Cum se calculează normalitatea

Multe substanțe chimice sunt disponibile într-o formă lichidă dizolvată, mai degrabă decât o formă solidă. Substanțele chimice lichide sunt mai ușor de distribuit și de măsurare decât cele solide, mai ales că forma solidă este de obicei o pulbere. Cu toate acestea, stoichiometria reacțiilor chimice este complicată de metoda de livrare a lichidului. Stoichiometria efectuează calcule utilizând cantitatea de substanță dorită în ecuații. Lichidul utilizat pentru dizolvarea substanței nu va participa la reacție, iar stoichiometria nu va lua acest lichid pentru a ține cont de reacție. Cantitatea de substanță de reacție care este livrată poate fi determinată prin găsirea normalității soluției. Utilizați aceste sfaturi pentru a afla cum să calculați normalitatea.

Pași

  1. Imagine intitulată Calculați pasitatea Pasul 1
1. Adună informații despre greutatea echivalentă a substanței de reacție. Consultați cărțile de referință chimice pentru a afla valența și greutatea moleculară a substanței. Greutatea moleculară este raportul dintre masa de 1 moleculă a substanței la masă (o moleculă de carbon12 împărțită la 12.) Valența este determinată de numărul maxim de valență subatomică sau atomul la legăturile atomului pe care substanța le poate forma cu alte substanțe. Aceste informații vor fi necesare pentru a determina normalitatea.
  • Imaginea intitulată Calculați etapa normală 2
    2. Figurați greutatea echivalentă a substanței. Greutatea echivalentă a substanței este egală cu greutatea moleculară împărțită la valență.
  • Imaginea intitulată Calculați etapa 3
    3. Calculați normalitatea. Normalitatea este concentrarea substanței de interes pentru un lichid de dizolvare. Prin urmare, normalitatea este o proprietate a amestecului și va varia în funcție de utilizarea unui lichid mai mult sau mai puțin dizolvat pentru a plasa substanța de interes într-o soluție. Normalitatea este numărul de grame ale substanței dobânzilor împărțite prin (greutatea echivalentă a substanței, cantitatea de lichid de dizolvare).
  • Imaginea intitulată Calculați etapa de normalitate 4
    4. Încearcă un exemplu. Se dizolvă clorura de sodiu (NaCI) în apă. Clorura de sodiu are o valență de 1 și o greutate moleculară de 58.443. Prin urmare, greutatea echivalentă este de 58.443/1 sau 58.443. 1 gram de NaCl este dizolvat în 0.05 L de apă, deci normalitatea soluției este 1 / (58.443 x 0.05) sau 0.342.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar