Cum să încărcați bateriile nimh

NiMH (hidrură nichel-metal) și baterii nicad (nichel-cadmiu) sunt două dintre cele mai provocatoare baterii pentru a încărca corect și în siguranță. Aceste baterii bazate pe nichel nu vă permit să setați o tensiune maximă de încărcare, astfel încât supraîncărcarea poate rezulta dacă nu vă cunoașteți metodele corespunzătoare de încărcare pentru bateriile de nichel. Aflați cum să încărcați bateriile NiMh, astfel încât să puteți evita potențialele probleme de încărcare.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea unui încărcător de baterieObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 1
1. Obțineți un încărcător inteligent făcut pentru bateriile NiMH. Evitați utilizarea încărcătoarelor care nu sunt efectuate în mod specific pentru bateriile NiMH, deoarece ați putea să le supraîncărcați accidental. În schimb, găsiți un încărcător inteligent care are un microprocesor și termistor, care sunt utilizate pentru a detecta capacitatea și temperatura bateriei în timp ce se încarcă. Puteți obține încărcătoare cu ieșiri curente sau reglabile curente. Verificați electronicii locali sau magazinele de hobbyist pentru a vedea ce încărcătoare au la dispoziție.
  • Încărcătoarele de baterii NiMH costă, de obicei, între 20-30 USD.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 2
    2. Luați bateria din dispozitiv. Căutați slotul sau compartimentul de pe dispozitivul dvs. care conține acumulatorul sau acumulatorul și scoateți panoul de acoperire. Dacă bateriile sunt dimensiuni standard, pur și simplu le scoateți din compartiment cu mâna. Dacă aveți un acumulator mai mare, este posibil să fie necesar să deconectați firele care le conectează mai întâi la dispozitiv.
  • Este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță pentru a accesa compartimentul bateriei în funcție de dispozitiv.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să accesați bateria în dispozitiv, verificați manualul de instrucțiuni.
  • Imagine intitulată Încărcare Baterii NiMH Pasul 3
    3. Găsiți capacitatea imprimată pe baterie. Luați bateria din dispozitiv ori de câte ori o veți încărca. Verificați bateria pentru un număr etichetat în Milliamp-ore (Mah) pentru a găsi capacitatea totală a bateriei. Dacă nu găsiți capacitatea afișată pe baterie, verificați ambalajul sau căutarea mărcii și dimensiunilor online, astfel încât să puteți afla.
  • Bateriile reîncărcabile pierd încet capacitatea cu atât le utilizați mai mult, dar încărcătorul dvs. va fi în continuare capabil să detecteze taxa maximă pe care o poate ține.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 4
    4. Sloturi sau conectați bateriile în încărcător. Dacă aveți baterii standard, cum ar fi AA, AAA sau D, căutați slotul de aceeași dimensiune pe încărcător. Împingeți capătul negativ în raport cu arcul, astfel încât terminalul pozitiv presă pe cealaltă parte a slotului. Dacă aveți un acumulator cu fire, conectați-l în port de pe partea laterală a încărcătorului.
  • Imagine intitulată Încărcare Baterii NiMH Pasul 5
    5. Încărcați bateria la C / 10 pentru cea mai sigură și cea mai mică opțiune. Împărțiți capacitatea bateriei cu 10 pentru a găsi cea mai sigură rată C, care este ieșirea încărcătorului în Milliamps (MA). Utilizați un încărcător care are acea setare de ieșire a energiei sau utilizați butoanele pentru a regla nivelul de ieșire. Lăsați bateria conectată numai la încărcător peste noapte. În timp ce va dura cel mai mult timp pentru bateria dvs. să se încarce complet, este mai puțin probabil să se supraîncălzească sau să se întrerupă, deoarece nu există un curent puternic care curge prin el.
  • De exemplu, dacă aveți o baterie cu o capacitate de 2.400 mAh, atunci ați folosi o rată de 240 mA pe încărcătorul dvs.
  • Nu încărcați bateriile în paralel, deoarece curentul nu va fi distribuit uniform.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 6
    6. Utilizați un încărcător cu un cronometru și la un C / 3.33 pentru o baterie complet descărcată. Încărcătoarele care au condus cronometrele pentru o perioadă stabilită de timp înainte de a opri automat. Împărțiți capacitatea cu 3.33 Pentru a găsi setarea optimă de ieșire pentru încărcătorul dvs. Ciclați prin setările încărcătorului utilizând butoanele de meniu până când ajungeți la ieșirea de care aveți nevoie. Odată ce atașați bateria la încărcător, lăsați-l să fie conectat până la finalizarea încărcătorului. Deconectați acumulatorul de îndată ce se face doar în cazul în care există probleme cu cronometrul.
  • Evitați utilizarea unui încărcător numai cu un cronometru dacă nu cunoașteți capacitatea reală a bateriei, deoarece o puteți supraîncărca cu ușurință.
  • Timerul din încărcătorul dvs. poate fi resetat dacă există o creștere a puterii sau o problemă electrică.
  • Bacsis: Unele încărcătoare inteligente se vor descărca complet acumulatorul înainte de a începe încărcarea pentru a împiedica supraîncălzirea sau ventilarea.

  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 7
    7. Setați o rată 1C pentru cea mai rapidă încărcare. Faceți clic pe butonul din setările de ieșire ale încărcătorului pentru a le schimba în aceeași citire ca și capacitatea bateriei. Nu lăsați bateria nesupravegheată în timp ce se încarcă din moment ce este mai probabil să se supraîncălzească sau să se deterioreze. Încărcătorul dvs. va urmări capacitatea și temperatura bateriei dvs. și va opri furnizarea unui curent când este terminat.
  • De obicei, încărcarea la o rată 1C va dura mai puțin de 2 ore pentru a obține o încărcare completă.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 8
    8. Calculați cât timp să lăsați bateria pe încărcător (C x 1.2) ÷ c-rată. Conectați capacitatea bateriei în ecuație și înmulțiți-o cu 1.2, sau 120%, deoarece bateriile NiMH necesită mai multă putere de a încărca decât ceea ce iese. Apoi împărțiți acest răspuns prin rata C de încărcare pentru a afla cât timp va dura pentru ca bateria dvs. să se încarce complet.
  • De exemplu, dacă aveți o baterie de 1.200 MHA și încărcătorul dvs. iese de 100 mA, ecuația dvs. ar arăta ca: (1.200 MHA X 1.2) ÷ 100 mA.
  • Simplificați paranteticul: (1440) ÷ 100 mA.
  • Împărțiți prin rata C: 1440 ÷ 100 ma = 14.4. Așa că ar dura 14 ore pentru a încărca complet bateria.
  • Metoda 2 din 2:
    Încărcarea și manipularea bateriilor în siguranțăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 9
    1. Încărcați bateria la temperatura camerei. Dacă ați folosit recent bateria și se simte încă cald, lăsați-l să se răcească înainte de a începe să îl încărcați. Păstrați încărcătorul și bateria departe de lumina directă a soarelui sau de surse de căldură, deoarece poate face ca baterie să se supraîncălzească și să afecteze capacitatea. Evitați lăsarea bateriei sub 10 ° C (50 ° F) sau altfel nu se va încărca eficient.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 10
    2. Deconectați încărcătorul de îndată ce bateria dvs. este terminată încărcarea. Evitați supraîncărcarea bateriei, deoarece va reduce capacitatea maximă și ar putea supraîncălzi. Urmăriți cât timp ați lăsat acumulatorul conectat sau vizionați cronometrul de pe încărcător, astfel încât știți cât mai mult trebuie să lăsați-l conectat. Când sa terminat, deconectați încărcătorul de la putere înainte de a vă lua bateria.

    Avertizare:Este normal ca bateria dvs. să se încălzească în timp ce se încarcă, dar deconectați-l dacă este vreodată prea fierbinte pentru a atinge, deoarece ar putea fi deteriorate.

  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 11
    3. Stocați bateria la temperatura camerei cu o încărcătură de 40%. Nu lăsați acumulatorul conectat la un dispozitiv deoarece este mai probabil să se descărcați. Dacă bateria are o încărcare completă, conectați-o într-un dispozitiv și utilizați o parte din putere. În caz contrar, încărcătorul dvs. poate avea o funcție de descărcare pentru a scurge capacitatea bateriei. Păstrați bateria într-un loc răcoros și uscat, ca un sertar, birou sau dulap.
  • Reîncărcați bateria după 6 luni dacă nu ați utilizat-o.
  • Imagine intitulată Încărcare NiMH Baterii Pasul 12
    4. Reciclați bateria când se oprește să funcționeze. Bateria dvs. va dura, de obicei, prin 500 de cicluri de încărcare, dar poate varia în funcție de cât de des îl utilizați și de brand. Când nu pare să dețină o taxă, contactați facilitatea locală de gestionare a deșeurilor pentru a vedea dacă o puteți pune cu reciclabilele normale. În caz contrar, este posibil să trebuiască să mergeți la o locație de drop-off pentru a elimina în siguranță.
  • Multe magazine electronice au drop-off-uri de baterie. Pur și simplu luați bateria în magazin, găsiți caseta de drop-off și puneți bateria înăuntru.
  • sfaturi

    Bateriile NiMH pot trece de obicei prin 500 de cicluri de încărcare înainte de a nu putea organiza o taxă, dar poate varia în funcție de marcă.

    Avertizări

    Întotdeauna deconectați încărcătorul imediat ce bateriile sunt terminate sau altfel pot pierde capacitatea și au o durată de viață mai scurtă.
  • Evitați amestecarea bateriilor încărcate și descărcate sau încărcarea mai multor baterii în paralel, deoarece curentul nu va distribui uniform.
  • Nu deschideți niciodată o baterie.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Încărcător de baterii NiMH
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar