Cum să ai grijă de părul frizzy

Grijuliu pentru părul frizzy poate fi provocator uneori, deoarece este adesea încurcat și nesupus. Îmbinarea într-o coafură gestionabilă poate fi adesea o sarcină descurajantă. Din fericire, există o mulțime de opțiuni pentru gestionarea părului frizzy, începând cu sfaturi pentru șamponare și condiționare, precum și pointeri pentru styling, tunsori și produse.

Pași

Metoda 1 din 4:
Șamponare și condiționare
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 1
1. Aplicați balsam înainte de duș. Înainte de a intra în duș, aplicați un balsam adânc în părul dvs. Acoperiți părul cu un capac de duș și apoi intrați în duș. Spălați corpul și faceți celelalte sarcini de duș înainte de a scoate capacul pentru a vă spăla părul. Căldura de la duș vă va ajuta să vă hidratezi și să vă înmuiați încuietorile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 2
    2. Se amestecă un șampon cu balsam. Chiar înainte de a vă spăla părul, amestecați o cantitate de șampon fără sfert de sulfat, cu dublu cantitatea de balsam pentru a permite ca părul să fie hidratat, deoarece este curățat. Masați amestecul în scalp, pornind de la coroana capului. Concentrați-vă pe curățarea numai rădăcinilor, deoarece aceasta este cea mai uleioasă zonă a capului dvs. Acest lucru vă va permite să vă curățați părul fără să-l îndepărtați de uleiurile naturale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 3
    3. Skip Șampon Dacă părul este uscat. Dacă părul dvs. este deosebit de parche, Skip Shampoo cu totul. Părul care lipsește în umiditate sau ulei nu are nevoie neapărat de șampon. Șamponarea părului uscat va usca doar mai departe, ceea ce duce la păr fragil, deteriorat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 4
    4. Evitați clătirea tot balsamul. Când ați terminat șamponarea, aplicați balsamul pe părul dvs. și lăsați-l să se înmoaie în încuietori timp de câteva minute. Clătiți-o cu apă rece pentru a sigila cuticula, lăsând o cantitate mică de balsam în păr, mai ales pe capetele dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți părul hidratat și ar trebui să ajute la îmblânzirea oricărui zbor. Acest lucru funcționează în special pentru părul super uscat.
  • Alternativ, puteți să clătiți tot balsamul în duș, apoi aplicați un balsam de păr pentru părul umed când ieșiți din duș.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 5
    5. Uscați părul cu un tricou în loc de un prosop. Odată ce ați ieșit din duș, strângeți excesul de umiditate din păr cu un tricou vechi, mai degrabă decât să folosiți un prosop. Prosoapele pot fi prea absorbante, adresându-se astfel părul îngrozitor de umiditate foarte necesară. Lipsa de umiditate va produce mai mult frizz.
  • Spre deosebire de prosoape, tricourile sunt suficient de netede pentru a ajuta la netezirea părului frizzy și va ajuta la prevenirea buclelor de la maturi împreună.
  • De asemenea, puteți utiliza un prosop de microfibră, care este mai puțin absorbant.
  • Metoda 2 din 4:
    Stilul părului frizzy
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 6
    1. Utilizați un pieptene de dinți largi. Când vă apropiați de coama dvs., utilizați întotdeauna un pieptene de dinți largi sau degetele, mai degrabă decât să utilizați o perie. Acest lucru va reduce la minimum spargerea și daunele și va păstra, de asemenea, forma buclelor dvs. Periajul părului va separa firele individuale, făcându-l mult frizzier.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 7
    2. Detați-vă părul începând de la capete, care lucrează până la rădăcini. Dacă părul tău este frizzy, sunt adesea dificil de periat. Evitați să porniți de la rădăcini și să începeți să deduceți în loc de capete. Luați o secțiune largă a părului, aproximativ 3 inci (7.6 cm) sau astfel folosiți un pieptene de dinți largi pentru a dezvălui firele, pornind de la capete și de lucru în sus. Faceți acest lucru pentru fiecare secțiune de păr până când ați deținut totul.
  • Dacă primiți încurcături destul de severe, încercați un produs de desenare a spray-on. Aplicați-o la părul umed și apoi continuați cu pietrele dvs. de dinți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 8
    3. Evitați să vă spălați părul în timp ce este uscat. Perindu-ți părul în timp ce este uscat, va servi doar pentru a face părul tău frigizier prin separarea fiecărui fir de păr, mai ales dacă părul tău este curbat. O modalitate excelentă de a evita periajul părului uscat este să-l îmbraci înainte de a ieși din duș. Începeți prin a detalia buclele mari cu degetele, apoi utilizați un pieptene pentru a începe să piepați tangletele, pornind de la capete.
  • Dacă obțineți un nod în timpul zilei, lucrați ușor prin el cu un pieptene de dinți largi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 9
    4. Aplicați crema de styling imediat după ce vă spălați părul. După ce ați ieșit din duș, aplicați cremă de styling la părul dvs. Acest lucru vizează Frizj înainte de a avea nici o șansă de a începe prin formarea unui strat de protecție hidratant peste încuietori.
  • Crema de styling poate fi achiziționată la un magazin de aprovizionare de frumusețe. Căutați creme sau spray-uri care protejează părul împotriva Frizj, cum ar fi maroccanoil frizz control sau spumă volumizantă fără frizurl.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 10
    5. Uscați părul cu un difuzor. Un difuzor este un atașament pentru uscătorul de păr care poate fi achiziționat la un cost redus la magazinul local de aprovizionare de frumusețe. Aceste atașamente sunt concepute pentru părul curat și funcționează bine pentru gestionarea frizelor și păstrarea buclelor intacte. Păstrați uscătorul pe o setare cu căldură redusă, deoarece prea multă căldură pe părul umed poate crea umiditate, creând mediul perfect pentru Frizz să se aprindă.
  • Luați în considerare achiziționarea unui uscător de suflare de înaltă putere, de asemenea. Aceste instrumente vă pot usca rapid părul și vă pot ajuta să tăiați pe frizz. Alegeți unul cu 1800 de wați sau mai mult.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 11
    6. Împărțiți-vă părul. Pentru a gestiona eficient și a conține frizz, ia în considerare Îmbrățișarea părului. Puteți purta o singură panglică de pe partea laterală a capului, în josul spatelui sau cu panglicile în stil pigtail sport pentru un aspect mai tânăr. Aplicați o cremă de netezire sau spray la părul dvs. înainte de a-l împleti să îmblânzească Flyaways și să păstreze Frizz sub Wraps.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 12
    7. Purtați-vă părul într-un bun. După spălarea părului și aplicarea unei crema de styling anti-frizz, trageți-vă părul într-o coadă de cal și apoi Înfășurați-l într-un bun. Un bun va împiedica părul să devină frizzy și nemaipomenit, deoarece acesta va fi frumos conținut deasupra capului tău.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea unei tunsori de gestionare a Frizz
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 13
    1. Alegeți un coafor experimentat în păr curbat, uscat sau frizzy. Efectuați o căutare pe Internet a saloanelor în apropierea dvs. sau la o distanță rezonabilă de la locația dvs. JOT jos numerele de telefon de la câteva saloane care vă arată interesante și le chemați să afle dacă au un stilisti care se specializează în păr curbat sau uscat. Salvați-vă niște sudare de la o tunsoare oribilă și faceți diligența dvs. înainte de a lăsa pe cineva lângă părul dvs. cu o pereche de foarfece.
    • Dacă credeți că ați găsit pe cineva care poate tăia părul curat, cereți să programați o consultare în care vă puteți întreba cum au tăiat părul curat. Modul în care vorbesc despre părul curat ar trebui să-și dezvăluie nivelul de cunoștințe despre el. Cereți să vedeți eșantioane de lucru pe alți clienți cu părul cu părul cu părul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 14
    2. Vizitați stilistul dvs. de cel puțin 4 ori pe an pentru a tăia split. Pentru a menține părul sănătos, vizitați coaforul dvs. de cel puțin 4 ori pe an (la fiecare 3 luni) pentru o ornamentare. Regulile regulate vor împiedica capetele împărțite, ceea ce poate contribui la Frizz.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 15
    3. Intreaba in jur. Dacă vedeți o altă persoană cu părul curată, cu o mare tunsoare, nu fiți timizi! Abordați-le și întrebați unde își dau părul. Puteți începe o conversație spunând ceva de genul: "Hei! Îmi place coafura ta. V-ar deranja să-mi spuneți unde vă tăiați părul? Caut un stilist bun."În general, este perceput ca un mare compliment, iar majoritatea oamenilor sunt dispuși să divulge care își taie părul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 16
    4. Cereți o tunsoare cu straturi. Părul curl, uscat sau frizzy ar trebui să fie întotdeauna tăiat în straturi pentru a evita capul triunghiului temut, care este un termen pentru părul curat, care este tăiat într-un stil blunt. Părul curly este adesea voluminos, iar când se usucă, capetele devin voluminoase în timp ce partea de sus rămâne plană, creând un efect de triunghi. Tăierea părului în straturi va distribui volumul și va arăta mult mai mult măgulitor pe tine.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind produse de păr pentru a gestiona Frizj
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 17
    1. Aplicați ulei de cocos peste părul dvs. Uleiul de nucă de cocos este un ulei minunat pentru părul hidratant și în frizerie. Achiziționați un borcan de ulei de nucă de cocos de la magazinul local de produse alimentare. Acest lucru poate fi găsit în culoarul uleiului de gătit. Înainte de a dormi, aplicați o cantitate liberală de ulei de nucă de cocos pe părul dvs., asigurându-vă că este complet acoperit. Acoperiți părul cu un capac de duș, mergeți la culcare și spălați uleiul de pe părul dvs. în dimineața următoare. Acest lucru va da ulei o mulțime de timp pentru a absorbi în cuticula, în mod eficient împrăștiați flyaways și adăugând strălucire și luciu la părul tău.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 18
    2. Se amestecă balsamul cu gel de styling sau cremă. Ori de câte ori utilizați crema de styling, adăugați o cantitate de sfert de balsam de condiționare pentru el. Masați amestecul în părul dvs. umed cu degetele. Puteți să vă lăsați părul să se usuce cu aer sau să-l stil așa cum ați fi în mod normal. Climatizerile de lasare pot fi achiziționate la magazinele de produse alimentare sau la magazinele de aprovizionare de frumusețe, cum ar fi Furnizarea Sally Beauty, Sephora sau Ulta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul frizzy Pasul 19
    3. Utilizați un dab de ulei de păr după stivarea părului. Uneori prea multe produse pot lăsa părul să se simtă crocante sau rigide. Când ați terminat de styling părul, adăugați o atingere de ulei de vitamina E, care poate fi achiziționată la magazinul dvs. local sau magazinul de aprovizionare de frumusețe, la capete sau oriunde părul se simte rigid.
  • Stați departe de uleiul de argan. Uleiul de argan va face probabil mai mult rău decât bine pe termen lung.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    La capătul unui duș, clătiți părul în apă rece. De asemenea, lăsați o mulțime de balsam în părul tău pentru a sta în duș. Ați putea să vă radeți picioarele în timp ce așteptați și apoi să o clătiți.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Șampon fără sulfate
    • Balsam de hidratare
    • Concediu de condiționare
    • Pieptene mari
    • Cream de styling
    • Uscător de păr cu atașare difuzor
    • Tricou vechi
    • Părul de păr
    • Ulei de cocos
    • Vitamina E Ulei
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar