Cum să vopsească părul la domiciliu

Schimbarea culorii părului vă poate face să vă simțiți ca o persoană cu totul nouă, dar mergeți la salon poate obține costisitoare și consumatoare de timp. Ca o alternativă mai puțin costisitoare, puteți să vă colorați părul la domiciliu folosind un kit de colorant cu cutie. Utilizarea unui kit de colorant pentru prima dată poate fi un pic intimidant, dar este ușor de făcut dacă vă pregătiți instrumentele și urmați instrucțiunile kitului. Veți primi un salon profesionist pentru mai puțin!

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea și testarea colorantului
  1. Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu pas 1
1. Alegeți între un colorant permanent, semi-permanent sau demis-permanent. Volterul permanent va dura cel mai mult și poate acoperi părul gri și rădăcini. Vopselele semi-permanente pot întuneca doar părul și va dura până la 8 spălări. Dye-permanent demi-permanent vă poate ridica ușor culoarea părului și va dura până la 25 de spălări.
  • Dacă utilizați vopsea permanentă, aplicați-o la părul dvs. când este uscat. Pentru vopsea semi-permanentă, șampon părul și vopsiți-l în timp ce este încă ușor umed.
  • Imagine intitulată vopsea părul dvs. la domiciliu Pasul 2
    2. Du-te cu un colorant 2 până la 3 nuanțe mai ușoare sau mai întunecate decât culoarea curentă. Când decideți între 2 culori, lipiți cu culoarea care este mai aproape de culoarea dvs. naturală. Făcând o schimbare mare, cum ar fi părul întunecat de albire, este cel mai bine făcut cu un salon profesionist colorist.
  • Dacă părul este mai lung decât lungimea umărului, cumpărați cel puțin 2 cutii de vopsire în cazul în care ați terminat în timpul procesului. Ar trebui să aveți nevoie doar de o cutie numai dacă părul este lungimea umărului sau mai scurt.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu pas 3
    3. Lăsați-vă părul nemulțumit timp de 2 zile înainte de ao vopsi. Scalpul dvs. va fi construit suficiente uleiuri naturale pentru a vă proteja pielea de iritație. Spălarea părului Îndepărtează acele uleiuri naturale, deci este mai bine să așteptați 2 zile înainte de a vopsi.
  • Imagine intitulată colorarea părului la domiciliu Pasul 4
    4. Purtați o cămașă veche din față sau o haină pentru a evita petele. Dacă alegeți o cămașă veche sau o haină care se închide în față, nu va trebui să ridicați nimic peste cap când este timpul să vă clătiți vopseaua. De asemenea, puteți înfășura un prosop vechi în jurul umerilor și puteți fixa capetele împreună pentru un strat suplimentar de protecție.
  • De asemenea, puteți să așezați ziarul sau pungile de gunoi pentru a proteja podelele și suprafețele de pe petele de vopsire.
  • Lucrați într-o cameră cu lumină naturală, dacă este posibil, astfel încât să puteți verifica cu precizie culoarea dvs. de păr nou.
  • Baia este, în general, cel mai bun loc de lucru, mai ales dacă aveți o fereastră care permite lumina naturală. Puteți utiliza oglinda pentru a verifica progresul dvs., utilizați blaturile ca spațiu de lucru, iar chiuveta și dușul sunt ușor disponibile în cazul în care trebuie să clătiți.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 5
    5. Testați vopsea pe o mică parte a părului înainte de a vopsi restul. Dacă colorantul dvs. nu are instrucțiuni pentru a Testul Strandului, Se amestecă 1 linguriță (4.9 ml) de culoare și 1.5 lingurițe (7.4 ml) cremă în curs de dezvoltare. Folosind mănuși de unică folosință, aplicați colorantul la un 1 inch (2.5 cm) secțiune a părului.
  • Nu toate kiturile au același raport de amestecare (de exemplu, unii ar putea necesita un amestec de culoare 1: 1 și cremă în dezvoltarea testului de strângere), deci verificați instrucțiunile înainte de a începe amestecarea colorantului.
  • Dacă v-ați vopsit părul înainte, lucrați de la rădăcină la vârf, având grijă să nu obțineți vopsea pe scalpul dvs.
  • Imagine intitulată vopsea părul dvs. la domiciliu Pasul 6
    6. Clătiți și uscați firele de testare pentru a verifica culoarea. După ce a trecut timpul instruit, care este de obicei de la 20 la 30 de minute, clătiți firele de testare cu apă călduță. Uscați-l cu un uscător de suflare, apoi verificați culoarea. Dacă sunteți mulțumit de ea, sunteți gata să vă vopsiți restul părului.
  • Dacă nu sunteți mulțumit de culoarea Strandului dvs. de testare, puteți încerca o nouă culoare pe un alt fir de păr.
  • Partea 2 din 4:
    Aplicarea colorantului
    1. Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu pasul 7
    1. Vaselină netedă sau balsam de buzunar de-a lungul părului, urechilor și gâtului. Acest truc vă va proteja pielea de la colorant și va împiedica petele, care pot fi greu de îndepărtat. De asemenea, puteți utiliza o loțiune groasă sau un hidratant pentru a crea o barieră de protecție.
    • Amintiți-vă să eliminați orice bijuterii pe care nu doriți să obțineți vopsea, ca și cerceii sau inele.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu pas 8
    2. Împărțiți părul periat în 4 secțiuni de salvare. Utilizați un pieptene pentru a vă împărți părul în jos. Apoi, împărțiți ambele secțiuni în jumătate orizontal de la ureche la ureche, creând o rețea de 4 secțiuni. Acest lucru va păstra orice păr pe care nu lucrați din cale.
  • Dacă aveți păr foarte gros, vă puteți împărți părul în 6 secțiuni.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 9
    3. Clipul înapoi toate secțiunile, cu excepția unei secțiuni superioare de lângă fața dvs. Aceasta este secțiunea pe care o veți începe să aplicați mai întâi coloranți. Asigurați-vă că părul dvs. este periat și fără încurcări pentru a face aplicarea colorantului ușor.
  • Imagine intitulată colorarea părului la domiciliu Pasul 10
    4. Se amestecă împreună colorantul părului și dezvoltatorul într-un castron de unică folosință. Urmați instrucțiunile care vin cu kitul dvs. și amestecați colorantul cu dezvoltatorul într-un castron de unică folosință. Kitul dvs. ar putea să vină cu o sticlă de stoarcere pentru a aplica colorantul, dar folosind o perie de aplicator și castron va face munca dvs. de lucru să arate mai profesionist.
  • Puteți găsi boluri și perii pentru colorant de păr la supermarketuri sau magazine de aprovizionare de frumusețe.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 11
    5. Aplicați colorantul la 1 inch (2.5 cm) secțiuni utilizând o perie de aplicator. Saturați-vă peria cu vopsea și începeți să o aplicați la linia de păr în secțiuni, lucrați în jos în jos firele dvs. la vârf. Asigurați-vă că toate componentele din această secțiune a părului sunt acoperite cu colorant.
  • Rădăcinile dvs. au nevoie de cel mai mult timp de culoare și de procesare, deci este mai bine să aplicați mai întâi coloranții acolo și să lucrați în jos.
  • Adresați-vă unui prieten să vă ajute să aplicați vopsea. Anumite zone, cum ar fi spatele capului tău, pot fi dificil de făcut pe cont propriu.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 12
    6. Utilizați un pieptene de dinți largi pentru a distribui vopsea prin fiecare secțiune a părului.După ce ați aplicat coloranți la o singură secțiune de păr, pieptenei prin el folosind un pieptene de dinți largi. Acest lucru vă va asigura că părul dvs. este acoperit cu vopsea și vă puneți cantitatea de colorant. Odată ce ați terminat, clipiți și țineți apăsată această secțiune completă a părului.
  • Colorați și pieptenei rămase până când ați aplicat vopsea la tot părul.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 13
    7. Eliberați-vă tot părul pentru a vă da părului un masaj rapid. Masați ușor scalpul pentru a genera căldură. Ridicați rapid degetele prin părul de la rădăcină la vârf pentru a vă asigura că colorantul este distribuit uniform în fiecare secțiune. Apoi strângeți părul în sus și clipiți-l.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 14
    8. Acoperiți părul cu un capac de duș. În timp ce așteaptă ca vopsirea să se stabilească, vă puteți acoperi părul cu un capac de duș pentru a prinde în căldură. Va păstra, de asemenea, colorantul de păr să ajungă pe mobilierul sau lucrurile la domiciliu.
  • Puteți folosi chiar și o geantă de cumpărături din plastic pentru a vă acoperi părul. Înfășurați-l în jurul capului și o clipiți în loc, astfel încât să rămână pusă.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 15
    9. Setați un cronometru pentru timpul recomandat pentru a pleca în colorarea părului. Este foarte important să plecați în colorant numai pentru perioada instructată de timp de pe cutie. Lăsându-l prea mult sau spălarea ei prea devreme poate afecta culoarea. Majoritatea coloranților au 20 până la 30 de minute.
  • Scoateți mănușile de unică folosință pe care le-ați folosit pentru a aplica colorantul și folosiți o pereche proaspătă de mănuși pentru spălarea acesteia.
  • Partea 3 din 4:
    Clătirea colorantului
    1. Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 16
    1. Clătiți-vă părul cu apă călduță. Odată ce timpul instruit a trecut, eliberați-vă părul și clătiți-l cu apă călduță. Puteți să urcați în duș și să faceți acest lucru sau să utilizați un furtun de duș pentru a vă pulveriza părul. Clătiți-vă părul până când apa rulează curat și liber de vopsea.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 17
    2. Aplicați balsamul inclus la părul dvs. clătit. Puneți părul și strângeți orice exces de apă, apoi aplicați balsamul care vine cu kitul dvs. Lăsați balsamul pentru timpul recomandat înainte de a le clăti.
  • Condiția care vine în kituri de colorant este formulată special pentru părul tratat cu culori.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 18
    3. Uscați părul cu un uscător de suflare pentru a vă asigura că sunteți mulțumit de culoarea. Examinați-vă părul sub lumină naturală pentru a vă verifica culoarea părului. Părul tău poate arăta, de asemenea, destul de diferit când este umed, deci vei primi o idee bună despre culoarea după ce l-ai uscat.
  • Părul tău va arăta probabil mai întunecat în timp ce este umed, apoi luminează când se usucă.
  • Dacă nu sunteți mulțumit de culoarea părului, este mai bine să vedeți un salon colorist care vă poate ajuta să îl rezolvați.
  • Partea 4 din 4:
    Menținerea culorii dvs
    1. Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 19
    1. Utilizați un șampon și balsam de conservare a culorilor. Șamponul și balsamul pentru părul tratat cu culori este de obicei mai blând decât șamponul obișnuit. Colorantul vă poate usca părul, iar șamponul de conservare a culorii și balsamul au adesea vitamina A și vitamina E pentru a ajuta la blocarea umidității.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 20
    2. Șamponați părul dvs. în fiecare zi cel mult pentru a face culoarea ultima. Prin spălarea părului cu șampon în fiecare zi, veți menține culoarea în păr mai mult.
  • Utilizați șampon uscat în locul șamponului lichid pentru a vă ajuta să mențineți culoarea și mai mult.
  • Imagine intitulată vopsea părul la domiciliu Pasul 21
    3. Aplicați luciul de păr colorat la fiecare altă săptămână pentru a stimula culoarea. Un luciu ușor de păr poate adăuga o viață mică în părul vopsit. Va îmbunătăți strălucirea, reducerea brațului și vă ușurează firele, făcându-l să arate proaspăt. Alegeți o luciu de păr care se potrivește cel mai bine cu culoarea dvs. curentă.
  • Imagine intitulată colorarea părului la domiciliu Pasul 22
    4. Protejați-vă părul de la razele UV ale soarelui cu o pălărie sau spray. Soarele vă poate înălța culoarea părului. Dacă intenționați să petreceți timp în afara, purtați o pălărie cu o brimă sau o jantă pentru a vă acoperi părul. Sau, spritz părul tău de la rădăcină la vârf cu un spray protectoare de culoare. Aceste formule ajută, de asemenea, la prevenirea uscăciunii și ruperii.
  • Imagine intitulată vopsea părul dvs. la domiciliu Pasul 23
    5. Atingeți rădăcinile la fiecare 4 până la 8 săptămâni după cum este necesar. Atingându-vă rădăcinile cu colorant este foarte asemănător cu vopsirea părului, dar veți aplica vopsea numai la rădăcinile dvs. Lucrați în secțiuni și periați coloranți pe rădăcini. Aveți grijă să nu vopsiți părul care este deja colorat, ceea ce poate provoca o linie decolorată.
  • Clătiți și condiționați tot părul după ce ați lăsat colorarea părului să se dezvolte în rădăcinile voastre.
  • sfaturi

    Citiți instrucțiunile din kit-ul dvs. de colorare înainte de a începe.
  • Întotdeauna faceți un test de strângere înainte de a vă vopsi de-a lungul părului. Testul de strângere vă va ajuta să determinați cât timp să lăsați colorantul în părul dvs. pentru a obține umbra dorită și vă va oferi, de asemenea, o idee despre rezultatul culorii finale.
  • Așezați toate instrumentele și consumabilele dvs. înainte de a începe aplicarea colorantului la părul dvs.
  • În cazul în care vărsăturile de colorate pe orice blaturi sau podele, utilizați TOWELLETTE DE REMOVE DE MAIMAUS sau Remover de machiaj pe o minge de bumbac sau o cârpă pentru ao șterge imediat.
  • Ca o alternativă la kiturile de colorare chimică, puteți utiliza produse naturale cum ar fi lămâie sau miere pentru a vă ușura părul, și henna sau ceaiul pentru a vă întuneca părul. În mod natural, părul tău nu va schimba dramatic culoarea, dar poate spori umbra ta naturală.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vopsea de păr cutie
    • Mănuși de unică folosintă
    • Bowl de unică folosință
    • Peria de aplicator
    • Tricou vechi sau haină
    • Vaseline sau balsam de buze
    • Agrafe de par
    • Pieptene mari
    • Capacul de duș
    • Cronometru sau ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar