Cum de a plia un scooter de ras

Razor scutere sunt un instrument distractiv pentru oricine dorește să zagă în jurul cartierului lor în stil. Când ați terminat călătoria, o puteți plia printr-un proces simplu datorită unor pârghii de eliberare. Atât regulate cât și jr. Scuterele de ras au aceste pârghii pe care le împingeți pentru a vă prăbuși călătoria. Dacă întâmpinați un timp greu, verificați componentele pentru a vă asigura că sunt curate și în ordine de funcționare. Scuterele electrice ale lui Razor nu sunt menite să fie pliate, dar le puteți lua, de asemenea, despărțiți prin îndepărtarea elementelor de fixare unde sunt în mod normal pârghiile. Odată ce ați îndoit scuterul, păstrați-l până când sunteți gata să călătoriți din nou.

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliberarea pârghiilor de blocare
  1. Imagine intitulată Fold un scooter de ras Pasul 1
1. Plasați scuterul pe pământ și treceți-l cu un picior. Puneți-l jos pentru ao menține stabil în timp ce eliberați mecanismele de blocare. Apoi, plantați piciorul între roțile de pe picior. Apăsați ferm piciorul în jos și țineți apăsat pe ghidon pentru a menține scuterul să se miște.
  • Deși scuterele de ras sunt ușor de îndoit, ele trebuie să fie pliate într-un anumit mod. Dacă nu stabiliți scuterul și deblocați pârghiile de eliberare la momentul potrivit, scuterul ar putea să se desfășoare.
  • Fiți atenți la degetele dvs. în timp ce îndoiți scuterul. Nu există prea mult risc de a fi prins de componentele în mișcare, dar ar trebui să vă păstrați în continuare degetele clare pentru siguranță.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 2
    2. Împingeți butoanele de eliberare de pe mânere pentru a glisa gripile. Scooterul are un buton mic pe partea din spate a fiecărui ghidon. Când stați în spatele ghidului, butoanele vor fi dreptate înaintea voastră. Împingeți unul dintre butoane, apoi trageți aderența cea mai apropiată de restul scuterului. Repetați acest lucru cu aderența opusă.
  • Cele mai multe scutere de ras pot fi pliate fără a scoate gripile. Pur și simplu deblocați celelalte pârghii. Dacă întâmpinați probleme, încercați să trageți mai întâi gripile.
  • Razorul Jr. Tipul scuterului este mult mai simplu, deoarece este destinat copiilor mai mici. Nu are butoanele de ghidare sau clapeta coloanei de direcție, deci trebuie doar să aveți grijă de ultima pârghie de eliberare.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 3
    3. Trageți deschideți clema de pe partea laterală a coloanei de direcție. Piesa frontală a scuterului, care conține ghidonul și se conectează la picior, este reglabilă. Căutați o bucată de metal circular, aproximativ la jumătatea drumului de pe ghidon. O parte a pârghiei este o clapetă pe care o puteți trage departe de scuter.
  • Dacă ați asamblat singur scooterul, această pârghie de eliberare rapidă este ceea ce ați folosit pentru a ridica coloana de direcție, astfel încât ghidonul sunt la o înălțime confortabilă.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 4
    4. Împingeți coloana de direcție în jos în măsura în care va merge. Eliberarea clapei vă permite să reglați coloana de direcție. Pentru a începe plierea scuterului, coborâți ghidonul. Împingeți ghidonul în jos cu o mână pe măsură ce țineți-vă pe coloana de direcție cu cealaltă mână. Coloana de direcție va coborî și va dispărea în partea principală a scuterului. Răsuciți din nou clapeta închisă pentru a ține coloana de direcție în poziție.
  • Tubul este componenta care controlează înălțimea ghidonului. Când sunteți gata să călătoriți pe scuter, eliberați din nou clapeta și ridicați ghidonul înapoi.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 5
    5. Rotiți scuterul cu susul în jos în timp ce țineți apăsată coloana de direcție. Ieșiți de pe scuter, apoi întoarceți-l. Coloana de direcție este liberă, deci păstrați o prindere fermă pe ghidon, astfel încât să nu se alunecă înapoi. Ați putea ține ghidonul împotriva solului sau a corpului pentru a vă asigura că coloana de direcție nu apare din nou din scuter din nou.
  • Dacă coloana de direcție se întoarce, scuterul nu se va plia în mod corespunzător. Rotiți scuterul înapoi și împingeți din nou ghidonul.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 6
    6. Împingeți maneta de eliberare a articulației din partea inferioară a scuterului. În timp ce țineți încă coloana de direcție, ajungeți la pârghia de eliberare a articulațiilor cu mâna liberă. Este aproape de roata din față, aproape de locul în care coloana de direcție se conectează la picior. Răsturnați maneta în lateral pentru a elibera mecanismul de blocare. Odată ce l-ați flip, scuterul se va plia aproape într-o formă ușor de transportat.
  • Atâta timp cât aveți scuterul cu susul în jos, gravitatea are grijă de cea mai mare parte a pliere. Dacă aveți nevoie, împingeți componenta coloanei de direcție până la picior pentru a compacta scuterul.
  • Dacă încercați să pliați un Razor JR., Aceasta este singura pârghie pe care trebuie să o faceți. Este pe partea din spate a coloanei de direcție, direct în fața picioarelor.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 7
    7. Desfaceți scuterul apăsând pârghia de eliberare. Țineți scuterul în mâini, apoi împingeți pârghia de eliberare rapidă spre picior. După împingerea acestuia, trageți ghidonul în direcția opusă pentru a deschide scuterul. După aceea, puteți deschide clema și trageți coloana de direcție pentru ao fixa la înălțimea dorită. Închideți clapeta pentru ao bloca în poziție.
  • Desfășurarea scuterului este menită să fie la fel de ușoară ca și plierea este. Dacă aveți probleme cu acesta, verificați mai întâi pârghia de eliberare pentru resturi și alte semne de deteriorare.
  • Metoda 2 din 2:
    Depanarea unui scuter blocat
    1. Imagine intitulată Fold un scooter de ras Pasul 8
    1. Trageți pârghia de eliberare a articulațiilor tot drumul deschis pentru a elibera coloana de direcție. Asigurați-vă că zăvorul nu a rămas blocat. Când este închis, se îndreaptă spre roata din față. Trageți-l astfel încât să îndrepte spre ghidon. Dacă nu se deschide tot drumul, atunci vă va împiedica să pliați scuterul.
    • Pârghia vă permite să pliați scuterul în jumătate. De asemenea, vă poate împiedica să deschideți scuterul înapoi dacă este în poziția blocată.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 9
    2. Deplasați ghidonul dacă împiedică scuterul să se plieze. Verificați dacă ați tras ghidonul de pe coloana de direcție cât de departe puteți. Dacă aveți un scooter care vă cere să le mutați, pot ajunge în calea piciorului. Apăsați pe butoanele de eliberare de pe ghidon, apoi deplasați-le departe de coloana de direcție cât mai mult posibil.
  • Rețineți că ghidonul de ghidare au nevoie de apartament împotriva picioarelor. Dacă se confruntă cu piciorul când începeți să pliați scuterul, deschideți clapeta coloanei de direcție pentru a le întoarce.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 10
    3. Ștergeți pârghiile blocate cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile. Dacă nu puteți deschide complet pârghia de eliberare rapidă și clapeta coloanei de direcție, nu veți putea să vă pliați eficient scuterul. Umeziți o cârpă sau un prosop de hârtie într-un pic de apă călduță, apoi îndepărtați cât mai multe resturi pe care le puteți. Încercați pârghiile după aceea pentru a vedea dacă lucrează.
  • Produsele de curățare nu sunt recomandate de producător, deci nu este nevoie să utilizați nimic special pentru a face scuterul dvs. arata brand nou. Produsele bazate pe alcool și amoniac ar putea afecta de fapt plasticul și decalcomanii.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 11
    4. Scoateți scuterul pentru ao curăța dacă încă nu îl puteți plia. S-ar putea să fi acumulat o cantitate semnificativă de resturi care împiedică deplasarea părților. Veți avea nevoie de un 5 mm (0.20 in) cheia Allen pentru a elimina coloana de direcție. Rotiți șurubul în clapetă în sens invers acelor de ceasornic pentru ao elibera. Apoi, utilizați un 3 mm (0.12 in) Cheia Allen pentru a scoate șurubul în pârghia de eliberare rapidă dintre șurubul și coloana de direcție.
  • Rețineți că va trebui să puneți părțile înapoi atunci când ați terminat. Dacă se pare prea complicat să facă pe cont propriu, contactați Razor sau luați scuterul la un magazin de reparații.
  • Imagine intitulată Fold Un Scooter Razor Pasul 12
    5. Curățați componentele metalice cu un lubrifiant pe bază de ulei. Pulverizați unele WD-40 sau un alt aparat de curățat pe pârghii pentru a le obține din nou. Utilizați o cârpă veche pentru a șterge orice murdărie pe care o observați pe metal. Când arată curat, reasamblați scuterul și încercați din nou. Dacă pârghiile încă nu funcționează, contactați linia de suport a lui Razor.
  • Utilizați ulei numai pe piese metalice. Ar putea afecta plasticul sau decalcomanii, deci nu merită să riscați pe restul scuterului. Clarificați acele componente cu apă curată.
  • Este posibil să puteți lubrifia pârghiile înainte de a le elimina. Încercați să pulverizați o parte din uleiul din spatele pârghiei blocate. Lăsați-l să se înmoaie în 2 sau 3 minute, apoi încercați să acționați din nou pârghia.
  • sfaturi

    Indiferent de modul în care scuterul se îndoaie, urmați pașii din invers pentru ao dezvălui. Procesul poate varia ușor în funcție de modelul de scutere pe care îl aveți.
  • Scuterele de ras electric nu sunt menite să fie pliate, astfel încât scoateți coloana de direcție cu o cheie Allen pentru ao păstra.
  • Dacă scuterul nu se îndoaie corect, nu uitați să verificați garanția. Garanția expiră la 6 luni după ce ați cumpărat scuterul, dar puteți să-l reparați gratuit până atunci prin contactarea aparatului de ras.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Depanarea unui scuter blocat

    • Stofa sau prosop de hârtie
    • Apă
    • Lubrifianți pe bază de ulei
    • 5 mm (0.20 in) cheia Allen
    • 3 mm (0.12 in) cheia Allen
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar