Cum să devii cetățean al franței

Dacă vă gândiți să vă deplasați în Franța, ați putea dori să luați în considerare obținerea cetățeniei franceze.Un cetățean francez are dreptul să trăiască, să muncească și să voteze permanent în Franța și are acces la beneficiile publice oferite de guvern. Cetățenia franceză vă dă, de asemenea, anumite drepturi și privilegii în celelalte țări ale Uniunii Europene, cum ar fi să trăiți și să lucrați în oricare dintre aceste țări fără a fi nevoie de vize speciale sau să solicite un permis de muncă.Acest articol explorează diferite modalități de obținere a cetățeniei franceze.

Pași

Metoda 1 din 4:
Devenind cetățean francez prin naturalizare
  1. Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 1
1. Obțineți o viză de rezidență. Înainte de a putea solicita cetățenia prin naturalizare, va trebui să obțineți viza sau permisul de intrare corespunzător. Regula generală este că va trebui să se aplice consulatului francez unde locuiți, pentru a începe procesul. Procesul durează aproximativ două săptămâni pentru un u.S. cetățean și aproximativ două luni pentru alte naționalități. Pentru a aplica pentru o viză de rezidență, veți avea nevoie de:
  • Un pașaport valabil
  • Formular de cerere și aplicație pe termen lung Anexă
  • Opt fotografii de dimensiuni de pașaport pe individ
  • Garanțiile financiare, cum ar fi o scrisoare de la managerul dvs. bancar care afirmă că aveți un venit suficient sau mijloace de a trăi în Franța sau dovada unei pensii de pensionare
  • Dovada asigurării medicale care vă acoperă pentru orice tratament necesar de care aveți nevoie în Franța
  • Dovada cazanului în Franța, cum ar fi un contract de închiriere, titlu la o proprietate sau o scrisoare de la un rezident legal care a afirmat că el sau ea va oferi cazare dvs.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 2
    2. Live în Franța timp de cinci ani consecutivi. Aceasta este o condiție prealabilă pentru obținerea cetățeniei franceze prin naturalizare. Cu toate acestea, dacă ați finalizat cu succes doi ani de învățământ superior în Franța, perioada de rezidență de cinci ani poate fi redusă la doi ani.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 3
    3. Semnează contractul de recepție și integrare (CAI). Acesta este un document folosit de agenția franceză de imigrare (de la OFII) pentru a se asigura că cetățenii străini care sosesc în Franța "Asimilați în societatea franceză". Veți semna CAI la reședința dvs. și este valabil pentru un an. După aceasta, guvernul francez vă va evalua pentru a vă asigura că ați îndeplinit cerințele CAI, dintre care unele sunt:
  • Luați testul francez oral și scris. Dacă nu îndepliniți nivelul așteptat de competență, va trebui să luați cursuri (gratuit) pentru a vă îmbunătăți abilitățile.
  • Formarea completă a civicii. Scopul acestui lucru este de a vă ridica conștiința de lucruri precum egalitatea între bărbați și femei și libertățile de bază. Veți primi instruirea fără costuri pentru dvs.
  • Participați la o sesiune de informare. Acest lucru este orientat spre prezentarea cu detalii despre accesul la serviciile publice, cum ar fi locuințele, asistența medicală și îngrijirea copiilor. Este necesară participarea și este gratuit.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 4
    4. Trimiteți-vă aplicația. Presupunând că ați îndeplinit cerințele de naturalizare, va trebui să vă aduceți aplicația și să însoțiți documentația la prefectura locală unde locuiți. O să ai nevoie:
  • ID-ul național sau pașaportul
  • certificat de nastere
  • dovada adresei
  • Certificatul de căsătorie (dacă este cazul)
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie de dovadă că sunteți angajat și că nu aveți un cazier judiciar.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 5
    5. Completați orice interviuri solicitate și documente suplimentare. Materialele dvs. de aplicare vor fi evaluate de către poliție, de la Primarier și, eventual, alte departamente guvernamentale. Te vor sfătui dacă vor să vorbească cu dvs. și / sau dacă au nevoie de informații suplimentare. Acest întreg proces poate dura aproximativ doi ani pentru a finaliza. Fiți conștienți de faptul că politicile franceze de imigrare au devenit mai restrictive din 2006.
  • Metoda 2 din 4:
    Obținerea cetățeniei prin naștere
    1. Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 6
    1. Cereți cetățenia dacă v-ați născut în Franța părinților străini. O persoană născută în Franța către părinții care nu erau cetățeni francezi poate solicita dreptul la cetățenia franceză la vârsta de 16 ani și primește beneficii depline de cetățenie la vârsta de 18 ani. Verificați cu prefectura locală pentru instrucțiuni despre cum să continuați. Va trebui să dovedim că Franța a fost principala dvs. reședință timp de cel puțin cinci ani de la vârsta de 11 ani. Unele metode de probă ar putea fi:
    • O faptă proprietate de proprietate sau un apartament / închiriere de case
    • Facturile fiscale și / sau încasările de utilități
    • Transcrieri școlare
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 7
    2. Fișier o înregistrare de naștere pentru un copil care nu se naște în Franța. Un copil născut la un părinte francez are, de asemenea, dreptul la cetățenia franceză. Părintele trebuie să depună dovezi ale nașterii în Registrul civil francez. Dacă părintele nu locuiește în Franța, formularele de înregistrare a nașterii pot fi obținute la consulatul francez local. Formele pot varia în funcție de faptul dacă părintele înregistrează nașterea înainte sau după 30 de zile de la data nașterii. Oricum, părintele va avea nevoie de:
  • Certificatul de naștere din țara în care sa născut copilul și
  • Dovada cetățeniei franceze a părintelui, cum ar fi o fotocopie a frontală și a spate a unui card național de identitate valabil.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 8
    3. Petiția pentru un certificat de naționalitate franceză. Pentru a completa o cerere de cetățenie pentru un copil care nu sa născut în Franța, dar are un părinte francez, trebuie să obțineți un certificat de naționalitate. Puteți obține acest lucru de la instanța locală (instanța Tribunalului D`) unde locuiți în Franța. Dacă nu reședința în Franța, puteți solicita certificatul prin intermediul biroului de naționalitate din Paris.
  • Metoda 3 din 4:
    Dobândirea cetățeniei prin căsătorie
    1. Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 9
    1. Se căsătorește cu un cetățean francez. Dacă sunteți un non-cetățean care trăiește în Franța, dar v-ați căsătorit cu un cetățean francez timp de cel puțin patru ani, puteți solicita cetățenia franceză. Veți aplica la prefectura locală, așa cum este indicat în metoda 1 - Pasul 4, de mai sus.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 10
    2. Trăiesc în Franța timp de cel puțin un an fără întrerupere înainte de a depune cererea. De asemenea, trebuie să fiți căsătoriți în momentul cererii. În plus, soțul dvs. trebuie să-și păstreze cetățenia franceză.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 11
    3. Semnează contractul de recepție și integrare (CAI). Dacă sunteți soțul / soția străină a unui cetățean francez, agenția franceză de imigrare va cere să semnezi CAI menționată mai devreme în acest articol. De asemenea, trebuie să completați toate cerințele CAI, cum ar fi testul francez oral și scris, formarea civică și sesiunea de informare.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea cetățeniei prin servirea în Legiunea străină franceză
    1. Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 12
    1. Faceți cunoștință cu cerințele de bază ale Legiunii străine franceze. Pentru a solicita serviciul în Legiunea străină franceză, care este un grup militar francez care acceptă recruți din întreaga lume, va trebui să îndepliniți anumite cerințe administrative, fizice și medicale.
    • Administrativ, trebuie: să aveți un pașaport valabil - știți cum să citiți și să scrieți în limba maternă - și să fiți între 17 1/2 și 39 1/2 ani.
    • Din punct de vedere fizic, indicele de masă corporală ar trebui să fie între 20 și 30 de ani.
    • Din punct de vedere medical, ar trebui să aveți o istorie curată fără afecțiuni fizice permanente (e.G., cancer, vederea slabă sau auzul săraci) sau intervenții chirurgicale care afectează funcțiile dvs. corporale (e.G., Meniscus deteriorat, degetele întregi lipsesc, sau dislocările științifice).
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 13
    2. Obțineți informații și completați un formular de înregistrare. Dacă îndepliniți toate cerințele minime, vă puteți înregistra mergând, în persoană, la unul dintre numeroasele birouri de informare a legiunii străine. O listă de locații de birou de informații poate fi găsită Aici. La biroul de informații, veți primi un formular de înregistrare și veți deschide aplicația. Acest proces durează aproximativ două zile.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 14
    3. Frecventați examinări de preselecție. Odată ce vă deschideți aplicația, veți fi trimis la un centru de preselecție din Paris sau în Aubagne. La centrul de preselecție veți participa la o serie de examinări. Acest proces va dura aproximativ șapte zile pentru a finaliza.
  • În primul rând, veți participa la un interviu de motivare, care este menit să vă testeze gradul de motivație și abilitatea dvs. de a servi.
  • În al doilea rând, veți participa la teste sportive preliminare menite să vă evalueze abilitățile fizice. În general, vi se va cere să finalizați trei push-up-uri și un test de anduranță.
  • În al treilea rând, veți participa la un examen medical inițial, care vă va asigura că îndepliniți cerințele medicale minime necesare pentru a servi.
  • În al patrulea rând, veți completa formularul de înregistrare.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 15
    4. Semnați un contract de înscriere de cinci ani. Odată ce ați completat examinările de preselecție, vi se va cere să semnați un contract de servicii de cinci ani.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 16
    5. Treceți testele de selecție. După ce vă semnați contractul de cinci ani, veți fi trimis la centrul de selecție și încorporare al Aubagnei, care este locul în care veți participa la următoarea fază de testare. Acolo, veți participa la testele psihologice și tehnice - teste logice - interviuri de securitate și teste de personalitate. Acest proces va dura aproximativ 14 zile.
  • Dacă transmiteți toate aceste teste de selecție, care este determinată de un comitet de selecție, angajamentul dvs. de cinci ani va fi oficial acceptat.
  • Dacă nu transmiteți aceste teste de selecție, veți fi trimis acasă.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 17
    6. Instruire completă. Dacă sunteți acceptat, veți completa o pregătire de patru luni. Această instruire va acoperi:
  • Introducerea vieții militare-
  • Marșul-
  • Instruire tehnică și practică-
  • Instruire de munte-
  • Examene- și
  • Tehnici de conducere.
  • Imaginea intitulată deveni cetățean al Franței Pasul 18
    7. Serviți Legiunea străină franceză timp de trei ani. După antrenament, veți continua să vă asigurați angajamentul de cinci ani, servind într-unul din cele 11 regimente ale Legiunii străine. Trei ani în angajamentul dvs. de cinci ani, veți avea capacitatea de a aplica cetățenia franceză, dar cetățenia nu este garantată.
  • sfaturi

    În afară de doi ani de învățământ superior, Franța permite anumite alte excepții la perioada de rezidență a naționalizării de cinci ani. Acestea sunt mai puțin frecvente, dar merită să întrebați când aplicați pentru viză de rezidență.
  • Franța permite o naționalitate dublă cu alte țări, inclusiv Statele Unite.
  • Odată ce ați finalizat procesul de naturalizare, orice dependenți necăsătoriți devin în mod automat cetățeni francezi dacă trăiesc cu dvs. și sunt incluși în decretul de naturalizare.
  • Luați în considerare aplicarea rezidenței permanente în loc de cetățenie. Cartea rezidentă permanentă (carte de rezident) este bună timp de zece ani și este reînnoită. Un rezident permanent va primi majoritatea acelorași beneficii ca cetățean. Cu toate acestea, nu veți avea privilegii de vot sau dreptul de a candida la funcția publică. Cerințele pentru rezidența permanentă pot fi mai ușor de îndeplinit decât cele pentru obținerea cetățeniei.
  • Avertizări

    Aveți grijă să nu renunțați la niciun drept de cetățenie duală pe care doriți să îl păstrați. Verificați dacă, devenind un cetățean francez, s-ar putea să vă abandonați cetățenia actuală. Dacă aveți orice preocupare în acest domeniu, este posibil să se consulte cu un avocat de imigrare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar