Cum să aplicați machiajul de bază

Aplicarea machiajului poate fi rapidă, simplă și ușoară - cu toate acestea, folosind nuanțele greșite și tehnica necorespunzătoare poate face machiajul dvs. să arate fals și nenatural. Acest articol nu numai că vă va arăta cum să aplicați machiajul de bază, dar vă oferă și câteva sfaturi pentru alegerea culorilor și a nuanțelor potrivite. Nu vă fie frică să experimentați cu cantitatea și tipul de machiaj pe care îl utilizați. Încercarea câtorva tehnici diferite de aplicație poate fi de asemenea utilă în găsirea machiajului perfect Uită-te doar pentru dvs!

Pași

Metoda 1 din 3:
Aplicarea fundației și a pulberii
  1. Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 1
1. Începeți cu o față curată. Spălați-vă fața cu un cleanser blând și se usucă. De asemenea, puteți utiliza un produs de curățare cu micro-margele de exfoliere sau puteți să vă bucurați cu pielea cu un pad de față exfoliant.
  • Încercați să ștergeți fața cu o minge de bumbac înmuiată în toner. Acest lucru vă va ajuta să vă strângeți porii.
  • Pătați-vă fața uscată cu un prosop curat.
  • Dacă utilizați un cleanser cu un exfoliator, trebuie să vă clătiți fața înainte de ao usca cu un prosop.
  • 2. Aplicați un hidratant. A ales un hidratant care este potrivit pentru tipul dvs. de piele și aplicați-l pe față. Dați-o ușor de-a lungul nasului, a pahărilor și a frunții și amestecați-l în folosirea mișcărilor circulare.
  • Dacă nu vă place să purtați prea mult pe fața dvs., puteți achiziționa un hidratant colorat care se potrivește cu tonul pielii. În acest fel, nu va trebui să aplicați grund sau fundație.
  • Pentru a determina ce hidratant este corect pentru un anumit ton de piele, verificați etichetele pentru produsele specifice problemei dvs. (pielea grasă, pielea uscată, pielea sensibilă etc.).
  • 3. Luați în considerare aplicarea unui primer. În timp ce aplicarea primerului de față nu este necesar, vă poate ajuta să realizați acel finisaj neted, periat de aer prin completarea oricăror pori de goluri. Majoritatea primitorilor acționează, de asemenea, ca o soluție de legare pentru a ajuta machiajul să rămână pe piele mai mult. Puteți utiliza un primer de bază de bază sau puteți utiliza unul cu calități speciale, cum ar fi un finisaj mat sau un reductor de roșeață. Le puteți cumpăra într-un magazin de frumusețe sau boutique.
    Sfat de experți
    Nini Efia Yang

    Nini Efia Yang

    Machiaj Artistnini Efia Yang este proprietarul Epiphany-ului Nini, un machiaj din zona San Francisco Bay și studio de păr. Specializată în machiaj de mireasă cu aproape 10 ani de experiență, munca ei a fost prezentată în revista ceremoniei, atât de iubiți și fereastra de nuntă.
    Nini Efia Yang
    Nini Efia Yang
    Artistul de machiaj

    Expertul nostru este de acord: Primerul creează o textura netedă pentru fundația dvs. Dacă alegeți un primer care este formulat pentru tipul dvs. de piele, acesta vă poate ajuta și fundația să dureze mai mult.

  • 4. Luați în considerare aplicarea unor concealer. Concealerul este minunat pentru ascunderea decolorărilor, pete și acele cercuri sub-ochi îngrozitoare. Alegeți un concealer care este aceeași culoare ca și fundația dvs., dar una sau două nuanțe mai ușoare. Aplicați ușor concealerul peste cercul cu blestem, decolorare sau sub-ochi folosind o mișcare de atingere. Puteți folosi degetul, un burete de machiaj sau chiar o perie mică. Există diferite tipuri de concealer, zona subactivă are nevoie de o formulă mai subțire decât ceea ce ați acoperi petele în alte zone sau se va sparge. Asigurați-vă că amestecați marginile concealerului în piele. Pentru a vă asigura că Concealerul nu sparge sau ridură, repede o pudră peste concealer, pulberi care sunt translucide sau tonul pielii se amestecă cel mai bine. De asemenea, puteți utiliza un concealer de corectare a culorilor pentru a acoperi anumite zone problematice. Iată câteva sfaturi:
  • Dacă aveți zone roșii sau cosuri, utilizați Verde Concealer. Verdele va ascunde roșeața.
  • Dacă aveți cercuri întunecate sub ochi, utilizați portocaliu sau galben-colorat.
  • Dacă aveți un ton de piele gălbuie, utilizați un concealer liliac. Pigmentul liliac va ajuta la anularea galbenului.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 5
    5. Alegeți o culoare de fundație care se potrivește cu tonul pielii. Puteți face acest lucru prin plasarea unei cantități mici de-a lungul maxilarului. Unele companii vinde fundații pentru subtilități răcoroase, neutre și calde. Dacă achiziționați o fundație dintr-o astfel de companie, asigurați-vă că achiziționați tonul și subtilitatea pielii potrivite. Obținerea fundației în tonul de piele greșit și substroia poate face ca fața dvs. să arate orangey, gălbuie, sau la azimă. Yikes! Iată câteva sfaturi rapide pentru determinarea întreprinderii pielii:
  • Dacă vene arata purpuriu sau albastru, aveți un subtil cool. Dacă vene vene arată verde, aveți un subtil cald. Dacă nu puteți spune, cel mai probabil aveți un subtil neutru.
  • Dacă arăți cel mai bine în culori reci, cum ar fi verde strălucitor, blues și purpuri, aveți un subtil cool. Dacă arăți cel mai bine în culori mai calde, cum ar fi roșii, portocale, galben și verde-verdeață, atunci aveți un subtil cald. Dacă arăți bine în toate culorile, atunci aveți o subtil neutru.
  • Dacă arăți cel mai bine în bijuterii de argint, aveți un subtil cool. Dacă arăți cel mai bine în bijuterii de aur, aveți un subtil cald. Dacă arăți bine atât în ​​aur, cât și în argint, atunci aveți un subtil neutru.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 6
    6. Decideți cât de multă acoperire doriți. La selectarea fundației dvs., este, de asemenea, important să decideți cât de multă acoperire doriți. Există diferite tipuri de fundații disponibile și fiecare vă va oferi rezultate diferite. Iată câteva sfaturi:
  • Crema Fundația este groasă, dar vă va oferi cea mai mare acoperire. S-ar putea să nu aveți nevoie nici de concealer pentru această fundație. Se poate simți greu pe față, totuși. Acest tip de fundație este potrivit pentru tipurile de piele normale și uscate.
  • Fundația lichidă vă poate oferi o acoperire pură la o acoperire medie. Va arăta mai natural pe care îl este Sheerer, și va ajuta chiar și tonul pielii. Unele pete ar putea arăta totuși prin intermediul și este posibil să fie nevoie să utilizați concealer. Acest tip de fundație este potrivit pentru tipurile de piele uscate și combinate.
  • Fundația Pulbere vă va da cea mai ușoară acoperire și va arăta cel mai natural. Este cel mai bun pentru seara dvs. de ton de piele și oferindu-vă aspectul no-machiaj. Acest tip de fundație este potrivit pentru tipurile de piele uleioase.
  • 7. Aplicați fundația dvs. Există multe modalități diferite în care vă puteți aplica fundația. Acoperirea depinde, de asemenea, de ceea ce utilizați pentru a pune fundul pe piele. În general, amestecurile de frumusețe dau cea mai mare acoperire, apoi perii de fundație, apoi degetele sau bureții. Puteți folosi degetele, un burete de machiaj sau chiar o perie de fundație, în funcție de tipul de fundație pe care o aveți. Începeți să aplicați fundația în nas și să lucrați în afară de-a lungul bărbatului, obrajilor și podului nasului. Amestecați fundația spre exterior și asigurați-vă că obțineți linia maxilarului, laturile feței, frunții și gâtul.
  • Dacă utilizați Fundația Powder, puteți aplica machiajul utilizând un burete de machiaj sau o perie de pulbere.
  • Dacă utilizați Fundația lichidă, puteți utiliza un burete de machiaj, o perie de machiaj sau degetele dvs. Dacă alegeți să utilizați un burete de machiaj, luați în considerare la umederea în apă. Acest lucru va împiedica buretele să se înmoaie prea multă fundație și o pierzând astfel.
  • Dacă utilizați Fundația Cream, puteți folosi un burete de machiaj, o perie de machiaj sau degetele.
  • 8. Praf ușor cu pulbere. Alegeți o pulbere care se potrivește cu tonul pielii și se ridică peria de pulbere în ea. Apăsați ușor sau loviți excesul de pulbere, apoi periați-l pe față. Concentrați-vă pe nas, frunte și pe pheekbone. Pulberea va ajuta la stabilirea fundației și va reduce stralucirea. De asemenea, vă va lăsa în continuare fața în pregătirea pentru alte machiaj de pulbere, cum ar fi umbra roșie și ochi. Asigurați-vă că ați aruncat orice pulbere în exces de pe față.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicarea machiajului în ochii tăi
    1. Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 9
    1. Alegeți culorile umbrelor ochilor. Veți avea nevoie de trei nuanțe diferite: o umbră medie pentru capac, o nuanță întunecată pentru creăre și o nuanță ușoară pentru bază și evidențiere. Încercați să alegeți culorile din aceeași familie de culori, cum ar fi toate blues sau toate maronii. De asemenea, rețineți că diferite culori pot îmbunătăți diferite culori ale ochilor. Iată câteva sugestii:
    • Pentru cel mai bun amestec, umbra ochilor ar trebui să aibă patru nuanțe diferite: cea mai ușoară (o umbră aproape de alb) pe colțul interior și chiar sub browonul dvs., al doilea luminos deasupra capacului, cel mai întunecat pe creanțe și mai întunecat pe exterior colțul amestecat în.
    • Dacă aveți ochi albaștri, puteți purta nuanțe similare, cum ar fi albastru închis, gri și argint. Puteți purta, de asemenea, nuanțe contrastante, cum ar fi bronz, maro, cupru și taupe.
    • Dacă aveți ochi maro... Puteți purta nuanțe similare, cum ar fi bronzul, maro și taupe. Puteți purta, de asemenea, nuanțe contrastante, cum ar fi albastru, verde, gri și purpuriu.
    • Dacă aveți ochi verzi, puteți purta nuanțe similare, cum ar fi verde și verde pădure. Puteți purta, de asemenea, nuanțe contrastante, cum ar fi aur, roz, taupe și purpuriu.
    • Dacă aveți ochi gri, puteți purta nuanțe similare, cum ar fi albastru, cărbune și argint. Puteți purta, de asemenea, nuanțe contrastante, cum ar fi maro, aur, verde și purpuriu.
    • Dacă aveți ochi de căpșuni, puteți folosi verdele și aur pentru a scoate verdele și auriu în ochii voștri. De asemenea, puteți utiliza culori contrastante, cum ar fi prune, roșu-maro și vin.
  • 2. Pentru a vă face machiajul de ochi mai luminoase și mai durabile, aplicați un primer de ochi înainte de orice umbră. Sau pur și simplu utilizați un punct de concealer lichid în locul primerului.
  • 3. Aplicați baza și evidențiați. Alegeți cea mai ușoară nuanță. Întoarceți-vă peria în umbra ochilor și o curățați peste întreaga pleoapă, de la linia de bord până la sprânceană. Amestecați ușor umbra spre colț sau ochi și departe de ochi. Puteți să vă lăsați umbra ochilor ca acesta sau să adăugați o definiție suplimentară prin adăugarea unei culori de umbră și capac.
  • Luați în considerare periajul unei pulberi libere sub ochi, chiar sub gene. Acest lucru va prinde orice specii libere de umbra ochiului. Când ați terminat aplicarea umbrei ochilor, puteți peria această pulbere folosind o perie curată.
  • Unii oameni nu le place să aibă aceeași culoare de evidențiere ca baza lor. Dacă acest lucru se aplică, puteți utiliza un grund de umbră pentru a opri umbra ochilor de la creare. Asigurați-vă că aplicați evidențiarea dvs. în colțurile dvs. interioare pentru a vă deschide ochii și pe osul frunții pentru a vă da ochii.
  • 4. Aplicați culoarea capacului. Împământați-vă pe o umbră medie și o curățați de-a lungul întregii pleoape, mergând de la dreapta lângă colțul interior al ochiului în colțul exterior.
  • 5. Aplicați culoarea Crească. Ia o perie mai mică și o spui peste cea mai întunecată umbra. Rulați-l de-a lungul coastei ochiului, mergând într-un arc pornind de la colțul exterior și urmând forma prizei de ochi naturale sau în cazul în care pleoapele se îndoaie când vă deschideți ochii.
  • 6. Amestecați umbra ochilor. Folosind o perie mică, pufoasă, treceți peste pleoapă, unde capacul întâlnește creasta. Apoi, treceți peste frunte, unde creasta îndeplinește fruntea. Când amestecați, rulați peria din colțul interior al ochiului la exterior și înapoi la interiorul într-o mișcare de curcubeu.
  • Dacă ați periat pulbere liberă sub ochi, puteți să-l praf după ce ați terminat de amestecarea totul.
  • 7. Aplicați Eyeliner. Așezați vârful ochiului dvs. cât mai aproape de linia de lasare de pe capacul superior. Trageți încet o linie netedă, mergând de la mijlocul pleoapei în colțul exterior. Apoi, mergând de la mijloc la colțul interior. Puteți prelungi un pic de ochi puțin dincolo de colțul exterior, creând un vârf de aripă. Indiferent dacă utilizați creionul de plecare sau pentru melanerul lichid depinde în întregime de ceea ce este mai ușor pentru dvs. cu dvs. Iată câteva sfaturi despre aplicarea liniei de ochi:
  • Pentru un aspect natural, în timpul zilei, utilizați liner maro sau maro-maro. Pentru un aspect mai definit sau de seară, utilizați ochiul negru negru.
  • Ajută dacă țineți o oglindă de buzunar în cealaltă mână și priviți în jos la oglindă în timp ce aplicați eyelinerul.
  • De asemenea, vă puteți închide parțialul ochilor și trageți ușor colțul exterior al ochiului, întinzându-vă capacul. Desenați ochelarii într-o linie curată.
  • Puteți utiliza eyeliner sau umbra ochilor pe capacul inferior. Eyeliner vă va da un aspect mai definit, în timp ce o linie subțire de cărbune sau umbra de ochi maro închis vă va oferi un aspect mai moale.
  • 8. Aplicați rimelul. Începeți aplicarea rimelului dvs. de la mijlocul ochiului. Îndepărtați peria în recipient și trageți-o, tragându-l de-a lungul marginii containerului pentru a elimina orice exces de rimel. Aduceți peria cât mai aproape de linia de bară și trageți-o ușor, loviți-o de la o parte la alta ușor - coborâți pleoapele în același timp în timp ce trageți peria. Repetați procesul pentru colțurile exterioare și interioare ale ochiului.
  • Puteți aplica o anumită rimeluri la genele de jos. Pur și simplu aduceți peria cât mai aproape de linia de lasare inferioară și periați în jos.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 17
    9. Luați în considerare umbrirea în sprâncenele voastre. Dacă nu aveți sprâncene foarte groase, ați putea dori să le completați. Puteți utiliza creionul de sprâncene sau umbra ochilor. Urmați curba naturală a sprâncenei dvs., făcând culoarea mai ușoară și mai ușoară, cu cât ajunge mai aproape de nas. În general, doriți să utilizați o culoare care este de două până la trei nuanțe mai ușoară decât culoarea părului, dacă nu aveți păr blond. Apoi, du-te 2-3 nuanțe mai întunecate. Iată câteva sfaturi:
  • Dacă aveți păr blond sau ușor colorat, utilizați un maro deschis sau maro mediu.
  • Pentru părul brun sau părul de culoare medie, utilizați un maro mediu sau închis.
  • Dacă aveți păr negru, utilizați un maro foarte închis. Nu folosiți niciodată negru, deoarece va fi prea aspru.
  • Dacă aveți păr roșu, utilizați o culoare aproape de culoarea părului, dar două la trei nuanțe mai întunecate.
  • Pentru alte culori de păr neobișnuite, cum ar fi albastru, verde, roz sau purpuriu, iau în considerare utilizarea unei umbre care se potrivește cu culoarea părului tău și mergând două până la trei nuanțe mai întunecate. Puteți să vă jucați cu culori sau să utilizați o culoare care se potrivește cu culoarea originală a sprâncenelor.
  • Sfat de experți

    Sprâncenele vă cad într-adevăr fața, deci dacă aveți sprâncene subțiri, este o idee bună să le completați într-un pic.

    Nini Efia Yang

    Nini Efia Yang

    Machiaj Artistnini Efia Yang este proprietarul Epiphany-ului Nini, un machiaj din zona San Francisco Bay și studio de păr. Specializată în machiaj de mireasă cu aproape 10 ani de experiență, munca ei a fost prezentată în revista ceremoniei, atât de iubiți și fereastra de nuntă.
    Nini Efia Yang
    Nini Efia Yang
    Artistul de machiaj
    Metoda 3 din 3:
    Aplicarea machiajului la buze și obraji
    1. Aplicați Blush. Alegeți o culoare care vă convine și aplicați Italong sau abia pe partea de sus a pometului. Cum aplicați blushul dvs. va depinde de tipul de blush pe care l-ați cumpărat: Cremă sau Pulbere. Dacă utilizați o brupă de pulbere, atunci o puteți aplica cu o perie de pulbere. Dacă folosiți o blush cremă, apoi o dați ușor pe obraji cu degetele și apoi amestecați-o încet spre exterior. Nu aplicați prea multă blush, cu toate acestea, doriți doar o blush suficientă pentru a vă oferi o strălucire sănătoasă. Iată câteva linii directoare pentru găsirea nuanței potrivite de Blush:
    • Dacă aveți piele ușoară, mergeți la rozuri moi, corali ușoare și piersici.
    • Dacă aveți pielea medie, du-te pentru rozuri bogate, mauve calde și piersici adânci.
    • Dacă aveți pielea întunecată, du-te pentru fuchiuri adânci, brunuri calde și tangerine.
  • 2. Luați în considerare adăugarea unor bronzoare. Pentru un aspect sănătos, sărutat la soare, puteți aplica un bronz.
  • Bronzerul, de obicei, nu merge pe nas, dacă nu vă confruntați, și apoi este în zone foarte specifice ale nasului.
  • În general, bronzul poate merge peste tot pe față, dar definește fața mai mult atunci când este aplicată de-a lungul maxilarului, sub roșie și de-a lungul vârfului frunții.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 20
    3. Descrieți buzele cu linia de buze. Alegeți o culoare care se potrivește cu culoarea rujului. Dacă doriți să aveți buze mai detaliate, faceți linia chiar în afara liniei dvs. naturale de buze. Dacă doriți să faceți buzele să apară mai puțin pline, apoi trageți chiar în interiorul liniei de buze.
  • 4. Umpleți buzele cu ruj.Puteți rula rujul direct peste buze sau puteți utiliza o perie de ruj. Dacă utilizați o perie de buze, pur și simplu o curățați pe ruj și apoi o rulați peste buza. Asigurați-vă că rămâneți în interiorul liniilor dvs. de buze. Odată ce ați terminat aplicarea rujului, puteți scăpa de excesul prin apăsarea buzelor pe o bucată de țesut îndoit.
  • Dacă aveți buze cu adevărat uscate, puneți niște balsam baston sau balsam de buze înainte de a vă pune pe ruj. Acest lucru vă va ajuta să vă înmuiați buzele și să împiedicați prea multe crestături.
  • Puteți face ca rujul să dureze mai mult prin plasarea unui țesut peste buze și apoi praful pulberii translucide peste țesut. Doar o pulbere suficientă va trece prin țesut pentru a sigila rujul în.
  • Pentru un glimmer suplimentar, aplicați un strat de luciu de buze.
  • Imagine intitulată Aplicați machiajul de bază Pasul 22
    5. Luați în considerare utilizarea luciului de buze în loc de căptușeala de buze și ruj. Dacă mergeți la un aspect natural neutru, puteți omite linia de buze și rujul și puteți peria pe un strat de luciu de buze în schimb. Luciul de buze funcționează bine pentru timpul de zi, pentru că este moale și lipitic de lumină funcționează cel mai bine pentru seara.
  • Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Unde încep cu machiajul ochilor?
      Nini Efia Yang
      Nini Efia Yang
      Artistul de machiaj
      Nini Efia Yang este proprietarul Epifaniei Nini, un machiaj din San Francisco Bay și studio de păr. Specializată în machiaj de mireasă cu aproape 10 ani de experiență, munca ei a fost prezentată în revista ceremoniei, atât de iubiți și fereastra de nuntă.Nini Efia Yang
      Nini Efia Yang
      Artistul de machiaj
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Dacă veți folosi ochiul, vă recomandăm mereu utilizarea unei baze sau a unui primer. Dacă puneți umbra direct pe capac, nu va rămâne în poziție.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 0
    • Întrebare
      Ce ar trebui să fac pentru a lua pungile sub ochii mei?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Încercați Teabags umed (în special ceaiul verde). Doar puneți-le peste ochi sau sub, și lăsați-o să stea timp de aproximativ 30 de minute (urmăriți un videoclip fav sau citiți ceva în timp ce așteptați).
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 7helpful 31
    • Întrebare
      Cum aplicați machiajul când sunteți un Tween?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Păstrați-l ușor și natural. BB crema sau hidratanatorii colorați sunt calea de urmat. Poate un concealer sau pudră cu un pic de rimel și balsam de buze.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 6helpful 33
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Alegeți culorile care se potrivesc cu tonul pielii și se află. Folosirea umbrei greșite vă poate face față ashen-ului și nenatural.
  • Luați în considerare stabilirea machiajului după ce ați terminat aplicarea acesteia cu o pulverizare ușoară a pulberii de față translucide. De asemenea, puteți utiliza spray-ul de fixare machiaj.
  • Nu ezitați să întrebați persoana de vânzări la magazinul de frumusețe locale pentru sfaturi. El sau ea vă poate ajuta să găsiți cea mai bună culoare a machiajului pentru dvs.
  • Puteți, de asemenea, săturați o evidențiere pe partea de sus a pometrilor, în josul nasului, pe bărbie și poate de-a lungul frunții.
  • Purtați machiajul mai întunecat, mai luminos, mai greu seara.
  • Purtați machiaj mai ușor cu culori neutre moi, în timpul zilei.
  • În timpul zilei, rămâneți la culori matice atunci când este posibil. În acest fel, fața ta nu va părea prea strălucitoare.
  • Avertizări

    Nu dormi în machiaj. Nu numai că vă veți trezi la o față murdară, machiaj, dar veți cloga și pororii. Acest lucru va duce la breakouts. Întotdeauna curățați-vă fața înainte de a dormi.
  • Unii oameni pot fi alergici la ingredientele din machiaj. Dacă dezvoltați orice alergii, opriți-vă imediat să utilizați machiajul dvs. și să luați în considerare utilizarea machiajului organic sau mineral.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Hidratant (opțional, dar recomandat)
    • Fundație și pulbere
    • Umbra ochilor
    • Liner de ochi și mascara
    • Blush
    • Linia de buze și ruj
    • Machiaj perii, bureți de machiaj și perii de pulbere
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar