Cum de a curăța un ventilator de plafon

Ventilatoare de tavan, ca alte aparate din casă, au nevoie de curățenie ocazională. Dacă mergeți prea mult timp fără a vă curăța ventilatorul tavanului, murdăria și praful pot să se întindă pe lame și să se răspândească în cameră când este în uz, lăsând un strat gros de praf pe suprafețele de mobilier și făcând restul camerei mai greu de întreținut. Din fericire, nu este o corvoadă dificilă de a finaliza. Curățarea ventilatorului tavanului trebuie făcut aproximativ o dată pe lună și poate fi rapid și ușor cu instrumentele potrivite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind un aspirator
  1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 1
1. Vedeți dacă aspiratorul dvs. are un ventilator de tavan sau un atașament de praf. Multe viduri vin cu un atașament de praf care vă permite să aplicați o perie peste furtunul vidului, făcându-l ușor la suprafețele de praf, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la împrăștierea prafului peste tot. Veți avea nevoie de un atașament de praf dacă alegeți să vă aspirați ventilatorul tavanului. Dacă vidul dvs. nu are unul, ele pot fi achiziționate de obicei pentru aproximativ 10 USD.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un atașament de praf care este larg și plat, nu circular.
  • 2. Extindeți mânerul de vid pentru a ajunge la ventilator. Stați ușor opriți în partea de sub ventilatorul tavan și țineți mânerul de vid la lungimea brațului. Este posibil să fie necesar să fiți ridicați pentru a ajunge la partea superioară a lamelor ventilatorului Dacă sunteți scurt, aveți tavane înalte sau dacă atașamentul de praf de pe vid nu are o structură curbată. Asigurați-vă că sunteți capabili să mutați furtunul de vid de-a lungul lungimii lamei ventilatorului de unde sunteți poziționat.
  • Dacă aveți nevoie, găsiți o cutie de cutie sau un scaun pentru a vă ridica mai aproape de ventilator. Când stați pe un obiect de sprijin, aveți grijă ca mișcările de curățare pe care le faceți pentru a curăța ventilatorul, nu vă influențează echilibrul.
  • 3. Rulați atașamentul de-a lungul lamelor ventilatorului. Porniți aspiratorul și începeți perierea lamelor ventilatorului. Atașamentul la perie slăbește praful stabilit, astfel încât furtunul să poată aspira imediat. Completați o mișcare completă a fiecărei lamă, mutați furtunul încet într-o singură direcție, apoi întoarceți-vă peste lama pentru a prinde orice praf pe care l-ați pierdut.
  • Faceți fiecare trecere cu vidul neted și drept, mai degrabă decât mișcările din spate și înapoi, care pot trimite praful care zboară.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 4
    4. Căutați praf rătăcitor. Chiar și cu metoda de vid, s-ar putea să fiți bătut niște praf de pe ventilator și ați trimis-o în jos. Asigurați-vă că nu există praf pe podea sau pe orice mobilier din zona imediată sub ventilatorul tavanului. Dacă există, acest praf poate fi de asemenea aspirat, sau puteți să-l ștergeți rapid cu mâna.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un duster de lungă durată
    1. Dobândește un duster de lungă durată. Un duster magnetic sau un duster swiffer va fi perfect. Dustrele magnetice utilizează încărcătura statică pentru a atrage și deține praful, în timp ce un material special proiectat special conceput și se blochează în praf, astfel încât să nu meargă să zboare. Dustrele magnetice sunt de obicei câteva picioare în lungime, așa că vor funcționa bine pentru o persoană de înălțime medie (deși ar putea avea nevoie de un scaun de pas). Dacă mergeți cu un Duster Swiffer, veți avea nevoie, de asemenea, de un extensor de mâner, care este ieftin și poate fi cumpărat alături de Duster Regular la orice magazin de bunuri de origine.
    • Un mâner de duster extensibil și un pachet de capete de unică folosință pot fi achiziționate pentru mai puțin de 15 USD.
  • 2. Dați-vă magneticului o taxă. Pentru a atrage praf, dusterul dvs. magnetic trebuie să construiască taxa statică adecvată. Pentru a realiza acest lucru, luați o pungă simplă de cumpărături din plastic și prindeți-l în jurul capului Dusterului, apoi frecați-l înainte și înapoi pentru a puf pe frunzele de praf și a crea energie electrică statică. Dusterul dvs. ar trebui acum să poată "magnetiza" praful din apropiere, fără să-l atingă nici măcar.
  • Urmăriți când atingeți suprafețele metalice după utilizarea unui duster magnetic. Ori de câte ori lucrați cu electricitate statică, există o șansă de un mic șoc electrostatic, care poate fi surprins și de a stârni.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 7
    3. Asigurați-vă că capul de praf sau tamponul este curat. Dacă utilizați un Duster Swiffer sau un alt tip de Duster de unică folosință îndelungată, începeți prin atașarea unui cap sau a unui pad de praf proaspăt. Plăcuțele folosite care sunt înfundate cu praful nu vor ține noul praf în care vin în contact și ați putea chiar să pierdeți praful și să faceți o nouă mizerie. Potriviți un nou pad sau cap de praf pe capătul mânerului extensibil și veți fi gata să luați praf proaspăt.
  • 4. Praf încet de la un capăt al lamei ventilatorului la cealaltă. Țineți mânerul deasupra capului Duster și trageți dușul peste partea superioară a lamei ventilatorului. Materialul grippy ar trebui să capteze chiar și straturi groase de praf într-o singură trecere, făcând ventilatorul o briză pentru a curăța. Repetați acest proces al lamelor rămase.
  • Du-te încet, astfel încât să nu măturați praful pe tine însuți!
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 9
    5. Înlocuiți capul de praf sau tamponul după cum este necesar. Ventilatorul poate fi deosebit de murdar sau capul de praf sau tamponul poate rula din zona utilizabilă înainte de a termina. Dacă acest lucru se întâmplă, întrerupe suficient de mult pentru a opri capul de praf. Dacă nu vă puteți sfârși doar praful de curățare de pe ventilator și în podea. Înlocuirea Duster sunt ieftini, deci nu ar trebui să fie nici o problemă pentru a vă asigura că aveți mai multe decât unul pentru a obține locul de muncă corect.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea cu mâna
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 10
    1. Utilizați o cârpă sau o mănușă de praf de mână. Dușurile mănuși se alunecă ușor pe mâna dvs. și vă permit să ștergeți praful folosind mai multe proiecții conturate, dar o cârpă simplă va funcționa dacă vă praf de mână și nu doriți să mergeți la probleme de cumpărături pentru noi consumabile. O mănușă de praf va fi gata să se folosească chiar din pachet, dar veți dori să atenuați ușor cârpa înainte de a începe, deoarece acest lucru va permite să dețină mai mult praf.
    • Materialele mai moi precum bumbacul și compozitele cum ar fi microfibrul vor face o treabă mai bună de colectare a prafului, mai ales atunci când este umedă.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 11
    2. Configurați o scară sau scaun pasi pentru a vă apropia de ventilator. Va trebui să obțineți nivelul cu ventilatorul tavanului pentru ao curăța cu mâna. Folosind o scară interioară sau scaun de pas, poziționați-vă cu atenție sub și ușor în partea laterală a ventilatorului. Unul dintre avantajele curățării manuală a ventilatorului tavan este că puteți apuca la lamele pentru a le stabiliza și odată ce ați terminat curățarea unei blade, tot ce trebuie să faceți este să rotiți ventilatorul și sunteți gata pentru următorul.
  • Fiți extrem de atenți atunci când utilizați o scară pentru sarcinile de uz casnic. Au cineva să țină scara pentru tine, dacă poți, și să nu urci niciodată la cel mai înalt pas. Dacă nimeni nu este în jur pentru a ajuta, utilizați mișcări conservatoare în timp ce pe scară pentru a împiedica rochiul.
  • 3. Aplicați un spray de praf. Este recomandat să utilizați un spray de pulverizare, cum ar fi gaj sau punere în pericol pentru cele mai bune rezultate - aceste sprays oferă un strat de umiditate pentru a ține praful în poziție și pentru a lăsa suprafețe cu o strălucire lustruită. Spritz o banda mică de pulverizare de praf pe fiecare lamă. Este posibil să nu aveți nevoie să vă atenuați cârpa când utilizați un spray de praf.
  • Unele spray-uri de pulverizare conțin ceară care se poate acumula pe suprafețe și nu pot fi bune pentru ei în timp. Evident, acestea nu sunt recomandate pentru utilizarea pe anumite materiale. Asigurați-vă că arătați produsul pentru a ști exact ce cumpărați.
  • 4. Ștergeți fiecare lamă curată. Treceți peste fiecare lamă ventilatoare cu pânza sau mănușa de praf folosind curse drepte, liniare. Acoperirile mai groase de praf vor necesita probabil mai multe treceri atunci când curățați manual, astfel încât este posibil să trebuiască să strângeți periodic cârpa înainte de a continua. Aplicați pulverizarea prafului a doua oară dacă preferați și căutați praf care a scăpat de ventilator după ce ați terminat.
  • Praful ventilatorului tavanului săptămânal, astfel încât nu devine prea murdar din nou.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă curățați numai praful din lamele ventilatorului, puteți utiliza o pernă veche. Doar plasați întreaga lama ventilatorului în pernă, țineți țesătura în jos cu o mână și trageți-o - în acest fel vă păstrați tot praful în interiorul pernei și nu-l bateți în aer / podea.
  • Finisarea cu un polonez de praf poate lăsa lamele de ventilator cu un strat de protecție slick care îl face mai greu pentru acumularea prafului.
  • Dacă ventilatorul de tavan are un dispozitiv de fixare atașat, asigurați-vă că luminile sunt oprite înainte de a începe.
  • Folosind o mătură sau o pene regulată, va funcționa, dar va lăsa și praful împrăștiat în întreaga cameră.
  • Avertizări

    Praful este un iritant care poate sufoca și induce simptome de alergie. Încercați să nu respirați sau să obțineți oricare în ochii voștri.
  • Aveți grijă când utilizați o scară sau scaun pas. Dacă trebuie să utilizați un scaun, asigurați-vă că este suficient de robust pentru a vă susține greutatea. Niciodată nu stați pe nimic rahity sau instabil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar