Cum să verificați nivelurile de apă al bateriei auto

Învățați cum să verificați în siguranță nivelurile de electroliți din bateria mașinii dvs. este un aspect important al întreținerii mașinilor care trebuie efectuate de câteva ori în fiecare an. Verificarea este importantă din două motive: În primul rând, deoarece electrolitul se evaporă în mod natural și în al doilea rând, deoarece o cantitate mică de electrolizează în hidrogen și oxigen de fiecare dată când încărcările bateriei.

Pași

Partea 1 din 4:
Curățarea bateriei și deschiderea porturilor
1. Localizați bateria. În majoritatea mașinilor, pur și simplu trebuie să deschideți capota mașinii dvs. pentru a accesa bateria.
  • Unele baterii sunt situate mai jos în compartimentul motorului, în spatele barei de protecție din față și înaintea roților din față. Acestea sunt uneori accesate din partea de jos și trebuie îndepărtate pentru service.
  • Cele mai multe baterii BMW și Mercedes Benz și altele sunt situate în portbagaj, ascuns într-un compartiment izolat.
  • Bateriile pot fi, de asemenea, amplasate sub scaunul din spate, cum ar fi în unele cadillaci.
  • 2. Curat. Înainte de a verifica nivelul apei, curățați murdăria sau resturile din partea de sus a bateriei și în jurul terminalelor bateriei. Acest lucru este important, deoarece nu doriți ca nici un material străin să intre în celulele bateriei atunci când le deschideți. Acest lucru este, de asemenea, important deoarece o suprafață curată a bateriei ajută la încetinirea sau oprirea coroziunii pe metalul din apropiere.
  • Pentru curățarea generală a grămezii rutiere și a coroziunii minore, utilizați un curățător de ferestre pe bază de amoniac. Spray curat pe cârpa dvs. - nu pe baterie în sine - Și ștergeți orice murdărie.Prosoapele de hârtie pot fi utilizate atâta timp cât le înlocuiți înainte ca acestea să se dezintegreze la biți.
  • Coroziunea grea poate fi curățată cu o pastă de sodiu și apă de coacere. Din nou, umeziți cârpa și ștergeți, nu înmuiați acumulatorul cu bicarbonat de sodiu. Uneori este nevoie de multe repetări de umezire a cârpei și ștergerea. Urmăriți prin curățarea cu o cârpă umezită cu curățător de ferestre pentru a îndepărta sifonul de copt. Lăsând un reziduu de bicarbonat de bicicletă pe exteriorul tebatului, va accelera coroziunea viitoare a terminalelor și a metalelor din apropiere.
  • Nu vă întâlniți aici - asigurați-vă că capacele se află pe porturile bateriei din această etapă de curățare. Nu lăsați fluidele de curățare să picureze sau să curgă în baterie prin porturi.
  • Notă: Dacă preferați, puteți elimina bateria din mașină înainte de curățare și efectuarea acestei întrețineri și reinstalați-o după aceea.Acest lucru poate fi mai sigur, mai ales dacă bateria se află într-o locație ciudată.Acest lucru va reseta unele sau toate electronice din mașină cu toate acestea (ceasuri de presetări de post, etc.).Dacă bateria poate fi deservită fără ao scoate din mașină, aceasta salvează de obicei timp considerabil.
  • Puteți, de asemenea, să eliminați bornele bateriei de la baterie și să le baieți într-o ceașcă de apă foarte caldă. Apa caldă va topi coroziunea, lăsând o suprafață curată. Asigurați-vă că terminalele sunt complet uscat înainte de a le înlocui pe baterie.(Aceasta va reseta, de asemenea, electronica mașinii.)
  • 3. Deschideți porturile. Pe partea de sus a bateriei sunt de obicei două capace din plastic semi-dreptunghiulare utilizate pentru a etanșa fiecare port de celule baterie. Acestea pot fi îndepărtate prin înclinare ușoară cu cuțit de plastic sau cu o șurubelniță. Încercați să vă stricați de la o serie de puncte din jurul periferiei capacului dacă capacul nu se pierde imediat.
  • Unele baterii au șase capace rotunde individuale în schimb. Acestea pot fi îndepărtate prin răsucirea în sens invers acelor de ceasornic, apoi ridicându-le afară.
  • Dacă bateria este etichetată ca "fără întreținere," Nu este proiectat să fie deschis. Producătorii sfătuiesc că apa nu poate fi adăugată la aceste baterii, pur și simplu trebuie înlocuite dacă nu mai funcționează bine.
  • 4. Continuați curățarea, dacă este necesar.Scoaterea capacelor porturilor poate dezvălui mai multă murdărie pe partea superioară a bateriei. Continuați curățarea prin ștergerea de porturi cu o cârpă umezită cu curățător de ferestre.
  • Nu utilizați soda de copt pentru această curățare. Utilizați o cantitate mică de curățare a ferestrei și fiți foarte atenți pentru a preveni orice (curățător, murdărie, biți de prosop de hârtie etc.) de la intrarea în porturi.
  • Nu fiți tentați să renunțați la acest pas - menținând partea superioară a bateriei va reduce coroziunea viitoare. Acesta este un aspect important al întreținerii bateriei pentru conservarea integrității conexiunilor.
  • Partea 2 din 4:
    Evaluarea nivelurilor de lichid existente
    1. Comparați nivelurile fluidului din fiecare celulă. Privind în jos în fiecare port, puteți vedea nivelul de electroliți al fiecărei celule individuale. Fiecare celulă se presupune că este acoperită într-o cantitate egală de fluid.
    • Dacă acest lucru nu este cazul, ar fi putut fi cauzat pur și simplu prin suprasolicitarea accidentală anterior, caz în care problema este ușor corectată de completarea corespunzătoare mai târziu, după ce nivelul suprasolicitat a scăzut în serviciul normal la intervalul normal.
    • Dacă nivelurile fluide sunt evident inegale, este, de asemenea, posibil ca bateria să aibă o scurgere mică de lichid sau un caz crăpat.Dacă bateria trebuie înlocuită.Dacă nu există scurgeri evidente, umpleți bateria la nivelul maxim de siguranță, folosind apă distilată numai, și verificați din nou în câteva săptămâni pentru a vedea dacă nivelurile au rămas uniforme.
  • Imagine intitulată Verificați nivelurile de apă al bateriei mașinii Pasul 6
    2. Recunoașteți când nivelurile de electroliți sunt scăzute. Electrolitul este prea mic dacă o parte a plăcilor este expusă la aer.Dacă plăcile nu sunt acoperite complet cu electroliți, atunci bateria nu poate funcționa la capacitate maximă.
  • Expunerea plăcilor în aer ruinează zona expusă aerului într-o chestiune de zile.
  • Dacă electrolitul este de numai 1/2 inch (1 cm) sub partea superioară a plăcilor, adăugarea suficientă a apei la baterie pentru a acoperi plăcile o poate returna la starea de funcționare la o capacitate ușor redusă. (Instrucțiuni pentru adăugarea apei Urmăriți în partea 3 a acestui articol Wiki.) În caz contrar, va trebui să luați în considerare înlocuirea bateriei.
  • Un nivel scăzut de electroliți ar putea fi cauzat de supraîncărcarea, deci dacă este cazul, ar trebui să luați în considerare faptul că alternatorul dvs. este verificat.
  • Imagine intitulată Verificați nivelurile de apă al bateriei mașinii Pasul 7
    3. Recunoașteți când nivelurile de electroliți sunt normale. Nivelul normal al fluidului este de aproximativ 1/2 inch (1 cm) deasupra vârfurilor plăcilor sau aproximativ 1/8 inch (3 mm) sub fundul tuburilor de umplutură care se extind din orificiile portului.
  • Dacă acesta este cazul, este posibil să nu meritați efortul de a umple bateria în acest moment. Doar înlocuiți portul acoperă și inspectați din nou în trei luni.
  • Imagine intitulată Verificați nivelele de apă al bateriei mașinii Pasul 8
    4. Recunoașteți când electrolitul este la nivelul maxim. Nivelul maxim de lichid sigur este atins doar partea inferioară a tuburilor de umplutură.
  • Majoritatea tuburilor de umplutură au o pereche de sloturi în lateral undeva lângă partea inferioară a tubului. Acest lucru provoacă meniscul (micul lichid care se îndreaptă spre marginea tubului) pentru a avea o formă distinctă a ochilor dacă fluidul atinge tubul de umplere, în timp ce nu există menisc dacă fluidul este sub partea inferioară a fundului Tube de umplere.
  • Meniscusul în formă de ochi este proiectat ca un semnal pentru a opri umplerea.Este posibil să trebuiască să utilizați o lanternă pentru a vedea nivelul lichidului și prezența sau absența meniscului în mod clar.
  • Imagine intitulată Verificați nivelurile de apă al bateriei mașinii Pasul 9
    5. Rețineți că aceste niveluri sunt numai pentru bateriile de automobile cu plumb. Trebuie să urmați întotdeauna sfatul distribuitorului acumulatorului sau producătorul bateriei dacă este conflict cu informațiile furnizate în acest articol.
  • De asemenea, fiți conștienți de faptul că bateriile pentru căruțele de golf, mașinile de curățare a podelelor și bateriile de cadmiu de nichel pot necesita, în special, alte niveluri de electroliți.
  • Partea 3 din 4:
    Reglarea nivelurilor fluidului
    1. Utilizați numai apă distilată pentru a umple celulele. Apa distilată poate fi achiziționată la majoritatea magazinelor de produse alimentare. Dacă nivelurile de electroliți din celule sunt scăzute (plăcile sunt expuse), umpleți fiecare celulă pentru a acoperi plăcile.Apoi utilizați un încărcător de baterie pentru a reîncărca bateria sau pentru a conduce mașina timp de câteva zile în serviciul normal.Urcați doar la nivelul maxim sigur - atingeți doar fundul tuburilor de umplere - dacă bateria este complet încărcată.
    • Utilizați o pâlnie curată, o sticlă sportivă, baster de curcan, etc. Pentru a asigura controlul fluxului și preciziei nivelului final la umplerea fiecărui port. Fi foarte atent pentru a preveni orice murdărie sau agenți de curățare să intre în celule.
    • Utilizarea apei de la robinet, apă, apă filtrată sau orice altceva decât apă distilată, va introduce minerale și substanțe chimice (e.G. clor dacă este apa orașului) și alte contaminate care vor duce la scăderea duratei de viață a bateriei.
  • Imagine intitulată Verificați nivelurile de apă al bateriei mașinii Pasul 11
    2. Dacă bateria este slabă sau moartă, evitați umplerea pe deplin a celulelor. Dacă adăugați apă deoarece bateria este slabă sau moartă, este mai bine să o umpleți suficient pentru a acoperi plăcile (sau lăsați-o singură dacă este la un nivel normal).
  • Atunci când se încarcă o baterie slabă sau moartă, nivelul de electroliți va crește, prin urmare ar trebui să permiteți ca spațiul să se ridice când încărcați bateria.(Acest lucru nu se întâmplă cu o baterie complet încărcată.)
  • Nivelurile de electroliți pot crește și dacă bateria devine fierbinte.
  • 3. Ștergeți scurgerile și închideți porturile. Asigurați-vă că toate zonele sunt curate și libere de murdărie sau deșeuri, apoi plasați portul curățat acoperit înapoi pe baterie.
  • Dacă ați depășit accidental bateria, dar nu există o suprapunere pe suprafața superioară a bateriei, cel mai bun lucru de făcut este doar să nu mai umpleți și să lăsați-o să fie. Dacă a existat o depășire pe partea superioară a bateriei, amintiți-vă că supraîncărcarea este acidă - nu lăsați-o să atingă pielea sau îmbrăcămintea.
  • Curățați-l cu o cârpă sau cu prosoape de hârtie prin ștergerea de porturi. Nu lăsați prosoapele de cârpă sau de hârtie să fie suficient de ud pentru a se scurge pe alte părți ale mașinii sau altceva.Clătiți prosopul de cârpă sau de hârtie într-o găleată de apă.Purtați mănuși - nu obțineți apa pe mâini.
  • După terminarea lucrării, aruncați prosopul de cârpă sau de hârtie clătite în gunoiul obișnuit. Turnați apa în jos pe o scurgere, având grijă să nu stropiți apa în jur.Nu doriți să faceți o șansă ca reziduul de acid să ajungă la altceva.În cele din urmă, curățați tot ce a contactat overflow cu o cârpă umezită cu curățător de ferestre.
  • Inspectați vizual orice baterie suprapusă săptămânală timp de o lună pentru a vedea dacă există o depășire suplimentară și curățați orice depășire așa cum este descris mai sus, dacă este necesar,.
  • Acidul sulfuric pierdut de la baterie printr-o depășire accidentală este probabil o cantitate suficientă de mică ca fiind imaterială la funcționarea bateriei.Cel mai bine este să nu încercați să adăugați acid pentru a înlocui pierderea.(Prea mult acid scurtează durata de viață a bateriei mai puțin decât prea puțin.)
  • Partea 4 din 4:
    Luând măsuri de siguranță adecvate
    1. Protejați-vă ochii prin purtarea ochelarilor de siguranță. Electrolitul din baterie este acid sulfuric, deci este extrem de important ca niciunul dintre aceste lichide să intre în ochii tăi, deoarece ar putea provoca daune semnificative sau chiar orbire.
    • Lentilele de contact vă oferă nici o protecție și puteți complica un accident.Ochelarii obișnuiți nu protejează în mod adecvat din cauza lipsei de scuturi laterale.
    • Prin urmare, este esențial să purtați ochelari de protecție, care pot fi achiziționate la cele mai multe magazine hardware.
  • 2. Protejați-vă mâinile prin purtarea mănușilor de unică folosință. Alegeți un tip de mănuși care poate sta la curent cu acid sulfuric timp de cel puțin câteva minute. Acestea pot fi găsite la magazinele de hardware.
  • Latexul și mănușile de vinil nu se vor ridica la lungime de acid. Dacă utilizați mănuși de latex sau vinil, schimbați imediat mănușa după observarea unei strițe pe ea. Având în vedere timpul, o stropire de electroliți va înmuia prin mănușă și va arde pielea.
  • Mănuși Neopren oferă protecție pentru o oră sau mai mult, dar sunt mai greu de găsit la magazinele de hardware obișnuite. Nitrilul nu este același cu Neopren. Mănușile nitrilice oferă o protecție mai mică față de acidul sulfuric decât latexul și nu trebuie utilizat.
  • 3. Protejați-vă pielea. Purtați haine vechi cu mâneci lungi, pantaloni lungi și pantofi închise pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. Dacă se stropi electroliți pe îmbrăcămintea dvs., țesătura se va îndepărta în aproximativ o săptămână sau două, lăsând o gaură, astfel încât purtați haine vechi pe care le puteți sacrifica.
  • 4. Știți ce să faceți dacă electrolitul vă atinge pielea. Dacă orice strat de electroliți pe piele, spălați-l imediat cu apă și săpun.
  • Dacă simțiți o senzație de ardere sau furnicături pe piele oriunde, s-ar putea să fi stropit o picătură de electroliți pe tine însuți. Este nevoie doar de o picătură pentru a provoca o arsură.
  • Este posibil să nu puteți vedea nici o roșeață sau rănire până când nu este prea târziu, deci dacă bănuiți că vă veți răsturna, faceți o pauză de la munca dvs. și spălați-vă imediat decât luați o șansă.
  • Aruncați toate mănușile și cârpele uzate când lucrarea se face.Lăsarea acesteia în contact cu alte materiale ar putea provoca daune.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Purtați ochelari de protecție la verificarea și umplerea nivelului lichidului celulelor bateriei.
  • Asigurați-vă că ochii tăi sunt protejați. Acidul bateriei vă poate orbi și este foarte coroziv.
  • Păstrați toate zonele libere și clare de resturi în timp ce serviți acumulatorul.
  • Dacă nu știți ce faceți, luați mașina la un mecanic. Cele mai multe magazine de piese auto vor efectua gratuit acest serviciu.
  • Nu eliminați niciun port de baterie în timp ce mașina rulează.
  • Curățați bateria. Murdăria deține umiditate și devine ușor conductivă, în special murdăria expusă la fumul acid din baterie.Curentul care curge peste suprafețele exterioare ale bateriei prin murdărie promovează coroziunea metalului din apropiere.
  • Utilizați un cuțit de plastic de plastic cu un singur inch pentru a opri capacele portuare.Cuțite de plastic Putty pot fi achiziționate la cele mai multe magazine hardware sau în cazul în care vopseaua de casă este vândută.În mod alternativ, poate fi utilizată o șurubelniță cu un mâner izolat, dar când este încorporat, aveți grijă să nu atingeți accidental arborele metalic al șurubelniței la orice alt metal.Care ar putea provoca o scânteie care ar putea aprinde gazul hidrogen în interiorul bateriei.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ochelari de protectie
    • Mănuși.Neopren este cel mai bun.Latex sau vinil sunt ok.Nitrilul nu poate suporta până la acidul bateriei.
    • Ragii sau prosoape de hârtie
    • Apa distilata
    • Sticlă sportivă, Baster Turcia sau o pâlnie.
    • Cleaner cu ferestre bazate pe amoniac
    • Soda de copt (opțional - dacă coroziunea grea este prezentă pe bornele bateriei)
    • Un cuțit de plastic de plastic cu un centimetru (opțional) pentru acoperirea capacelor portuare sau folosiți cu atenție o șurubelniță cu un mâner izolat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar