Cum să colorați părul deteriorat

Colorarea părului dvs. nu este întotdeauna o idee minunată, mai ales dacă este deja deteriorată. Din fericire, există o modalitate ușoară de a spune dacă părul tău se poate ocupa de o slujbă de colorant. Trageți o mică parte a părului, astfel încât este complet taut, apoi picura o picătură de apă pe partea de sus. Dacă durează mai puțin de 10 secunde pentru ca apa să se înmoaie în fire, părul este prea deteriorat și are nevoie să fie reparate înainte de a putea colora. Dacă părul trece testul, dați încuietorilor un pic de TLC înainte de a aplica orice culoare nouă. Cu produsele și precauțiile potrivite, puteți colora în siguranță părul fără a-l pune la risc.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îngrijirea părului și pregătirea
  1. Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 1
1. Spațiu sesiunile de colorant cu 2 luni sau cam asa ceva. Nu colorați părul prea frecvent sau veți agrava daunele. În schimb, așteptați cel puțin 10 săptămâni înainte de a vă vopsi din nou părul.
  • Acest lucru este deosebit de important în timpul iernii, când părul tău este uscător.
  • Imagine cu denumirea părului deteriorat Pasul 2
    2
    Îndepărtați-vă orice capete divizate. Din păcate, nu există nici o cale de foc sigur de a repara permanent părul rupt, pe lângă faptul că îi dau o ornamentare. Pieptene prin părul tău și strângeți partea inferioară a firelor cu indicatorul și degetele mijlocii. Luați o pereche de foarfece curate, ascuțite și aruncați părul deteriorat și rupt. Faceți o privire atentă la tot părul pentru a vă asigura că ați eliminat orice secțiuni deteriorate și deteriorate.
  • Din păcate, părul natural tinde să se deterioreze mai des de când este atât de îndoit.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 3
    3. Dublu-condiție părul tău. Acumulați părul dvs. deteriorat cu un balsam de hrănire în timp ce sunteți în duș. Clătiți produsul suplimentar înainte de a ieși din duș. După aceea, masați un balsam în păr în timp ce este încă umed.
  • O dată pe săptămână, puteți să vă dezactivați balsamul tradițional pentru o condiționare adâncă.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 4
    4. Hrăniți încuietorile cu un tratament de proteine. Tratamentele de proteine ​​pot contribui la consolidarea și umplerea părului deteriorat. Puteți obține unul făcut la un salon sau încercați un tratament la domiciliu. Ca regulă generală a degetului mare, doar tratamente de proteine ​​la fiecare 1-2 săptămâni - în caz contrar, ei ar putea să-ți facă părul mai fragil.
  • Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile pentru utilizarea mascării proteinelor. Lăsând produsul pentru prea mult timp poate provoca părul să devină fragil.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 5
    5. Utilizați o mască de păr condiționată cu o zi înainte de a vă colora părul. Aplicați o mască de condiționare profundă cu o zi înainte de a vă planifica să vă vopsiți părul. Apoi, lăsați-l pentru intervalul de timp recomandat înainte de ao spăla. Căutați o mască etichetată ca "hidratant", care vă ajută să vă hrăniți părul înainte de ao culca.
  • Puteți găsi măști de păr la un salon sau un magazin universitar. Aceste produse ajută la hidratarea părului înainte de a vă vopsi, ceea ce minimizează deteriorarea ulterioară.
  • Unele ingrediente mari de mascare de păr sunt miere, ou, oțet de cidru de mere, ulei de nucă de cocos, ceai verde și multe altele.
  • Metoda 2 din 2:
    Cele mai bune produse și practici
    1. Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 6
    1. Alegeți un colorant semi-permanent pentru a preveni deteriorarea suplimentară. Coloranții permanenți de păr pot face o mulțime de deteriorări părului dvs. și nu sunt o opțiune excelentă dacă părul dvs. este deja deteriorat. În schimb, încercați o clătire de păr semi-permanentă care poate schimba culoarea părului fără a face o mulțime de daune. Căutați produse care au unele ingrediente hrănitoare în formula, cum ar fi aloe vera, ulei de jojoba sau vitamina E.
    • Coloranții temporari sunt cei mai sigure coloranți de utilizat, deoarece de obicei se spală după o zi.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 7
    2
    Culoarea părului cu un colorant hidratant. Căutați produse de colorant hidratant care sunt concepute special pentru a ajuta la repararea părului deteriorat. Este în regulă dacă colorantul are amoniac - în timp ce acest ingredient nu este mare, coloranții fără amoniac poate face și mai mult deteriorarea părului, deoarece trebuie să rămână mai mult.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 8
    3. Aplicați colorantul doar la rădăcinile dvs. dacă puteți. Evitați aplicarea vopselei pe tot parcursul părului - deoarece părul dvs. este deja deteriorat, nu doriți să îl expuneți la o mulțime de substanțe chimice suplimentare. În schimb, aplicați colorantul asupra rădăcinilor dvs. naturale, care vă protejează firele reale.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 9
    4. Stați departe de kiturile de cap de suspendare. Kiturile de cap de suspendare sunt într-adevăr convenabile atunci când sunteți acasă, dar înălbitorul de păr deja albite îi dăunează mai departe. În schimb, căutați kituri de evidențiere manuală, unde vă periați pe produsul dvs.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 10
    5. Utilizați șampoane și balsamuri proiectate pentru părul colorat. Căutați produsele etichetate ca "fără sulfate", deci nu vă sfârșiți deteriorarea încuietorilor. Căutați șampoane și balsamuri care sunt enumerate ca "culori seif" sau "pentru părul tratat cu culori" - Acestea sunt mai blând pe tresse.
  • Imagine intitulată Culoare păr deteriorat Pasul 11
    6. Așteptați cu 1-3 zile înainte de a vă spăla părul. Vopselele dvs. vor dispărea mult mai repede dacă o spălați imediat după acest fapt. La un minim gol, așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a vă da părului o spălare bună.
  • Ca regulă generală de degetul mare, nu vă spălați părul în fiecare zi. Cu cât vă spălați mai mult părul, cu cât culoarea dvs. va fi mai rapidă.
  • Doar șampon de câteva ori în timpul săptămânii după ce v-ați vopsit părul.
  • sfaturi

    Tratarea părului deteriorat de orice fel este dificil. Dacă nu aveți o mulțime de experiență de colorare a părului, este posibil să doriți să programați o întâlnire cu un profesionist în schimb. Un stilist va ști cum să minimizeze cel mai bine daunele ulterioare atunci când părul de colorat.

    Avertizări

    Vopselele de păr poate provoca o reacție alergică. Faceți întotdeauna un test de patch-uri cu cel puțin 24 de ore înainte de a vă vopsi părul, chiar dacă ați vopsit-o înainte.
  • Nu trebuie să obțineți niciodată mai mult de un tratament major atunci când sunteți la salon, fie că este vorba despre colorantul părului, relaxarea părului sau a unui permis.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar