Cum să se ocupe de părul frizzy

Fie că aveți părul extrem de gros, curat, ondulat sau tratat chimic, șansele sunt probabil că ați avut de-a face cu Frizj. Părul devine de obicei frizzy când este deshidratat, dar umiditatea în aer poate contribui și la el. Dacă vă obosiți de luptarea părului frizzy, totuși, trebuie doar să învățați cum să vă hidratezi și să vă lăsați încuietori pentru ao păstra la Bay.

Pași

Metoda 1 din 4:
Spălarea părului frizzy
  1. Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 1
1. Spălați-vă părul doar de câteva ori pe săptămână. Părul tău devine de obicei frizzy pentru că este uscat, și șamponarea prea des poate deshidrata chiar mai departe. În loc să vă spălați încuietori în fiecare zi, limitați-o la fiecare altă zi sau mai puțin dacă puteți.
  • Dacă rădăcinile dvs. începe să arate un pic gras între spălări, utilizați un produs de șampon uscat pentru a ajuta la absorbția excesului de ulei. De asemenea, poate ajuta la creșterea volumului și texturii dacă părul dvs. se uită puțin plat.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 2
    2. Șampon doar rădăcinile. Când vă spălați părul, puteți ajuta la tăierea pe frizcă prin aplicarea șamponului numai la rădăcini, în apropierea scalpului. Aici se află cel mai mult murdăria și grăsimea în părul vostru. Aplicarea șamponului la lungimea părului dvs. poate, de asemenea, să dureze cuticula, așa că arată frigizier odată ce se usucă.
  • Alegeți un șampon fără sulfat când spălați. Sulfații, care sunt ingrediente care ajută șamponul Suds în sus, pot fi foarte uscate, deci sunt o alegere proastă pentru părul frizzy. Căutați o formulă cu glicerină în schimb.
  • Evitați utilizarea prea multă șampon atunci când vă spălați prea mult. O cantitate de dimensiuni trimestriale este de obicei suficientă. Dacă aveți părul foarte lung sau gros, poate fi necesar să dublați suma.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 3
    3. Utilizați un balsam profund. Părul frizzy are nevoie de hidratare, deci este important să vă hidratezi părul de fiecare dată când spălați. Urmăriți cu un balsam profund, care conține ingrediente intensive hidratante, cum ar fi uleiurile și butoanele, de fiecare dată când șamponul.
  • Permiteți balsamului adânc să stea pe părul dvs. timp de cel puțin 5 minute pentru a se asigura că într-adevăr pătrunde și acoperă firele.
  • Dacă aveți păr foarte fin sau subțire, folosind un balsam adânc de fiecare dată când spălați poate fi prea mult pentru încuietori. În schimb, încercați o dată sau de două ori pe săptămână să tăiați pe frizz.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 4
    4. Uscați cu un prosop de microfibră. Folosind un prosop obișnuit de bumbac pentru a vă usca părul după spălare, poate duce la cuticula, lăsând-o mai mult frizzy. În loc să vă uscați cu prosopul de baie obișnuit, alegeți un prosop de microfibră. Materialul este extrem de absorbant, astfel încât să îl puteți strânge în jurul părului pentru a vă ajuta să-l uscați.
  • Apăsați prosopul microfibră peste păr. Nu-l freca.
  • Dacă nu aveți un prosop de microfibră la îndemână, sunteți de fapt mai bine folosind un tricou pentru a vă usca părul decât un prosop obișnuit de bumbac. Va absorbi excesul de apă mai ușor decât bumbacul și nu vă va duce cu cuticula.
  • Metoda 2 din 4:
    Stilul părului frizzy
    1. Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 5
    1. Aplicați un ser de silicon. După ce ți-ai spălat părul, este o idee bună să aplice un seric bazat pe silicon. Se va acoperi firele părului tău, astfel încât cuticula rămâne netedă și frizz este redusă. Strângeți o cantitate de dimensiune de dime în palmă, frecați mâinile împreună și apoi lucrați prin păr.
    • Pentru a vă asigura că serul este distribuit uniform pe tot parcursul părului, lucrați prin încuietori cu un pieptene de dinți largi după ce îl aplicați.
    • După aplicarea serului de silicon, puteți permite fie părului să se usuce sau să se usuce.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 6
    2. Utilizați produse de styling fără alcool. Când părul este frizzy, de multe ori aveți nevoie de produse suplimentare de styling pentru ao coopera. Alegeți gel, mousse sau spray de păr care este fără alcool, sau veți termina uscarea părului și faceți-o mai mult frizzy.
  • Produsele de styling care sunt formulate cu ingrediente naturale sunt, de obicei, o opțiune bună pentru părul frizzy, deoarece nu sunt la fel de dur. Asta înseamnă că sunt mai puțin probabil să-ți usuce părul.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 7
    3. Pulverizați pieptele sau peria cu un spray strălucitor înainte de periere. Dacă există încă niște frizzi sau flyaways în părul tău după ce l-ai prins, le vei lupta prin răsturnarea unui pieptene de coada de șobolan cu o pulverizare strălucitoare înainte de a vă peria ușor părul cu el. Care va ajuta la netezind părul individual care acționează înapoi în poziție.
  • Dacă nu aveți un pieptene de coadă de șobolan, puteți utiliza aceeași tehnică pe peria de păr.
  • Cel mai bine este să utilizați o păr natural pe părul frizzy, deoarece materialele sintetice, cum ar fi plasticul, pot rula cuticula.
  • Metoda 3 din 4:
    Heat Styling Păr Frizzy
    1. Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 8
    1. Începeți cu un protector de căldură. Heat Styling benzi umezeală din părul tău, astfel încât să vă poată face blocarea și frigizierul dvs. Protejați-vă părul prin aplicarea întotdeauna a unui produs de protecție la căldură înainte de a sufla fier uscat, fierul plat, utilizați un fier curling sau role fierbinți sau stilul de căldură, oricum.
    • Protecția căldurii lucrează prin adăugarea de umiditate suplimentară la părul dvs., astfel încât umiditatea naturală nu este îndepărtată atunci când aplicați căldură.
    • Protecția căldurii vin într-o varietate de formule. Spray-urile funcționează pe toate tipurile de păr, dar cremele și loțiuni sunt cele mai bune pentru părul mai gros.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 9
    2. Permiteți părului să se usuce în aer liber înainte de uscarea prin suflare. Când doriți ca părul să arate elegant și neted, un uscător de suflare poate veni la îndemână. Cu toate acestea, folosind unul pentru a vă usca complet părul poate duce la mai multă frizz. În schimb, lăsați-vă părul să se usuce aproape 90% și să folosească uscătorul de suflare pentru ao termina. Această regulă se aplică dacă utilizați o perie rotundă cu uscătorul de suflare.
  • Este deosebit de important să vă lăsați părul să se usuce cel puțin un drum înainte de uscarea prin suflare în timpul iernii. Asta pentru că există o mai mică umiditate în aer în vreme rece, astfel încât părul tău este deja mai uscat.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 10
    3. Utilizați un uscător de suflare ionică. Nu toate uscătoarele suflate sunt create egale. Cu părul frizzy, este mai bine să alegeți un model ionic cu o putere mai mare. Aceste uscătoare folosesc o tehnologie mai puternică și o tehnologie ionică pentru a vă ajuta să vă uscați mai repede părul. Ca rezultat, nu trebuie să utilizați uscătorul de suflare pe păr atât timp, așa că nu este ușor de deshidratat.
  • Deoarece uscătoarele de suflare ionice funcționează atât de repede, este ușor să vă uscați părul. Acordați o atenție deosebită, astfel încât să nu lăsați trezsele să devină prea calde.
  • Folosind o perie rotundă, naturală, în timp ce suflați-vă cu uscătorul ionic vă poate oferi părul foarte neted, frizz.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 11
    4. Flat fier de păr pentru a-l ușura. Una dintre cele mai ușoare căi de a îmblânzi părul frizzy este cu un fier plat sau îndreptat. Se înregistrează cuticula, astfel încât părul dvs. pare cât mai neted posibil. Pentru cele mai bune rezultate, îndreptați părul în secțiuni mici, aproximativ jumătate de centimetru (sau aproximativ 1 cm) gros, deci nu trebuie să rulați fie o dată pe o dată.
  • Asigurați-vă că părul dvs. este complet uscat înainte de a începe călirea plat. Puteți să ardeți părul umed dacă încercați să îl îndreptați.
  • Nu întoarceți fier plat până la mai mult de 410 de grade. Această cantitate de căldură va împiedica toate tipurile de păr.
  • Alegeți un fier plat cu plăci ceramice. Ei se încălzesc mai uniform, așa că s-au alăturat și se îndreptă mai eficient.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 12
    5. Definiți textura naturală cu un fier curling. Dacă părul dvs. frizzy este în mod natural curbat sau ondulat, nu trebuie să-l îndreptați pentru a vă îmblânzi Frizj. În schimb, utilizați un fier curling pentru a vă ajuta să netezească și să vă definiți textura naturală. Nu trebuie neapărat să vă îndrumați întregul cap - pur și simplu rulați fier de curling peste secțiunile care sunt frizzii.
  • Dacă aveți bucle strânse, foarte bine definite, alegeți un fier curling cu un butoi mic. Un model ¾-inch funcționează de obicei bine.
  • Dacă aveți valuri mai ușoare, optați pentru un fier curling cu un butoi mare. Un butoi de 1 inch sau mai mare este de obicei cel mai bun pariu.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind tratamente de specialitate pe părul frizzy
    1. Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 13
    1. Aplicați o mască de păr hidratant. Condiționarea profundă Când spălați vă poate ajuta să vă hidratezi încuietorile, dar, uneori, este nevoie de hidratare mai intensă. Folosind o mască de păr hidratantă care conține ingrediente, cum ar fi uleiurile, glicerina și proteinele de mătase o dată pe săptămână, poate livra suficientă umiditate pentru a vă ușura Frizj.
    • Ar trebui să urmați instrucțiunile de pe masca de păr, dar în majoritatea cazurilor, doriți să o lăsați pe cap timp de cel puțin 20 de minute.
    • Pentru a vă asigura că masca este distribuită uniform pe tot parcursul încuietorilor, pieptenește-o cu un pieptene de dinți.
    • Puteți aplica o mască pentru a usca părul, dar de obicei absoarbe mai eficient atunci când părul este umed.
    • Unele căldură pot ajuta masca să pătrundă mai ușor, astfel încât să doriți să puneți un capac de duș peste el sau să vă înfășurați capul în folie de plastic când îl aplicați. Dacă aveți unul la casa dvs., puteți sta și sub un uscător cu glugă în timp ce aveți masca.
    • Este o idee bună să spălați și să vă stabilească adânc părul după ce utilizați o mască pentru a vă asigura că nu există reziduuri rămase în urmă.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 14
    2. Utilizați un tratament cu ulei fierbinte. Dacă nu aveți păr gros, folosind o mască în mod regulat poate fi prea greu pentru tressele voastre. În schimb, faceți timp pentru un tratament cu ulei fierbinte în fiecare săptămână. Este mai ușoară decât o mască, deci nu vă va cântări părul în jos. Lăsați-o să stea aproximativ 30 de minute.
  • Trebuie să aplicați numai tratamentul cu ulei fierbinte la lungimea părului de la urechi în jos. Poate face ca partea de sus a părului tău să arate gras dacă o aplicați acolo.
  • Puteți achiziționa tratamente de ulei fierbinte pre-realizate ușor de utilizat. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru cele mai bune rezultate.
  • De asemenea, puteți face propriul tratament cu ulei fierbinte cu uleiuri sănătoase, cum ar fi avocado, ricin, migdale dulci și uleiuri de argan. Setați recipientul uleiului într-o oală de apă apropiată de fierbere pentru ao încălzi și apoi aplicați-o la părul dvs. în secțiuni.
  • Imagine intitulată Deal cu părul frizzy Pasul 15
    3. Dormi într-o eșarfă de mătase. Așa cum uscarea părului cu prosop de bumbac poate duce la cuticula și lăsați-o frizzy, dormind pe perna de bumbac poate însemna trezirea cu frizzul major. Pentru a vă menține părul neted, înfășurați-vă capul într-o eșarfă de mătase înainte de a merge la culcare. Mătase este un material moale, neted care nu vă va afecta părul.
  • Părul umed este în mod special predispus la deteriorare, deci asigurați-vă că purtați o eșarfă de mătase dacă veți dormi imediat după spălarea părului.
  • În loc să purtați o eșarfă, puteți schimba bumbacul sau alte perne pentru mătase.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Periajul părului în mod regulat cu o perie naturală de păr poate ajuta la distribuirea uleiurilor naturale pe tot parcursul încuietorilor și tăiați în frizdă.
  • Stilul părului într-o baie aburită este o idee proastă, deoarece umiditatea vă poate face blocarea frizelor. În schimb, stilul tău în dormitor sau altă cameră de uscare a casei.
  • Dacă aveți câteva secțiuni frizante ale părului dvs. care nu vor coopera, pomada poate ajuta. Frecați o cantitate de dimensiune de dime între mâini și apoi executați-le peste coafura finisată pentru a vă ușura totul în poziție.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Șampon fără sulfate
    • Condiții adânci
    • Microfiber prosop
    • Serul siliconic
    • Perie naturală de păr
    • Shine Spray
    • Spray de protecție împotriva căldurii
    • Uscător de suflare ionică
    • Hair îndreptat / fier plat
    • Ondulator
    • Mască de păr
    • Pieptene mari
    • Tratamentul cu ulei fierbinte
    • Eșarfă de mătase
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar