Cum de a conduce o barcă de bas

Unii pescari vă vor spune că, dacă pescuiți bass de la orice barcă - chiar și un caiac - atunci este o barcă de bas. Cu toate acestea, atunci când entuziaștii de pescuit aud termenul "barca de bas", ei se gândesc adesea la o barcă rapidă care se poate deplasa rapid de la fața locului la fața locului, dar rămâne liniștită atunci când basul este mușcat. Deoarece bărcile de bas moderne se pot mișca atât de repede prin apă, siguranța este o considerație majoră ca șofer sau pasager. De asemenea, trebuie să lucrați la manevrarea în mod stealth în poziție în poziția de a cârligul că trofeul bass.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pilotarea unei barci de bas
  1. Imagine intitulată Unitatea unei barci de bass Pasul 1
1
Lansa barca de bas cu atenție. Dacă vă lansați barca de la o remorcă de vehicule, faceți un plan în prealabil și aduceți un prieten sau două pentru a vă ajuta. Înapoi înapoi remorcă în apă, apoi puneți vehiculul în parc și aplicați frâna de parcare. Porniți motorul barcii odată ce este în apă, anulați cârligul de trin pe remorcă și încet înapoi și departe de remorcă. Țineți un ochi în mediul înconjurător în orice moment.
  • Când sunteți legați de apă, împingeți mai multe picioare (metri) de la doc înainte de a aplica accelerația și aveți grijă de alte bărci sau obstacole în toate direcțiile.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 2
    2. Puneți jachete de viață și comutatorul de ucidere. Toată lumea de pe barcă trebuie să poarte o jachetă de viață aprobată care se potrivește corect în orice moment. Nu contează dacă sunteți un înotător bun - căderea de la o barcă de basbă în mișcare rapidă vă poate bate în apa inconștientă.
  • Clipurile de comutare de ucidere pe șofer și se atașează la barcă cu un cablu. Dacă cablul se detașează de la barcă (dacă pilotul se încadrează în apă, de exemplu), motorul va întrerupe imediat.
  • Imagine intitulată Drive O barca de bass Pasul 3
    3. Nu depășiți limita de pasageri a barcii. Ca toate bărcile, bărci de bas au o limită maximă de pasageri. Acest lucru ar trebui să fie clar marcat pe barca ta. Cu toate acestea, puteți utiliza și acest vechi truc dacă nu găsiți limita postată:
  • Înmulțiți lungimea și lățimea barcii în picioare (1 ft. = 0.3 m) - Împărțiți acest număr cu 15 și rotund în jos pentru a obține numărul maxim de pasageri.
  • Deci, limita maximă de pasageri pentru o 18 picioare (5.5 m). cu 4.5 picioare (1.4 m). barca ar fi 5 persoane. (18 x 4.5 = 81-81 / 15 = 5.4- rotunde până la 5)
  • Imagine intitulată Unitatea unei barci de bass Pasul 4
    4. Maestru de conducere cu barca înainte de a lua pasageri sau lovind ape aglomerate. Dacă barca este nouă pentru dvs., luați timpul necesar pentru ao folosi în condiții calme, sigure. Dacă sunteți nou pentru a naviga, faceți o clasă de navigație dacă este cerută de lege sau nu, și să petreceți timp pe apă cu boaters experimentați, astfel încât să puteți învăța de la ei.
  • Dacă aveți o barcă de bas mai mică cu un motor de sub 20 de cai putere, veți folosi probabil motorul în sine pentru direcție (prin mânerul de tiller), schimbând (trageți maneta spre dvs. pentru a merge mai departe, împingându-l departe pentru invers, cu neutru în mijloc) și controlul accelerației (glisând maneta dreptul de a merge mai repede).
  • Bărciile de bas mai mari au adesea o volan similară cu cea a unei mașini, cu comenzi de accelerație și schimbări pe panoul adiacent sau de gunwale din apropiere (perete lateral).
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 5
    5. Controlați viteza, mai ales ca novice. Unele bărci moderne de bas pot merge la 70 de kilometri pe oră (110 km / h) sau mai mult, dar asta nu înseamnă că ar trebui să-l maximum pe motor prima dată când o primești în apă. Mergând prea repede, vă reduce timpul de reacție și poate provoca, de asemenea, arcul (partea din față) a barcii să ridice, obstrucționând opinia dvs. și, eventual, cauzând flipul.
  • Asigurați-vă că știți ce geamuri diferite, markeri de canale, zone "fără trezire", și alte semne înseamnă - și să le ascultați. Luați o clasă dacă sunteți nou la plimbare cu barca, sau luați în considerare un curs de perfecționare dacă ați fost pe apă pentru o vreme.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 6
    6. Practicați ajustarea orizilor pe motor înainte de a încerca viteze mai mari. Practic, "Trim" se referă la unghiul elicei în apă (în mod similar, "înclinare" se referă la creșterea arborelui de elice aproape sau orizontală). Îndepărtați-vă când accelerarea înainte ajută la menținerea arcului de ridicare și puteți împinge arcul suficient pentru a încetini barca. Trimirea în sus vă poate ajuta să obțineți un plan de navigație în cazul în care arcul este prea mic.
  • Este posibil să trebuiască să ajustați tăierea manuală pe bărci mai mici, dar bărci de bas mai mari folosesc de obicei hidraulică acționată electronic controlată la cârma.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 7
    7. Tratați toate boaters din apropiere ca șoferi săraci. Adesea, nu veți avea nicio idee dacă o altă barcă în vedere este pilotată de un pro sau pe cineva care nu știe ce fac. Este întotdeauna mai sigur să păstrați cât mai multă distanță cât puteți de la alte bărci. Și, păstrarea clară a altor bărci, ușurează, de asemenea, să prindă basul!
  • Imagine intitulată Drive O barca de bass Pasul 8
    8. Du-te încet și constant în apă brută. Dacă este o zi vântoasă, iar apa este încurcată, este mai bine să rămâi pe uscat. Dacă vă aflați în apă brută, încercați să direcționați în vânt în loc de el sau (în special) de-a lungul acesteia. Păstrați arcul barcii un pic înălțat (prin ajustarea orizilor în sus), astfel încât să puteți călări direct peste valurile care se apropie. Sau, dacă este necesar, zig-zag înainte și înapoi, astfel încât să puteți "plimba jgheabul" între valuri și apoi să le montați la un unghi de 45 de grade.
  • Valuri de apropiere direct pe sau la un unghi ori de câte ori este posibil. Lăsarea valurilor se prăbușește în fața și peste o barcă cu barca de bas (pereții laterali) este o modalitate bună de a muta sau chiar de a vă scufunda barca.
  • Metoda 2 din 3:
    Conducerea în și între spoturile de pescuit
    1. Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 9
    1. Identificați punctele dvs. de pescuit primare. Există doze sănătoase de încercare și de eroare și noroc implicați în capturarea basului, dar o planificare grijuliu vă va îmbunătăți șansele. Scout Out Spots pentru găsirea basului pe parcursul anului și a corpului de apă.
    • În râuri, fluxuri și apele de maree, basul se înființează de obicei în pauze curente sau în alte pete în care se pot confrunta cu curent și le-au lăsat prada lor să vină la ei.
    • În iazuri și în special lacuri, basul se mută sezonal - în zonele protejate superficiale, protejate în primăvară (pentru a spawn) și toamna (pentru a hrăni pentru iarnă), și în zonele deschise în timpul iernii și vara.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 10
    2. Utilizați un motor de trolling pentru a vă deplasa constant, dar liniștit. În plus față de motorul primar de ieșire de pe partea pupa (spate), multe bărci de bas au, de asemenea, un motor de trolling pe partea de arc. Un motor de trolling electric vă permite să vă poziționați în mod stealth și să rămâneți în mișcare lentă, dar constantă - și ambele calități sunt utile în capturarea basului.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 11
    3. Utilizați o plasă de drift în loc de o ancoră. Punerea ancorei poate surprinde basul de basit în care speră să prindă. Deci, cu excepția cazului în care condițiile sunt destul de dure încât aveți nevoie de ancoră, utilizați o plasă de drift pentru a vă ajuta să vă mențineți bine barca.
  • Plasele de ploaie sunt, de asemenea, numite șosete de drift sau ancore de drift. Ele arata ca o pâlnie făcute din țesătură și creează trageți în apă pentru a vă ajuta să vă mențineți poziția fără a vă opri complet.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 12
    4. Poziționați-vă barca, astfel încât să puteți face turnate mai lungi. Chiar dacă vă amestecați în liniște cu motorul tău de trolling, punându-ți barca chiar pe partea de sus a locului tău principal de pescuit, poate sperie basul pe care îl cauți. În schimb, atunci când este posibil, se bazează pe turnuri mai lungi, astfel încât să puteți păstra barca aproape, dar nu prea aproape.
  • Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să vă deplasați direct peste locul dvs. de pescuit - de exemplu, dacă basul se ascund sub un copac căzut scufundat. Utilizați condițiile de pescuit și propria experiență de pescuit a basului ca ghid.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 13
    5. Nu faceți cursa la următorul punct de pescuit. Chiar dacă participați la o competiție de pescuit de bas, roaring la viteză maximă de la un loc primar la următoarea nu este o idee bună. Riscul de rănire sau alții este pur și simplu prea mare. Întotdeauna păstrați-vă barca sub control. Dacă cineva ajunge la locul tău secret înainte de tine, acceptați-l și treceți la următoarea locație.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea barcii de bas potrivite pentru nevoile dvs
    1. Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 14
    1. Căutați o barcă care poate funcționa în apă puțin adâncă. Marele spoturi de pescuit de bas sunt adesea găsite în apă puțin adâncă, care este acoperită de copaci sau alte caracteristici. Deci, plătește să aibă o barcă care nu iese adânc în apă. Bărci comercializate în mod specific ca "bărci de bas", de obicei, au fund plat, fie o formă largă de V.
  • Imagine intitulată Unitatea unei barci de bass Pasul 15
    2. Alegeți o barcă care oferă spațiu amplu de pescuit. Fiind capabil să pescuiască din mai multe poziții și unghiuri vă va îmbunătăți șansele de a prinde basul. Multe bărci de bas au platforme de pescuit pe arc și pupa, unul sau mai multe scaune pivotante, astfel încât să puteți arunca în toate direcțiile în timp ce se află.
  • Căutați o barcă suficient de mare pentru a vă oferi spațiu amplu de pescuit, dar suficient de mic pentru a se potrivi în zonele protejate în apropierea țărmului. Basurile de bas sunt adesea de la 16 la 25 de picioare (4.9 la 7.6 m) (5-8 m) lungime.
  • Imagine intitulată unitatea unei barci de bass Pasul 16
    3. Se împerechează un motor de origine și un motor de trolling. Motorul primar de ieșire de pe pupa va determina cât de repede poate fi barca de bas. Un motor de trolling plasat pe arc, totuși, vă permite să creezi încet în poziție în timp ce urmăriți basul. Dacă sunteți un angler serios de bas, veți dori să aveți ambele motoare pe barca dvs.
  • Imagine intitulată Unitatea unei barci de bass Pasul 17
    4. Luați în considerare multe suplimentare disponibile. Bărciile de bas moderne pot fi complet încărcate cu echipament de înaltă tehnologie și facilități ample de stocare și confort. Un bun construit "live bine" pentru stocarea capturii dvs. este o caracteristică bună pentru a prioritiza. În caz contrar, luați în considerare preferințele și bugetul dvs. de pescuit atunci când alegeți extras.
  • În funcție de tipul de barcă și de extras, o barcă din fibră de sticlă sau de aluminiu poate costa de la 10.000 $ la peste 50.000 de dolari USD.
  • Alternativ, bărci de bază și caiace sau canoe de bază pot fi de multe ori pentru câteva sute de dolari (sau până la 5.000 USD pentru modelele high-end).
  • Și amintiți întotdeauna - dacă tu prinde bass De la o barcă, orice barcă, este o barcă de bas și tu ești un catcher de bas!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar