împingeți câinele dacă trebuie să se odihnească pentru un minut.
  • Puppies irlandezi, în special, va lăsa o mulțime de energie, apoi obosiți. În plus, articulațiile lor se formează în continuare, deci aveți grijă deosebită să nu supraexpuneți câinele irlandez setter prin jogging sau alergând pentru perioade lungi de timp.
  • Din moment ce se maturizează încet, fiți conștienți de faptul că seturile irlandeze se comportă în continuare ca puii sau minorii și se pot purta rapid cu doi sau trei ani.
  • Parcurile de câine împrejmuite sau șantierele sunt opțiuni excelente, deoarece au lăsat câinele dvs. să se joace și să se odihnească, deoarece simte nevoia.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 4
    4
    Antrenează-ți câinele pentru a da exercițiu mental. Câini inteligenți precum Setters irlandez beneficiază de formarea cu ascultare. Ei fac cel mai bine atunci când proprietarul lor este alfa al lor și are nevoie de o mulțime de stimulare mentală pentru a le menține de la devenire sau de rău.
  • Învățați-vă cuvintele de poruncă de câine, ca să stați, să veniți și să călcați. Spuneți cuvântul, apoi ghidați fizic câinele pentru a vă ajuta să faceți comanda când începeți mai întâi. Dați-i un tratament de îndată ce este în poziția corectă și repetați procesul de zece până la douăzeci de ori, astfel încât devine automat.
  • Deoarece au o atenție relativ scurtă, păstrați sesiunile de antrenament scurt, distractiv și pozitiv. Ele vor deveni ușor distras și mai puțin constructori după cincisprezece sau douăzeci de minute.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă Setterul irlandez sănătos
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 5
    1. Cunoașteți riscurile specifice pentru sănătate. În timp ce seturile irlandeze sunt, în general, câini sănătoși, aceștia pot fi predispuși la cancer de stomac și osos, probleme de șold, epilepsie și alte probleme de sănătate. Este important să întrebați amelioratorul câinelui dacă părinții săi au fost testați pentru tulburări genetice și de a crea probleme specifice de sănătate, de preferință înainte de adoptarea sau cumpărarea câinelui.
    • Screening atât câinele dvs., cât și părinții săi pot detecta semne de avertizare pentru unele probleme de sănătate, dar asigurați-vă că vă cunoașteți și câinele individual. Fiind familiar cu comportamentul normal al câinelui dvs. vă va ajuta să fiți mai bine conștienți dacă ceva este greșit, mai ales dacă nu aveți acces la înregistrările de sănătate ale părinților săi.
    • Luând câinele dvs. la veterinar cel puțin o dată pe an, este cea mai eficientă modalitate de a rămâne pe partea de sus a sănătății sale. Găsiți un veterinar bun prin contactarea adăpostului local sau întrebându-vă prietenii și familia pentru recomandări. De asemenea, puteți căuta online un club de rasă pentru veterinarii recomandați. Căutați "clubul de rasă irlandez în apropierea" orașului sau județului dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 6
    2. Împiedicați câinele să devină obezi. Discutați cu medicul veterinar despre cât de multă mâncare este cea mai bună pentru câinele dvs. pentru a preveni obezitatea. Dacă șoldurile câinelui dvs. devin mai puțin vizibile sau un examen arată că greutatea sa a crescut, luați măsuri pentru a-și îmbunătăți dieta.
  • Dacă câinele dvs. câștigă greutate, tăiați pe tratate și alte alimente pe care le dați între mese.
  • Una până la două cești de alimente de două ori pe zi este, în general, o sumă bună pentru un câine de dimensiuni medii și mari, în funcție de nivelul de activitate. Adresați-vă medicului veterinar dacă descrescă o jumătate de ceașcă va ajuta la menținerea greutății câinelui.
  • Mai multe hrăniri zilnice sunt cele mai bune pentru digestia câinelui dvs. și ajută la scăderea riscurilor de obezitate și alte probleme de sănătate.
  • Căutați branduri marcate pentru rasele de dimensiuni medii sau pentru amestecurile specifice pentru rasă. Du-te cu marca cea mai bună calitate care este accesibilă pentru dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 7
    3. Păstrați un ochi pentru semne de probleme de șold. Statoarele irlandeze sunt predispuse la dezvoltarea unei afecțiuni numite displazie HIP. Este de obicei moștenită, așa că știind dacă oricare dintre părinții câinelui vostru ar fi vrut să vă ajute să vă mențineți sănătatea câinelui. Indiferent dacă părinții săi aveau displazie de șold, să fie în căutarea simptomelor, cum ar fi limpezi, ezitare atunci când sărituri și pierderea masei musculare a coapsei.
  • Puteți preveni sau gestiona displazia șoldului, ținând cont de greutatea câinelui, evitând supraîncărcarea și acordarea unui exercițiu regulat.
  • Fiți conștienți de faptul că displazia de șold poate să apară în orice moment în timpul duratei de viață a unui câine, inclusiv atunci când este un catelus.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 8
    4. Fiți conștienți de faptul că seturile irlandeze sunt la un risc mai mare pentru epilepsie. Canin epilepsie, sau convulsii frecvente, este o trăsătură moștenită care se dezvoltă de obicei atunci când un câine este între unul și trei ani. Semnele unei eventuale confiscări includ căderea peste, membrele rigide, răsucite excesiv sau alte mișcări necontrolate.
  • Dacă câinele dvs. se confruntă, duceți-l la veterinar cât mai curând posibil. Observați cu atenție confiscarea, astfel încât să puteți descrie simptomele în detaliu la veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 9
    5. Să fie în căutarea simptomelor de umplutură. Bloat apare atunci când se răsucește stomacul unui câine, care afectează fluxul sanguin și afectarea sistemelor corpului. Setters irlandezi sunt la un risc mai mare decât alte rase, deci este important să fii familiarizat cu comportamentul obișnuit al câinelui pentru a recunoaște simptomele.
  • Primele semne de umplutură sunt agitația, stimularea anxioasă, creșterea uscată sau încercările nereușite de a vomita și umflarea stomacului. Dă-ți cuvântul veterinar și ia-ți câinele pentru un examen imediat.
  • Deoarece seturile irlandeze sunt predispuse la dezvoltarea baloanelor, luați în considerare păstrarea unei fișiere cu simptome, etape de acțiune și numărul de contact de urgență al VET la îndemână: http: // irishsetterhealth.Org / Fișiere / Blotat.pdf
  • Hrănirea câinelui dvs. două la trei mese mai mici în loc de o masă mare poate ajuta la prevenirea baloanelor.
  • Discutați cu medicul veterinar cu privire la chirurgia preventivă. VET dvs. poate recomanda gastropexie pentru a reduce sau a elimina riscul ca stomacul câinelui să se răsucească pe sine în viitor.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijindu-ți setul irlandez
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 10
    1
    Groom câinele tău in mod regulat. Setters irlandezi au haine frumoase care au nevoie de întreținere regulată. Periați blănurile câinelui de cel puțin două până la trei ori pe săptămână pentru a preveni covorașul și pentru a da o baie lunară.
    • Începeți la capul câinelui dvs. și lucrați în jos pe corpul său. Aveți grijă în jurul zonelor sensibile, cum ar fi burta.
    • Utilizați un pieptene mai fine dacă întâlniți tagleii sau covorașii. Le amestecați cu atenție, dar dați-vă pauzele de câine după cum este necesar. Dați-i un tratament sau un timp de joc dacă este copleșit sau incomod.
    • Consultanța unui groomer profesionist sau tăierea blănurilor câinelui dvs. este opțională și vă va ajuta să îl considerați cel mai bine.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 11
    2. Mențineți unghiile câinelui, dinții și urechile. Nasele irlandeze de setters cresc repede, deci TRANGMING utilizând în mod regulat Clippers sau un polizor vor ajuta la prevenirea supraaglomerării și ruperii. Periați dinții câinelui de trei ori pe săptămână, folosind tifon înfășurat în jurul degetului și fie pastă de dinți pentru câini, fie doar apă. Verificați urechile săptămânale săptămânale pentru încărcarea de ceară și de resturi și curățați-le folosind o minge de bumbac sau un tifon învelit în jurul degetului.
  • Alegeți orele când câinele dvs. este calm și relaxat pentru a peria dinții și tăiați unghiile. Încercați să dezvoltați o rutină, astfel încât să se obișnuiască cu îngrijirea igienă.
  • Nu utilizați pastă de dinți obișnuită atunci când vă spălați dinții câinelui și nu utilizați apă pentru a-și curăța urechile. Nu puneți niciodată nimic (e.G. un tampon de bumbac) în canalul urechii câinelui.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un setter irlandez Pasul 12
    3. Păstrați-vă cu purici și bifați îngrijirea. Placa și prevenirea căpușelor sunt deosebit de importante pentru seturile irlandeze datorate hainelor lor. Verificați pielea și stratul câinelui pentru căpușe, purici și alți dăunători după fiecare plimbare. Fiți deosebit de amănunțiți dacă locuiți într-o zonă împădurită.
  • Adresați-vă medicului veterinar să recomandăm sau să prescrieți un puric și să bifați preventivitatea. Utilizați acest medicamente și alte medicamente pentru animale de companie conform instrucțiunilor dvs. veterinar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar