Cum să ai grijă de un nou piercing cu buric

Obținerea unui nou piercing este întotdeauna o experiență palpitantă. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că piercing-ul dvs. de ombilic rămâne un plus satisfăcător la aspectul dvs., trebuie să vă păstrați piercingul curat și sănătos. Pentru a vă menține piercing-ul sănătos, tot ce trebuie să faceți este să încorporați o rutină aprofundată de curățare în timpul procesului de vindecare, evitând în mod conștient unele iritante care ar putea preveni recuperarea adecvată.

Pași

Partea 1 din 3:
Îngrijirea pentru noul dvs. piercing cu buric
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 1
1. Ia-ți ombilicul străpuns profesional. Faceți cercetarea dvs. pentru a găsi un magazin de piercing renumit cu piercuri profesionale instruite, profesionale. Puteți să întrebați prietenii și familia despre locurile în care au făcut piercing-ul și întrebați dacă vor recomanda locul. Niciodată nu vrei să scapi pe calitatea unității sau la Piercer pe care îl vizitați. Cu cât personalul mai profesionist și certificat angajații săi, cu atât mai puțin probabil veți avea probleme sau infecții cu piercing-ul dvs. Un persecer experimentat ar putea oferi, de asemenea, sfaturi de experți cu privire la dimensionarea, bijuterii și alte întrebări pe care le-ați putea avea în timp ce faceți piercingul dvs.
  • Vizitarea unui magazin de piercing sigură și reputat va însemna probabil că piercurile folosesc bijuterii de calitate pentru piercing-urile lor. Bijuteriile de piercing de calitate includ bijuteriile fabricate din oțel inoxidabil de clasa implantului, titan, nichel fără nichel (sau mai mare) aur solid alb sau galben, și niobiu doar pentru a numi câteva.
  • Un perier profesionist va folosi, de asemenea, un ac gol pentru a vă crea piercing mai degrabă decât un pistol de ac. Dacă orice magazin de piercing dorește să folosească un pistol de ac pentru a-ți crea piercing, ar trebui să te uiți în altă parte. Armele cu acul pot deteriora în mod semnificativ pielea și sunt mai susceptibile de a provoca infecții.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 2
    2. Manipulați piercing-ul cu mâinile curate. Spălați-vă mâinile cu atenție cu săpun și apă antibacteriană înainte de a vă atinge piercing-ul cu degetele. Murdăria și uleiurile din degete pot transfera pe piercing (care este o rană deschisă) și poate provoca o infecție.
  • Încercați să vă asigurați că utilizați unghiile pentru a elimina și elimina orice murdărie de sub unghiile dvs. Murdăria de sub unghiile dvs. ar putea, de asemenea, să se transfere și să vă infecteze piercingul pe măsură ce îl atingeți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou pasling Piercing Pasul 3
    3. Spălați zilnic piercing-ul. Utilizați un vârf Q scufundat în apă caldă pentru a șterge și a elimina orice crustă construită din jurul site-ului de piercing. Faceți acest lucru foarte ușor, evitând mișcarea bijuteriilor în jurul prea mult. Apoi, spălați-vă piercingul cu săpun antibacterian în duș. Pur și simplu adăugați o cantitate mică de săpun la vârful degetelor și masați și spumă săpunul pe piercing-ul dvs. timp de aproximativ 20 de secunde. Utilizați apa de duș pentru a clăti bine reziduul de săpun. Ieșiți din duș și uscați piercing-ul folosind un prosop de hârtie uscat, mai degrabă decât un prosop de baie.
  • Piercing-ul tău ar trebui să fie spălat cu săpun de două ori pe zi. Cu toate acestea, puteți utiliza un vârf Q scufundat în apă sau apă sărată pentru a îndepărta și crusta. Doar încercați să nu o curățați cu un tip Q de mai mult de 3 ori pe zi. Doriți să evitați curățarea piercingului.
  • Ar trebui să faceți întotdeauna duș, mai degrabă decât să faceți o baie. Cu un duș, aveți un flux constant de apă curată, în timp ce o baie conține apă în picioare amestecată cu sudoare, murdărie și reziduuri din produsele dvs. de îmbăiere.
  • Este mai bine să vă uscați piercingul folosind prosoape de hârtie, deoarece acestea sunt curate și de unică folosință. Prosoape de baie, pe de altă parte, pot porni umiditatea și bacterii.
  • Evitați răsucirea sau transformarea piercingului prea mult în timp ce îl curățați în duș. Orice mișcare excesivă poate provoca iritații și sângerări.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou paslic Piercing Pasul 4
    4. Clătiți-vă piercing-ul cu apă sărată. Se amestecă ¼ linguriță de sare de mare în 8 oz de apă fiartă. Așteptați ca apa să se răcească, așa că este cald, dar confortabil de atingere. Turnați acest amestec de apă sărată într-un pahar mic, înclinat (astfel încât stomacul dvs. este relativ perpendicular pe marginea superioară a sticlei), puneți bine paharul pe stomac și țineți-l strâns în poziție pe măsură ce vă așezați pe spate. Permiteți acestui pahar aspirat de apă sărată să se înmoaie pe piercing-ul dvs. timp de 10-15 minute cel puțin o dată pe zi. Apa sărată este foarte eficientă în lupta împotriva bacteriilor și poate ajuta la îndepărtarea crustei de pe site-ul de piercing.
  • De asemenea, puteți face o compresă caldă cu apă sărată și un prosop de hârtie îndoit sau utilizați un spray steril de sare de mare achiziționată de la magazinul dvs. local de droguri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 5
    5. Ia vitamine. Unii profesioniști străpunsiști ​​au descoperit că luarea de vitamine precum vitamina C, zincul sau multivitaminele sunt benefice în stimularea vindecării piercingului buricului. Obținerea expunerii la vitamina D de la soare poate contribui, de asemenea, la promovarea vindecării piercing-ului dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând iritarea la piercing
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 6
    1. Păstrați să atingeți piercing-ul. Bineînțeles că este potrivit să vă atingeți piercing-ul cu mâinile curate în timp ce îl spălați, dar evitați să jucați cu, răsuciți, trageți sau mângâind piercingul în mod inutil.
    • Orice atingere excesivă (în special cu mâinile nespecificate) poate face piercing-ul dvs. mai susceptibil la deschiderea și sângerarea sau devenind infectați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Piercing 7
    2. Lăsați bijuteriile în poziție. Bijuteriile dvs. inițial de piercing ar trebui să rămână în vigoare pe durata perioadei de vindecare (4-10 săptămâni). Îndepărtarea bijuteriilor înainte ca piercing-ul dvs. să fie complet vindecat, poate provoca închiderea site-ului dvs. de piercing, ceea ce poate, la rândul său, face bijuterii de reinserție mai dificilă și dureroasă.
  • Această iritare adăugată ar putea crea mai multă cicatrizare și încetinește procesul natural de vindecare al corpului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pas 8
    3. Evitați aplicarea unguentelor. Unguente sau creme împiedică piercingul dvs. să intre în contact cu aerul și respirația. Ei blochează aerul și sigilați în umiditate la locul de piercing cu bacterii potențiale. Chiar dacă aceste unguente ar putea fi antibacteriene, ele pot împiedica procesul de vindecare și pot produce o infecție.
  • De asemenea, ar trebui evitată și curățenii aspre cum ar fi peroxidul de hidrogen și alcoolul de frecare. Aceste dezinfectanți pot ucide celulele care ajută la reconstruirea site-ului de perforare a piercingului.
  • Soluțiile de curățare conținând clorură de benzalconiu (sau BZK) trebuie, de asemenea, evitată, deoarece acestea pot inhiba în mod similar piercing-ul dvs. de la vindecarea corectă.
  • La fel ca acești de curățare, orice uleiuri, loțiuni, protecție solară și machiaj ar trebui să fie ținute departe de locul dvs. de piercing. Aceste produse pot înfunda piercing-ul dvs. și încurajează o infecție.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 9
    4. Purtați îmbrăcăminte liberă. Îmbrăcăminte strânsă, constrictivă poate irita un nou piercing din cauza frecării împotriva piercingului și lipsa de acces la aer proaspăt. Încercați să purtați țesături libere, respirabile, cum ar fi bumbacul și rămâneți departe de materialele sintetice.
  • De asemenea, fiți precauți la schimbarea sau dezbrăcarea. Îndepărtarea hainelor aproximativ sau repede, vă crește șansele de a vă prinde piercing-ul pe haine și de a provoca vătămări.
  • Sfat de experți
    Jef saunders

    Jef saunders

    Piercing profesionist ExpertSefers Saunders a piercing profesional de peste 20 de ani. El este coordonatorul relațiilor publice pentru Asociația Piercilor Profesioniști (App), un nonprofit internațional dedicat educației publicului cu privire la sănătatea vitală și la siguranța piercingului corpului și predă piercing pentru intensivii Fakir. În 2014, JEF a fost ales la Asociația Consiliului de Administrație al Piercilor Profesioniști. În 2015, JEF a primit premiul Președintelui App de la Brian Skellie.
    Jef saunders
    Jef saunders
    Expert de piercing profesional

    Expertul nostru este de acord: Evitați să purtați materiale strâmte sau îmbrăcăminte care se freacă sau trage când stai sau stai. Acestea pot irita piercing-uri noi. Cele mai multe haine de zi cu zi nu sunt o problemă, dar o mulțime de uniforme reprezintă o problemă. De asemenea, doriți să vă asigurați că nu vă slăbiți când stați pentru că acest lucru poate cauza bijuteriile să se frece în haine sau chiar să fie prinși în țesături.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 10
    5. Stați departe de apa necurată. La fel ca și cum ar trebui să evitați să luați o baie și să faceți un duș, ar trebui să evitați și alte bazine sau colecții de apă. Zone de apă cum ar fi piscinele, cadă cu hidromasaj și lacuri și râuri ar trebui evitate în primul an după piercing-ul inițial.
  • Acest lucru se datorează faptului că toate aceste surse de apă ar putea deveni contactul prelungit cu noul dvs. piercing, cu apă care ar putea fi întărirea contaminanților infectați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Piercing 11
    6. Dormiți pe spate sau pe părțile laterale. Dormiți pe spate și pe părțile laterale pentru primele câteva săptămâni după piercing-ul tău. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că nu aplicați o presiune incomodă asupra piercingului dvs., dormind pe stomac, în timp ce este încă nou și sensibil.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de complicații
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 12
    1. Evaluați-vă simptomele. Dacă întâmpinați complicații cu piercing-ul dvs. de ombilic, evaluați mai întâi simptomele dvs. pentru a afla ce problemă s-ar putea să aveți de-a face cu. Rețineți că orice descărcări provenind de la dvs. Piercing, nivelul durerii pe care îl întâmpinați, orice umflare sau roșeață și orice modificări fizice ale site-ului de piercing (cum ar fi formarea de umflături, poziția de schimbare a bijuteriilor, deschiderea pielii mai mare decât normal în jurul metalului etc.). În funcție de simptomele dvs., piercing-ul dvs. poate fi pur și simplu iritat, infectat sau puteți avea o reacție alergică la metal.
    • Simptomele dvs. mai puțin severe sunt, cu atât mai probabil este că vă iritați ușor piercing-ul. Simptomele dvs. sunt mai severe, cu atât este mai probabil că piercing-ul dvs. este infectat sau vă confruntați cu o reacție alergică.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pas 13
    2. Se ocupă de un piercing iritat.Dacă piercingul tău se vindecă în mod normal și ați tras sau tras accidental, a dormit, iritat-o ​​cu apa de piscină sau cosmetice și acum se confruntă cu un disconfort, vă poate iritat ușor piercing-ul. Site-ul dvs. de piercing ar putea fi, de asemenea, iritat dacă bijuteriile sunt prea strânse sau prea libere și se mișcă prea mult sau vă fixează pielea. Un piercing iritat este indicat cu simptome ușoare de disconfort și de iritare. Lucruri precum ușoare umflături, roșeață ușoară și ușoare disconfort (fără durere și evacuări severe) se califică drept simptome ușoare de iritare. Mențineți rutina de curățare cu o soluție salină și tratați piercing-ul ca și cum ar fi fost nou.
  • Luați în considerare aplicarea unei comprese reci (constând din apă rece și o cârpă mică sau un prosop) pe piercing-ul dvs. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea unor disconforturi.
  • Lăsați bijuteriile în piercing. Îndepărtarea bijuteriilor vă poate irita și mai mult site-ul de piercing.
  • Dacă aveți întrebări, consultați-vă Piercer, sau vizitați-le în persoană, astfel încât să vă poată privi piercing-ul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 14
    3. Se ocupă de un piercing infectat. Este normal să aveți niște disconfort, sângerare și vânătăi după ce ați obținut ombiliculul tău, dar ar trebui să privești și semne de o eventuală infecție. Când un piercing cu buricul este infectat, există, de obicei, umflarea și roșeața severă în jurul situsului de piercing. Situsul de piercing se poate simți cald sau poate renunța la un sentiment de căldură și poate avea, de asemenea, descărcare verde, galbenă sau gri însoțită de un miros fault. De asemenea, puteți dezvolta febră cu un piercing anticular infectat.
  • Dacă credeți că piercing-ul dvs. de buric a devenit infectat, a se vedea un medic cât mai curând posibil. Dacă nu sunteți sigur dacă piercing-ul dvs. este infectat, puteți contacta Piercer pentru a evalua dacă simptomele dvs. sunt normale sau corelative cu o infecție.
  • Nu îndepărtați bijuteriile dvs. de piercing dacă credeți că piercing-ul dvs. este infectat. Îndepărtarea bijuteriilor ar putea irita infecția și poate provoca închiderea gaurii dvs. de piercing, împiedicându-vă piercingul de la drenarea corectă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou pasling Piercing Pasul 15
    4. Se ocupă de o reacție alergică. O reacție alergică s-ar putea întâmpla ore sau zile după piercingul inițial. În mod normal, o reacție alergică este răspunsul organismului dvs. la alergic la metalul bijuteriilor. Nichelul este un metal comun care provoacă o reacție alergică cu piercing-uri. Semnele unei reacții alergice includ mâncărime în jurul situsului de piercing care se transformă într-o erupție cutanată, căldură care radiază de pe locul piercingului, o gaură de piercing lărgită sau umflarea și inflamația în jurul situsului de piercing. Cu o reacție alergică, pielea dvs. ar putea, de asemenea, slăbiți sau strângeți în jurul bijuteriilor.
  • Respingerea bijuteriilor este o caracteristică comună cu reacții alergice. Pielea încearcă să scadă contactul cu bijuteriile, cauzând ca găurile de piercing să mărească și să se lărgească.
  • În acest caz, contactați-vă Piercer imediat astfel încât ei pot schimba bijuteriile și puteți vizita medicul dvs. principal și puteți începe să tratați site-ul dvs. de piercing. Este posibil să aveți nevoie de o rundă de antibiotice prescrise.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 16
    5. Încercați câteva remedii la domiciliu. Dacă simptomele dvs. sunt inițial ușoare în natură sau credeți că ați putea fi în stadiile de inceput ale unei infecții, luați în considerare încercarea unor remedii la domiciliu pentru a rezolva problema înainte de a consulta un medic. Câteva remedii de acasă liniștitoare includ:
  • Comprimă. Așa cum am menționat mai devreme, atât comprimările calde, cât și cele reci pot elibera pe piercingurile iritate. O compresă caldă a scufundat și a depășit o soluție salină poate curăța zona în timp ce promovează fluxul sanguin (vindecarea celulelor albe din sânge) în zona iritată. O compresă rece poate calma sentimentul fierbinte care radiază de la locul piercing.
  • Ceai de cafea se înmoaie. Abrupte o pungă de ceai de mușețel într-o ceașcă de apă clocotită. Așteptați ca ceaiul să se răcească (aproximativ 20 de minute) și să scufunde o minge de bumbac în ceai. Utilizați mingea de bumbac pentru a înmuia piercing-ul iritat timp de aproximativ 5 minute. Repetați acest lucru dacă doriți cel puțin o dată pe zi.
  • De asemenea, ați putea îngheța ceaiul în cuburi de gheață și folosiți cuburile de gheață de ceai pentru a ușura durerea, iritarea și umflarea.
  • Medicamente pentru ameliorarea durerii. Dacă site-ul dvs. de piercing este Ahy și dureros, ia în considerare preluarea medicamentelor contra durerii pentru a reduce disconfortul. Încercați să respectați medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un nou Piercing Navel Pasul 17
    6. Vizitați medicul dumneavoastră. Când aveți îndoieli, trebuie să vizitați întotdeauna medicul dvs. de îngrijire primară. Dacă nu găsiți scutire cu rutina dvs. susținută de curățare sau implementarea remedierilor la domiciliu, ar putea fi timpul să solicitați ajutor medical profesional. Ar trebui să vizitați mai ales medicul dumneavoastră dacă întâmpinați dureri severe, umflături, descărcări și sângerări.
  • Dacă aveți o infecție sau o reacție alergică, medicul dumneavoastră poate prescrie antibiotice pentru a lupta împotriva infecției și a accelera recuperarea.
  • Cheat foaie

    Ghidul de îngrijire a piercingului naval

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aplicați numai curățătorii și spray-urile recomandate de către Piercer.
  • Încercați să evitați orice contact direct cu descărcarea genitală dacă piercing-ul dvs. nu este pe deplin vindecat.
  • A evita "Bumps" : purtați doar bijuterii de titan filetat intern - nu atingeți niciodată cu piercing - și așteptați 6 luni pentru a purta bijuterii Dangle.
  • Există doar atât de multă apă pe care o puteți absorbi cu un prosop de hârtie. După ce vă dați ușor uscați, luați în considerare utilizarea uscătorului de păr pentru a vă usca ușor piercing-ul. Utilizați setarea rece, astfel încât piercing-ul dvs. nu se încălzește și arde pielea.
  • Avertizări

    Nu obțineți un piercing decât dacă știți că veți putea să aveți grijă de ea în mod corespunzător.
  • Asigurați-vă că spuneți Piercer oricărei alergii pe care le puteți avea pentru a falsifica bijuterii, creme, spray-uri sau chiar latex (cum ar fi mănușile lor medicale).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar