Cum să creați și să publicați un roman ca adolescent

Deci, vrei să publice un roman și crezi că ești prea tânăr, dar greșești. Oricine poate scrie cărți, indiferent de vârstă, iar adolescenții pot crea cu siguranță șiPublicați romane, la fel de bine, dacă nu mai bine decât, unii adulți. Deci, ce faci în jur? Obțineți scris!

Pași

  1. Imagine intitulată trece un examen de fizică Pasul 14
1. Au încredere autentică că acest lucru este posibil. Nu fi intimidați sau copleșiți. Sunteți competent. Vârsta dvs. nu contează. De fapt, dacă scrieți un roman adolescent, vârsta dvs. vă conectează la cititorii dvs.
Partea 1 din 3:
Planificarea romanului
  1. Imagine intitulată Scrieți prima carte Pasul 2
1
start cu o idee, pasiune și o inspirație. Scrieți ceea ce tu îngrijire despre. Ai nevoie de o idee bună despre ceea ce va fi romanul tău și ai nevoie de o pasiune suficientă și să conduci să treci prin ea.Nu trebuie să aveți o idee deplină pentru a începe - puteți începe cu doar câteva caractere și o setare sau poate doar o propoziție de deschidere.Există multe articole mai puțin generale care vă pot ajuta să decideți ce să scrieți dacă nu sunteți sigur (a se vedea "WikiChow-uri asemănătoare").
  • Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 4
    2. Alegeți genul dvs.. Există romane de dragoste, fantezie, ficțiune, sci-fi, acțiune, mister, non-ficțiune, groază etc.
  • Dacă doriți, puteți amesteca genurile. Un gen mixt foarte popular este romantism-fantezie.
  • Imaginea intitulată se inspiră să scrie pasul 25
    3. Decideți-vă subiectul. Iată unde vă creați personajele, titlul, complotul etc. Acest pas este locul unde vă faceți "Prompt".
  • Imaginea intitulată se inspiră la scrierea pasului 8
    4. Scrieți-vă blurbul. Acesta este lucrul din spatele cărții care vă spune despre ce este vorba. De asemenea, puteți scrie lucruri precum prologul sau intrarea. Acest lucru nu este absolut necesar, dar lucru frumos despre a face acest lucru este că vă împiedică să vă concentrați asupra nubului de poveste și pe rezultatul sperat.
  • Imaginea intitulată se inspiră să scrie Pasul 11
    5. Descrieți-vă capitolele. Listați capitolele propuse și decideți principal lucru care se întâmplă în fiecare capitol. Nu puneți lucruri minore în conturul dvs.
  • Creați o schiță pentru capitolul unu. Enumerați lucrurile care se vor întâmpla în ea. În principiu, rezumați capitolul, astfel încât atunci când vine vorba de scrisul real, este deja în formă de schelet și începeți să fiți în detaliu.
  • Imagine intitulată Scrierea corectă și formatați o carte Pasul 1
    6. Luați în considerare următoarele lucruri la crearea romanului dvs .:
  • Mai mult decât probabil, scrieți despre un adolescent sau un preteen blocat într-o situație. Unele lucruri pe care doriți să le amintiți sunt:
  • Nu utilizați cuvinte confuze și paragrafe lungi. Cititorul dvs. se va opri imediat.
  • Termeni care preteens și adolescenți îmbătrânesc în timp. Dacă utilizați aceste cuvinte, acesta este și un dezactivat. Nu folosiți aceleași termeni și peste. Cititorii dvs. se vor plictisi.
  • Asigurați-vă că este potrivit pentru vârsta pe care o scrieți.De exemplu, nu scrieți un roman adolescent numit "Rainbow, Magia Pony salvează ziua."
  • Când ați terminat, arătați-vă munca unui prieten, părinte sau profesor. Să-i dau feedback despre ceea ce ar trebui să editați.
  • Aruncați sfatul și mergeți cu ceea ce se simte original și direct original. Noi modalități de a vedea lumea trebuie să iasă de undeva, plus o doză de curaj. Pe cei foarte tineri și cei vechi își pot permite să fie acel îndrăzneț, riscați astfel.
  • Partea 2 din 3:
    Scrierea romanului
    1. Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 7
    1. Găsiți stilul dvs. de scriere. Va trebui să jucați un pic pentru a afla ce se simte confortabil pentru povestea pe care o scrieți.Diferitele stiluri pot include timp și prezent, prima și a treia persoană, proză și versetă.Acesta va depinde de vocea personajelor dvs. și de ceea ce încercați să vă exprimați.Încercați să luați primul capitol și re-scrieți-o în diferite stiluri până când ați lovit cel care se potrivește cel mai bine.
  • Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 6
    2. Încercați să scrieți puțin în fiecare zi. Cu toate acestea, nu vă fie frică să vă puneți cartea deoparte timp de câteva zile, deoarece acest lucru este mai bine decât vă urăști pe căile de scriere.Scrierea unei cărți vă va duce mult timp și o mulțime de muncă grea. Când vă blocați și loviți blocul scriitorului, nu vă sperie.Există aproximativ o sută de moduri diferite, iar cele mai practicate este doar să-l aștepți.Va trece.Fiecare scriitor are un mod diferit de a trece printr-un roman, deci nimeni nu vă poate spune cu adevărat cel mai bun mod de a merge.Unii scriu direct de la început până la sfârșit, iar alții se uită în jurul valorii de unii scrie un capitol pe zi, iar alții scriu numai atunci când inspirația lovește - nu există nici o modalitate definitivă de a ajunge la sfârșitul romanului tău.Dar în cele din urmă, dacă o dați timp și dacă aveți pasiunea, veți ajunge acolo.
  • Imaginea intitulată se inspiră să scrie pasul 12
    3. Merge treptat. Dacă este greu să scrieți în ordine succesivă și sunteți mai interesat într-o singură parte și apoi altul a doua zi, apoi scrieți în bucăți.Sperăm că veți ști că complotul dvs. este suficient de bine pentru a putea lucra în bucăți și apoi să vă întoarceți și să cusați aceste piese împreună. Scrierea în ordine secvențială poate deveni plictisitoare, deci scrieți ce vă interesează acea zi. Chiar dacă este o altă idee, totul va veni în cele din urmă. Cu toate acestea, există pericolul de a fi leneș și nu dorește să se întoarcă și să completeze părțile care sunt mai plictisitoare pentru a scrie. Nu ajunge la acel loc, scriitorul adolescent - dacă chiar tu nu sunt interesați de o anumită parte a cărții dvs., ceea ce vă face să credeți că cititorii vor fi?
  • Nu vă grăbiți. Dacă ajungeți la un punct în romanul în care sunteți blocați, faceți o pauză și reveniți la ea mai târziu. Frustrarea va fi singura ta recompensă dacă doar stai acolo se luptă și încercând să faci ceva ce nu poți. O carte sau o serie bună necesită timp pentru a face. J.K Rowling și cărțile ei (Harry Potter) a luat-o peste 17 ani pentru a finaliza. Ia-ți timpul și pe termen lung va merita.
  • Nu stați până târziu, toată noaptea, încercând să obțineți totul terminat într-o lună. Este îndoielnic că se va întâmpla și vă va face foarte obosit.Acest lucru, la rândul său, va face mai greu să gândești și să lucrezi la ceea ce aveți.Obțineți suficient somn, mâncați micul dejun, faceți bine în școală etc.Veți termina terminat - chiar dacă durează un an, veți termina terminat dacă lucrați la el.Rushing prin lucruri nu va îmbunătăți scrisul dvs., dacă se va face mai rău.
  • Imaginea intitulată se inspiră la scrierea pasului 33
    4. Editați și revizuiți primul dvs. proiect.Primul dvs. critic este singur - va trebui să vă întoarceți tot ceea ce ați scris și să îl revizuiți pentru ao face mai bine.Mai ales dacă acesta este primul dvs. roman, veți avea multe de rezolvat.Este greu să renunți, dar, uneori, chiar și scrisul bun trebuie să fie șters pentru a muta povestea în direcția cea bună.S-ar putea să existe schimbări uriașe care trebuie făcute înainte de a ajunge la următorul pas.
  • Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 9
    5. Obțineți ajutor de editare externă. Obțineți câțiva prieteni sau membri ai familiei pentru ao citi și vă dau direcție, iar apoi puteți dori un editor al literar profesional. Puteți găsi una online, chiar și în agenda telefonică și pot fi foarte utile.Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, scumpe, deci dacă sunteți încrezători, puteți sări peste editorul pro. În plus, ar trebui să știți că editorul dvs. va dori probabil ca editorul lor să se uite la ea înainte de a fi publicat, oricum. Totuși, ar trebui să o trimiteți cel puțin unui profesor sau unui alt adult cu experiență literară în care aveți încredere. Adolescenții și prietenii, deși utile, vor fi dor de lucruri pe care profesorii și alți adulți le vor ridica prima dată, și / sau vor fi blânde pentru a vă elibera sentimentele.Nu vă fie frică critică, ca uneori este în mod obișnuit jenant, dar de cele mai multe ori vă ajută într-adevăr să creșteți ca scriitor.
  • Partea 3 din 3:
    Noțiuni de bază publicate
    1. Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 11
    1. Căutați un agent.Trimiterea manuscrisului dvs. direct la editor ar putea salva cheltuielile agentului, dar este nevoie de o lungă perioadă de timp pentru acei editori și editori și editori frumosi și ocupați pentru a trece prin ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca "Pompa de sllush".Există un motiv pentru care se numește asta.Obțineți un agent literar. Nu sunt ieftine, dar fac o lucrare de scriitor ușor. Multe edituri (după cum se menționează mai sus) doar lucrează prin agenți literari.Trimiteți-vă munca, sunt drăguți și într-adevăr ajută.Dar, asigurați-vă că le dați exact ceea ce cere, dacă nu sunteți dezinclinați de la început să vă reprezinte. Și asta va face doar lucrurile mai greu.
    • Când căutați un agent, găsiți unul care este interesat de genul de carte pe care îl scrieți.Citiți un articol bun despre scrierea scrisorilor de interogare, obțineți o practică, nu treceți peste o pagină și urmați preferințele agentului.Dacă spun ei doar să trimită poștă de melc, apoi să trimită poștă de melc.Dacă doresc primul capitol, nu le dați întreaga carte. Încercați Agentquery.com pentru prima privire.
    • Poate fi greu să găsești un agent. Cu toate acestea, poate fi foarte util, deci persevere. Agentul dvs. va aduce cartea dvs. editorilor pe care el / ea crede că este probabil să o publice, iar mulți editori din zilele noastre se vor ocupa doar de autori printr-un agent literar. Va trebui să găsiți unul disponibil și să trimiteți o scrisoare de interogare. Nu vă fie frică dacă cineva vă respinge, mergeți la următoarea. Chiar și J.K. Rowling a fost respins, de douăsprezece ori, când a încercat să publice Harry Potter.
    • Cât de cinstit doriți să fiți cu agenții pe care îl interogați, cel mai bine este să nu le spuneți vârsta dvs. Ai fi surprins de câți autori (chiar și cei adulți) nu spun agenților cât de vechi sunt. Dacă vă scrieți destul de bine interogarea și manuscrisul, agenții vor lăsa scrisul să vorbească de la sine, și nici măcar nu vor realiza că sunteți treisprezece ani sau paisprezece ani sau o sută șaptesprezece ani. Dacă le place ei vor suna, indiferent de vârsta și acreditările trecute.
    • Dacă agentul te face să te simți inconfortabil în vreun fel, atunci terminați conversația cât mai repede posibil. Nu vă aduceți avantajul."Da, vă mulțumesc foarte mult. Dar am avut câteva alte oferte (chiar dacă nu ați făcut-o, încă mai folosiți acest lucru. Este politicos, este o minciună albă și este mai bine să renunțați la un agent rău și să așteptați un bun, agenții răi nu vă vor ajuta.) Și aș vrea să mă gândesc la ele.Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul dvs.Ar trebui să vă contactez dacă aș decide că aș vrea să mă reprezentați sau ar trebui să facem altceva?"Sau ceva de genul ăsta.Un agent rău nu vă face nicăieri.
  • Imaginea intitulată se inspiră la scrierea pasului 13
    2. Trimiteți produsul finit direct la editor sau agentul dvs. literar. Trimiteți-vă munca la mai mulți agenți la un moment dat.Sunt bune, dar puțini sunt muncitori miraculici și sunt foarte ocupați.Ei au zeci pe zeci de manuscrise pentru a citi în afară de a ta. În interogarea dvs., nu uitați să le mulțumiți agenților pentru timpul lor valoros: timpul care le-ar putea interesa în munca dvs. și vă poate publica.În plus, este o curtoazie comună.
  • Rețineți că nu fiecare companie de publicare online este sigură și adevărată.
  • Imagine denumită în mod corespunzător scrieți și formatați o carte Pasul 6
    3. Știți că atunci când agentul dvs. vă găsește un editor, veți putea lucra de acolo cu compania de publicare.Nu-i lăsa să se uite în jos pentru tine pentru vârsta ta - obțineți redevențele tale s-au stabilit, vorbesc despre ceea ce vrei pentru arta de acoperire, exprimi-ți părerea.Probabil că doriți să aduceți un prieten adult cu experiență să fie consilierul dvs. cu redevențe și astfel.Diferite companii vor lucra în moduri diferite și se așteaptă la lucruri diferite, dar vă vor ține în buclă. Bucurați-vă de proces, deși este nevoie de timp.
  • Când un agent solicită - și vă oferă apelul - atunci fi fericit.Fi politicos, și amabil și le mulțumesc foarte mult pentru citirea a ceea ce ați scris.Fiți umili - Nu comparați munca dvs. la cele mai bune vânzători sau alte cărți pe care le-au reprezentat sau deloc alte lucrări.Este o formă rea. Puteți pune întrebări - chiar agenții literari nu știu totul. Fi profesionist și când vă întreabă vârsta, dacă vă întrebați vârsta, fiți foarte maturi și spuneți-le exact cât de vechi sunteți. Minciuna nu va ajuta, nu puteți semna un contract atunci când vă aflați sub optsprezece - este ilegal - și minciuna se va întoarce și vă va mușca în fund.
  • Imaginea intitulată Scrieți prima carte Pasul 12
    4. Ia-ți cartea acolo.Acum sunteți un autor publicat.Înscrieți-vă la citirile publice, autorul și evenimentele de carte din vecinătate.Faceți o carte de semnare la biblioteca dvs.Și fii mândru de tine.Ai muncit din greu.
  • Teen romanii noi

    Eșantion de schiță netedă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exercițiul de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu toți agenții percep, deși pot lua o sumă din banii pe care îi faci din carte. Se numește o comisie, și cum se plătesc.
  • Împreună cu alți scriitori.Există tabere de scriere teen și cluburi.Obțineți sprijinul altor autori teen în jurul dvs. și va ajuta foarte mult.
  • Du-te la bibliotecă pentru a încerca să găsești o carte despre publicare.
  • Citiți cărți de referință scris.Aceste tipuri de cărți oferă doar sfaturi și idei pentru a vă ajuta să ieșiți din blocul scriitorului și plus, sunt amuzant.
  • Asigurați-vă că aveți o linie de complot clară. Încercați să nu vă bateți de la el sau să mergeți peste tot. Se va confunda numai cititorii tăi.
  • Citiți foarte mult. Citiți cât de mult scrieți și apoi unii. Citiți toate genurile, nu doar ceea ce scrieți - citiți poezia, ficțiune, nonfiction, biografii, fantezie, dicționarul.Vă va ajuta să creați o poveste minunată.
  • Nu lăsați alții să vă spun cum ar trebui să fie scrisă cartea dvs.Tu ești autorul.Chiar dacă un editor profesionist dă tu sugestiile - puteți alege dacă să le luați sau nu.
  • Dacă sunteți încă în procesul de scriere, asigurați-vă că nu vă împărtășiți niciuna dintre ideile dvs. Dacă ideile nu sunt încă protejate prin drepturi de autor, cineva le-ar fi putut fura și a scris cartea în sine.
  • Oamenii spun că agenții nu vor lua interogări de la scriitori care nu sunt publicați anterior sau faimos - că este o eroare absolută și nu este adevărată în cel puțin. Aproape fiecare agent, cu excepția celor care sunt mai exclusivi în clienții lor, pe baza clientului, nu pe conținut, acceptă interogări de la toți cei care au scris un roman de genul pe care îl reprezintă - asta e în engleză.
  • Este foarte greu să găsești timp pentru a scrie ca adolescent, cu școală, acasă, prieteni, petreceri și distragere, dar lipiți de ea.Sunt întotdeauna câteva minute aici, câteva minute acolo. Rezultatul final merită.
  • Dacă sunteți interesat de publicare, verificați "CreateSpace", Este un serviciu de la Amazon. Acesta oferă publicitate gratuită și sunteți în controlul prețului și distribuției. Asigurați-vă că întrebați un părinte, deoarece va necesita un ID fiscal.
  • Dacă doriți să aveți un prolog, dar nu un epilog sau viceversa, acest lucru este bine - acestea sunt opționale.
  • Veți primi șaibe de respingere. Puteți obține o mulțime de alunecări de respingere. Puteți obține o sută de alunecări de respingere. Nu lăsați-o să izbucnească - toată lumea primește șaibe de respingere.Chiar și Tolkien a primit șaibe de respingere.
  • "Îmi place respingerea mea. Ei îmi arată că încerc." - Sylvia Plath
  • De asemenea, puteți publica povestiri pe un site precum WattPad.
  • Utilizați un site de publicare al unui copil, cum ar fi Biblele Sigmas, care este exclusiv pentru adolescenți, deoarece vor face mai ușor și nu va trebui să treceți prin documente și plăți.
  • Învață să iei critici. Nici un scriitor bun nu poate supraviețui mult timp fără ea.
  • Stabiliți vocea romanului. Citiți cărți de genuri similare față de romanul pe care îl scrieți și decideți ce fel de voce (ton) doriți ca cartea dvs. să aibă. Acest lucru va face ca cartea dvs. să sune mai mult profesional.
  • Avertizări

    Nu trimiteți munca dvs. la un agent literar când nu ați terminat și lustruit manuscrisul complet. În afară de faptul că este neprofesional, un agent ar putea fi interesat de ceea ce trebuie să scrieți (chiar dacă uneori se pare că nu se va întâmpla niciodată, este suficient de șocant) și când sunt interesați, vor cere ca manuscrisul complet. Nu există nicio reasigurare că vor pune pe tine destul de mult pentru ca tu să o termini. Șansele de a se întâmpla sunt subțiri decât dacă sunteți un super-tactic și puteți scrie pagini și pagini și pagini pe zi, dar din nou foarte puțin probabil.
  • Vis mare, dar nu vis prea mare. În acest fel, dacă nu deveniți un autor faimos la nivel național, puteți avea în continuare scrierea dvs. și nu lăsați pe nimeni să vă spună diferit.
  • Nu postați povestea dvs. online pe site-uri de scris. Sună minunat, dar nu este un drept de autor în siguranță decât după ce a fost publicat.
  • Ca scriitor adolescent, nu vei fi luat la fel de serios ca cineva care a mers la universitate sau colegiu. Acestea fiind spuse, trebuie să fii profesionist și serios în timp ce discuți și trimite-ți manuscrisul la edituri.
  • Nu renunta la tine. Ar putea dura luni și luni să fie acceptate de un editor, dar există mulți dintre editori. Este o chestiune de a găsi cea potrivită.
  • Nu trimiteți niciodată manuscrisul la un editor decât dacă ați googed numele lor lângă cuvintele Vanity sau înșelătorie. Dacă nu știți ce editor de vanitate este mai multă cercetare.
  • Asigurați-vă că agentul sau editorul pe care îl găsiți este fiabil. Poate doriți să faceți cercetări pe alte cărți pe care le-au făcut. Există oameni care așteaptă să înșele un autor de adolescent pentru prima dată, care nu a făcut niciodată acest lucru înainte.
  • Editați întotdeauna munca dvs. cel puțin de două ori, deoarece probabil veți pierde lucrurile în timpul primului proiect și prima editare. Nu puteți fi niciodată prea atent.
  • Nu vă implicați atât de implicați în scrierea dvs. că ați uitat totul.Petreceți timp cu oamenii, râde, au lupte cu pernă, mâncați atât de multă bomboane pe care vă simțiți rău.Doar faceți lucrurile, jucați sport, faceți temele și citiți alte cărți.Un scriitor trebuie să experimenteze în fiecare etapă a vieții la maxim. De multe ori făceau acele lucruri vor declanșa idei, iar aceste idei pot fi adesea cruciale și pivotale pentru munca ta.
  • Cărți de către adolescenți

    • Profeția pietrelor de Flavia Bujor
    • Bran Hambric de către națiunea Kaleb
    • Pet Smart trilogie, de Aaron E. Kates
    • Swordbird și Sword Quest de Nancy Yi Fan
    • Eragon, cel mai mare, Britant și moștenire de Christopher Paolini (avea 15 ani când a început să scrie Eragonul)
    • Cei de afară de S.E. Hinton
    • În pădurea nopții de Amelia Atwater-Rhodes (era de 14 ani)
    • Corydon și insula monștrilor de către Tobias Dritt (un pseudonim (nume fals) pentru un parteneriat de scriere a mamei și fiului)
    • 7 în 1 de Joanna lew
    • Probleme tot drumul de Sonya Hartnett
    • Cele mai ciudate trilogie de Alexandra Adornetto
    • Halo Trilogy de Alexandra Adornetto
    • Tweaked De Katelyn Schneider
    • Startere cu Mocktales de Aditya Krishnan
    • Un strigăt din Egipt prin Hope Auer
    • Elfii din Zecoh de Karen Hurley
    • Seria feroviară mare: prima noastră locomotivă de Isaac Ben Levi (avea 16 ani, când prima sa carte a fost lansată ca # 1 Noua versiune în Classics pentru copii).
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar